Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 838
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To co masz w karmie to na stawy cziłały by nie starczyło.
A na focie powyżej wyglada na typowow zatuczonego laba.
W porównaniu ze zdjęciami z lata a z teraz nie widze żadnej różnicy.Ale cóż jak pies ma szanse wybiegać się tylko w weekend to nie ma się co dziwić ,ze tyje

Posted

Niki-lidka napisał(a):
a moj jest za chudy...co robic? zre i zre zre...i nic...niby wazy oki ale wyglada sucho
:(:(:(

Jezeli masz jakies zastrzezenia to zrob moze jakies badania tak jak wczesniej tu pisali :cool3: ?

Posted

[quote name='olekg18']To co masz w karmie to na stawy cziłały by nie starczyło.
A na focie powyżej wyglada na typowow zatuczonego laba.
W porównaniu ze zdjęciami z lata a z teraz nie widze żadnej różnicy.Ale cóż jak pies ma szanse wybiegać się tylko w weekend to nie ma się co dziwić ,ze tyje
No widzisz niektórzy udają że się uczą a inni pracują żeby swojego psa utrzymać...więc w tygodniu się nie rozdwoję ...
wtedy kiedy mogę to go biorę na długi spacer...ale żeby on bioegał to potrzebuje jeszcze innego psa...bo sam nie potrafi się nakręcić...za kijami i zabawką też nie biega...
wiem że wygląda tutaj na zatuczonego ...ale on nie jest zatuczony...waży 36 kg więc jak na Laba akurat..
To jest fotka z lata i jak dla mnie widać różnicę...zresztą ja mam swojego psa na co dzień..to tak jak ja bym Ci zaczęła gadać że nie widzę różnicy patrząc na dwa zdjęcia..

Posted

Cimi napisał(a):
Jezeli masz jakies zastrzezenia to zrob moze jakies badania tak jak wczesniej tu pisali :cool3: ?

badania oki...wet mowi, ze wyglada dobrze,ze to wyzel i musi byc strzelisty, ze powinnam sie martwic jakby byl spasiony jak wiekszosc wyzlow mieszkajacych w miastach...psy okaleczone jak to wet nazywa...hmm...a moze ja skrycie marze o mastiffie i tak usilnie chce z niego mastiffka zrobic:evil_lol:

Posted

[quote name='Apbt_sól']Zeberka powiadasz? hm... nie wnikam
mierz goo i waz regularnie
bedziesz widziala jak sie powieksza czy pomniejsza;)
Nie mówię,że widac mu żebra wystające...bo nie głodzę psa..żebyście się nie doczepili że mój pies latem jest głodzony...:shake:
tylko latem chudnie na tyle,że jak idzie to odznaczają mu się lekko żebra na skórze.

Posted

[quote name='Rinuś']No widzisz niektórzy udają że się uczą a inni pracują żeby swojego psa utrzymać...więc w tygodniu się nie rozdwoję ...

Sorry, ale nie moge sie opanowac od komentarza: jak nie masz czasu dla psa, to po diabla kupowalas laba? Przecierz kazdy wie, ze laby potrzebuja duzo ruchu. Trzeba bylo kupic pluszowego, jak nie masz czasu na zywego.

Ps. Do niedawna pracujaca i studiujaca DZIENNIE wlascicielka ONka i mali. Obecnie tylko pracujaca, na utrzymanie siebie i psow. Marzaca o kolejnym mali, ktorego nie bierze z powodu zbyt malej ilosci czasu, ktory moze poswiecic psom (tylko 3 godziny spacerow i treningow dziennie).

Posted

A co to za lab bez pasji do aportu?
Skoro woli bawić się z psami niż z Tobą to cieniutko u was ze szkoleniem.
Nie widzę ani pół żeberka na tej fotce z lata (kiedy ponoć jest szczuplutki).

Posted

[quote name='saJo']Sorry, ale nie moge sie opanowac od komentarza: jak nie masz czasu dla psa, to po diabla kupowalas laba? Przecierz kazdy wie, ze laby potrzebuja duzo ruchu. Trzeba bylo kupic pluszowego, jak nie masz czasu na zywego.

Ps. Do niedawna pracujaca i studiujaca DZIENNIE wlascicielka ONka i mali. Obecnie tylko pracujaca, na utrzymanie siebie i psow. Marzaca o kolejnym mali, ktorego nie bierze z powodu zbyt malej ilosci czasu, ktory moze poswiecic psom (tylko 3 godziny spacerow i treningow dziennie).
no Sory ale sytuacja w ciągu 1,5 roku się zmieniła...już nie jestem uczennicą tylko dziewczyną która zarabia...i nie oddałabym psa nigdy nawet gdybym miała z nim wychodzić raz w tygodniu na długi spacer...!Brutus jest szczęśliwy i to widać...
Każdy ma inne warunki...i nie Wam jest dane oceniać ile razy w ciągu tygodnia czyjś pies wychodzi na długi spacer :shake:

Posted

[quote name='Rinuś']
wtedy kiedy mogę to go biorę na długi spacer...ale żeby on bioegał to potrzebuje jeszcze innego psa...bo sam nie potrafi się nakręcić...za kijami i zabawką też nie biega...

biegaj z nim, jezdzij na rowerze na rolkach
cwicz z nim skoki przez przeszkody, aportowanie za smakolyk...nie trzeba tobie 4 godzin spaceru zeby psa zmeczyc...mysle ze godzinie dziennie na intensywny spacer tylko dla niego bys znalazla...

Posted

[quote name='olekg18']A co to za lab bez pasji do aportu?
Skoro woli bawić się z psami niż z Tobą to cieniutko u was ze szkoleniem.
Nie widzę ani pół żeberka na tej fotce z lata (kiedy ponoć jest szczuplutki).
Nie jest z rodowodem więc faktrycznie nie powinnam pisać Labrador!!
jak ma do wody aportowac to aportuje...ale na sucho nie chce po prostu...ale sory nie będę zmuszała psa do czegoś czego nie chce robić nawet za nagrody...może Ty tak ze swoimi robisz ale ja nie...i to nie jest kwestia szkolenia tylko tego żeby pies to robił dla przyjemności...mój widocznie tego nie robi więc nie będę drążyła tematu...
powiedziałam,że jak idzie...naucz się czytać.
a jak na kundla Labradora to ma ładną sylwetkę i zdania nie zmienię.

Posted

Nawet nie godzina .Jak rzucam moim non stop piłke/patyka przez 40minut to padają w domu (na godzine) jak kawki.A pies z nadwagą jeszcze szybciej się zmęczy.
Ale jeszcze potrzeba by czasu na nakręcenie go na aport.Na co kasia też pewnie czasu nie ma heheh.

Posted

na otuche powiem , ze z takiej ilosci tłuszczyki świetnie robi się mieśnie .
Rinuś - nie denerwuj sie na nikogo bo nie w tym rzecz .
Psa masz naprawde ładnego to nie ulega wątpliwości .
Obiektywnie widać roznice w wygladadzie - nie kazdy właściel potrafi ją dostrzec - tak bywa.
Nie chodzi tu o głodzenie - bo nie w tym sens .
Racjonalnie zywienie i ruchu mininalna porcja utrzymaja psa w dobrej kondycji .
Labki maja tendencje do tycia i w tym pewnie tez coś jest .

Dla otuchy powiem ci , iż moja suk na fotach wychodzi jako grubas .
Jednak wazy zalednie 24 max -jako ast .(jest niska -typ buldoży)
Nie ma znaczenia czy ktos sympatyzuje z terierach , molosach czy gończych.
Kazda rasa jest specyficzna i ma takie a nie inny wygląd .

