wiq Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 nie mówie, że nie są, ale jakoś nie aż tak fatalnie :evil_lol: Quote
Greven Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Casia, pięknie go "zrobiłaś", podziwiam :-o Nie wiem, czy już wstawiałam tu zdjęcie mojej pitusi, więc proszę, oto ona: Quote
WŁADCZYNI Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 W mojej rasie na szczęście szczuplaczki - liczy się proporcja wzrost-waga:multi: Ale TTB wielbię i może kiedyś mieć będę i też podobają mi się takie z kupą mięśni a nie otłuszczone:shake: A myślałam nad wystawianiem:roll: Ale laska!:) Quote
wiq Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Greven, zaczynam Ci poważnie zazdrościć psów :evil_lol: Władczyni, mnie też się ogromnie podobają (staffiki i bulle:loveu:), ale wątpię, czy sobie sprawię;) chyba pójdę jednak do końca w myśliwskie...;) żeby nie było offa - moim udało się ostatnio trochę zrzucić :multi: ale tylko trochę ;( Quote
CASIA&ttb Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Greven,tego mojego chłopczyka było dość prosto "zrobić" bo latał za pitką moją i sma przerabiał tłuszcz na miecho :D a to redka twa to cudne zwierze :) Quote
WŁADCZYNI Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Ja jestem zakręcona na punkcie terrierów - russelle:loveu: i TTB. Ale nie wiem czy nadaje się na właścicielkę TTB, może jakiś test ktoś ma? Quote
cedra Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Moja suczka husky zawsze byla niejadkiem i chuderdlaczkiem, ale po sterylizacji w wieku 8 lat, i apetycik jej sie poprawil a co za tym idzie zaczelo tyc nam psiko. Jak zostawilam ja z rodzicami na 2 miesiace, bez ruchu, to myslalam ze nie poznam slonicy!!!;) Ale troche pracy nad nia, przede wszystkim ruchu i teraz juz elegancko sie trzyma dziewczyna:) Ma 12 lat i na prawde wyglada niezle:) Ale trzeba pilnowac i diety i ilosci ruchu, nie to co kiedys;) Quote
CASIA&ttb Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 WŁADCZYNI napisał(a):Ja jestem zakręcona na punkcie terrierów - russelle:loveu: i TTB. Ale nie wiem czy nadaje się na właścicielkę TTB, może jakiś test ktoś ma? ja mam jeden niezawodny teścior-przyjedz do nas i pomieszkaj z naszą bandą przez pare dni wtedy będziesz wiedziała z czym sie wiąże posiadanie TTB który kombinuje jak zrobic żeby pańcio nie widział że właśnie coś demoluje za jego plecami bo uznał że przyda mu sie dodatkowy wywietrznik w spodenkach czy pare otworów wentylacyjnych w swiezo powieszonych skarpetkach na suszarce :loveu: Kochane są i kochają całym serduchem ale cierpliwość trzeba mieć coby nie ześwirować z nimi :mad::evil_lol: Quote
WŁADCZYNI Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Casia czuje się zaproszona;) Mikro doświadczenie mam - z pitowatym i astowatą, ale po za wakacjami nie spędzałam z nimi czasu wiele bo nie mieszkałam z nimi. W domu mam sucza terierowatego /w typie parsona/ która uważa się co najmniej za asta, jak jej mamusia:roll: albo ma po prostu przerost ego:evil_lol: Quote
Greven Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 WŁADCZYNI napisał(a):Ale nie wiem czy nadaje się na właścicielkę TTB, może jakiś test ktoś ma? Ja mam :sg168: Trzy pytania podstawowe: 1. Czy Twoje łóżko jest dość duże, aby zmieścić w nim 35 kilogramów psa, śpiące "na żabę", tudzież robiące sobie z Ciebie podgłówek i podłokietnik 2. Czy masz na kolanach dość miejsca, by było wygodnie dorosłemu TTB 3. Czy nie puszczą Ci nerwy, gdy na każdym niemal spacerze będziesz słyszeć pod adresem swojego łagodnego, kochającego, przytualśnego psa "patrz, to ten morderca" Jeżeli na conajmniej dwa pytania odpowiedziałaś TAK, możesz być właścicielką TTB. Jeżeli na pytanie trzecie odpowiedziałaś NIE, to też możesz nią być ;) Quote
sacred PIRANHA Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 zna ktos TTB ktory nie spi w lozku? bo ja nie:D i dlatego powinni utrzymywac swoje psy w dobrej formie zeby miec wiecej miejsca w lozku:D Quote
