Frotka Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Andziu - (chyba) jadę sama i chyba nie będę samochodem, więc nie odbiorę przesyłki od Paros :cool1:. Tofik1 - DZIĘKUJĘ! Emilio - zacznijmy od gazet polskich. Quote
paros Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Frotka napisał(a):Andziu - (chyba) jadę sama i chyba nie będę samochodem, więc nie odbiorę przesyłki od Paros :cool1:. ............. Nie??? :shake: To wysłać? :roll: Ada na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=300184955 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Zobacz czy coś poprawić?? :roll: Quote
Kida i Olo Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Może tytuł jakiś bardziej wzruszający? Quote
Frotka Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Paros - :calus::modla::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Allegro świetne! Postaram się wykombinować jakiś tansport dla tych rzeczy w najbliższych dniach. :oops: Quote
paros Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Frotka napisał(a):.............. Postaram się wykombinować jakiś tansport dla tych rzeczy w najbliższych dniach. :oops: Ależ mogę wysłać :lol: tylko kiedy ostatnio byłam na poczcie to nie było tego największego kartoniku :cool3: bo jest tego trochę dla Aduni :lol: Quote
Frotka Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 Nie wysyłaj. Szkoda pieniędzy. Coś załatwimy, tylko nie wiem jeszcze co.:oops::roll: Quote
volontariuszka Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 strasznie sie ciesze, ze Ada zaczyna stawiać pierwsze kroki. :) Quote
Frotka Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 My też :multi:, chociaż do "normalnego" chodzenia droga jest baaardzo długa. Quote
andzia69 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Dostałam na pw taką informację - może warto się z nimi skontaktować? Pisze do Ciebie w sprawie suni o imieniu Ada. Czytam wlasnie swietna ksiazke " Balsam dla duszy milosnika psow" i wyczytalam na str.199 ze istnieje kapitalne schronisko zajmujace sie zwierzetami specjalnej troski i specjalizuja sie w znajdywaniu odpowiedzialnych domow adopcyjnych dla tych zwierzat. Napiszcie do nich, moze cos wymysla. http://www.animal-lifeline.com/ Quote
Frotka Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 Może to nie będzie potrzebne. Coś wisi w powietrzu ;) ale nic szybko się nie stanie...:p Quote
ruru Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 OOOOO! To może już nie trzeba, ale zrobiłam Adzie jeszcze trochę inny plakat, wysyłam ci Frotko na PW Quote
jayo Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 paros napisał(a):Ależ mogę wysłać :lol: tylko kiedy ostatnio byłam na poczcie to nie było tego największego kartoniku :cool3: bo jest tego trochę dla Aduni :lol: Jade do Krakowa przez Sosnowiec w czwartek, moge cos podwiezc. Quote
Tengusia Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 przepraszam za off Plakat do pobrania: http://genobis.rootnode.pl/abi.pdf Quote
Frotka Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 [quote name='ruru']OOOOO! To może już nie trzeba, ale zrobiłam Adzie jeszcze trochę inny plakat, wysyłam ci Frotko na PW Bardzo dziękuję, Ruru. :Rose::Rose::Rose: Plakaty jak najbardziej się przydadzą. Czy umiesz je wstawić w formie linków na forum? Są osoby zainteresowane Adą ale na razie jest to tylko "zainteresowanie". Jayo - jedziesz z Warszawy? Gdybyś mogła wziąć rzeczy do Paros to byłabym wdzięczna. Wyjadę po nie w Krakowie tam, gdzie Ci będzie pasowało. Quote
ruru Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Właśnie nie bardzo jeszcze sobie jeszcze radzę, z tym wszystkim...:roll::oops: To moje początki, Ada mnie tu przyciągnęła:lol: Może ktoś podpowie- jak wstawić link do plakatu na forum, żeby można go było pobrać? Quote