Mysle ze wiecej ruchu a sama zobaczysz efekty jak sie pies zminienia .
masz na głowie duzo - ale psu czas poswiecić mozna w nocy - ja tak robie wychodze w nocy polatać wymeczyć psa- zadowolić.
Jest spokoj niikt sie nie paleta - psy nie lataja.
Napewno znajdziesz roziazanie jak go wycharatać czesciej niz raz w tygodniu - bo zbiegiem lat roztyje sie na maxa a po co.
Arto - dobra sprawa:)

ja tam robie 20 minutwki bez stania - prawo - lewo za patykiem - takich 4 w ciagu dnia i psy z głowy a w nocy swoja drogą.
obroza z obciazeniem i na 2-3 g spacer po miescie - dziala elegancko;)

pozdrawiam!

Posted

[quote name='Niki-lidka']biegaj z nim, jezdzij na rowerze na rolkach
cwicz z nim skoki przez przeszkody, aportowanie za smakolyk...nie trzeba tobie 4 godzin spaceru zeby psa zmeczyc...mysle ze godzinie dziennie na intensywny spacer tylko dla niego bys znalazla...
zimą na rowerze nie widzi mi się jeździć...On jest leniwy...tylko z innym psem potrafi biegać...z psem który go motywuje do zabawy...aportowanie za nagrodę nie wchodzi w grę...tak jak napisałam powyżej chyba że latem do wody...wtedy sporo pływamy...codziennie ponad 2 h...no ale zimą nie możmna niestety...
kryte baseny dla psów by się przydały :evil_lol:

Posted

[quote name='olekg18']To czemu nie pływa?Flaty od wiq pływają 365dni w roku więc jaki problem ,zeby Brutus też pływał?
No to zyczę powodzenia..Brutus to nie są Flaty Wiq więc nie wiem czemu porównujesz...:cool1: 2 godzienne pływanie zima przy minusowych temperaturach jest przesadą...
szczerze życzę powodzenia wszystkim którzy tak robią.

[quote name='Apbt_sól']na otuche powiem , ze z takiej ilosci tłuszczyki świetnie robi się mieśnie .
Rinuś - nie denerwuj sie na nikogo bo nie w tym rzecz .
Psa masz naprawde ładnego to nie ulega wątpliwości .
Obiektywnie widać roznice w wygladadzie - nie kazdy właściel potrafi ją dostrzec - tak bywa.
Nie chodzi tu o głodzenie - bo nie w tym sens .
Racjonalnie zywienie i ruchu mininalna porcja utrzymaja psa w dobrej kondycji .
Labki maja tendencje do tycia i w tym pewnie tez coś jest .

Dla otuchy powiem ci , iż moja suk na fotach wychodzi jako grubas .
Jednak wazy zalednie 24 max -jako ast .(jest niska -typ buldoży)
Nie ma znaczenia czy ktos sympatyzuje z terierach , molosach czy gończych.
Kazda rasa jest specyficzna i ma takie a nie inny wygląd .

Mysle ze wiecej ruchu a sama zobaczysz efekty jak sie pies zminienia .
masz na głowie duzo - ale psu czas poswiecić mozna w nocy - ja tak robie wychodze w nocy polatać wymeczyć psa- zadowolić.
Jest spokoj niikt sie nie paleta - psy nie lataja.
Napewno znajdziesz roziazanie jak go wycharatać czesciej niz raz w tygodniu - bo zbiegiem lat roztyje sie na maxa a po co.
Arto - dobra sprawa:)

pozdrawiam!
oo nie nie w nocy nie ma szans..z moim psem obrońcą??????? :diabloti: nikt mnie na to nie namówi :eviltong:
ja się nie denerwuję ( jeszcze) :eviltong: tylko wszystkim jest łatwo coś powiedzieć bądź napisać..a u nich samych pewnie też są kłópoty z wykonaniem tego..