WŁADCZYNI Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Łóżko pewnie że tak, kolana też choć planuje schudnąć:diabloti:, trzecie pewnie :loveu: Quote
saJo Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Osobiscie nigdy, przenigdy nie utuczylabym psa, tylko po to, zeby mu hodowlanke zrobic czy dobrze na wystawie wypasc. Dla mnie to kretynstwo. Z Gnojkiem zrobilam hodowlanke, pomimo ze cale zycie chudzielec jest, chociaz mi bylo latwiej bo mali malo jest. Jednak do hodowlanki nie trzeba wygrywac, wystarczy doskonala. Quote
AnkaZ Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 W dzienniku pokazywali, że ruszyła taka akcja odchudznia psów. Dokładnie nie widziałam, ale to chyba wolontariusze chodzili i rozdawali właścicielom grubasków ulotki o diecie i zagrożeniach wynikających z utuczenia psa. Myślę, że to jest fajne, bo przede wszystkim ktoś z zęwnątrz zwraca uwagę, że pies jest za gruby a nad tym to się już człowiek zastanawia. Czasem naprawdę łatwo przeoczyć, że pies już przekroczył granice normalnej wagi i wtedy dobrze żeby ktoś na to zwrócił uwagę Quote
Apbt_sól Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Jaś 25 kg,w klebie 54 wiek 3 lata jest ladnie a bedzie lepiej(przez te pregi trochu malo widac) Sor 5 lat , klab 63 waga 33... Quote
Rinuś Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 Brutusek schudł :) wspólnymi siłami udało się :evil_lol: nie wiem ile waży,bo nie wchodziliśmy na wagę, ale widzę po nim...nie mam zdjęć żeby Wam pokazać...co prawda aż tak nie widać bo to jednak labek ,ale ja widzę różnicę :) Quote
WŁADCZYNI Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Su mi przytyła, ale w jakiś dziwnych partiach na żeberkach dalej praktycznie nic:wallbash: Quote
darunia-puma Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 my nadal trzymamy formę mimo zmiany karmy z light na adult i jest świetnie 10km dziennie i 300g pokarmu działają cuda Quote
Skibka Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Mam psa rasy Yorkshire Terrier, dla wielu wydawało by się że jak można utłuszczyć takiego psa, a jednak można. Viki tyje tak jak powinna. :cool3: Quote
cedra Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Skibka napisał(a):Mam psa rasy Yorkshire Terrier, dla wielu wydawało by się że jak można utłuszczyć takiego psa, a jednak można. Viki tyje tak jak powinna. :cool3: A mozna mozna, na nieszczescie dla tych pieskow... Quote
Rinuś Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 Dzisiaj jakiego widziałam laba :crazyeye: tzn wydaje mi się, że to był mieszaniec lekki,ale nie pytałam się więc nie wiem...w każdym bądź razie piesek ma 10 lat,wyższy sporo od Brutusa i taki zwisający brzuszek...nie był grubaśny tylko ten brzuch mu tak wisiał...to kwestia starości czy jak? Quote
infers Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Rinuś napisał(a):Dzisiaj jakiego widziałam laba :crazyeye: tzn wydaje mi się, że to był mieszaniec lekki,ale nie pytałam się więc nie wiem...w każdym bądź razie piesek ma 10 lat,wyższy sporo od Brutusa i taki zwisający brzuszek...nie był grubaśny tylko ten brzuch mu tak wisiał...to kwestia starości czy jak? Być może to kwestia starości, moja Lena zrzuciła 1kg od jakiegoś miesiąca:multi: Quote
Bura Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Rinuś napisał(a):Dzisiaj jakiego widziałam laba :crazyeye: tzn wydaje mi się, że to był mieszaniec lekki,ale nie pytałam się więc nie wiem...w każdym bądź razie piesek ma 10 lat,wyższy sporo od Brutusa i taki zwisający brzuszek...nie był grubaśny tylko ten brzuch mu tak wisiał...to kwestia starości czy jak? Jeśli brzuszek zwisa to może być choroba Cushinga, to charakterystyczny objaw. Quote
Chefrenek Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Albo labek był suczką, która miała kiedyś dzieci. Quote
Recommended Posts