mala002 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 :multi:Udalo mi sie zalogowac:bigcool:. Wczesniej mielismy internet bezprzewodowy i chyba dla tego byly problemy. Nawet ElzaMilicz z Bajka zajrzaly :buzi:. Bajka ja nie tak dawno trafilam na watek Brajla (wielki uklon za to co robisz), do tej pory myslalam, ze Ty mlodociana osoba ,( ze tak sie wyraze)jestes:oops:, przepraszam, mam nadzieje, ze sie nie gniewasz? My juz druga nocke na wiesi spedzilismy:lol:. Mam straszny balagan :eek2:, nie wiem kiedy to wszystko posprzatam :placz:. Tym bardziej ze remont jeszcze nie skonczony:placz:. Psiaki szczesliwe, ogrodek na wyciagniecie lapy:evil_lol:, zadnych schodow. Zaraz jade do sklepu, bo musze ogrodzenie dokonczyc, niestety psy musza byc na razie zamykane, bo sa bardzo niegrzeczne:mad:. Przychodza tu dwie kobitki na konikach pojezdzic, a Homer za nimi goni i strasznie ujada:mad:(w miescie nie slyszalam jak szczeka, a teraz:angryy:, bede bic. Sunia nie lepsza, bo jak Homer szczeka to ona leci mu z odsiecza, nie zostawia kumpla w potrzebie:evil_lol:. A jaka byla zdziwiona jak ja kon pogonil:evil_lol:. Tak jak napisala Dea "Szacunek absolutnie dla wszystkich którzy w ten czy inny sposób pomogli." Dzieki Wam sunia zyje! Co do wetow mam swoje zdanie niestety nie najlepsze, na weta z prawdziwego zdarzenia jeszcze nie trafilam, ani tu ani w Polsce, ale jak widze na Dogomani tacy istnieja. Jutro jade z sunia do weta zobaczyc te guzki, mam nadzieje, ze to nic powaznego. Pozdrawiam Quote
Dea Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 no proszę, to już psy się rządą:diabloti: A dobrze, sztamę trzymają i pilnują swego. Mala Ty porządki zostaw, nie uciekną (niestety) i rób grilla powitalnego, cobyśmy się mogli wszyscy chociaż wirtualnie na tą nową chałupę razem napić:cool3: Quote
ElzaMilicz Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Mala nie pozwól robić żadnej biopsji, lepiej nie ruszać tych guzków w tym wieku. Quote
mala002 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Madzik93 napisał(a):A cóż to za szczupły kolega? :cool3: Pytasz o psa czy o tego goscia:cool3:? To owczarek mechelski, bedzie do nas przyjezdzal jak jego pan nie bedzie mial czasu :roll:, mam sie nim opiekowac. Osobiscie uwazam, ze troche za chudy, nie tylko wystaja mu zebra, ale i kregoslup. ( na zdjeciac tego nie widac) Quote
mala002 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Mala nie pozwól robić żadnej biopsji, lepiej ruszać tych guzków w tym wieku. Nie beda jej nic robic, wet kazal tylko obserwowac czy nie beda sie powiekszac. Podobno wiekszosc nie sterylizowanych suk ma guzki i normalnie nie sa one niebezpieczne. Sterylki tez nie bedzie, chyba, ze bylaby niezbedna (ropomacicze). Uwazaja, ze za stara i nie chca jej ruszac. Moze i lepiej, bo gdyby sie po narkozie nie obudzila, to bym sobie nie wybaczyla:shake:. Dostala tylko Prednisolone 5 mg na swoja alergie i ma za ok 10 dni znowu sie do niego zglosic, bo jak sie jej nie poprawi to przepisze jej antybiotyk. Quote
ElzaMilicz Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Lisa wygląda cuuudnie. Z pośpiechu, w poprzedniej wypowiedzi, uciekło mi słowo "nie", dobrze, że jesteś domyślna. ;) Quote
Madzik93 Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 mala002 napisał(a):Pytasz o psa czy o tego goscia:cool3:? To owczarek mechelski, bedzie do nas przyjezdzal jak jego pan nie bedzie mial czasu :roll:, mam sie nim opiekowac. Osobiscie uwazam, ze troche za chudy, nie tylko wystaja mu zebra, ale i kregoslup. ( na zdjeciac tego nie widac) Pytałam o psa. Myslałam ze to owczarek belgijski malinois. Quote
