Jump to content
Dogomania

BEYOND THE TIME ( FCI ) - TOYKI - pierwsze dzieci

Recommended Posts

Posted

oo Chryste Panie ... znowu Ja....

a ...pokazałam tylko color pudla - jako
przypuszczalny końcowy efekt ubarwienia moich szczeniaczkow .....

i masz Ci los ....

,,Krolewicze'' tak sie spodobały !!! ze az dech zaparlo niektorym....
a Ja przeciez ich nie sprzedaje -
te pudle krolewskie to nie są moje psy !!!!!!

natomiast wskazanie mozliwosci dla innych -
to tylko zwykła uprzejmosc i sympatia z mojej strony....przeniesmy te posty do innej ,, temki '' !!!

• Replies 305
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suchajcie :) wieści od KingToy's :)

no no , tym razem to ja jestem w wielkiem szoku... i nie potrafie jeszcze z niego wyjsc !!!!

pominę ,,pudl-fana'' ktory wywolal nam tę burzę w szklance wody ,
poprostu jestem dumna !!! dumna z Was wszystkich
za to stenęliscie za mną a przede wszystkim za tym tematem takim solidnym murem !!!!
murem nie do zburzenia !!!!
Jesteście naprawde wielcy !!! i to przez duże W !!!

jeszce nie mogę się pozbierac i zaraz pedze do b biura
ale w weekend osobiscie wszystkim podsziekuję A dzis , prosze , zrob to w moim imieniu !!!
do zobaczenia
na ....

Pozwoliłam sobie skopiować tutaj całą wiadomość :)

Będą zdjęcia maluszków :D :loveu::loveu::loveu::loveu::Cool!::laola::knajpa:

Posted

[quote name='Śnieżynka']Suchajcie :) wieście od KingToy's :)

no no , tym razem to ja jestem w wielkiem szoku... i nie potrafie jeszcze z niego wyjsc !!!!

pominę ,,pudl-fana'' ktory wywolal nam tę burzę w szklance wody ,
poprostu jestem dumna !!! dumna z Was wszystkich
za to stenęliscie za mną a przede wszystkim za tym tematem takim solidnym murem !!!!
murem nie do zburzenia !!!!
Jesteście naprawde wielcy !!! i to przez duże W !!!

jeszce nie mogę się pozbierac i zaraz pedze do b biura
ale w weekend osobiscie wszystkim podsziekuję A dzis , prosze , zrob to w moim imieniu !!!
do zobaczenia
na ....

Pozwoliłam sobie skopiować tutaj całą wiadomość :)

Będą zdjęcia maluszków :D :loveu::loveu::loveu::loveu::Cool!::laola::knajpa:

Bardzo się cieszę, że będę mogła dalej obserwować rozwój tych malutkich kuleczek :lol:
Dobrze, że się Pani nie dała zniechęcić :)

Posted

Gosia:multi::cool2::thumbs::buzi::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::modla::klacz::ylsuper::cunao::laola:

Sorki za tyle ikonek, mam nadzieję ze nie łamię regulaminu, ale normalnie aż mi słów zabrakło z radości.

Posted

Super :cool2::Rose::smilecol::sweetCyb:
Strasznie się ciesze że KingToy's wraca :BIG: Może nawet z dużą porcją zdjęć swoich cudnych szczeniątek:iloveyou::iloveyou:

Posted

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::bigcool::klacz: wspaniale!!!! no to mi sie podoba Kings Toys czekamy niecierpliwie na twoj powrot i nowosci z waszego swiata :loveu::loveu:

Posted

Hejka ...Hej tam na netowej linii !!!!
tak mi już tęskno za Wami bylo.... , że aż hmmm ....!!!!
raz jeszcze : bardzo bardzo dziękuję Wszystkim za
taką postawe ,... za dojscie do konsensusu i znalezienie drogi porozumienia ponad tym wszystkim co skłuca ludzi .....

a zgoda i pojednanie to najlepsza z mozliwych wybrana przez nas wszystkich droga !!!!

calusy dla Wszystkich !!!

