Dea Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 mala002 napisał(a)::multi::multi::multi:jestem bardz zadowolona, ze spacer sie udal:multi::multi::multi: Mysle, ze ona mieszkala w domu i wychodzila na spacery. Jesli ktos ja wezmie na DT to nie powinna stwarzac zadnych problemow:lol:. Dea zaszczep ja jak najpredzej(co ze sterylizacja???) Jesli przejdzie DT to poprosze Cie jeszcze o kupno dla niej kaganca( tutaj tego nie sprzedaja) Przeslij mi tez nr Twojego konta. mala002 czy to znaczy, że się zdecydowałaś?:cool3: Teraz wetka operuje, ale jak skończy porozmawiam z nią o szczepieniu. Co do sterylizacji... sunia wygląda dobrze (no ząbki trochę już nadgryzione czasem, ale to chyba nie problem), ale jest dosyć chuda, muszę się popytać, czy jej narkoza nie zaszkodzi. Wet schroniskowy może zrobić sterylkę, tyle, że po operacji nie ma jej gdzie dać, u nas nie ma izolatki. Kaganiec kupię oczywiście, choć wydaje mi się, że raczej nie będzie tak potrzebny:lol: Najlepiej by było gdyby w DT mogła zostać trochę dłużej niż tydzień, wtedy będzie można już ją trochę przystosować do innych warunków. No i jeśli mala002 się zdecydowała, to zapytam od razu o koszt paszportu, żeby podać wszystkie koszty razem. Quote
mala002 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Jestesmy zdecydowani ja zabrac (jeszcze tak na wszelki wypadek DT:lol:) zeby byla pewnosc. Jesli to mozliwe nich ja juz dzis zaszczepia. Quote
Izis Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 SUPER!!! Tez myślę, że mieszkała w domu bo jakby mieszkała w kojcu to raczej by nie była nauczona co to jest spacer :-( Poza tym to chodzenie wokół drzewa też raczej wskazuje na to, że kojec to dla niej dziwne miejsce, gdzie czuje się odizolowana i zestresowana, pewnie dlatego, że nie ma tam człowieka... Quote
Dea Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 MALA002 JESTEś WIELKA!!!:loveu::multi: mala002 wysłałam ci pw:p Dzwoniłam jeszcze raz do wetki, ale nie może rozmawiać bo ma następną operację zaraz. Umówiłam się z nią wieczorem na telefon na komórkę. Niestety dzisiaj jej na pewno nie zaszczepi, bo ona jest u siebie w gabinecie, w schronie raz w tygodniu tylko. Postaram się, aby to zrobiła w poniedziałek, zrobię co w mojej mocy! Jeśli zdążę, wezmę Wilkę jutro na chwilę na spacer. Quote
Izis Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Mala002 jest WIELKA i DEA jest WIELKA :-) Obie jesteście WIELKIE :-) super, że Wilka ma Was :-) :modla::modla::modla::modla: Boże spraw, żeby Uszka też znalazła swoją OSOBĘ. Quote
magdyska25 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Nareszcie jakaś pozytywna informacja (bo jest ich niestety mało na dogo...:shake:) Quote
Dea Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Rozmawiałam z wetką. Na początku tygodnia - poniedziałek, wtorek przebada Wilkę czy może być sterylizowana (serce), i zaszczepi ją. Ryzyko 50/50 dla starszego psa każda operacja to ryzyko. Mala002 wysłałam Ci maila:p Quote
Goldenka 02 Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Chętnie usuwam banerek Wilki z podpisu :loveu::loveu::loveu: Trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze i niecierpliwie czekam na nowe wiadomości:):):);) Quote
Vutz Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Ciotki pomóżcie trochę KIRO ?! To ON-ek sąsiad Wilki... mieszka w boksie obok... też ma błoto w kojcu, analogicznie jak Wilka... a Kiro ma chore stawy, ma ok 10 lat... nikt do niego na wąek nie zagląda... :-(:-(:-( a Dea ma w schronie 3 nowe ON=ki... :placz::placz::placz: wątek KIRO znajdziecie w banerku w moim podpisie... pomóżcie - powiedzcie o nim innym ciotkom... Quote
Vutz Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 wątek KIRO to ten środkowy banerek... to link do jego wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102976 Quote
