zdrojka Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Polinieje trochę i jej przejdzie, musi się skóra i organizm przyzwyczaić, że już jest ciepło i nie potrzeba tyle futra... Chyba, że jest z tych, co linieją non stop :evil_lol: Quote
mala002 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Troche szczotkuje, a troche ... czyszcze odkurzaczem:evil_lol:. Jak go wlaczam to oba psy ustawiaja sie do mnie w kolejce:evil_lol:. Quote
zdrojka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Mój Migacz ['] też uwielbiał odkurzanie :cool3: Quote
Dea Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Moja bierze nogi za pas na widok odkurzacza. Dostałam jeszcze jedną super fotkę "paszcza lwa" hehehe, ale musicie poczekać, bo mam na kompie domowym. Quote
magdyska25 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Piękne zdjęcia ap ropo odkurzacza to mój jeden pies bardzo lubi a drugi dostaje nagłego przypływu energii i ucieka gdzie pieprz rośnie jak najdalej:evil_lol: Quote
Skibka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Ale śliczności .. dobrze że przytrafił jej się taki kochany domek:multi: Quote
Dea Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 I cudne zdjęcia z serii rodzinka: Homer, Lisa i Poes:loveu: Quote
alekso Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Cudownie :) ale jej się super trafiło!!:loveu: Quote
madziamn Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 super zdjęcia cudowne. jak miło się czyta że psinka już w domku. myzianko dla suniulki i jej towarzyszy ze zdjęc Quote
magdyska25 Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Ekstra!!!! Jaka straszna paszcza lwa!!!:evil_lol: Quote
Dea Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Ale Homer i Poes to odważniaki nie? Przecież ona jest od nich kilka razy większa:lol: Quote
limoncia Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 sliczna sunia...ciesze sie ze znalazla kochajacy domek :) Quote
magdyska25 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Czy sunia zaciekle reagowała na samym początku na kota?? Quote
mala002 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Jak do nas przyjechala to siedziala jak trusia:cool3:, ani Hmerowi i kotkowi nic nie mowila, nie byla "u siebie". Teraz wszystko po malu sie zmienia, probuje nawet Homerowi miske z jedzonkiem odebrac, Homer w szoku, bo on by z kazdym z jednej miski jadl, ale nie rozumie jak ona moze go od miski odgonic:-o. Wiec przy posilkach trzeba ich pilnowac,tym bardziej, ze dostaja rozna karme. Na naszego kota nie zwraca uwagi, choc wczoraj gdy dostala kosc to gonila rowno kota i psa:evil_lol:. Chyba jeszcze mysli, ze jej jedzonka moze znowu kiedys znowu braknac. Wczoraj wieczorkiem na ulicy (tam gdzie naprawde nic nie jezdzi, a mamy takie uliczki, bo mieszkamy w malym miasteczku) spuscilam Lise ze smyczy, a tu... kot! Serce mi stanelo! Oczywiscie Lisa pobiegla za kotkiem, na szczescie kotek wlazl na pobliskie drzewko i sunia...wrocila:loveu:. Ostra na koty to chyba na szczescie nie jest, ale gdy jest na smyczy i widzi kotka to uszy w gore i napreza wszystkie miesnie( jak by chciala go dopasc)wtedy wyglada o kilka lat mlodziej:evil_lol:. Poza tym pieszczocha z niej niesamowita:cool3: Quote
Dea Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Widzisz, jak trudno ocenić psa po zachowaniu w schronisku - na spacerach jak ją głaskałam wcale nie robiła wrażenia pieszczocha. I do tego tak sobie rządzi, niech uważa, bo się Homerek w końcu zdenerwuje i pokaże kto jest facetem:evil_lol: Pisz mala jak tylko masz czas, pisz, ja chłonę z uwielbieniem każde zdanie o Lisie:loveu: Quote
ElzaMilicz Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 "... ja chłonę z uwielbieniem każde zdanie o Lisie:loveu:" Ja też.:lol: :lol: :lol: Quote
mala002 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Dziewczyny, potrzebuje porady! Sunia nie chce jesc suchej karmy Royal Canin Mature (z reszta anti age - wiec pozbylaby sie zmarszczek :megagrin:) Zamierzam ja "wziasc glodem"!!! Od dzis bedzie dostawac sucha + mieso (mieso ew.ugotuje w malej ilosci wody, zeby ala rosolek wyszedl) jako smakowity dodatek. Juz teraz spodziewam sie kleski, mysle ze nie bedzie tego zbyt duzo jesc i na pewno przez kilka dni bedzie chodzic glodna. Jesli macie inne pomysly, zeby zmusic psa do jedzenia suchego to prosze o pomysly. Zaznacze, ze sunia "od zawsze " ma problemy z wyproznianiem sie(ale to nie zatwardzenie), wiec mozeby jej ta karma w tym pomogla. Quote
zdrojka Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Nie mam pojęcia, mojej Małej nie udało mi się przestawić, choć bardzo się nie starałam :roll: Quote
Dea Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 ja mojej przez jakiś czas gotuję, póxniej znowu na jakiś czas przechodzę na suche. Przez pierwsze parę dni Dea robi wtedy głodówkę protestacyjną - podchodzi do miski, ostentacyjnie odchodzi i koniec, nie je...aż zgłodnieje. Myślę, że podlanie odrobiną rosołku pomoże:roll: Quote
alekso Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Dla mojej łobuzerii suche jest raczej zabawką.... albo czymś co może być w misce na zasadzie nagłego głodu, inaczej nie je... :roll: Quote
Dea Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 no to ja z karmieniem bardziej stanowcza jestem - miska pełna dwa razy w ciągu dnia - rano i wieczorem, 10 minut, nie je, zabieram, trudno...dostaje to samo na następny posiłek (ale to się zdarza tylko z suchym, bo gotowane wcina w dwie minuty:evil_lol:) Quote
alekso Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 to ja nie mam nawet złudzeń że jestem stanowcza :oops: ona mną rządzi a nie odwrotnie ;) Quote
Dea Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 alekso jak ja bym nie była stanowcza, to długo bym nie przetrwała, moja jest cholernie charakterna i uparta, więc ja muszę jej pokazać, że mimo wszystko ja bardziej:cool3: i ma taki sam stosunek do innych zwierząt jak Twoja. Mam cudowne nowe zdjęcia Lisy, ale musicie znowu trochę poczekać:evil_lol: Poza tym Lisa ma trochę problemów z jelitami, ale to już mala002 napisze pewnie. Były wczoraj u wetki, prawdopodobnie to kwestia przestawienia się na inne żywienie. Jakie jeszcze są sposoby na zmuszenie psa do jedzenia suchego??? Quote
Dea Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 No to obiecane zdjęcia naszej Lisy - uśmiechniętej i kochanej:loveu: - seria "mój pan mnie kocha;)" Quote
Recommended Posts