Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Talcott napisał(a):
Pani ze schronu powiedziała miże sunia dostanie talon na strylkę na mieście - wymieniła ulicę - nie zapamietałam ale to tam gdzie ten wet pracuje.
Tak, psy przy wydaniu dostają talony na bezpłatną sterylkę w lecznicy, której weci leczą schroniskowe psiaki. Ale wtedy trzeba psa samemu na ten zabieg zawieźć, itd., itp. My załatwimy tak, żeby sunie odebrać ze schronu (czyli z lecznicy, po zabiegu) już ciachniętą.
Pani powiedziała Ci tak pewnie, bo myślała, że jesteś tym domkiem, który sunię będzie adoptował :).

• Replies 525
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Talcott napisał(a):
Ok. A co z opieką dla małej????
Mamy chętną osobę na przetrzymanie suni po sterylce :). Do końca miesiąca ma urlop i mogłaby się sunią zajmować praktycznie non stop. Od sierpnia wraca do pracy i wtedy sunia musiałaby zostawać sama w domu po 7 godzin.
Ta osoba to Milka vel PiekielnyAniołek. Niektórzy z nas ją kojarzą. Większość niezbyt pozytywnie. Ale Milka postanowiła się poprawić, naprawić swoje wpadki i pomagać nadal psiakom.
Co wy na to?

Posted

maciaszek napisał(a):
Mamy chętną osobę na przetrzymanie suni po sterylce :). Do końca miesiąca ma urlop i mogłaby się sunią zajmować praktycznie non stop. Od sierpnia wraca do pracy i wtedy sunia musiałaby zostawać sama w domu po 7 godzin.
Ta osoba to Milka vel PiekielnyAniołek. Niektórzy z nas ją kojarzą. Większość niezbyt pozytywnie. Ale Milka postanowiła się poprawić, naprawić swoje wpadki i pomagać nadal psiakom.
Co wy na to?

Ja sama nie wiem...wierzysz w jej przemiane?

Posted

Ja z nią rozmawiałam (jakiś czas temu) i wierzę. Poza tym od tego czasu udowodniła już że chce pomagać - odwaliła kawał roboty przy autystycznej dobermance od Klementynki. I wszystko było dobrze.

Ja bym zaufała. W takim razie trzeba by brać małą jak najpredzej bo opieka jest jeszcze tylko tydzień!

Posted

Talcott napisał(a):
Jejku Ciotki, " pobijcie się" poza forum,co? Sunia czeka i domek też!!!!:mad::mad::mad:

Co Ty, my zgodne jesteśmy :) jednak ciężko nabrać zaufania do kogoś,kto je zawiódł...

dziewczyna ma jednak teraz szanse zrehabilitować sie...oby sie udało...

Posted

Przeca to najspokojniejsza wymiana zdań była:p

Trzeba mieć się na baczności:eviltong: ja tam mam wystarczające problemy z cerą, żeby jeszcze mnie wygrabowywano na jaszczura:eviltong:
Nic nie będziem psować, obiecujem.

Posted

kama_i_ja napisał(a):
Przeca to najspokojniejsza wymiana zdań była:p

Trzeba mieć się na baczności:eviltong: ja tam mam wystarczające problemy z cerą, żeby jeszcze mnie wygrabowywano na jaszczura:eviltong:
Nic nie będziem psować, obiecujem.

Nio! To teraz - ja dzwonię rano - do schronu - a Wy ciągniecie dalej - jak najszybciej -zobaczymy jak diagnoza i co z ta naroślą - jakby co informujcie o kosztach - to załatwię sprawę - OK???

Posted

Ok, to czekamy na info, jakie mam nadzieję uda Ci się jutro zebrać. I potem zadecydujemy co dalej.

Od zabiegu do zdjęcia szwów to 2 tygodnie, czyli już wiadomo, że Kama raczej suni nie zawiezie... No chyba, że Punia poczeka u Milki jeszcze tych kilka dni.

Posted

Dzwoniłam. Pani powiedziała mi że Sunia będzie mieć badanie tej narośli i że teraz weta nie ma, ale jak tylko coś będzie wiadomo to Kasi przekaże informację.Że wie że Sunia ma dom i że dom ją będzie leczył. Że wynik badania będzie pewnie za jakie 2 -3 dni. To tyle. Teraz czekam na Kasię.:lol:

Posted

Nie wiem, czy nie można by pomyśleć nad innym kierunkiem- talon na sterylkę - psa do kliniki i tam to robić - łącznie z diagn. tej narośli i ewent. usunięciem jej - Punia nie siedziałaby w schronie - jeśli jest dla niej opieka. Co Wy na to?