Dea Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Wczoraj Wilka wyprowadziła mnie na spacer:evil_lol: Ponieważ pracownik nie miał czasu na wyprowadzanie mi psów do robienia zdjęć na stronę postanowiłam zrobić własnie przegląd kojców, i wziąść Wilkę na dłuższy spacer. Zaoszczędziłam jej stresu uciekania w kojcu przed innym pracownikiem, który nieco zionął alkoholem i sama po nią weszłam:p Uciekła na tył, ale przyszła do mnie sama po chwili:loveu: Aż się przed kojcem zebrali pracownicy, bo pewnie myśleli, że się pośmieją jak będę za nią ganiała po tym błocie:diabloti: Zapięłam ją na linkę, i mała tak jak piszę sama mnie ze schroniska wyprowadziła pędząć przodem. No pozwoliłam jej na to, jak widziałam jak się cieszy że idzie. Ale potrafi także chodzić grzecznie przy nodze, bo robiłyśmy wczoraj próby chodniekiem wzdłuż drogi. Wystarczy bardzo delikatne pociągnięcie linki aby się zatrzymała. Reaguje już na "do mnie" podchodzi bo wie, że w ręce będzie kiełbaska;) Na szelest woreczka też reaguje:evil_lol: Rzuciłam jej wczoraj patyk, pobiegła za nim, nie znalazł go w trawie co prawda, ale ważne, że się interesuje. To taka dobra suka:loveu: A po spacerze prawie nie biegała dookoła drzewa. Wracać do kojca nie chciała. Quote
maggiejan Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Wilka reaguje bardzo dobrze, normalnie. To siedzenie w kojcu bez człowieka i bez spacerów musiało bardzo źle na nią wpływać. I trudno się dziwić: kojec mały i brudny, a człowiek zionący...nie wiem czy i ja nie zaczęłabym biegać dookoła drzewa...;) Quote
Dea Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 No, ja też bym biegała... Przecież jej nawet nikt tam nie pogłaskał:-( Ciotki czas na konkretne plany. Sprawa wyglada tak: jutro rano jadę do schronu, ma być wetka prawdopodobnie, więc chcę dopilnować szczepienia. Poza tym założy paszport, i włoży do niego zaświadczenie, że Wilka była szczepiona rok temu, czyli nie trzeba będzie czekać 21 dni kwarantanny:p Mala002 może przyjechać po suczkę na granicę albo w tą sobotę 09 stycznia, albo dopiero w sobotę 9 lutego. Teraz wszystko zależy od transportu:razz: Jeżeli będzie mogła pojechać w tygodniu, to do soboty czyli niecały tydzień byłaby na tymczasie, jeżeli nie to będzie trzeba przeciągnąć jej pobyt w schronie na jakieś trzy tygodnie, później na tymczas i 9 lutego dopiero do domu. Czy może być na tymczasie ewentualnie trochę dłużej? Tymczasiku proszę skontaktuj się ze mną choćby sms-em, bo za nic w świecie nie mogę namierzyć Twojego telefonu w mojej komórce:oops: Quote
Dea Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 i co nie potrafię stać spokojnie??? No przecież stoję:lol: Quote
Dea Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Pewnie dzisiaj czekała na spacer biedaczka. Jutro jadę w spr Uszki rano, to ją zabiorę na chwilę. Quote
alekso Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Czy mogę jakoś pomóc w organizowaniu wyjazdu do domku? Zdalnie pewnie tylko, ale może mogę coś zrobić.... Quote
Vutz Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 CIOTKI ??? !!! Pomóżcie biednemu KIRO... nikt nie zagląda nawet do niego na wątek... :( :( :( może spróbujcie rozruszać jego temat na owczarek.pl ?... pomóżcie cokolwiek... OBY Wilka pojechała do nowego SWOJEGO domku już 19.01.08 - sobota... !!!!!!! Quote
Dea Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 alekso napisał(a):Czy mogę jakoś pomóc w organizowaniu wyjazdu do domku? Zdalnie pewnie tylko, ale może mogę coś zrobić.... Już prawie wszystko dograne, prawie... Prawdopodobnie Wilka pojedzie w środę do DT a w sobotę na granicę spotkać się ze swoją nową panią:loveu: albo od razu w sobotę z cieszyna na granicę, nie wiem jeszcze...paszport jutro będzie do odbioru, dzisiaj ją zaszczepiono. Czy DT jest w stanie ją przyjąć w środę?;) Spacerek był, nawet kot się po drodze przyplatał, ale tylko dwa kroki do przodu zrobiła, myślę, że on był gorzej nastawiony niż ona:evil_lol: Quote
mala002 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Czy wilka po tych spacerach jeszcze biega w kolko? Quote
Dea Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 mala002 napisał(a):Czy wilka po tych spacerach jeszcze biega w kolko? Zaraz po spacerze nie, raz nawet się położyła, ale przeważnie stoi i się przyglada. Natomiast pracownik mówi, że później tak. Dzisiaj zaglądałam do niej z innej strony jak wchodziłam do schronu zobaczyć czy biega ale mnie wyczuła i też zagladała z tamtej strony:evil_lol: Quote
Izis Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Cwana bestia jest ;-) Nie tylko śliczna ale i mądra :-) Quote
mala002 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Dea myslisz, ze jej to zostanie? Czy w domu tez bedzie biegac w kolko np. dookola stolu? Czy tez ze wzgledu na inna sytuacje przestanie?:crazyeye: Quote
Recommended Posts