Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='olekg18']Sprzedaj Brutusa pasajonatowi rasy.A kup sobie(jak bardzo musisz mieć psa) basseta to będzie pies idealny dla ciebie.
Chyba mózg o ile go masz w ogóle zostawiłeś na spacerze..

• Replies 838
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rinuś']zimą na rowerze nie widzi mi się jeździć...On jest leniwy...tylko z innym psem potrafi biegać...z psem który go motywuje do zabawy...
wiesz co...nie odbieraj tezgo zle...bo to nie chodzi o to, zeby tobie nawrzucac, zeby ciebie obrazic itp
tylko porzadne wybieganie raz na tydzien to malo...i kazdy kto sie zna na psach tobie to powie...musisz sobie wygospodarowac czas codziennie...
piszesz ze tylko z innym psem potrafi biegac...to jak ty bys biegla to on by sie zapieral lapami i lezal na ziemi z lenistwa?

Posted

[quote name='diabelkowa']
to biegaj z nim np w lesie nie bedzie mu sie chcialo ? Odepnij go ze smyczy i biegnij sama bedzie musial ruszyc doopsko zeby cie dogonic a potem zeby dotrzymac ci truchtu :) takie biegi poprawia kondycje zarowno Twojemu psu jak i Tobie :)
taa mi szczególnie by poprawiły :eviltong:
w zeszłym roku w zimę biegałam z nim...ale zawsze z koleżanką bo jedyne miejsce gdzie możemy biegać wieczorem to park...a tam zawsze pełno meneli jest więc samej mi się nie widzi...teraz jak zaangażuję koleżankę to też zaczniemy biegać..

a to że mój pies biega z innymi psami to nie jest moje wygodnictwo...bo gdybym była wygodna to dzisiaj nie marzłabym 2h na spacerze z dwoma Labradorami...

Posted

może tak być. U mnie na osiedlu jest sunia labka która ma bardzo dużą nadwagę i nawet chodzić nie chce, jak odejdą od niej to leży i czeka że może wróca

Posted

[quote name='Niki-lidka']wiesz co...nie odbieraj tezgo zle...bo to nie chodzi o to, zeby tobie nawrzucac, zeby ciebie obrazic itp
tylko porzadne wybieganie raz na tydzien to malo...i kazdy kto sie zna na psach tobie to powie...musisz sobie wygospodarowac czas codziennie...
piszesz ze tylko z innym psem potrafi biegac...to jak ty bys biegla to on by sie zapieral lapami i lezal na ziemi z lenistwa?
Nie zapierałby się łapami ale biegłby jakieś 10 m za mną :eviltong:
on ma takie zrywy że zaczyna szaleć i biegać w kółko...
i gdzie napisałam że pies wychodzi raz w tyg na długi spacer?
napisałam że tyle na ile mogę tyle wychodzi...czyli jakieś 4-5 spacerów z bieganiem w tygodniu...nie jest to aż tak mało...

Posted

[quote name='tygra']może tak być. U mnie na osiedlu jest sunia labka która ma bardzo dużą nadwagę i nawet chodzić nie chce, jak odejdą od niej to leży i czeka że może wróca
hahaha no nie przesadzajmy!!!!!!!!
zapytaj się ile sunia waży :) to może porównamy :)

Posted

ja nie mogę biegać bo mam chore stawy ale Tygry do biegów zachęcać nie trzeba - albo pieski albo piłka i śmiga bez przerwy :). Teraz zacznę to doceniać

Posted

[quote name='olekg18']Cóż za poświęcenie jakbyś biegala to zimnoby ci nie było .Ja sobie z moimi biegam i zimno mi nie jest.
hahaha to teraz wyszłam na właścicielkę która utucza swojego psa,jest wygodna i nie chce się jej ruszyć dupska na spacer z psem.:diabloti:
taką właśnie chciałam sobie wyrobić opinię :diabloti::multi:

Posted

[quote name='Apbt_sól']Zarło wysokoenergetyczne bym mu wrzocila , jak sie nergia zakumuluje to takiej korby dostanie ze bedzie po scianach latał .... :razz:
haha no co Ty !! zaraz wszyscy zaczną pisać żeby na light z nim przejść:diabloti:

obecnie Brutus jest na Acanie sport :p

Posted

[quote name='Rinuś']hahaha no nie przesadzajmy!!!!!!!!
zapytaj się ile sunia waży :) to może porównamy :)

Absolutnie nie porównuję Brutusa wagowo do tej suni - jest stanowczo grubsza. Zresztą ja wcale nie jestem przekonana że Brutus ma nadwagę. Mam po sąsiedzku labka który wyglada z daleka tak jak Brutus albo i potężniej a żeberka wszystkie wyczuwalne. Po zdjęciu nie podejmę się w życiu labka czy innej rasy nie posiadającej podkasanego brzucha oceniać