Frotka Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Koniec z pakowaniem Ady do klatki. Zapakować się nie daje. Zaczyna skuczeć, kwiczeć i szczekać dopóki jej sie nie wypuści. To samo gdyby zamknęło się ją w pokoju. Musi być tam gdzie ludzie, zawsze w centrum uwagi. W związku z tym non stop ktoś musi być w domu, żeby nie ściągnęła sobie czegoś na głowę.:cool3: A ściagać lubi...:roll: Lubi też stróżować. Dzisiaj rano równą godzinę spędziła na patrolowaniu ogródka. Obszekała z wysoko podniesionym ogonem wszystkie psy które przechodziły ulicą. W czasie gdy Adą opiekuje się Mama (od kiedy Potwór chodzi luzem robimy dyżury) Ada domaga się koncertów. Goni za Mamą po domu i żąda, żeby grała jej na pianinie. Kiedy Mama gra to Ada siada obok, nastawia uszy i słucha. Jeśli koncert jej zbyt krótki to domaga się bisów. :multi: Bardzo rzadko mamy włączony telewizor ale kiedy już go włączamy to Ada jest głównym oglądającym. W związku z cieczką wypada jej sierść. Tyle pracy na nic :roll:. Quote
andzia69 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Ada - meloman:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Moze wysłac wam płytę z muzyką poważną????:lol: A jak z chodzeniem??? Chodzi czy ciągnie tył? Quote
paros Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='ruru']Właśnie nie bardzo jeszcze sobie jeszcze radzę, z tym wszystkim...:roll::oops: To moje początki, Ada mnie tu przyciągnęła:lol: Może ktoś podpowie- jak wstawić link do plakatu na forum, żeby można go było pobrać? Instrukcja :lol: Wejdź tu http://upload.miau.pl/ Tu gdzie "plik do wysłania" naciśnij "Przeglądaj" i wybierz ze swojego komputera plik, który chcesz wstawić Naciśnij "Wyślij" Pojawi się adres, który musisz sobie gdzieś skopiować, bo to będzie link do plakatu[quote name='jayo']Jade do Krakowa przez Sosnowiec w czwartek, moge cos podwiezc. Cieszę się, wysłałam Ci PW Quote
Frotka Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Paros - PW nie doszło. Aga-to - wiem, że zostawiłaś prześcieradła u Magdy H. Jeszcze nie odebrałam, ale wkrótce odbiorę. Ada przestała brudzić w domu, albo, mówiac inaczej: w końcu nauczyłam się jak zakładać pampersy.:roll: Od trzech tygodni używamy tego samego kocyka. Jest pobrudzony ale tylko w paru miejscach, błotem z łapek nie wytartych po spacerze. Nie zdążyłam jeszcze wykorzystać rzeczy od Doddy i myślę sobie, że pójdą z Adą jako wyprawka do nowego domu. Ogłoszenie Paros (Allegro) i wpis na stronie niechciane i zapomniane przynoszą efekty. Dużo ludzi pyta o Adę. Jedna osoba wydaje się zdecydowana. Prowadzimy rozmowy. Ada bez pampersa znacznie mniej plami niż na poczatku. Może chodzić po domu nawet do 2-3 godzin bez zostawiania plamek moczu. Kupa w domu wogóle już nam sie nie zdarza. Zużywamy coraz mniej pieluch od Wellington (co nie znaczy, że nie chcemy następnych :eviltong:). Zastanawiałam się co będzie, kiedy obcy pies, którego Ada ostrzegawczo oszczekuje podejdzie bliżej. Dzisiaj jeden podszedł i Ada bardzo się ucieszyła - wąchała go i machała ogonem. Quote
Frotka Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 andzia69 napisał(a): A jak z chodzeniem??? Chodzi czy ciągnie tył? Powiem tak: potrafi normalnie chodzić ale woli ciągnąć tył.:loveu: Ostatnio bawi ją stanie na 4 łapach i obracanie się o 360 stopni. Potrafi raz albo dwa razy obrócić się w kołko bez tracenia równowagi.:multi: Na początku następnego tygodnia jedziemy na konsultację do Warszawy. Quote
Frotka Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 andzia69 napisał(a):Ada - meloman:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Moze wysłac wam płytę z muzyką poważną????:lol: To musiałaby być bardzo, bardzo nowoczesna muzyka ;), bo Ady klasyka nie interesuje. Dużo bardziej interesuje ją słuchanie na przemian wysokich i niskich dźwięków, bez ładu i składu. Fiziu, dusza Ady jest wybitnie niewrażliwa, im większy łomot i hałas tym lepiej. Quote
ruru Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Paros bardzo, bardzo dziękuję! :Rose: Zamieszczam link, tutaj można pobrać, wydrukować i rozpowszechniać plakat A4 o Adzie, wielbicielce dźwięków awangardowych: http://upload.miau.pl/3/63234.jpg Quote
paros Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='ruru']............ Zamieszczam link, tutaj można pobrać, wydrukować i rozpowszechniać plakat A4 o Adzie, wielbicielce dźwięków awangardowych: http://upload.miau.pl/3/63234.jpg .............. Ale umieść tam plakacik w formacie pdf to będzie chyba wygodniejsza forma do drukowania :lol: fotki (zbiory w formacie jpg możesz umieszczać na http://www.fotosik.pl a na tamtym adresie to możesz umieszczać zbiory o różnych formatach (np. doc, pdf, jpg, ....) Quote
Recommended Posts