Frotka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Po programie nikt nie dzwonił. Mam takie wrażenie, że kto miał obejrzeć Adę to obejrzał, kto miał o nią zapytać to zapytał i wpadliśmy w taką dziurę kiedy Ada już się ludziom opatrzyła i nic się nie dzieje. Nie mówię o ludziach z forum, bo wiem, że dużo robicie, tylko o potencjalnych adoptujących. Ma ktoś sprytny plan na wyadoptowanie Ady? Quote
Frotka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Z drugiej strony - lepiej czekać na TĄ WŁAŚCIWĄ osobą niż popełnić błąd. Oglądała Adę jedna dziewczyna, która bardzo mi się spodobała ale niestety nie ma warunków. Słusznie powiedziała, że Ada na zdjęciach to coś zupełnie innego niż Ada w naturze i że nie zdawała sobie sprawy, że jest aż tak... Rybon - co myślisz o Nivalinie w tabletkach? Podobno jest taka wersja made in France. Quote
Frotka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Z dobrych wieści: 1.używamy tego samego kocyka od ponad tygodnia 2.Ada syganlizuje kupę: wierci się i skuczy, żeby wyjść, daje znać na tyle wcześnie, że jest czas żeby ją wynieść i ustawić na trawniku 3.większe sikanie też sygnalizuje, mniejszego (jeszcze) nie 4.coraz mniej posikuje w niekontrolowany sposób 5.po wykładzinie chodzi sama (parę kroków), w miarę sprawnie, stawia nogi na przemian jak inne psy: lewa tylna z prawą przednią 6.bardzo lubi jazdę samochodem i obserwowanie świata przez szybę 7.szczeka niskim, grubym głosem, ale tylko wtedy gdy na spacerze zbliża się inny pies Ze złych wieści: 1.toleruje zwierzęta domowe, na inne szarżuje na spacerach:roll: (może tak jak pisze Andzia jest to efekt cieczki) Quote
Frotka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Czy ktoś może zrobić Adzie porządne Allegro? Takie, żeby miło się go oglądało... Quote
Frotka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Hop, hop! Kto zrobi Adzie Allegro, porządne od strony graficznej? Quote
fizia Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Ja niestety nie pomogę... Zgadzam się z Toba, że trzeba czekać na tą właściwą osobę - z drugiej strony im szybciej Dom się znajdzie tym lepiej, choćby tylko dlatego, że Ada się przywiązuje... Quote
Frotka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Problem właśnie w tym, że bardzo się przywiązuje a u mnie nie może zostać na zawsze, bo nie jestem w stanie poświęcić jej tyle czasu i opieki ile wymaga....:-( Quote
Frotka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Dobrze by było gdyby była jedynym psem... A ja mam stado.... Quote
rybon36 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 jeśli ktoś może załatwić taki Nivalin w tabletkach, to pewnie, że tak. Szkoda, że u nas nie może być ale poza jedyna zaletą, że mamy naszą lecznicowa amstaffkę, to mamy same wady: mamy sluskie powierzchnie, nie mamay będąc wprawdzie na miejscu zbyt wiele czasu do dyspozycji, gdyby trzeba było leczyc - stawiamy się na zawołanie. Trzeba będzie ją wysterylizować. Quote
Frotka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Niestety nie odważę się na sterylizację. Jak sobie pomyślę, że do tych wszystkich problemów które ma mogłaby jeszcze mieć komplikacje po narkozie i zabiegu to od razu robi mi się przykro. Quote
Frotka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 A do Ciebie Rybon bym jej nie dała. :eviltong: Ada nie może mieszkać w zoo:loveu: Quote
emilia2280 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 dziewczyny, a jesli by tak porozglaszac Adę w Irlandii? Moglabym ją oglosic w lokalnej gazecie? czy to w oóle nie ma sensu? Quote
andzia69 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Emilia - poogłaszać nie zaszkodzi - przeciez nie musi jechać, ale moze ktos się zainteresuje i choć wspomoże finansowo! Frotka - a ja bym prosila (o ile mogę), żebyś jeszcze raz przemyślała propozycję konsultacji małej w Warszawie u neurologa - nie pamiętam -dr Lechowicz czy jakos tak. Dobrze by było, zeby ktoś postawil diagnozę pt wstanie, będzie chodzic, biegać, trzymać mocz...albo :będzie tak jak jest albo gorzej - moze wtedy latwiej daloby się jej znaleźć dom, gdy ktoś będzie mial czarno na bialym jak i co - to tylko oczywiście moja sugestia, ale rozważ ją - proszę;) Quote
Frotka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Agnieszka P. obiecała załatwić konsultację na sggw w dogodnym terminie i na pewno z tego skorzystamy. Na forum vegie zapowiedzieliśmy się już z wizytą w Warszawie. Nie wiem dlaczego :roll:, ale największe zaufanie mam do Rybon36, może dlatego że nigdy nie wiedziałam jej na oczy:eviltong:. Opisałam Jej dokładnie Adowy sposób poruszania się i Rybon jest dobrej myśli. Tak jak lekarze ze schronsika Rybon obstawia uszkodzenie rdzenia kręgowego wskutek potrącenia (teraz Rybon mnie napadnie, że przeinaczam jej wypowiedzi). W tym tygodniu zrobiliśmy po raz drugi usg brzucha. Wszystko ok. Być może posikiwanie jest na tle nerwowym, choć Ada nie wygląda na psa, który by się czegoś bał albo czymś denerwował. Pomocy finansowej nam nie trzeba, chyba że ktoś kupiłby Adzie nowy wózek, bo stary jest trochę mały. Przede wszystkim potrzeba nam domu. Wprawdzie Ada do Wielkiej Brytanii nie wjedzie (czy to prawda, że astowatych tam nie wpuszczają?) ale ludzie z Irlandii mają rodziny w Polsce więc jak najbardziej ogłoś ją, proszę. Quote
andzia69 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Rybonek jest kochana, ale rtg w oczach nie ma i telepatycznie też raczej nie potwierdzi diagnozy;) I teraz pytanie - jesli to uszkodzenie rdzenia to odwracalne czy nie???? oto jest pytanie!:lol: Do Anglii, Niemiec i Szwajcarii nie można wwozić bullowatych:shake: Nie wiem jak z Irlandią:cool3: Doddy - ty coś wiesz na ten temat???? Quote
Frotka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Jakim badaniem można stwierdzić czy uszkodzenie jest odwracalne? Quote
Frotka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 I jakie są mniej więcej koszty tego badania? Quote
paros Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Frotka napisał(a):Hop, hop! Kto zrobi Adzie Allegro, porządne od strony graficznej? Mogę jutro :lol: Czy mam wysłać tę "paczuszkę" dla Ady? :roll: Quote
andzia69 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Frotka - może Rybonek odpowie nam na twoje pytania, bo ja nie mam pojęcia....podejrzewam, że jest to rtg z kontrastem - ale nie chce czegos żle powiedzieć Quote
Frotka Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 paros napisał(a):Mogę jutro :lol: Czy mam wysłać tę "paczuszkę" dla Ady? :roll: Dziękuję za Allegro!!! Poczekaj z paczuszką. Będę w Warszawie w poniedziałek. Wyślij mi proszę swój numer telefonu. Quote
andzia69 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Jedziesz moze z Adusią do weta??? czy sama? Quote
fizia Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Tofik1 umieściła Adę na swoim blogu :loveu: http://psiakiwpotrzebie.blog.onet.pl/2,ID284468878,DA2008-01-18,index.html Quote
emilia2280 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 jesli mozna, pooglaszam ją jak wróce do Dublina za tydzien. przetlumaczę i podam do lokalnych polskich gazet, nie wiem jak z Irlandzkimi? Quote
Recommended Posts