Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kinia napisał(a):

Ale zapytam koleżanke, jej tata prowadzi hotel to moze będzie wiedziała czy z psami przyjmują.

No i wlasnie o cos takiego mi chodzilo :)

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Witam Kinia.
Dziękuje za zaproszenie do tego wątku. Obawiam się, że moja wredna małpa nie nadaje sie do spacerów w towarzystwie. To typ złośliwego agresora i awanturnicy. Ewentualnie można błoby spróbować, ale obawiam się, że się będę musiała z nią szybko oddalić :shake:
No chyba, że będzie w humorze i zamiast rzucać się na wszystko co ma 4 nogi i ogon zechce spojrzeć łaskawszym okiem, ale to jej sie zdarza naprawdę nieczęsto i nie ma reguł kiedy i w stosunku do jakich ras i płci.
Ni ma letko :evil_lol:

Posted

Rzuca się = rzuca się z zębami i raczej nie po to, żeby je sobie tylko poszczerzyć :placz:
Mieszkamy na Kamiennej koło cmentarza komunalnego.
Mamy sąsiada labka - ale biszkopta - jeden z jej nawiększych wrogów osiedlowych :lol:. Nie no - moja panna kompletnie niezsocjalizowana z psami jest, albo w przeszłości musiała używać zębów do przeżycia / obrony / cholera jeszcze wie do czego. To pozostaje nieodgadnione.

Posted

A kaganiec masz? Możemy spróbować:)
Mój też szczeka na psy ale jest to do opanowania. Ostatnio i tak żadko ale jednak.
Jeżeli masz kaganiec to można spróbować w kagańcu, potem ściągnąć i zobaczyć co się stanie. A rzuca się zawsze? Czy tylko na smyczy? Często jest tak, że luzem pies się nie rzuca.

Posted

Kaganiec mamy, ale nie używamy, bo panna tak długo będzie koło pyska operować łapami, aż go zdejmie.
Luzem biegamy tylko wtedy, gdy nie ma psa w pobliżu, Jak psa zobaczy zanim zobaczę go ja - sierść na grzbiecie staje dęba i rusza do biegu i ataku - jest nie do odwołania.
Najdziwniejsze jest to, że jednego dnia potrafi psa atakować, drugiego dnia tego samego psa po wstępnym ataku obwąchać i zachęcać do zabawy, a następnego dnia znowu toczy pianę z pyska i rzuca się jak wściekła wariatka z zębami kłapiącymi w powietrzu - z pewnościanie dla zabawy.
Jestem bezradna.

Posted

A przyzwyczajałaś do kagańca? Chyba nie...
Mi się wydaje, że to zależy od drugiego psa. Jeżeli drugi duzo CSuje to ona pewnie też i wtedy nie ma problemu. Jeżeli drugi zachowuje się dziwnie to ona też.
Jeszcze jedno pytanie, po sterylce?

Posted

Oczywiście, po sterylce :p
Ale zachowywała się tak samo przed sterylką (sterylka prawie 1 rok temu). I to nie zależy od innego psa, bo ona się tak zachowuje zarówno w stosunku do psów które się chcą z nią bawić jak i do psów, które nie zwracają na nią w ogóle uwagi , a o psach agresywnych w stosunku do niej nie trzeba chyba mówić. Ona się rzuca nawet na szczeniaczki - zapewniam, że nie po to, żeby je powąchać, bo odruch jest zawsze taki sam - czub na grzbiecie, rzucanie się, piana w pysku, brak kontroli nad sobą, zęby na wierzchu. Nie ma różnicy czy pies wielkości ratlerka, czy husky - jest atak.
Czasami wdzięczy się - tylko i wyłącznie do włochatych owczarków niemieckich - ale tylko przez płot - nie wiem co by było, gdyby płotu nie było.

Posted

Możemy spróbować, Zastanawiałam się kiedyś jak ona długo potrafiłaby sie rzucać na psa w momencie kiedy ten pies nie odchodzi i ja też nie ciągnę ją w inną stronę. Jakoś do tej pory chętnego do próby nie miałam :)

Posted

My jesteśmy chętni;)
Nic się nie bój. Ale do ludzi jest ok?
Mój jest tak nachalny, że na pewno nie ucieknie. Jeżeli ona go od razu sobie ustawi to podejrzewam, że wszystko będzie dobrze;)
Marley przeżył kilka spięć z Cezarym i nadal zyje. Chłopaki pobili się bardziej dominacynie.
A Twoja sunia raczej nie przepada za psami...

Posted

ona przepada tylko za ludźmi, chociaż... czasami upatrzy sobie osobę i ją obszczekuje za każdym razem jak ją zobaczy - ale to raczej ze strachu, bo np dana osoba jest bardzo wysoka, albo mówi niskum głosem, albo... albo tak zupełnie bez reguł.
Wczoraj obszczekała swoją Pancię - czyli mnie, bo weszłam do domu w czapce mikołaja i wołałam grubym głosem "Ho ho hooo" tak jak to zwykle woła mikołaj. Panna się zjeżyła, ogon pod siebie i pyskowała - zza kanapy oczywiście bo bała się podejść. Dopiero jak mi mama czapkę zdjęła i jak się przekonała, że ja to jej Pancia - podbiegła żeby się wylewnie przywitać :))))

Posted

Wiesz ja mieszkam w okolicach Puńcowskiej, mnisztwa, zoru itd.
możemy się spotkać albo za komunalnym albo na banotówce. Chyba, że znasz inne fajne tereny?

Posted

Wszystkie fajne tereny są teraz zawalone błotem - niestety.
Myślę, że mogłybyśmy się spotkać gdzieś w Twoich okolicach, ale dopiero jak spadnie śnieg, albo będzie sucho, bo ja się z Astą nigdzie nie zapuszczam jak ma możliwość wnieść mi do mieszkania tony błota na łapach. Wsadze pannę do samochodu i podjedziemy do Ciebie w jakiś ładny zimowy dzień :)

Posted

Taaa tylko, że w moich okolicach za bardzo nie ma gdzie iść. Łąki na banotówce służą dziecią do zjeżdżania na sankach i obawiam sie, że nie jest to dobry pomysł żeby tam iść.
Wydaje mi się, że za cmentarzem byłoby okey. My tam spokojnie dochodzimy w pół godziny.

Posted

Ja nie lubię dużo chodzić jak jest poniżej zera - kłopoty z krążeniem dają efekt szybkiego odmrożenia dłoni i stóp nawet gdy temperatura nie jest zbyt niska. Ale jak będzie śnieg zamiast błota chętnie sie przejdę za ten cmentarz :)

Posted

Ok :)
W moim podpisie jest link do naszej galerii. Możesz sobie tam pooglądać przyszłą koleżankę swojego kawalera i wstępnie ją mu przedstawić :loveu:
Na ostatnich stronach najświeższe zdjęcia :)