Posted

Każdy wykręt jest dobry ,żeby niewybiegać psa.
Ja potrafie zmęczyć moje psy w 30 minut.
Jak się boisz jeździć zimą na rowerze to zacznij z nim biegać.Nie ma leniwych psów.Są tylko psy z 0 kondycją,lub psy znudzone nudnymi spacerami.Wyrób Brutiemu kondycje to sam będzie się domagał spacerów.

Posted

[quote name='Apbt_sól']

ja tam robie 20 minutwki bez stania - prawo - lewo za patykiem - takich 4 w ciagu dnia i psy z głowy a w nocy swoja drogą.
obroza z obciazeniem i na 2-3 g spacer po miescie - dziala elegancko;)

pozdrawiam!
z moim poprzednim psem robiłam to samo :loveu: miał swoją ukochaną piłeczkę na sznurku...ja mu tylko rzucałam w jedną i drugą stronę...pół h i pies był padnięty...no ale z Brutusem tak się nie da niestety..:shake:

Posted

[quote name='olekg18']Każdy wykręt jest dobry ,żeby niewybiegać psa.
Ja potrafie zmęczyć moje psy w 30 minut.
Jak się boisz jeździć zimą na rowerze to zacznij z nim biegać.Nie ma leniwych psów.Są tylko psy z 0 kondycją,lub psy znudzone nudnymi spacerami.Wyrób Brutiemu kondycje to sam będzie się domagał spacerów.
no widzisz Ty potrafisz a ja potrzebuję 2 h żeby Brutus się zmęczył...i nic Ci do tego...

Posted

No coz, powinnas raczej przewidzec, ze w pewnym wieku konczy sie szkola i zaczyna praca. No chyba, ze to jakas nietypowa sytuacja.

Rinus, on nie chce z Toba biegac bo sie nudzi. Skoro inny pies motywuje go do biegania, to Ty tez mozesz to zrobic. Ale trzeba chciec...zima nie bedziesz jezdzic rowerem, no zrozumialabym gdyby byl snieg, ale przy naszej obecnej zimie...Troche zaangazowania, a nie wymowek. Wiesz, ja tez czesto padam jak wracam z pracy....szczegolnie jak mamy jakis trudny przypadek w lecznicy, ktory zdoluje mnie psychicznie. Ale psy tego nie rozumieja, a nie wierze, ze pracujesz 12 godzin na dobe! Zreszta nawet jesli...to i tak kilka godzin jeszcze zostaje, bo dorosly czlowiek spi ok 8 godzin...Psa mozna szybko zmeczyc, szczegolnie jesli ten pies nie ma super kondycji, wiec sorry, ale sa to tylko i wylacznie Twoje wymowki.

PS. jesli pies aportuje z wody, to mozna go tez rozkrecic do aportowania na ziemi, ale do tego znowu potrzeba troche wiecej zaangazowania, niz pojscie na psia laczke i wygodnicko czekac, az inny pies zameczy Twojego psa.

Posted

[quote name='olekg18']To czemu nie pływa?Flaty od wiq pływają 365dni w roku więc jaki problem ,zeby Brutus też pływał?

generalnie jak zbiorniki w najblizszym otoczeniu zamarzaja to troche trudno:evil_lol:

[quote name='Rinuś']zimą na rowerze nie widzi mi się jeździć...On jest leniwy...tylko z innym psem potrafi biegać...z psem który go motywuje do zabawy...aportowanie za nagrodę nie wchodzi w grę...tak jak napisałam powyżej chyba że latem do wody...wtedy sporo pływamy...codziennie ponad 2 h...no ale zimą nie możmna niestety...
kryte baseny dla psów by się przydały :evil_lol:

to biegaj z nim np w lesie nie bedzie mu sie chcialo ? Odepnij go ze smyczy i biegnij sama bedzie musial ruszyc doopsko zeby cie dogonic a potem zeby dotrzymac ci truchtu :) takie biegi poprawia kondycje zarowno Twojemu psu jak i Tobie :)