Ps/.
wczorajsza fotka ( ale slaba , bo jak zwykle - zrobiona telefonem kom. , i p.wieczoorem )
Tata i doczka - wczoraj dzieci skonczyly 4 m-ce

wybaczcie dluzsza nieobecnosc ,...
podciągnę się nieco ...moze w tygodniu
wstawie trochę więcej novych fotek

Posted

Cudowne pudelki :loveu::loveu:
Świetnie, że do nas wróciłaś :razz:
Mitya jaka panna,już prawie dorosła się wydaje,a ma 4 miesiące :loveu::loveu: Piękna jest:loveu:

Guest Reyes
Posted

Zdjęcia Twoich psiaków to najlepsza nagroda za solidarność pudlową.

Posted

Hejka !!! Pudlowa Polska !!!!!
fotki z ostatniego tygodnia..... ale chyba rzeczywuiscie będę musiala zrobic dluzszą przewę by mozna byklo zobaczyc jaką roznicę !!!!

Posted

... do wyzej pomieszczonych podziękowań dołączam rownież szczególne podziekowania dla Modow : Chefrenka i Misiaczka !!!!! a to - za wyrozumialosc i wszelką dotychczasową pomoc !!!!

Posted

Dzięki za zdjęcia.
Ja nieodmiennie z przyjemnością patrzę na cudowne dziecię , wspaniale zadbane i pięknie wystrzyżone. :loveu:
Ot miło na czymś oko zawiesić, a że na Belce ostatnio nie mogę:cool3: bo ją wyrzępoliłam to teraz czekać muszę:evil_lol: a do fryzjera idziemy dopiero 18 marca:roll:

Posted

Jestem przekonanie , że wszystkie dotychczas pomieszczone na forum tematy o podobnej ....lub zgoła odmiennej treści - a dotyczące bądź to konkretnych szczeniąt ... jakiejs liniii hodowlanej.... czy też inne konkretne wyodrębnione jednakże rzeczowe tematy.... mają w intencji swojej nietuzinkową ideologię a z założenia swego mają służyć innym , tj. być drogą do poznania wybranego zagadnienia....
....a w szczególności dla tych wszystkich , którzy stawiają dopiero pierwsze kroki i pudlem jak i rozwojem tej rasy w Polsce w przyszłości chcieliby się zająć .

Ja ze swojej strony dziękuję rowniez tym wszystkim , ktorzy juz przedemną włozyli swoj wklad pracy i swoje chęci i czas w utworzenie przeróżnych jednakże skonkretyzowanych malenkich zagadnień ( wyodrębnionych tematow ) w Ogromnym Dziale ,, PUDEL'' .

W kwestii samej temki ,,Beyond...Toyki - pierwsze dzieci '' -
wyjaśniam !!!

nie chodziło mi wyłącznie o pokazanie szczeniątek ot tak sobie....
....moją intencją i ideą było pokazanie Wam jednego konkretnego pokolenia - z jednej konkretnej linii hodowlanej , jego rozwój..., transformację jaka dokonywała się ( i nadal dokonuje ) od chwili narodzin ...od pierwszego tchnienia jakie wydobyło się z maleńkich płucek Vilika ....od pierwszego skomlenia ..., które zabrzmialo niemalże ... jak kwilenie nowo narodzonego niemowlęcia...
i dalej ..., maleńkimi kroczkami... poprzez mijające dni ... tygodnie .... miesiace ,,,,
..jak z niezdarnego bezkształtnego puchowego maleństwa wyłania się kolejnymi stadiami ,,Nova Istota'' ...
i w efekcie końcowym staje przed nami dojrzały dorosły PUDEL !!!!

.... a oprócz tych wszystkich barwnych obrazów i fotografii , chciałam dostarczyć Wam również niecio emocji poprzez opisy i komentarze...
moze nie wyszły one zbyt dosłownie ...i tak jakbym to chciała zrobić...
.... ale ,kochani powiedzcie sami ....jak można oddać rzeczywistość..? jak dosłownie ukazać dzwięki ..barwy i obrazy..... jak oddać chwile głębokich duchowych wzruszeń.... ???
...jak inaczej przekazać to wszystko co kreuje sama rzeczywistość.....

w dziedzinie pn.,,Breeding'' - są to moje pierwsze kroki (choc pudel żyje obok mnie od lat ponad 20)....
jest to pierwsze pokolenie , które przyszło na świat w moim domu i pod moim okiem !!!
a więc jest to dla mnie jedno wielkie doświadczenie !!! pełne emocji ...obaw...przerażenia ...zachwytu...czasem euforii .....
to coś czego dotykam po raz pierwszy w życiu !!!

