kinga Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 NUKA. długa, mocno zbudowana, szorstkowłosa radośnie drepcząca po trawie i tropiąca rozliczne ślady ruda - tylko jaśniejszy pyszczek pozwala domyślać się, że nie ma kilku lat - że ma ich znacznie więcej NUKA ma 15 lat 15 lat przeżytych z ludźmi, których kochała 15 lat merdania ogonem i wiernego patrzenia w oczy 15 lat smutków - kiedy rano zostawała sama, bo właściciele wychodzili do szkoły czy pracy 15 lat wielkiej radości przy powitaniu - gdy wracali 15 lat, podczas których przedreptała na spacerach wiele kilometrów 15 lat - kiedy każdy spacer kończył się powrotem do własnego domu 15 lat, które niefrasobliwie przekreślono 15 lat - którym dano przeciwwagę w postaci czystego mieszkania, które Nuka może zabrudzić - bo stara i posikuje 15 lat - które człowiek, z którym Nuka mieszkała, przekreślił jednym zdaniem: - że on chyba ma prawo wreszcie pomieszkać w czystym domu Quote
tanitka Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 o Boziu kochana, jaka foczunia śliczna, oddana przez ludzi bez serca, pewnie do komunii polecieli już do kościoła.:placz: czy ktos może dać jej tymczas? Quote
Kanzaj Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Drania, który przyprowadził Ją do schronu, zostawiłam w schronie :mad:... Quote
kinga Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 jest śliczna i naprawdę nie wygląda na swoje lata :shake: ;) ja mam wielką nadzieję na cud - ze się zdarzy - i ze Nuka nie odejdzie w schronisku :shake: Quote
BasiaD Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Biedna Niunia! Wracaj na 1 stronkę po domek! Quote
tanitka Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 może ktoś ją na Święta przygarnie?:-( Quote
kinga Posted December 17, 2007 Author Posted December 17, 2007 martwię sie o nią :shake: - że nie zdążymy, że odejdzie, jak tyle starych, niepotrzebnych psów nagle odchodziło... Quote
Angelika8 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Piękne, ciemne oczka. Pazurki w złym stanie (mało spacerów po twardym podłożu:hmmmm:), czy Pani Kierownik może coś powiedziec na temat "posikiwania". Myślę,że jest to istotne przy potencjalnym domku. Fakt,że starowinki częściej muszą wychodzic,a może "ludzie" Nuki szli do pracy i sunia 8-9 godzin siedziała w domu bez możliwości załatwienia spraw. Wiem,że w schronisku ciężko się skupic na jednym psie,ale może ktoś coś zauważył? (miałam jamniczkę w pieluchach :-() Quote
kinga Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 tanitka - nie umiem :shake::placz: Angelika - wiesz, jak to jest w schronie. Ona siedzi w boksie z kilkoma psami, boksy sprząta się raz dziennie ( mam nadzieję :roll:). Na brak psich nieszcześc pracownicy nie narzekają, co rusz dochodzą do budynku biurowego nowe szczeniaki, z czego częsc potwornie zarobaczona, chora... komu by sie chciało obserwować Nukę? - zresztą praktycznie rzecz biorąc - nie ma na to szans :shake: Quote
Angelika8 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Kinga,właśnie wiem, myślałam,że może ktoś coś zauważył (zrozumiałam:roll:, że Nuka jest w budynku). Quote
kinga Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 jest w budynku - ale tam psy też sikaja w boksach - i taki budynek dla psów, które nauczone są czystości w domu - jest wbrew pozorom męką - czasem serce się kraje, jak pracownicy wyprowadzają mi do zdjęć z boksu e budynku psa, a ten biedak już na korytarzu zaczyna siiiiikac i siiikać :placz::placz::placz: - bo tyle wytrzymywał - a nikomu to nie jest potrzebne :placz: Quote
Angelika8 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Tak mi jej szkoda :placz:,cały czas o niej myślę,może to wspomnienie mojej Dianki :-(,choc są inne. Tak bym chciała, aby ktoś tulił ten pyszczek. Quote
tanitka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 tanitka - nie umiem :shake::placz: o MAtko, no to już wystawiam.:placz: http://allegro.pl/show_item.php?item=286383911 Quote
iwa77 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Nie moge niestety inaczej pomoc jak tylko podniesc biedna psinkę - ale chcę powiedziec, ze niektorzy ludzie to prawdziwe potwory - patrzac na ta kochana mordke wyć mi sie chce z żalu!!! Taka poczciwa kochana psina.Przepraszam. Quote
tanitka Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 nie przepraszaj, mnie te dwa węgiellki też sen z oczu spędzają. Ludzie nie mają litości, nie mają sumienia...:-( Quote
iwa77 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Biegniemy psineczko kochana pokazac sie i szukac dobrego domku :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
kinga Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 podkleiłyśmy ją na stronie glownej schroniska - moze to jej pomoze? - ostatnio tą drogą dom ( a nawet dwa) znalazła stareńka Rysia... Quote
tanitka Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Boziu, niech sie ktoś zlituje!!!:modla::modla: Quote
Angelika8 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Na allegro dużo osób oglądało,a nikt nie pytał?:-( Quote
kinga Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 nikt :shake: za to ja widziałam przed chwila Nukę ;)- wiecie co, ona wcale nie wygląda na te lata :crazyeye: - jest całkiem żywotną, fajniutką suczką - i nawet obszczekała jakaś inną suczkę z boksu, która była pierwsza po smakołyk :razz: ten wiek - 15 lat - podali właściciele, upewniałam sie. Moze więc nie ma tylu lat? Quote
Recommended Posts