Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:multi:Udalo mi sie zalogowac:bigcool:. Wczesniej mielismy internet bezprzewodowy i chyba dla tego byly problemy.
Nawet ElzaMilicz z Bajka zajrzaly :buzi:. Bajka ja nie tak dawno trafilam na watek Brajla (wielki uklon za to co robisz), do tej pory myslalam, ze Ty mlodociana osoba ,( ze tak sie wyraze)jestes:oops:, przepraszam, mam nadzieje, ze sie nie gniewasz?

My juz druga nocke na wiesi spedzilismy:lol:. Mam straszny balagan :eek2:, nie wiem kiedy to wszystko posprzatam :placz:. Tym bardziej ze remont jeszcze nie skonczony:placz:.

Psiaki szczesliwe, ogrodek na wyciagniecie lapy:evil_lol:, zadnych schodow.
Zaraz jade do sklepu, bo musze ogrodzenie dokonczyc, niestety psy musza byc na razie zamykane, bo sa bardzo niegrzeczne:mad:.
Przychodza tu dwie kobitki na konikach pojezdzic, a Homer za nimi goni i strasznie ujada:mad:(w miescie nie slyszalam jak szczeka, a teraz:angryy:, bede bic.
Sunia nie lepsza, bo jak Homer szczeka to ona leci mu z odsiecza, nie zostawia kumpla w potrzebie:evil_lol:. A jaka byla zdziwiona jak ja kon pogonil:evil_lol:.

Tak jak napisala Dea "Szacunek absolutnie dla wszystkich którzy w ten czy inny sposób pomogli." Dzieki Wam sunia zyje!
Co do wetow mam swoje zdanie niestety nie najlepsze, na weta z prawdziwego zdarzenia jeszcze nie trafilam, ani tu ani w Polsce, ale jak widze na Dogomani tacy istnieja.
Jutro jade z sunia do weta zobaczyc te guzki, mam nadzieje, ze to nic powaznego.
Pozdrawiam

• Replies 915
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

no proszę, to już psy się rządą:diabloti: A dobrze, sztamę trzymają i pilnują swego. Mala Ty porządki zostaw, nie uciekną (niestety) i rób grilla powitalnego, cobyśmy się mogli wszyscy chociaż wirtualnie na tą nową chałupę razem napić:cool3:

Posted

Madzik93 napisał(a):
A cóż to za szczupły kolega? :cool3:

Pytasz o psa czy o tego goscia:cool3:?
To owczarek mechelski, bedzie do nas przyjezdzal jak jego pan nie bedzie mial czasu :roll:, mam sie nim opiekowac.
Osobiscie uwazam, ze troche za chudy, nie tylko wystaja mu zebra, ale i kregoslup. ( na zdjeciac tego nie widac)

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Mala nie pozwól robić żadnej biopsji, lepiej ruszać tych guzków w tym wieku.

Nie beda jej nic robic, wet kazal tylko obserwowac czy nie beda sie powiekszac. Podobno wiekszosc nie sterylizowanych suk ma guzki i normalnie nie sa one niebezpieczne. Sterylki tez nie bedzie, chyba, ze bylaby niezbedna (ropomacicze).
Uwazaja, ze za stara i nie chca jej ruszac.
Moze i lepiej, bo gdyby sie po narkozie nie obudzila, to bym sobie nie wybaczyla:shake:.
Dostala tylko Prednisolone 5 mg na swoja alergie i ma za ok 10 dni znowu sie do niego zglosic, bo jak sie jej nie poprawi to przepisze jej antybiotyk.

Posted

mala002 napisał(a):
Pytasz o psa czy o tego goscia:cool3:?
To owczarek mechelski, bedzie do nas przyjezdzal jak jego pan nie bedzie mial czasu :roll:, mam sie nim opiekowac.
Osobiscie uwazam, ze troche za chudy, nie tylko wystaja mu zebra, ale i kregoslup. ( na zdjeciac tego nie widac)

Pytałam o psa. Myslałam ze to owczarek belgijski malinois.

Posted

[quote name='Madzik93']Pytałam o psa. Myslałam ze to owczarek belgijski malinois.

:lol: Madzik93 to jest Malinois!
Napisalam owczarek mechelski, bo tak go sobie spolszczamy:cool3:

Wyjasniam; Pol Belgii mowi po francuzku, a pol po niderlandzku, dlatego nazwy miast sa podwojne np. Mechelen - Malinois (niderlandzka i francuzka nazwa tego samego miasta:lol:) - zglupiec tu mozna :-D.
Po niderlandzku ta rasa nazywa sie Mechelse Herder, po francusku Malinois.

http://www.belgijskiurwis.com/o_rasie.htm
Jeszcze tydzien temu mieszkalam w Mechelen/Malinois skad wywodzi sie ta rasa.

• 2 weeks later...
Posted

Lisa stala sie psem obronnym:loveu:. Biega po ogrodku z podniesionym ogonem i wszystkiego doglada. Na kazde nieporzadane zachowanie koni (w jej mniemaniu:cool3:) jak np. za glosne rrzenie i za szybkie galopowanie, reaguje glosnym szczekaniem, oczywiscie Homer jej w tym pomaga - w jednosci sila:evil_lol:.
Od wczoraj mamy malego tymczasowicza - rocznego kocurka. Cos mi sie wydaje, ze takich kocio-psich tymczasow to bedzie wiecej:roll:, bo mieszkamy na wsi.
Czy ktos z tu zagladajacych ma doswiadczenie w ukladaniu kotow?:cool1:
Kotek jest bardzo agresywny w stosunku do naszego kota:roll: (mimo, ze kastrowany:diabloti:), warczy glosniej niz niejeden pies:evil_lol:.
On sie szybciej dogada z naszymi psami niz z naszym kotem:razz:
nie wiem czy jest szansa na rozejm.
Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

Lisa i "zakazany owoc "- kosc:p

A tak sunia broni swojego ogrodka :evil_lol:

No i nie moge sie powstrzymac zeby tego tu nie wrzucic :grin: security :roflt:

zalatwie tez takie wdzianko Lisie i bedzie Brygada RR :roflt::roflt:,
a raczej The Simpsons, gdyby ktos nie wiedzial dlaczego nasze psiaki maja na imie Lisa i Homer :evil_lol:.

Posted

[quote name='zdrojka']Ale jej dobrze :loveu: Wspaniale ma u Ciebie :p

Bez wątpienia. :)
Gdyby takowe były. Lisa nie zostałaby włożona, swego czasu, do małego, srebrnego samochodu. :evil_lol:

"Zdjęcia mojej pięknej suni." Ach, jak to brzmi !