Russellka Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Moja Koda nienawidzi targetowania i nie chce się tego uczyć :cool: Quote
Unbelievable Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Russellka napisał(a):Moja Koda nienawidzi targetowania i nie chce się tego uczyć :cool: gupia:diabloti: Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Grami jest niezniszczalny- biegł 20-25km/h i się TROCHĘ zmęczył... 8km tak... po górkach, wzniesieniach i innych pierdołach. ja ledwo do domu wróciłam a ten chart kurrrde dalej by chciał:cool1: w międzyczasie były ćwiczenia ''umysłowe'' nakręcanie na talerzyk i skupianie uwagi... nie wiem co musiałabym mu zrobić żeby się zmęczył tak, że nie wstanie:placz: Quote
infers Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Tinka:) napisał(a):gupia:diabloti: Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Grami jest niezniszczalny- biegł 20-25km/h i się TROCHĘ zmęczył... 8km tak... po górkach, wzniesieniach i innych pierdołach. ja ledwo do domu wróciłam a ten chart kurrrde dalej by chciał:cool1: w międzyczasie były ćwiczenia ''umysłowe'' nakręcanie na talerzyk i skupianie uwagi... nie wiem co musiałabym mu zrobić żeby się zmęczył tak, że nie wstanie:placz: Przebiegł 10,5 kilometra:eviltong:, ale większego wrażenia to na nim nie zrobiło:loveu: Quote
grallinka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 No no no...przecudny psiutek. będę częstszym gościem galerii :D Quote
Russellka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Tinka:) napisał(a):gupia:diabloti: Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Grami jest niezniszczalny- biegł 20-25km/h i się TROCHĘ zmęczył... 8km tak... po górkach, wzniesieniach i innych pierdołach. ja ledwo do domu wróciłam a ten chart kurrrde dalej by chciał:cool1: w międzyczasie były ćwiczenia ''umysłowe'' nakręcanie na talerzyk i skupianie uwagi... nie wiem co musiałabym mu zrobić żeby się zmęczył tak, że nie wstanie:placz: Ja ci dam gupia! :-xInteligentny pies, nie chce jej się łazić za jakimś patykiem z kulką :cool1: Ja nie lubie jeździć rowerem, (a raczej się boję) chociaż Kodzie by się przydało :lol: Quote
Unbelievable Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 grallinka napisał(a):No no no...przecudny psiutek. będę częstszym gościem galerii :D witam :loveu::loveu: Russellka napisał(a):Ja ci dam gupia! :-xInteligentny pies, nie chce jej się łazić za jakimś patykiem z kulką :cool1: Ja nie lubie jeździć rowerem, (a raczej się boję) chociaż Kodzie by się przydało :lol: a no gupia:diabloti: nawet mój Gram arystokrata lubi to robić, phi:cool1: poza tym już umie cofanie się :loveu: miało być na komendę ''back'' ale jak zwykle wyszło inaczej i bardziej reaguje na ''do tyłu'' cóżżż :diabloti: Quote
Russellka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Koda cofanie też umie :eviltong: I bardzo lubi :evil_lol: Teraz uczymy się włażenia na książki itp. a potem na ściane będzie :D U nas to jest "cofaj" :lol: Quote
Unbelievable Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Russellka napisał(a):Koda cofanie też umie :eviltong: I bardzo lubi :evil_lol: Teraz uczymy się włażenia na książki itp. a potem na ściane będzie :D U nas to jest "cofaj" :lol: a Grami umie i włażenie na książki i cofanie, włażenie na ścianę jeszcze nie bo musimy dobrze opanować cofanie;) dzisiaj na spacerku Gramciu wracał na każde zawołanie:loveu::loveu: co prawda był na 5m flexi, ale to też coś:loveu: idąc spoglądał na mnie czasem nawet, jak to fajnie mieć psa który na każde zawołanie wraca:loveu: Quote
Justa Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 hej Gramy :loveu: na chwilę wrociłam :eviltong: widziałam Gramka w wodzie :mdleje: Quote
infers Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Justa napisał(a):hej Gramy :loveu: na chwilę wrociłam :eviltong: widziałam Gramka w wodzie :mdleje: Długa w jeziorze nie zagościł:roll::diabloti:. Quote
Unbelievable Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Justa napisał(a):hej Gramy :loveu: na chwilę wrociłam :eviltong: widziałam Gramka w wodzie :mdleje: Cześć:loveu: fajnie, że wpadłaś:loveu: za ser wszytsko:diabloti: infers1995 napisał(a):Długa w jeziorze nie zagościł:roll::diabloti:. szczegół:razz::diabloti: Quote
