Jump to content
Dogomania

Jamnik Max i jego nowy kolega Net. JUŻ W NOWYM DOMU !!!! :))))

Recommended Posts

Posted

ja tu tak tylko z doskoku, wiec zdania nie zabieram..

co do transportu, to juz sie pogubilam..ja mam odebrac psiaka ze schronu i dowiezc do dziewczyn, ktore pojada z nim dalej?
tak zrozumialam, tylko nie wiem czy dobrze.

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ciagle czekam na info czy bede jechac.... wtedy transport tak, a ponieważ nie znam zupełnie okolicy pewnie Twoja pomoc mi sie przyda, chyba że są jakies inne ustalenia...

Posted

Jutro bladym świtem moja siostra i jej TZ jadą do Warszawy, a teraz moja siostra jest w Katowicach i za jakąś godzinę może odebrać psa ze schroniska.
Rozmawiałam już z maciaszkiem, pies by u nas przenocował i jutro byłby przed południem w Wawie.

Posted

hanek napisał(a):
Jutro bladym świtem moja siostra i jej TZ jadą do Warszawy, a teraz moja siostra jest w Katowicach i za jakąś godzinę może odebrać psa ze schroniska.
Rozmawiałam już z maciaszkiem, pies by u nas przenocował i jutro byłby przed południem w Wawie.
W takim razie wyciagajcie psiaka!
Nie ma co czekac!

Posted

hanek napisał(a):

Bardzo dziękujemy :)

Dajcie znać jak poszlo...

Posted

Mośka napisał(a):
do jakiej wizyty? w Radości? Bo mieszkam blisko :roll:
Sprawa transportu Miska rozstrzygnie się pewnie dzis. Wyslijcie Alekso na PW telefony do Was, na wszelki wypadek.

A Będzin jest oddalony 10 km od Katowic.

ja chciałabym dopełnić wszytskich formalności...dałabyś rade przejść sie na taką wizyte? :)

Posted

jusstyna85 napisał(a):
wiesz może jak sie zachowuje?

Wiem tylko tyle, że grzecznie siedział w taksówce, dokładniej napiszę jak już przyjedzie do nas do domu.

Posted

Jamniś jest słodziutki:) Bidulek ma trochę kaszlu, kicha, no i jest bardzo wychudzony. Sika kucając jak suczka. W schronisku mówili, że ponieważ go gryzły inne psy to siedział w boksie z suniami. Zrobił kupkę dwa razy w autobusie, ale na szczęście nie miał biegunki!
Ma bardzo duży apetyt i niesamowity pęd do jedzenia. Odgonił od misek naszego kota, Berysiowi też powyjadał, ogólnie trzymał się kuchni. Teraz śpi.
No i przekochany jest:loveu:
Jego przyszła pani powiedziała, że już jutro pójdzie z nim do weterynarza.

Wpatrzony w talerz mojej mamy:

Posted

Ale on nie sikał w mieszkaniu! On sikał gdzie popadnie, ale na polu, tzn. prosto na chodniku. No i te kupki w autobusie. A ja może niepotrzebnie wyolbrzymiłam sprawę i na wszelki wypadek powiedziałam tej pani, że mogą być kłopoty, że on w boksie mieszkał, i wiadomo jak tam te sprawy wyglądają. Ale pani mnie uspokoiła, że jej sunia od 11 lat codziennie jej funduje siku w mieszkaniu i że ona przyzwyczajona. W każdym razie nie widziała problemu. Ona miała w kiedyś cztery pieski, teraz ma dwa i jamniś będzie trzeci. Na pewno jest doświadczona w psich sprawach:)

Posted

Prawie wszystkie pieski ze schronów mają takie tendencje, ale to wszystko przejsciowe.
Trzeba tylko psiunia na początku częściej wyprowadzać, jak się poczuje bezpieczniej i zaakceptuje domek jako swój wszystko wróci do normy:lol:
Wiem z własnego doświadczenia:evil_lol:

Posted

Każdy z nas w pewnym okresie życia sikał gdzie popadnie, więc nie ma się czym przejmować!

Jamniś dojeżdża właśnie do Warszawy, większość drogi przespał grzecznie, o 10.30 jest umówiony na spotkanie z nową panią:)