mala002 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 [quote name='Madzik93']Pytałam o psa. Myslałam ze to owczarek belgijski malinois. :lol: Madzik93 to jest Malinois! Napisalam owczarek mechelski, bo tak go sobie spolszczamy:cool3: Wyjasniam; Pol Belgii mowi po francuzku, a pol po niderlandzku, dlatego nazwy miast sa podwojne np. Mechelen - Malinois (niderlandzka i francuzka nazwa tego samego miasta:lol:) - zglupiec tu mozna :-D. Po niderlandzku ta rasa nazywa sie Mechelse Herder, po francusku Malinois. http://www.belgijskiurwis.com/o_rasie.htm Jeszcze tydzien temu mieszkalam w Mechelen/Malinois skad wywodzi sie ta rasa. Quote
mala002 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Poniewaz u nas znowu leje :placz:, wiec pozwole sobie wkleic kilka fotek naszej cudnej psicy :cool3:, co byscie o niej nie zapomnieli :eviltong: Quote
mala002 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Lisa stala sie psem obronnym:loveu:. Biega po ogrodku z podniesionym ogonem i wszystkiego doglada. Na kazde nieporzadane zachowanie koni (w jej mniemaniu:cool3:) jak np. za glosne rrzenie i za szybkie galopowanie, reaguje glosnym szczekaniem, oczywiscie Homer jej w tym pomaga - w jednosci sila:evil_lol:. Od wczoraj mamy malego tymczasowicza - rocznego kocurka. Cos mi sie wydaje, ze takich kocio-psich tymczasow to bedzie wiecej:roll:, bo mieszkamy na wsi. Czy ktos z tu zagladajacych ma doswiadczenie w ukladaniu kotow?:cool1: Kotek jest bardzo agresywny w stosunku do naszego kota:roll: (mimo, ze kastrowany:diabloti:), warczy glosniej niz niejeden pies:evil_lol:. On sie szybciej dogada z naszymi psami niz z naszym kotem:razz: nie wiem czy jest szansa na rozejm. Pozdrawiam Quote
zdrojka Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Lisa pięknieje, ślicznie wygląda :loveu: Odnośnie kota ja się nie przydam... Quote
Dea Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Nie da się zapomnieć takiej uśmiechniętej mordki - no patrzcie jak ona się śmieje pięknie!!! Quote
mala002 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Tu znowu leje :placz:, chyba sie w tym roku juz nie opale :placz:, a przeciez tylko po to sie przeprowadzalam:eviltong:. Lozkowe fotki Lisiaka :loveu: Quote
mala002 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Lisa i "zakazany owoc "- kosc:p A tak sunia broni swojego ogrodka :evil_lol: No i nie moge sie powstrzymac zeby tego tu nie wrzucic :grin: security :roflt: zalatwie tez takie wdzianko Lisie i bedzie Brygada RR :roflt::roflt:, a raczej The Simpsons, gdyby ktos nie wiedzial dlaczego nasze psiaki maja na imie Lisa i Homer :evil_lol:. Quote
zdrojka Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Ale jej dobrze :loveu: Wspaniale ma u Ciebie :p Quote
mala002 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Zdjecia mojej pieknej suni z wycieczki do lasu :p Quote
ElzaMilicz Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='zdrojka']Ale jej dobrze :loveu: Wspaniale ma u Ciebie :p Bez wątpienia. :) Gdyby takowe były. Lisa nie zostałaby włożona, swego czasu, do małego, srebrnego samochodu. :evil_lol: "Zdjęcia mojej pięknej suni." Ach, jak to brzmi ! Quote
Dea Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Fantastyczna ta "Twoja piękna sunia"! A jak Tobie się mieszka w nowym domu? Quote
Recommended Posts