LeCoyotte Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Tinka:) napisał(a):a Grami umie i włażenie na książki i cofanie, włażenie na ścianę jeszcze nie bo musimy dobrze opanować cofanie;) dzisiaj na spacerku Gramciu wracał na każde zawołanie:loveu::loveu: co prawda był na 5m flexi, ale to też coś:loveu: idąc spoglądał na mnie czasem nawet, jak to fajnie mieć psa który na każde zawołanie wraca:loveu: tez masz ten problem co ja:evil_lol: z kazdego poprawnego przywolania normalnie skacze ze szczescia:evil_lol: Quote
Mudik Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Aaaach jaki piękny portrecik, nie ma to jak nie czarny pies , mojemu nie łątwo taki fot zrobić:roll::evil_lol: do poniedziałku pa!:lol: Quote
Unbelievable Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 LeCoyotte napisał(a):tez masz ten problem co ja:evil_lol: z kazdego poprawnego przywolania normalnie skacze ze szczescia:evil_lol: zaczęłam z nim ćwiczyć skupienie- spojrzy na mnie k/s, działa jak nie wiem co, aż się sama dziwię : O zapomniałąm dopisać tylko, że to w drodze powrotnej:razz: bo po pierwsze jak szliśmy TAM to ja byłam zajęta foceniem, Gramciu poszedł w odstawkę:razz: ale zatrzymaliśmy się, Lena taplanko, ja z Gra,ciem skupienie i nakręcanie na talerz- pies jak anioł:loveu::evil_lol: nawet go z pola odwołałam!:multi: oczywiście wszystko na ser, nic innego tak nie lubi, nawet uszu świńskich :cool3: Mudik napisał(a):Aaaach jaki piękny portrecik, nie ma to jak nie czarny pies , mojemu nie łątwo taki fot zrobić:roll::evil_lol: do poniedziałku pa!:lol: mój jest tricolor, dobrego technicznie zdjęcia mu nie da rady zrobić bo albo przepalone, albo szare łaty... do zobaczenia ;) Quote
Justa Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Chyba zaczne doceniac moje małe łakome, które nie dość, że przybiega ZAWSZE to jeszcze bez przekupstwa :-o Quote
infers Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Ciekawe kto zrobił taki piękny portrecik:roll::razz:. Quote
Unbelievable Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Justa napisał(a):Chyba zaczne doceniac moje małe łakome, które nie dość, że przybiega ZAWSZE to jeszcze bez przekupstwa :-o jak się nie ma co się lubi...:cool1: ale dobre i to;) Quote
Justa Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Tinka:) napisał(a):jak się nie ma co się lubi...:cool1: ale dobre i to;) kurcze, ale żeby instynkt był tak silny? przecież jest mnóstwo psów myśliwskich, które się spuszcza i są na zawołanie. gramika nie spuszczałaś jak był mały? może to zaniedbanie i niedouczenie z dzieciństwa? Quote
infers Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Justa napisał(a):kurcze, ale żeby instynkt był tak silny? przecież jest mnóstwo psów myśliwskich, które się spuszcza i są na zawołanie. gramika nie spuszczałaś jak był mały? może to zaniedbanie i niedouczenie z dzieciństwa? Gram jak był młodszy to przychodził, tylko teraz mu tak odwaliło:roll:. Ale wczoraj o dziwo się słuchał... Quote
Justa Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 infers1995 napisał(a):Gram jak był młodszy to przychodził, tylko teraz mu tak odwaliło:roll:. Ale wczoraj o dziwo się słuchał... widocznie jak dorósł uznał, że bardziej opłaca mu się zająć samemu sobą :roll: Quote
Unbelievable Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 Justa napisał(a):kurcze, ale żeby instynkt był tak silny? przecież jest mnóstwo psów myśliwskich, które się spuszcza i są na zawołanie. gramika nie spuszczałaś jak był mały? może to zaniedbanie i niedouczenie z dzieciństwa? ma silny instynkt, ciągle coś łapie, jakiś zapach, trop, nory i nawet siłą nie da się go odciągnąć, po prostu musi sam uznać że to nic fajnego... infers1995 napisał(a):Gram jak był młodszy to przychodził, tylko teraz mu tak odwaliło:roll:. Ale wczoraj o dziwo się słuchał... Justa napisał(a):widocznie jak dorósł uznał, że bardziej opłaca mu się zająć samemu sobą :roll: Na pewno uznał, ale wcześniej też miał swoje odloty, tylko wtedy go spuszczałam w miejscach, w których raczej psy łaziły, ew. na śniegu więc zbyt dużo wyczuć nie mógł:roll: Quote
Russellka Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Oj już cichać i podziwiać Gramiszona :diabloti: Ładny portrecik :loveu: http://i302.photobucket.com/albums/nn82/infers/spacerr/P1100837.jpg Koda też się mnie pilnuje i przychodzi na zawołanie :evil_lol::loveu: Quote
Recommended Posts