Posted

[quote name='Rinuś']
ja się nie denerwuję ( jeszcze) :eviltong: tylko wszystkim jest łatwo coś powiedzieć bądź napisać..a u nich samych pewnie też są kłópoty z wykonaniem tego..
moj pies codziennie ma minimum 2 godziny intensywnego spaceru czyli pracy ze mna na tygodniu...w weekendy dochodza spotkania ze znajomymi psami i szkolenia w miescie...
[quote name='olekg18']Nie ma leniwych psów.Są tylko psy z 0 kondycją,lub psy znudzone nudnymi spacerami.Wyrób Brutiemu kondycje to sam będzie się domagał spacerów.
dokladnie...
[quote name='Rinuś']no ale z Brutusem tak się nie da niestety..:shake:
bo dla niego musisz znalezc inny sposob a skoro nie masz mozliwosci spotykania sie codziennie z psami innymi, znajdz inny...
[quote name='saJo']
Ale psy tego nie rozumieja, a nie wierze, ze pracujesz 12 godzin na dobe! Zreszta nawet jesli...to i tak kilka godzin jeszcze zostaje, bo dorosly czlowiek spi ok 8 godzin...
ja na wakacjach pracuje po minimum 12 do 18
w trakcie roku w dzien jestem na studiach wieczorem w pracy...moj pies ma ruchu min 2 godziny intensywnego tylko ze mna 365 dni w roku, niezaleznie od mojej pracy i studiow...odpowiedzialnosc tak zwana...
[quote name='Rinuś']
w zeszłym roku w zimę biegałam z nim...ale zawsze z koleżanką bo jedyne miejsce gdzie możemy biegać wieczorem to park...a tam zawsze pełno meneli jest więc samej mi się nie widzi...teraz jak zaangażuję koleżankę to też zaczniemy biegać..

a to że mój pies biega z innymi psami to nie jest moje wygodnictwo...bo gdybym była wygodna to dzisiaj nie marzłabym 2h na spacerze z dwoma Labradorami...
ja biegam po centrum miasta,chodnikami...przy okazji pocwiczy przechodzenie przez przejscie i skupienie uwagi na mnie a nie na przechodniach itp...

Posted

[quote name='Rinuś']taa mi szczególnie by poprawiły :eviltong:

my codziennie kilka razy chodzimy do lasu nawet jak jest ciemno i to jeden z malo ciekawych lasow bo tam czesto ludzie sie wieszaja albo niektorzy im pomagaja i jakos moge biegac z psem po lesie i nie przerazaja mnie "menelki" a las to jedyne miejsce gdzie moge psa spuscic na totalnym luzie

Posted

[quote name='Apbt_sól']a ile jej je? tzn - dawka? czyli jest na enegretycznej ..
ona zapewnie go tak tez i teraz tuczy bez ruchu...
Mało...mniej niż połowę dawki dziennej...
jak bez ruchu?????????ludzie !!!!!!!!!!
on biega!!tylko nie codziennie!!!!!!!!!!
czepiacie się każdego słowka jakie się napisze!

[quote name='olekg18']Karma dla aktywnych i 0 ruchu hahaha gratuluję
z Tobą już nie rozmawiam bo nie będę się zniżała do Twojego poziomu...

ps.żeby Was uświadomić to Brutus siedzi całymi dniami w domu tak naprawdę.jedyne gdzie wyjdzie to na balkon zrobić kupę i siku.
dlatego pewnie jest taki zapasiony :diabloti:

Posted

Wiek 8 lat - waga letnia 21 -23 kg .
wzrost 48 w kłebie .
Jak na babcie daje rade - suka ktora niewiedziala jak wyglada patyk i do czego słuzy -jak do mnie trafila miala 4 lata i wage 30 pare kilo. - wszuystkiego mozna nauczyć .
Mam 3 psy - kazdy potrzebuje odpowiedniej dawki ruchu - nie pracuje zawodowo ale mam inne zajęcia - coz nie siedze w fotelu z zalozonymi kapciami :razz:
bardzo ciezko u mnie znalezć miejsce by psa spokojnie spuscić - ale jakos dajemy rade ;)

Posted

[quote name='diabelkowa']my codziennie kilka razy chodzimy do lasu nawet jak jest ciemno i to jeden z malo ciekawych lasow bo tam czesto ludzie sie wieszaja albo niektorzy im pomagaja i jakos moge biegac z psem po lesie i nie przerazaja mnie "menelki" a las to jedyne miejsce gdzie moge psa spuscic na totalnym luzie
no może Twój pies by Cie obronił ale mój z pewnościa nie...to tak jak skakaniem ze spadochronu..Ty byś skoczyła a ja nigdy w życiu bo może mam większa wyobraźnie..

Posted

[quote name='Rinuś']
on biega!!tylko nie codziennie!!!!!!!!!!
(...)
ps.żeby Was uświadomić to Brutus siedzi całymi dniami w domu tak naprawdę.jedyne gdzie wyjdzie to na balkon zrobić kupę i siku.

i wlasnie o to "nie codziennie" sie rozchodzi...

moj Tim siedzi okolo8-9 godzin codziennie w domu...spi, je kostki, kongo,gapi sie przez okno, spi...itd....a potem wracam ja...i juz ne ma czasu pomyslec co by tu jeszcze zrobic:diabloti:
[quote name='Apbt_sól']
bardzo ciezko u mnie znalezć miejsce by psa spokojnie spuscić - ale jakos dajemy rade ;)
trzeba tylko chciec:cool3:

Posted

[quote name='Rinuś']no może Twój pies by Cie obronił ale mój z pewnościa nie...to tak jak skakaniem ze spadochronu..Ty byś skoczyła a ja nigdy w życiu bo może mam większa wyobraźnie..

hahaha:evil_lol: moj maly pies wielkosic cocker spaniela jest pierwszys do uciekania on nawet sarny sie boi w razie zagrozenia musialabym najpierw brac moje przestraszone 15 kilo na rece i z nim uciekac :evil_lol: po prostu jakbym miala zawsze analizowac dokladnie co by moglo mi sie stac to bym z domu nie wyszla.