Jump to content
Dogomania

KOSZALIN - NUKA. 15-letnia szorstka jamniczka. ma dom

Recommended Posts

Posted

NUKA.
długa, mocno zbudowana, szorstkowłosa
radośnie drepcząca po trawie i tropiąca rozliczne ślady
ruda - tylko jaśniejszy pyszczek pozwala domyślać się, że nie ma kilku lat - że ma ich znacznie więcej

NUKA ma 15 lat

15 lat przeżytych z ludźmi, których kochała
15 lat merdania ogonem i wiernego patrzenia w oczy
15 lat smutków - kiedy rano zostawała sama, bo właściciele wychodzili do szkoły czy pracy
15 lat wielkiej radości przy powitaniu - gdy wracali
15 lat, podczas których przedreptała na spacerach wiele kilometrów
15 lat - kiedy każdy spacer kończył się powrotem do własnego domu

15 lat, które niefrasobliwie przekreślono
15 lat - którym dano przeciwwagę w postaci czystego mieszkania, które Nuka może zabrudzić - bo stara i posikuje
15 lat - które człowiek, z którym Nuka mieszkała, przekreślił jednym zdaniem:
- że on chyba ma prawo wreszcie pomieszkać w czystym domu

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jest śliczna i naprawdę nie wygląda na swoje lata :shake: ;)

ja mam wielką nadzieję na cud - ze się zdarzy - i ze Nuka nie odejdzie w schronisku :shake:

Posted

Piękne, ciemne oczka. Pazurki w złym stanie (mało spacerów po twardym podłożu:hmmmm:), czy Pani Kierownik może coś powiedziec na temat "posikiwania". Myślę,że jest to istotne przy potencjalnym domku. Fakt,że starowinki częściej muszą wychodzic,a może "ludzie" Nuki szli do pracy i sunia 8-9 godzin siedziała w domu bez możliwości załatwienia spraw. Wiem,że w schronisku ciężko się skupic na jednym psie,ale może ktoś coś zauważył? (miałam jamniczkę w pieluchach :-()

Posted

tanitka - nie umiem :shake::placz:

Angelika - wiesz, jak to jest w schronie. Ona siedzi w boksie z kilkoma psami, boksy sprząta się raz dziennie ( mam nadzieję :roll:). Na brak psich nieszcześc pracownicy nie narzekają, co rusz dochodzą do budynku biurowego nowe szczeniaki, z czego częsc potwornie zarobaczona, chora... komu by sie chciało obserwować Nukę? - zresztą praktycznie rzecz biorąc - nie ma na to szans :shake:

Posted

jest w budynku - ale tam psy też sikaja w boksach - i taki budynek dla psów, które nauczone są czystości w domu - jest wbrew pozorom męką - czasem serce się kraje, jak pracownicy wyprowadzają mi do zdjęć z boksu e budynku psa, a ten biedak już na korytarzu zaczyna siiiiikac i siiikać :placz::placz::placz: - bo tyle wytrzymywał - a nikomu to nie jest potrzebne :placz:

Posted

Nie moge niestety inaczej pomoc jak tylko podniesc biedna psinkę - ale chcę powiedziec, ze niektorzy ludzie to prawdziwe potwory - patrzac na ta kochana mordke wyć mi sie chce z żalu!!! Taka poczciwa kochana psina.Przepraszam.

Posted

nikt :shake:
za to ja widziałam przed chwila Nukę ;)- wiecie co, ona wcale nie wygląda na te lata :crazyeye: - jest całkiem żywotną, fajniutką suczką - i nawet obszczekała jakaś inną suczkę z boksu, która była pierwsza po smakołyk :razz:
ten wiek - 15 lat - podali właściciele, upewniałam sie. Moze więc nie ma tylu lat?