Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Napisałam na szybko opis Bakusia do ogłoszeń, mam nadzieję, że się przyda.

[FONT=Verdana]BAKUŚ – to 6 letni, wykastrowany mix owczarka podhalańskiego. W schronisku od około roku. Bakuś to pies, który idealnie nadaje się do stróżowania jak i do domu z ogrodem. Dla swojej rodziny będzie oddanym i wiernym towarzyszem,[/FONT][FONT=Verdana]choć trzeba pamiętać, że ten typ psów wymaga odpowiedzialnego właściciela. W stosunku do innych zwierząt raczej nie przejawia agresji, ale trzeba być ostrożnym. Bakuś mimo swojego wieku uwielbia spacery i zabawę, jest pełen energii i chęci życia. Przez jednego z pracowników schroniska został nauczony podstawowych komend, łatwo i chętnie idzie mu ich wykonywanie. Na spacerze pilnuje się człowieka, jest bardzo usłuchany. Jest bardzo mądry i chętny do współpracy, potrzebuje tylko odpowiedniego właściciela. Bakuś to wbrew pozorom bardzo delikatny i wrażliwy pies, pozwala sobie na wszystkie zabiegi pielęgnacyjne jak i weterynaryjne.[/FONT]
[FONT=Verdana]Bakuś jednak jest alergikiem, tzn. potrzebuje jednej i dobrej karmy w innym razie pojawiają mu się łyse placki na ciele. Zaniedbane i brudne futro oraz wiek odstraszają ludzi…[/FONT]
[FONT=Verdana]Czy Bakuś resztę swojego życia spędzi w schroniskowym boksie?[/FONT]

[FONT=Verdana]Szukamy dla Bakusia właściciela - przewodnika - człowieka, silnego psychicznie, zrównoważonego, zdecydowanego i odpowiedzialnego. Szukamy domu pełnego miłości i cierpliwości.[/FONT]

[FONT=Verdana]Kontakt w sprawie adopcji Bakusia pod numerem: 058-622-25-52 (Pn-pt 10-17 sb-nd 11-14) lub mailowo: ciapkowo@neostrada.pl[/FONT]

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam chwile zwątpienia w sens pomagania psom i każdy taki teks utwierdza mnie w tym bardziej, stąd moje "zjeżenie się"... ale cóż to nie miejsce do wylewania żalów...

Posted

Niestety, mogę mu zrobić tylko jedno ogłoszenie do gazety- to mało, wiem, ale zawsze jakaś szansa. Do tego ogłoszenia potrzebuję badzo dobrego zdjęcia Bakusia. Te się nie nadają.

W jaki sposób trafił do schroniska ? Jaki jest jego stosunek do suk ?
Czy zdarza się, że warczy na opiekuna ? Czy na spacerze bawił się z obcym samcem ?

Wiem, że wrócił z adopcji, ale to nie jego wina.

Posted

W tej chwili mamy tylko jedno zdjęcie, gdzie widać Bakusia całego:

Bakuś jak większośc psów był znaleziony, błąkał się po Gdynii (nie musisz tego pisać w ogłoszeniu).
Do suk jest ok, nawet siedział z suką w boksie.
Na opiekuna raczej nie warczy, no chyba, że zaboli go coś przy wyczesywaniu, ale nigdy nie gryziie!
Z samcami się nie bawił, bo generalnie nie dopuszczamy do zabawy z obcym samcem.

Posted

Bakuś znalazł nowy dobry dom :) wracam ze schroniska i takowe wieści niosę ;) będzie miał starą rottweilerkę do towarzystwa. Dom jest gdzieś na pomorzu ale w kierunku Pucka ;)

Posted

widziałam ale nie rozmawiałam, za to przemaglował ich Marcin i Ania więc myślę że jak oboje zgodnie ustalili że to dobry dom to zapewne taki jest ;) Ludzie wyglądali całkiem przyjaźnie i byli Bakusiem zachwyceni zwłaszcza że zaprezentował większość swoich umiejętności jak siad, łapa, głos i łapanie przysmaków w locie ;) tak więc Bakuś zauroczył ludzi i pojechał w siną dal według mnie już na stałe ;)