Jump to content
Dogomania

Jak nazywasz swojego psa?  

611 members have voted

1. 1. Jak nazywasz swojego psa?

• Imieniem rodowodowym
    • Wariacja na temat imienia z rodowodu
    • Zupelnie inaczej
    • Pies nie ma rodowodu, wiec musialem/lam wymyslic cos twarzowego

Recommended Posts

Posted

Moja psina rodowodu nie ma ... xD
A na imię jej Kama.
Od bogini piękności :loveu:
Hehehe .. A wszyscy radzą mi , że jeśli kupię nowego psa, żebym nazwała go Sutra ;]
Kama - Sutra :cool3:

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u nas hodowca wymyślił zdrobnienie odplełnego imienia rodowodowego, które brzmi zupełnie inaczej, ale bardzo ładnie (zdrobnienie typu: Joanna-Asia, chodzi mi o to że zupełnie inaczej brzmi pełne imię i zdrobnienie:):))

Posted

Ja oby dwóm psa wymyślałam sama imiona.Ponieważ jeden pochodzi z schroniska, a drugi od znajomych.Więc ja miałam taką przyjemność,wyboru imion.Jeden nosi imię Reksiu, a drugi Roki.:multi::painting::loveu:

Posted

Mam trzy sucze i jak polecenie jest "do całości" to mówię do nich: dziewczyny, dziewczynki lub baby zależy czy są grzeczne czy nie całkiem:evil_lol:

Posted

Mój malec ze schronu jest Mańkiem albo Marianem, jak mnie wkurza to jest Sierściuchem :)
Zaginiony huski przyjechał do mnie jako Badi, ponieważ był zawsze chudy jak patyk został Badylem :) a jak był nieposłuszny to wołałam na niego Bandyta, z kolei mój brat kiedy chciał wzbudzić strach w przechodniach wolał na niego żartobliwie Rzeźnik.

Edit: Własnie czekam na transport suni ze schroniska nazywa się Luna, dla niej jeszcze nie mam zdrobnienia, ale tak coś czuję, że zostanie Luśką.