Frotka Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 Co dzisiaj słychać u Ady? :loveu: Quote
Fasolka Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Cudeńko :-) Kubraczek super :-) Adzinka w nim śliczności :-) Frotko, a co mówił lekarz o nieskuteczności tej terapii (jeśli chodzi o skórę)? A to musiała mieć Ada minę jak zobaczyła 'dwie' Iwonie ;-) Fajnie, że Adusia dostała tyle prezentów - Dziewczyny, jesteście boskie!!! Buziaki dla Was i dla Aduli :-) Quote
Frotka Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 Jeszcze raz chcę powiedzieć,że jestem pełna podziwu, że adoptowałyście Adę i dajecie sobie z nią radę. Dziękuję! Quote
krakowianka.fr Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Witajcie, I niestety tyle z mojej wizyty, krotka byla, za krotka :-( Adzik sie ma dobrze. Cieszyla sie tak strasznie z zabaw, bawilam sie z nia godzinami. Usmiecha sie wtedy doslownie jak czlowiek ;-) Kiedy po poludniu sie pakowalam i potem opuszczalam dom, to Adzik chciala isc ze mna, alez mi bylo przykro, tak bardzo ja pokochalam. Z innej strony wiem, ze u Iwonim jest jej dobrze, nawet jesli nadal mysle o zabraniu jej do siebie, ale tu decyzja jeszcze zapadnie, najpierw Adzia musi sie troszke podleczyc, wloski jej musza odrosnac (chba juz nawet zaczely). Reedukacja na pewno pomoglaby jej w chodzeniu, takim normalnym chodzeniu. Masowalam Ade podczas zabaw i nozkami odpowiada bardzo pozytywnie, tzn ruszajac je, biegajac prawie itp, ale basen na pewno bylby tylko zaleta. Troche pozniej, juz po spacerku z moim psiurkiem, dorzuce do mojej blogowej strony kilka zdjec Adziulki. Moj piesek obwa****e mnie caly czas i sobie juz na pewno mysli: hm, tego zapachu nie znlaem, czy to moja nowa kolezanka? Hihihi, :p Quote
Frotka Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Jutro o 10.30 Ada będzie nagrywana dla "Kundla burego". Pewnie zostanie pokazana w następny czwartek. Quote
krakowianka.fr Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 http://picasaweb.google.com/krakowianka.fr/AdaAmor Quote
andzia69 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 jaka ona....dostojna i powazna:evil_lol: Krakowianka - czekam na adresik;) Quote
krakowianka.fr Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Dzis bylysmy "nakrecone" ;-), w przyszlym tygodniu bedziemy na szklanym ekranie. Ada prawie w ogole nie bala sie towarzystwa osob, ktore przyszly na nagranie. Gdy jej poprzednia opiekunka wyszla (uczestniczyla w nagraniu) Adzik zrobila sie bardzo smutna. bardzo teraz jest juz dobrze, przypuszczam, ze mimo wszystko zatesknila za domem, gdzie takze bylo jej dobrze i gdzie spedzila dobrych kilka miesiecy Idziemy na spacer i z niecierpliwoscia czekamy na nagranie w przyszlym tygodniu, Iwonia ps. Jaki adres? Quote
andzia69 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 ps:evil_lol: adres do wysyłki wylicytowanych na bazarku szeleczek;) Quote
krakowianka.fr Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 wyslalam na privie juz wczoraj ;-) Quote
Frotka Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 krakowianka.fr napisał(a): Gdy jej poprzednia opiekunka wyszla (uczestniczyla w nagraniu) Adzik zrobila sie bardzo smutna. Mnie też było smutno :-(, chociaż wiem, że nie mogła lepiej trafić i że nie zapewniłabym jej lepszych warunków. Quote
fizia Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Świetnie, że będzie w TV materiał o szczęśliwym zakończeniu historii Ady. Tyle złego dzieje się wokół, niech wszyscy zobaczą, że są też ludzie o wielkich sercach, którzy potrafią wyciągnąć pomocną dłoń zupełnie bezinteresownie i kogoś uszczęśliwić. Quote
andzia69 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 fajna....golaska:loveu: z rózowiutka łatką!:lol: Quote
