Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 838
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Darunia, może rower? po troszku, najpierw po 5-10 minut, stopniowo coraz dłużej. Jak regularnie kulka razy w tygodniu pobiega przy rowerze, nawet niekoniecznie na jakieś forsowne wyprawy to po paru tygodniach zauważysz różnicę. Przynajmniej u moich psów bardzo szybko widać różnicę jak zaczynamy sezon rowerowy.

Posted

dokladnie , taki keep-ik , 5 miniut roweru , pozniej 10 miniut spaceru by pies odpoczal i miesnie sie ochlodzily , co dziennie ziewiekszaj czas o minute , wzrosnie jej wydolnosc , a tluszczyk zacznie sie przerabiac , tylko zarla pilnuj , nie przepasaj.

Posted

zrobilam zdjecie kelli slabej jakosci bo komorka ale widac jaka jest chuda

widac jej zeberka a wazy 18 kg :roll:
jeszcze jedno mam na ktorym widac mniejwiecej

niewiem co zrobic zeby przytyla ...

Posted

no ma miesnie ma...ale wole zeby troche grubsza byla.. duzo biega ale tez bardzo duzo je ...niewiem ...poczekamy zobaczymy kiedys napewno przytyje :roll:

Posted

Tygra miał w tym wieku w szyi 40 cm - przynajmniej na tyle obrożę zamawiałam :), a ważyła 21kg a wysokości miała 55cm :). Z koleżanką robiłyśmy notatki co 2 tygodnie (w tym samym wieku szczochy miałaśmy) tyle że ona rasowego boksera :)

Posted

A ja mam zapytanie w takim razie: jakie choroby mogą dawać otyłośc?? Oprócz Cushinga i niedoczynności tarczycy? Czytaj: na co jeszcze mogę chcieć diagnozować mojego psa bo nam już z wetami inwencji brakować zaczyna. Może ktoś coś podsunie??

Posted

gops2000 napisał(a):
problemy ze stawami...napewno...slyszalam kiedys o nadcisnieniu u psow otylych ..:roll:

Ale mi chodzi w drugą stronę. Jakie choroby mogą powodować otyłość.

Posted

nowotwór trzustki - insulinoma
leki - glikokortykosteroidy (leki przeciwzapalne), gestageny (antykoncepcja hormonalna)
zwierzęta starsze (powyżej 7 lat) - wiąże się to ze spadkiem aktywności oraz zmniejszeniem tempa przemian metabolicznych.
mniej wiecej tak to sie prezentuje.

• 2 weeks later...
Posted

Apbt_sól napisał(a):
Bura a jaka jest jej róznica w wadze z lat młodzieńczych-powiedzmy z wieku średniego?

Z wieku średniego miała 35 kilo ale wiesz, od ZAWSZE walczyłam z jej nadwagą. Teraz po cieczce ma urojoną i może jak jej urojenia przejdą to troche zrzuci. Tak myślę, że jej optymalna waga to byłoby ok 33 kilo. Czyli teraz mamy jakieś 5-6 kg za dużo.