Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 336
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dobra , juz wszystko wiem ... :razz:

Sunia zostaje w lecznicy do jutra ( wielkie podziekowania dla dziewczyn z miau i Esperanzy :loveu::multi: )

jutro razem z Betinka (dzieki Betinka:multi: ) zawieziemy Malą na dworzec i przekazemy Ani :lol:

wyslalam smsa do Ani z info co i jak ...

Posted

Dopiero wróciłem do (wirtualnej)rzeczywistości ;)
Czyli przyjazd suni przełożony na jutro?
W sumie to nawet lepiej, ponieważ będę mieć więcej czasu, na przygotowanie się.
BTW, czy sunia ma imię?

Posted

Niestety, sprawa transportu trochę się pogmatwała :shake:.
Z ostatnich ustaleń wynika, że Ania nie będzie jutro w Warszawie (dowiedziała się o tym przed chwilą), a ewentualny przyjazd nie byłby już przy okazji...
To kawał drogi, nie mówiąc o kosztach. W tym przypadku widzę dwa rozwiązania.
- Osobiście przyjeżdżam jutro po sunię w umówione miejsce (nie ukrywam, że nie jest mi to na rękę).
- Sunia zostaje do środy i odbieram ją przy okazji wyjazdu służbowego.
Niestety, jak to z wyjazdami służbowymi bywa, wszystko może się zdarzyć i równie dobrze, wyjazd w tym terminie może nie dojść do skutku.
Szkoda, że nie udało się dostarczyć suni dzisiaj...
A może ktoś jutro udaje się w stronę Siedlec i mógłby ją podrzucić do mnie (70km od Wawy)?

EDIT:
Druga wersja odpada... właśnie ustaliłem, że mój środowy wyjazd, stoi pod dużym znakiem zapytania.
Pozostaje odebranie suni jutro, przeze mnie lub przez Anię.
Czy w godzinach południowych istnieje możliwość podrzucenia suni na dworzec?
Chrupek, daj znać możliwie szybko.

Posted

Sunia już u mnie. Podróż przebiegła z przygodami, ale najważniejsze, że malutka dotarła cała i zdrowa.
Jest bardzo żywiołowa, wesoła, ufna. Rozdaje buziaki na prawo i lewo.
Pucka, Twój szalik to prawdziwie dogomaniackie dzieło. Oprócz oczywistej funkcji szalika, pełnił dziś rolę smyczy ;).

Malutka zjadła właśnie baaaaardzo słuszną porcję ciepłego jedzonka i ułożyła się w fotelu do snu.

Chrupek :mad: Ty już wiesz za co :razz:...

Posted

[quote name='Neris']CHyba nie chcesz powiedzieć, że znalazłeś u niej jajeczka...

Pod tym względem było O.K.
Tym razem Urząd Dzielnicy, został pomylony z Urzędem Gminy :razz:
Ale to wszystko jest mało ważne... Najważniejsze, ze sunia jest już bezpieczna.
Maleńka jest jak żywe srebro. Jest bardzo wesoła i ruchliwa. Dorka swoim zwyczajem, w mało delikatny sposób przywitała sunię, co skutkowało tym, że maleńka zaczęła utykać na tylną łapkę. To nic poważnego... prawdopodobnie nadepnęło ją coś ok. 35 kilo :razz:.
Za chwilę wrzucę kilka, zrobionych na szybko, fotek.

Posted

Padam na twarz wiec krotko :

dzieki Gallegro :lol: i sorka!!!! :Rose:

Panca-niestety zle kojarzysz,
sunia ma zapewniony DT po swietach...

(nie chce nic zapeszac , ale moze juz nie bedzie potrzebny :cool3:)

Posted

CHyba nie chcesz powiedzieć, że znalazłeś u niej jajeczka...

Neeeeeeeeeeeeeeris!!!!!!! :mad:
oj , poczekam na Ciebie , a jak sie zjawisz...
to!!!!

hmm..co by Ci tu zrobic!? :thinkerg: oooooooo..juz wiem...
wyjdziesz z jajkami!:multi: w majtach:sweetCyb:

Posted

A co ja, zając wielkanocny?

:roflt:

Mogę wziąć te jajeczka Lindta, ale do torby.

a co ja bede w nocy jadla ?:eating:
pomyslales zającu ? :mad:

to szukamy domku stalego czy nie zapeszamy:cool3:?

Panca szukamy , szukamy ...bierzesz? hihihi

Posted

Sunia spokojnie przespała całą noc. Rano najadła się ze wszystkich misek, w tym ze swojej :lol:.

Niestety łapka jest trochę obrzęknięta w kostce. Po powrocie z pracy jedziemy do weta. Mam nadzieję, że nie jest złamana, bo sunia ją prostuje, być może stłuczona lub naciągnięta.

Posted

Wróciliśmy od weta. Malutka ma pękniętą kość, na szczęście bez przemieszczeń. Nie ma gipsu, dostała zastrzyki zmniejszające obrzęk. W piątek do kontroli i zobaczymy czy obejdzie się bez gipsu. Poza tym maluka czuje się dobrze. Jest przesłodka.

Posted

Neris napisał(a):
Moze próbowała w klinice wydostać się z klatki i obiła łapkę?