...i tym wszystkim dzielę się z Wami , mając jednocześnie nadzieję , że choć w niewielkim stopniu dostarczyłam i Wam odrobinę magii tych chwil i radości płynącej z samej obserwacji rodzącego i rozwijającego się życia ...
a szczypta ciepłych wzruszeń kierowana była w szczególności do tych wszystkich , którzy do chwili obecnej nigdy własnych (tj.urodzonych u siebie) szczeniątek nie mieli .....

...dodam jeszcze , ze we wczesniejszym założeniu , fotografie i opisy miały byc bardziej szczegółowe , jednakże ..jak samo życie ... wsztstko ograniczone jest chronicznym brakiem wolnego czasu...
... a i tak dotychczas przygotowane i pomieszczone materiały - to moje zarwane ( nieprzespane) noce , niezjedzone sniadanie kolacje i obiedy....
... jednakże w ostatecznym rozrachunku , jako podsumowanie - epitafium - to wszystko miało pojawić się w zakończeniu , tj. z chwilą osiągnięcia przez te 2 konkretne szczenięta pełnej dojrzałości...

ot ... takie były założenia ...,
a zatem widzicie gdzie tkwi sens tej ,,temki''.....

kończąc raz jeszcze Wam dziękuję !!! jestem dumna z Was Wszystkich !!! Cóż za POKOLENIE !!!! ,,Nev Poodels ''

..Małgosia ( Interstudio)
w jednym ze swoich postow napisała ( choć myślę , że nie to chciała powiedzieć ) ,....
a więc napisała , że Ja mam Was w nosie.....''
absolutnie nie !!! napewno tak nie jest !!!
Wielu z Was już zdążyłam serdecznie polubić !!!

... jeżeli wyciągam do Ciebie swoją rękę ...., podaję ci swoją otwartą dłoń ..., otwieram przed Tobą swoje wnętrze ..., wyłaniam swoje najgłębsze przeżycia i emocje ....,
..dzielę się z Tobą tym co w swoim mniemaniu posiadam najdrogocenniejszego...
....to Twoim zdaniem - kim jestem ....?...'''

KingToy's

Ps/. ...jeżeli znalazł się choć jeden wytrwały ... i w całości przeczytał ten monolog !!!
rzeknę ...
napisać go warto było !!!

Guest Reyes
Posted

KingToy's

Ps/. ...jeżeli znalazł się choć jeden wytrwały ... i w całości przeczytał ten monolog !!!
rzeknę ...
napisać go warto było !!!

Warto było ! :multi::multi::multi::multi:

Posted

No a ja mimo trudności w wysyłaniu zgłoszeń na wystawe:razz:, zrozumiałam nawet głębię tego co napisałaś;)
a tak poważnie, naprawdę wspaniale obserwować szczenię od narodzin aż po.... tym bardziej jak zadbane i śliczniutkie i ... taaakie maciupkie:crazyeye: no jak to toyek

Posted

Oleniek napisał(a):
i ... taaakie maciupkie:crazyeye: no jak to toyek

I tu nie mogę się z Tobą zgodzić;) Patrzę na te maluchy i nie widzę "toyów" tylko małą kopię dużego pudla:evil_lol:

Posted

IraKa napisał(a):
I Patrzę na te maluchy i nie widzę "toyów" tylko małą kopię dużego pudla:evil_lol:

No właśnie taaaką maciupką jak to toyek:lol:

Posted

No właśnie maciupką:razz:. Bo gdyby nie to tło na którym są robione zdjęcia to bym może i pomyslała że zwierz większy, ale na tle "różnych rzeczy" widać że to maleństwo:evil_lol:

a na pewno nie karzełek!;)