Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 813
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Frotka napisał(a):
Maupa - dziękuję :thumbs:

Nie wiem czy Adzie się uda. Do tej pory nie zaczęła się zbierać z chodzeniem... W schronisku miała masaże, mniej niż teraz ale miała. Poza tym ona powinna sama z siebie coś próbować...

Depresja tez robi swoje- może Ada nie miała do tej pory motywacji do wstania? ;)

Posted

Bardzo możliwe.

Andziu- gdyby ktoś jechał do Krakowa to możesz podać a ja sobie odbiorę w dowolnej cześci miasta, tam gdzie będzie temu komuś pasowało.

Posted

wczoraj dostalysmy w lecznicy (od jednej z klientek:Rose:) torbe z kocami, poszewkami i zabawkami. Wszystko jest czysciutkie i wyprane. Mam rowniez podklady od red.Magdy Hejdy, ktore mialy byc dla szczeniat (ale nie przydaly sie). Gdzie mam to wszystko przywiezc? (jesli oczywiscie chcecie)

Posted

Ja się będę kontaktować z tym panem od Ireny , który ma te koce z uzywanej odzieży , może uda się zrobić zapasy dla hotelu i dla Ady.

Frotka a jak z kasą ? Gdzie wpłacać na Adę ?

Posted

andzia69 napisał(a):
Zaraz wystawię bazarek z naklejkami na Adę!

Takie naklejeczki - koszt 15 zł - cały dochód z bazarku zostanie podzielony na Adę, Abi i szczylka z nuzycą:

Andzia , zrób jakies z bordogami , to wystawię na bordozym forum:cool3:

Posted

Na razie wsparcia finansowego nie potrzeba chyba żeby jej przedłużyć masaże, bo opłaciłam 2 tygodnie (400 zł). Ale może po tych dwóch tygodniach dam sobie radę sama. Zobaczymy co powie Maupa - jakie badania ew. zaproponuje jej neurolog.

Z ogłoszeń Ady oprócz jednej oferty pomocy w szukaniu domu :multi: , zgłaszają się wyłącznie ludzie którzy chcą zarobić - odpłatna opieka, tanie (?) pieluszki itd.

Posted

Frotka napisał(a):
Mam pytanie w temacie Ady: czy ktoś z Krakowa nie miałby "wolnych" kocy, kołder, poduszek, prześcieradeł, szmatek?

oooj kurcze, ostatnio dfałam kupe tego typu rzeczy do hoteliku.. ale moze jeszcze cuś mi zostało :cool3:

Posted

Aga-ta - BARDZO dziękuję! postaram się pstryknąć kilka zdjęć Ady w Twojej pomarańczowej kołderce. Co do zabawek - są bardzo porządne - może lepiej przekazać jakiemuś dziecku? Może najechanej przez nas Ani Marice bym dała? Ona ma małego synka. A dla Ady jeden pluszak na otarcie łez. Może być?

Dziewczynom z "Kundla" dziękuję za podwiezienie mi rzeczy :p

Doddy - mogę Ci podać adres ale wystarczy jeśli znajdziemy transport do Krakowa, ja sobie na terenie Krakowa i do 20-30 km wokół podjadę.

A teraz rewelacja: Ada jest w jutrzejszym Dzienniku Polskim!!!! Haniu R. DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Fiziu, widzę że trwasz na posterunku ;)

Jeszcze raz bardzo dziękuję Hance Rupczewskiej za ogłoszenie Ady w Dzienniku. Haniu -jak zawsze - :calus: Jeśli Ada nie znajdzie w ten sposób domu to nie wierzę, że znajdzie w inny....Dziennik zawsze był ostanią deską ratunku.

Były 2 telefony. Jeden - z zapytaniem czy ktoś po Adę wogóle dzwoni. Drugi - konkretna propozycja poznania Ady. Pani ma już jednego psa (sukę) i dziecko. Kiedyś chciała zostać wolontariuszką. Umówiłyśmy się na jutro na bardzo wstępne poznanie. Dziecko +inny pies +praca + Ada = ???

Posted

Rozmowę telefoniczną, dosyć długą, zaliczam tej Pani na plus. Zobaczymy co będzie dalej. Adopcja Ady nie może być adopcją z dnia na dzień. Ktoś kto będzie chciał dać jej dom musi najpierw trochę ją poodwiedzać, przyglądnąć się jak wygląda dzień Ady i jakie są jej potrzeby, a potem zastanowić się czy im sprosta. Jeśli znajdzie się TA WŁAŚCIWA osoba trzeba się będzie zastanowić jak jej pomóc. Z pewnością "w pakiecie" z Adą muszą iść stałe dostawy pieluch i najprawdopodobniej - opiekun, który przychodziłby raz dziennie pomóc przy psie.