Frotka Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 Łatka docelowo ma być biała, do pary z białą skarpetką na końcu jednej z tylnych łapek. A to co jest teraz niebieskie docelowo:roll: ma być pręgowane ;). Quote
krakowianka.fr Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 apropos tych latek... na zdjeciach Ada wychodzi bardziej "gola" niz jest w rzeczywistosci. Adzia porosla juz meszkiem, a na glowie i czesci pleckow ma juz nawet siersc (youpi!) Latki sa tez bardziej biale niz rozowe - tu raz jeszcze role odgraly kolory. Niestety na zdjeciach tego tak nie widac, no i wyglada jakby byla niebieska a wcale niebieska nie jest (bede musiala popracoawac nad moim aparetem foto i go ustawic na bardziej "realne" kolory :-) ) pozdrowienia dla wszystkich, niedlugo bedzie w Tv filmik (czwartek) !!! Quote
JagnaP Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Cioteczki, nagrajcie ten filmik, bo ja jestem taki "dziwak" i nie mam TV, a bardzo chciałabym zobaczyć Adę:p Quote
Banshee Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Dziewczyny, jesteście wspaniałe! Odkąd pierwszy raz zobaczyłam na Gumtree zdjęcia Ady, jej biedna mordka nie dawała mi spokojnie zasnąć. Nie mogłam się pogodzić z własną bezradnością w tej sytuacji. Odetchnęłam dopiero wtedy, gdy zobaczyłam małą w realu, u Frotki - to był DT, ale byłam już pewna, że Ona nie pozwoli psinki skrzywdzić i odda ją tylko w najlepsze ręce. Wybaczcie, że pozwolę sobie na offa, ale może znajdziecie wśród znajomych kogoś, kto ofiaruje DT lub DS temu pieskowi: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104886 Na pewno w DT miałby większe szanse na adopcję niż w schronie! Quote
Frotka Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 Czy to Pani, Pani Marto? :loveu: Moje jamniki właśnie toczą bój ze szczeniakiem z Harbutowic o gąbczastą budę od Pani :loveu:. Wszyscy się kotłują i co chwilę jeden pies wypada na zewnątrz. To już przesądzone, że buda będzie wyprawką dla Misi: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106073&highlight=Misia Quote
Banshee Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Tak, to ja, tylko po co ta "pani"!:lol: Rozumiem, że szczeniorki zdrowieją? Quote
krakowianka.fr Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Banshee, filmik bedzie tu: http://ww6.tvp.pl/7400,20080228667374.strona od czwartku/piatku Ciekawostki ad Ady: Adzik porasta wloskami coraz bardziej, na glowce ma juz ich coraz wiecej !!! Robi sie z niej sliczna dama. Takie smieszne cos: iwoniam poszla do sklepu kupic gabke dla Ady, taka miekka do kapieli. Wrocila do domu, odlozyla na polke w lazience. A dzis wieczorem wyjela ja z powrotem i zobaczyla, ze gabka nazywa sie...................................???? Ada !!! Hihihi Gabka Ady dla Ady ;-) Adzik macha do wszystkich ogonkiem ! Quote
andzia69 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 zerknijcie na ten filmik: http://pl.youtube.com/watch?v=qLXHvBFG-CI&feature=related my tu czasem płaczemy, ze piesek nie ma łapy a zobaczcie jak można życ nie majac 2...i do tego przednich! u nas w Polsce to patrzyliby na takiego pieska jak na jakiegoś mutanta, a jego właściciela pewnie by ukamieniowano:shake: Quote
Frotka Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Nie zerknę, bo nie mogę ogladać takich filmów :shake:. Ale wierzę Ci na słowo, że pies dobrze sobie radzi.;) Dobrze, że Ada macha ogonkiem. :multi: Quote
andzia69 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Frotka napisał(a):Nie zerknę, bo nie mogę ogladać takich filmów :shake:. Ale wierzę Ci na słowo, że pies dobrze sobie radzi.;) Dobrze, że Ada macha ogonkiem. :multi: Frotka - zerknij, zobacz jak ta psinajest kochana przez całą rodzinę!!! psinka się urodziła bez 2 przednich łapek i syn tej pani taka bidę własnie przyniósł i została:lol: spi z panią w łóżku i nawet w tv była (jak Ada;)) i chyba nawet pani książkę napisała:p Jest kaleką - ale jest kochana! Quote
Recommended Posts