Tak jak pisałem wcześniej, sunię nadepnęła Dorcia, kiedy się bawiły.
Kiedy malutka szła, a jej lewa łapka znalazła się z tyłu, Dorka musiała na nią nastąpić. Wygląda na to, że pęknięta jest tylko wierzchnia część kostki, czyli właściwie chrząstka. Kiedy ustąpi obrzęk, wet podejmie ostateczną decyzję o ew. unieruchomieniu łapki. Poza tym małym, tymczasowym felerem, sunia jest boska. Świetnie znosi jazdę samochodem. Jak na szczeniorka, jest bardzo grzeczna. Często wskakuje na fotel (patrz ostatnie fotki), wtula się i zasypia.

Posted

Nie sądziłam, że takie nadepnięcie może mieć jakiekolwiek poważniejsze skutki. Mam nadzieję, że nie będzie konieczne unieruchomienie, to by małej nie uradowało...
Moje psy w zabawie wyczyniają czasem takie harce, że sama się dziwię że wszyscy mają wszystko na miejscu... (noooo, pomijam Synka bez łapy, Dofi bez kawałka łapy i Billie bez rozumu)

Posted

Nie martwcie się Ciotki, sunia nie skarży się ani trochę. Obrzęk ustępuje, a felerne miejsce, nie jest już tak obolałe. Sunia jest bardzo wesoła.
W nocy mieliśmy mała przygodę.
Sunia postanowiła przełączyc mnie w tryb offline :razz:. Ni mniej, ni wiecej, tylko nasikala mi (raczej mojemu lapkowi) na klawiaturę, czyniąc ją bezużyteczną :cool3:. Nie sam fakt nasikania jest tutaj najistotniejszy, tylko sposób w jaki to się odbyło. Otóż, sunia była akurat na górze w sypialni, kiedy podjęłą decyzję o zrobieniu sioo. Spieszę wyjaśnic. ze strop składa się wyłącznie z desek, dlatego pokazna zawartoś pecherza, przeleciała piętro niżej. Jak łatwo się domyślec, trafiła w sam środek otwartego kompa :cool3:. Miała do dyspozycji 20 m2, ale z premedytacją wybrałą akurat to miejsce... Wieczorem napiszę cos więcej... na nowej, tymczasowej klawiaturze ;)

Posted

che wyslac maila do znajomych krolika z sunia tylko nie wiem jaki podawac kontakt? jak Gallegro nie chce na forum to napisz mi na pw.Moze klawiatura do wieczora przeschnie:cool3:

Posted

Panca napisał(a):
...Moze klawiatura do wieczora przeschnie:cool3:

Klawiatura jest już całkiem sucha i całkiem... bezużyteczna. Piszę na pożyczonej ;)
Możesz podawać mojego maila: gatomek(małpa)gmail.com

Posted

hej Gallegro
ok
zapytam jutro , chociaz w sumie jestem pewna ze nie ...

ale zapytam cobysmy jej nie zabili .

hmm..no to ładnie u Ciebie w domku Gallegro sie dzieje.
A mozesz cos o niej wiecej powiedziec ?
jutro zrobię nowego przechodniego ;)

Posted

Chrupek napisał(a):
... A mozesz cos o niej wiecej powiedziec ?...

Skrętka/Tosia (wybrać wg uznania, przy czym pierwsza wersja jest mojego autorstwa), jest przeuroczym szczeniorkiem. Jest totalnie bezproblemowa... no może za wyjątkiem nocnego wybryku :razz:
Większość czasu spędza leżąc na swoim ulubionym fotelu. Śmiesznie się na niego wdrapuje przy pomocy trzech łapek. Uwielbia zabawy z Dorką i Bonusem. Kładzie się na grzbiecie i czeka na zaczepki, żeby za chwilę łazić po leżących psiakach i całować je po pyszczkach. Bez obawy... w czasie tych wygłupów, asekuruję jej chorą łapkę. Jutro przy dobrym oświetleniu, zrobię jej kilka fajnych fotek. Sunia jest niedożywiona. Żeberka sterczą wyraznie, ale przy obecnym apetycie, powinna szybko nadrobić zaległości. W tej chwili również leży na foteliku i łypie na mnie ślipkami.
Mam zamiar wystawić sunię na Allegro, ale w związku z sygnałami z wcześniejszych postów, wstrzymam się do wyjaśnienia. Dajcie znać co i jak w tym względzie...

No i jeszcze muszę się do czegoś przyznać...
Kiedy odbieraliśmy sunię z lecznicy, byliśmy pod wrażeniem (delikatnie to ujmując) jej temperamentu. Jak się okazało, był to tymczasowy efekt uwolnienia jej z małej klatki.
W drodze powrotnej obmyślałem strategię zapanowania nad potencjalnym "kataklizmem" ;-)
Po przyjechaniu do domu, jej zachowanie zmieniło się diametralnie (uff !!!). Była nieco podekscytowana nową sytuacją, ale już było widać, że wszystko zmierza ku dobremu... I tak w istocie się stało, co trwa do chwili obecnej... Ktoś będzie miał ogromną pociechę z tego małego, miłego stworzonka.