Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 525
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam w schronisku.
Wet oglądnął sunię i ma 2 opcje. Albo to jest pozostałość po pogryzieniu albo grzybica.
Jutro będę z nim rozmawiać na temat zrobienia zeskrobin. Jest tylko pytanie czy gdyby się okazało, że trzeba za badania zapłacić, to czy (w obliczu braku domku dla małej), podejmujemy się takowych wydatków? I druga kwestia, to jeśli to będzie grzybica, to nie wiem co będzie z sunią w schronie. Wiadomo, że nie może być z innymi psiakami, bo je pozaraża (jeśli jeszcze tego nie zrobiła), a miejsca na odizolowanie jej nie ma :(.

Posted

maciaszek napisał(a):
Byłam w schronisku.
Wet oglądnął sunię i ma 2 opcje. Albo to jest pozostałość po pogryzieniu albo grzybica.
Jutro będę z nim rozmawiać na temat zrobienia zeskrobin. Jest tylko pytanie czy gdyby się okazało, że trzeba za badania zapłacić, to czy (w obliczu braku domku dla małej), podejmujemy się takowych wydatków? I druga kwestia, to jeśli to będzie grzybica, to nie wiem co będzie z sunią w schronie. Wiadomo, że nie może być z innymi psiakami, bo je pozaraża (jeśli jeszcze tego nie zrobiła), a miejsca na odizolowanie jej nie ma :(.

Maciaszek to ładnie napisała...ale ja to napisze konkretniej...jeśli sie okaże, że to grzybica,to sunia pójdzie do uśpienia.

Posted

Teraz to już wszyscy będą kochali Talcott :loveu: :loveu: :loveu:

Znalazła domek suni :) sunia będzie miała domek :)

Są tylko 2 kwestie- ktoś musiałby przetrzymać u siebie sunie po sterylce i jeszcze transport...

Posted

Sunia będzie miała ogród ,psiego przyjaznego kolegę Husky - Miszkę i kocich kumpli. Pan na Nią czeka i martwi się by nic Jej sie nie stało!!!!Pomoc potrzebna!!!

Posted

Talcott napisał(a):
Sunia będzie miała ogród ,psiego przyjaznego kolegę Husky - Miszkę i kocich kumpli. Pan na Nią czeka i martwi się by nic Jej sie nie stało!!!!Pomoc potrzebna!!!

....Idylla :)

Posted

Przede wszytskim trzeba znaleźć opiekę po operacji (naprawdę proponuję napisać na wątku katowickim).
Transport się znajdzie, najwyżej ja potułam się znowu cały dzień pociągiem. Ale w porządku, mam ostatnio nawet chrapkę na dalekie podróże;) tylko.. jeśli ja to niestety za zwrotem kosztów biletów.
Aha. I mnie nie ma 3-17 sierpnia.

Posted

No i niczego się nie dowiedziałam. Wrrr...
Kiedy zadzwoniłam z rana, to wet operował. Miał do mnie zadzwonić jak skończy. Po jakimś czasie ponownie zadzwoniłam do schronu i okazało się, że wet sobie poszedł. Zapomniał do mnie oddzwonić.
Panie z biura obiecały mi, że jutro same pogadają z wetem, a ja mam zadzwonić później i dowiedzieć się co i jak. No chyba, że ktoś z Was pokusi się o telefon o 8 rano do schronu i pogadanie o suni.

Posted

Talcott jesteś wspaniała! Ta mała tyle czasu siedziała w schronie.... Jak po raz pierwszy zobaczyłam jej zdjęcia na zbiorowym wątku od początku wiedziałam że ta jamniorka w 100% zasłużyła na wspaniały dom!
Podziękować trzeba też Cioteczką które "rozkręciły" wątek bo byc może do tej pory leżałby nietknięty na ostatniej stronie...

Posted

32 256 61 15. To telefon do biura, gabinet weta jest zaraz obok. Wet powinien być około ósmej albo trochę po. Ma być doktor Ania albo doktor Ola. Powiedz, że dzwonisz w sprawie jamniczki numer 961/07. Że jesteś w kontakcie ze mną (Kasia Tomaszek) i że to Ty właśnie znalazłaś jej domek. No i że chciałabyś porozmawiać z wetem. Chyba tyle :).

Przepraszam, ale ja pracuję do bardzo późnego wieczora i chodzę spać w środku nocy. Takie poranne manewry są dla mnie dość trudne. Tym bardziej, że na ogół już potem nie zasypiam... :oops: