Jump to content
Dogomania

BEYOND THE TIME ( FCI ) - TOYKI - pierwsze dzieci

Recommended Posts

Posted

Hejka !!!
raz jeszcze składamy podziękowania tym wszystkim , ktorzy odwiedzili tą ,,temkę''
a szegolnie tym , ktorzy wyrazili swoją sympatię dla Mityi i Vilika !!! buziaczki

oto Mitya dzisiaj ... ( fotki Vilika będą jutro , trzeba go juz wykąpać i podstrzyc...)

• Replies 305
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no i jest kolejna fotka tego cudenka. Ona jest na prawde niesamowita takie ma madre spojrzenie. I w calej sylwetce cos takiego niezwyklego jest. :loveu:
czekam na fotki braciszka

Guest Reyes
Posted

Ehhhh :loveu:
Już nie mogę się doczekać jak będzie wyglądać gdy dorośnie :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Pati , Reyes - uklony od mnie i mizianki od Mityi !!!
Malgosia , buziaki dla Ali !!! nooo i dla Forda + czarnego przystojniaka !!! ( to od Mityi...) ,
a Ja mam ,,prawie bzika'' na jej punkcie , zachwyca mnie wlasnie w takim wydaniu jak jest....

...czy masz katalog ( pudle Skandynawii) od Ivony ???
popatrz ... tam tez są takie w kilku hodowlach skandynawskich...
(i są to Intery...)

w kazdym razie przymykając oko na kolor ( juz pisalam wczesniej..) ,
cala reszta zachwyca..... nawet mnie !!!!

Posted

Gosia zgadzam sie z toba, najwazniejsza jest budowa + charakter z naciskiem na charakter, w koncu to mamy z tym psem zyc 15 czy nawet wiecej lat, co mi po kolorze, komplecie uzebienia, prostym ogonie itp itd ... jak charakter pies ma do bani. Powinien sie liczyc pies jako calosc bez rozkladania na "czescie pierwsze".

Posted

a zatem ... amen ...

mam nadzieje Ze moje detki : AMITY (Mitya) i AVALANCHE ( Viliam)_
to ostatecznie bedzie wlasnie lub co najmniej taki amen....jak ten ponizej + doskonała zupelnie czarna pigmentacja !!!

Suczka - potomstwo z rosyjskiej hodowli ,,Zloto Sybiri'' -
apricot light - to przepiękne rodzeństwo z tegoz miotu ,
które oczarowało mnie od pierwszego wejzenia .... ,

a w szwedzkich i fińskich hodowlach są rownie piekne pudle o tym typie umaszczenia

Reyes - Mitya pozostaje w hodowli , jest to nie tylko pierwsze ale i bardzo cenne dziecko dla mnie i dla dalszej pracy hodowlanej na d rasą,
wiążę z nią ogromne nadzieje.....

a dla równie pięknego i wartościowego Viliamka będę starała się o super domek i ludzi z sercem wielkim jak dzwon Zygmunta !!! - wielkim w miłości dla pudli oczywiscie !!!

Malgosia , extra budowa .... proporcje dobrane ..od konca noska ---- do konca ogonka ( popatrz foto poniżej ) ....
a więc wszystko dobrane ..jak w przysłowiowym ,,korcu maku'' ,
ząbki i to co trzeba na miejscu!!!!
a reszta - to gusta i gusciki ...., drobne wysublimowane elementy..
te najważniejsze .... choć być moze rożne ( odmienne) dla kazdego z nas .... ale jak się to mówi .. co kto lubi....

tak rożne

Posted

Snieżynka ! ...piękny ...prawda....
niestety , moj Vilik ..to wprawdzie nie chichuachua ....jednakze standartem też nie będzie... tylko ewentualnym podobienstwem w ogromnym pomniejszeniu !!!!

ale jezeli masz ochotę na takiego standarta - bardzo chetnie - dam ci niezbędne kontakty - niema rzeczy niemozliwych !!!!!

Guest Reyes
Posted

Niektóre psy to arcydzieła życia - nic innego nie można o nich powiedzieć.

Trzymam kciuki żebyś znalazła dla Vilka odpowiednich ludzi, takich którzy docenią ten skarb ale przede wszystkim pokochają !
Jestem pewna że Miti przyniesie Ci jeszcze nieraz dumę.

Posted

Uwaga !!! 2 osoby , ktory prosiły mnie na privie o kontakt na takiego standarta !! -
sa takie 2 do odbioru od Juz teraz !!!! (i nawet przewoz z Moscov jest mozliwy - juz w koncu marca ) !!!! a więc ????

Posted

Gosia ale zamieszania wprowadziłaś:lol:
Temat sprzedam chyba jest zakazany na dogomanii, tak mi sie wydaje, bo to reklama. Chociaż już się gubię w tych przepisach dogomaniackich.