naomi1991 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Moja psina rodowodu nie ma ... xD A na imię jej Kama. Od bogini piękności :loveu: Hehehe .. A wszyscy radzą mi , że jeśli kupię nowego psa, żebym nazwała go Sutra ;] Kama - Sutra :cool3: Quote
madziaaa Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 imieniem z rodowodu. oczywiście pełno zdrobnień dla każdej z psin :) Quote
elapieczus1 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 nasze szczęście to Spajder wołamy do niego Spajuduś Spajderek itp Quote
naomi1991 Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Anusia&Saba napisał(a):Ja wołam na Sabę Saba ;) Taaa:p Pomysłowe zdrobnienie, hihi :razz: Quote
bastis Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 na Boogie-Woogie wolamy: boogie, bubel, klusek, gruby na Bastis: bastula, babo, suk-suk, czubeczku Quote
Jotbe Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Przyszedł do nas wraz z imieniem Bastek. Wołamy na niego Bastek, Bastuś, Bastulek. To imię do niego bardzo pasuje. Quote
Arlene Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Nuka - Nusia, Nunia, Nusiaczek, Nula, Nuśna, Nusinka, Misio... :lol: Quote
tylko psy Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 u nas hodowca wymyślił zdrobnienie odplełnego imienia rodowodowego, które brzmi zupełnie inaczej, ale bardzo ładnie (zdrobnienie typu: Joanna-Asia, chodzi mi o to że zupełnie inaczej brzmi pełne imię i zdrobnienie:):)) Quote
Dobermania Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Ja do mojego mówię "syneczku", "kochanie" i "pysiu" :loveu: :eviltong: A czaem "misiu-pysiu-rybciu-grzybciu":eviltong: Quote
psiaki127 Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Ja oby dwóm psa wymyślałam sama imiona.Ponieważ jeden pochodzi z schroniska, a drugi od znajomych.Więc ja miałam taką przyjemność,wyboru imion.Jeden nosi imię Reksiu, a drugi Roki.:multi::painting::loveu: Quote
Natussiaa Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 u mnie są dwa psy i oba ze schroniska pierwszy to Roki a Drugi Diller ;) Quote
taks Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Mam trzy sucze i jak polecenie jest "do całości" to mówię do nich: dziewczyny, dziewczynki lub baby zależy czy są grzeczne czy nie całkiem:evil_lol: Quote
maartuusia Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Mój malec ze schronu jest Mańkiem albo Marianem, jak mnie wkurza to jest Sierściuchem :) Zaginiony huski przyjechał do mnie jako Badi, ponieważ był zawsze chudy jak patyk został Badylem :) a jak był nieposłuszny to wołałam na niego Bandyta, z kolei mój brat kiedy chciał wzbudzić strach w przechodniach wolał na niego żartobliwie Rzeźnik. Edit: Własnie czekam na transport suni ze schroniska nazywa się Luna, dla niej jeszcze nie mam zdrobnienia, ale tak coś czuję, że zostanie Luśką. Quote
Sawanna Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 W domu do Tofika mówie Misiek:evil_lol:Natomiast na spacerze jest Tofem albo Tofikiem:loveu: Quote
Recommended Posts