Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak nie wstanę o 6:30 to do szkoły dojechać nie zdążę :evil_lol:

Ale i tak należę do grupy rannych ptaszków i nawet nie chce mi się spać rano :eviltong: to i czas trzeba jakoś dobrze spożytkować ;)

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ja ani miodu ani czosnku :roll: ale mus to mus. Zatyka się nos i jakoś się przełknie.

nie ma sprawy ;) trza się razem pocieszyć szczęściem z takich adopcji :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

U Kasparka nic nowego... psiak wciąż czeka. Wczoraj widziałam że załapał się na spacer. Ale kiedy w końcu znajdzie dom?

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

ciezko brac kaspara na spacer,,,,bo pcha sie dodatkowo gruba lala i brad,,,,wiec jak czlowiek jest sam,,to ma przechlapane,,,Jak sa juz chociaz 2 osoby to jeszcze do przeskoczenia,,,,ale pamietac trzeba ze sila potrzebna ,,,bo lala i kaspar kruszynkami nie sa:)

Posted

jaki Brad :???: toż to Twardziel jest. On już wiekowy Pan to i się tak nie pcha.
A i fakt że dwie osoby potrzebne są. też nie zawsze umiem je wyjąć pojedynczo, więc asekurację za plecami mieć muszę. Poza tym nie wyprowadzę przecież jednego, bo się reszta zapłaczę, a też sama z trzema nie dam rady, więc zawsze Kaspara jako najsilniejszego bierze Michał, a ja biorę Lalę z Twardzielem. i wtedy dopiero na spacerek ;)

Posted

Oj Ten duzy owczar z nimi to Brad,?,,,kiedy my z ponka chcialysmy wziasc lalke i kaspara,,to mlody pchal sie na 3 jak nic,,,,wiec nie dal tak latwo za wygrane,,Ale ponka jak zawsze sprawiedliwa i o Bradzie nie zapomina nigdy .wlacznie z rozpieszczaniem go smakolykami:razz:

Posted

byłam w sobotę w schronisku i wtedy jeszcze był z nimi Owczarek imieniem Twardziel którego sama kilka miesięcy temu tam wsadziłam. Siedzą razem od dłuższego czasu i tak było na pewno do tego weekendu. To starszy psiak. Chyba nie było żadnej zmiany?:roll:

Posted

Oczywiście zmian nie było Lala i Kaspar siedzą z Twardzielem. Wiewiórce przypomniał się Brad, bo ciągle go wspominam. Brad poszedł do adopcji w 2007r , a był w schronie w boksie jeszcze razem z Tarą i Kruszyną ( ale to tylko niektórzy pamiętają), Jednak Twardzielek pomimo wieku i chorych stawów ma lepsze dni i wówczas całą swoją siłę wykorzystuje, żeby wyjść
razem z pozostałą dwójką. Na spacerku idzie super grzecznie, ale razem z Lalą bym nie poradziła jakiegokolwiek psa prowadzić.

Posted

Z Lalą chadzam na spacery od prawie dwóch lat. Od kilku miesięcy co tydzień poza chodzeniem z nią biorę też Twardziela i radzę sobie (mało skromnie brzmi...) Lala wbrew pozorom potrafi być posłuszna i nie mam z nią problemów.

A co do Kaspara to on z całej trójki ciągnie najmocniej. Mimo wieku ma największy temperament i chęć do długich leśnych spacerów. Lala natomiast kładzie się już po 10-15 minutach. A Twardziel miewa lepsze dni zwłaszcza teraz, bo w zimę różnie bywało... :roll:

Posted

No,,,,nam niestety lala po 15 min nie polozyla sie ,,,.tylko ciagnela dalej i dalej,,,,Ale dla jednej osoby wziecie 2 na raz to n prawde sukces!!!bo duze i ciagnace,,,,tylko podziwiac!!!:multi: