andzia69 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 a gdzie można wyslac te koce..i co jeszcze ze szmat by się przydalo???? pomyślę skąd skombinować - no i gdzie to wyslac? Quote
ulvhedinn Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Frotka napisał(a):Maupa - dziękuję :thumbs: Nie wiem czy Adzie się uda. Do tej pory nie zaczęła się zbierać z chodzeniem... W schronisku miała masaże, mniej niż teraz ale miała. Poza tym ona powinna sama z siebie coś próbować... Depresja tez robi swoje- może Ada nie miała do tej pory motywacji do wstania? ;) Quote
Frotka Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 Bardzo możliwe. Andziu- gdyby ktoś jechał do Krakowa to możesz podać a ja sobie odbiorę w dowolnej cześci miasta, tam gdzie będzie temu komuś pasowało. Quote
Aga-ta Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 wczoraj dostalysmy w lecznicy (od jednej z klientek:Rose:) torbe z kocami, poszewkami i zabawkami. Wszystko jest czysciutkie i wyprane. Mam rowniez podklady od red.Magdy Hejdy, ktore mialy byc dla szczeniat (ale nie przydaly sie). Gdzie mam to wszystko przywiezc? (jesli oczywiscie chcecie) Quote
Frotka Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 :Rose::Rose::Rose:Aga-ta - chcemy, chcemy i to bardzo. Sami po to podjedziemy tylko podaj proszę na priv gdzie. Quote
Patia Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Ja się będę kontaktować z tym panem od Ireny , który ma te koce z uzywanej odzieży , może uda się zrobić zapasy dla hotelu i dla Ady. Frotka a jak z kasą ? Gdzie wpłacać na Adę ? Quote
andzia69 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Zaraz wystawię bazarek z naklejkami na Adę! Takie naklejeczki - koszt 15 zł - cały dochód z bazarku zostanie podzielony na Adę, Abi i szczylka z nuzycą: Quote
Klaudus__ Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 W wolnej chwili zaglądam do Ciebie Piękna... Quote
Patia Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 andzia69 napisał(a):Zaraz wystawię bazarek z naklejkami na Adę! Takie naklejeczki - koszt 15 zł - cały dochód z bazarku zostanie podzielony na Adę, Abi i szczylka z nuzycą: Andzia , zrób jakies z bordogami , to wystawię na bordozym forum:cool3: Quote
andzia69 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Patia...będzie ciężko - ale nie jest niewykonalne - jak zrobię to ci pokażę i powiesz czy mogą być to wtedy wystawimy:lol: Bazarek na Adę, Abi i Pitusia: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9129321#post9129321 Quote
Frotka Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 Na razie wsparcia finansowego nie potrzeba chyba żeby jej przedłużyć masaże, bo opłaciłam 2 tygodnie (400 zł). Ale może po tych dwóch tygodniach dam sobie radę sama. Zobaczymy co powie Maupa - jakie badania ew. zaproponuje jej neurolog. Z ogłoszeń Ady oprócz jednej oferty pomocy w szukaniu domu :multi: , zgłaszają się wyłącznie ludzie którzy chcą zarobić - odpłatna opieka, tanie (?) pieluszki itd. Quote
fizia Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Cos takiego, nie spodziewałam sie, że będą takie oferty... Quote
Asior Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Frotka napisał(a):Mam pytanie w temacie Ady: czy ktoś z Krakowa nie miałby "wolnych" kocy, kołder, poduszek, prześcieradeł, szmatek? oooj kurcze, ostatnio dfałam kupe tego typu rzeczy do hoteliku.. ale moze jeszcze cuś mi zostało :cool3: Quote
doddy Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Podajcie adres na jaki wysylac koce i kolderki. A kase może warto zbierac, bo jakby nie bylo jej nigdy za wiele... Quote
Tengusia Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Adzia mordeczka pokazuje sie wszystkim ;) Quote
Frotka Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 Aga-ta - BARDZO dziękuję! postaram się pstryknąć kilka zdjęć Ady w Twojej pomarańczowej kołderce. Co do zabawek - są bardzo porządne - może lepiej przekazać jakiemuś dziecku? Może najechanej przez nas Ani Marice bym dała? Ona ma małego synka. A dla Ady jeden pluszak na otarcie łez. Może być? Dziewczynom z "Kundla" dziękuję za podwiezienie mi rzeczy :p Doddy - mogę Ci podać adres ale wystarczy jeśli znajdziemy transport do Krakowa, ja sobie na terenie Krakowa i do 20-30 km wokół podjadę. A teraz rewelacja: Ada jest w jutrzejszym Dzienniku Polskim!!!! Haniu R. DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!! Quote
doddy Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Frotko szybciej bedzie wyslac poczta niz szukac transportu ewentualnie kolderki itd. Quote
fizia Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Teraz okres świątecznych porządków - popytam rodzinę i znajomych o jakies kołderki, pościel, koce Quote
Frotka Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 Doddy - ale to będzie dużo kosztowało. Rozglądnę się za transportem a na wszelki wypadek wyślę Ci mój adres na priv. Quote
Frotka Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 Fiziu, widzę że trwasz na posterunku ;) Jeszcze raz bardzo dziękuję Hance Rupczewskiej za ogłoszenie Ady w Dzienniku. Haniu -jak zawsze - :calus: Jeśli Ada nie znajdzie w ten sposób domu to nie wierzę, że znajdzie w inny....Dziennik zawsze był ostanią deską ratunku. Były 2 telefony. Jeden - z zapytaniem czy ktoś po Adę wogóle dzwoni. Drugi - konkretna propozycja poznania Ady. Pani ma już jednego psa (sukę) i dziecko. Kiedyś chciała zostać wolontariuszką. Umówiłyśmy się na jutro na bardzo wstępne poznanie. Dziecko +inny pies +praca + Ada = ??? Quote
Frotka Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 Rozmowę telefoniczną, dosyć długą, zaliczam tej Pani na plus. Zobaczymy co będzie dalej. Adopcja Ady nie może być adopcją z dnia na dzień. Ktoś kto będzie chciał dać jej dom musi najpierw trochę ją poodwiedzać, przyglądnąć się jak wygląda dzień Ady i jakie są jej potrzeby, a potem zastanowić się czy im sprosta. Jeśli znajdzie się TA WŁAŚCIWA osoba trzeba się będzie zastanowić jak jej pomóc. Z pewnością "w pakiecie" z Adą muszą iść stałe dostawy pieluch i najprawdopodobniej - opiekun, który przychodziłby raz dziennie pomóc przy psie. Quote
Recommended Posts