Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Russellka napisał(a):
Moja Koda nienawidzi targetowania i nie chce się tego uczyć :cool:

gupia:diabloti:

Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Grami jest niezniszczalny- biegł 20-25km/h i się TROCHĘ zmęczył... 8km tak... po górkach, wzniesieniach i innych pierdołach. ja ledwo do domu wróciłam a ten chart kurrrde dalej by chciał:cool1: w międzyczasie były ćwiczenia ''umysłowe'' nakręcanie na talerzyk i skupianie uwagi... nie wiem co musiałabym mu zrobić żeby się zmęczył tak, że nie wstanie:placz:

Posted

Tinka:) napisał(a):

Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Grami jest niezniszczalny- biegł 20-25km/h i się TROCHĘ zmęczył... 8km tak... po górkach, wzniesieniach i innych pierdołach. ja ledwo do domu wróciłam a ten chart kurrrde dalej by chciał:cool1: w międzyczasie były ćwiczenia ''umysłowe'' nakręcanie na talerzyk i skupianie uwagi... nie wiem co musiałabym mu zrobić żeby się zmęczył tak, że nie wstanie:placz:

Przebiegł 10,5 kilometra:eviltong:, ale większego wrażenia to na nim nie zrobiło:loveu:

Posted

Ja ci dam gupia! :-xInteligentny pies, nie chce jej się łazić za jakimś patykiem z kulką :cool1: Ja nie lubie jeździć rowerem, (a raczej się boję) chociaż Kodzie by się przydało :lol:

Posted

grallinka napisał(a):
No no no...przecudny psiutek. będę częstszym gościem galerii :D

witam :loveu::loveu:
Russellka napisał(a):
Ja ci dam gupia! :-xInteligentny pies, nie chce jej się łazić za jakimś patykiem z kulką :cool1: Ja nie lubie jeździć rowerem, (a raczej się boję) chociaż Kodzie by się przydało :lol:

a no gupia:diabloti: nawet mój Gram arystokrata lubi to robić, phi:cool1:

poza tym już umie cofanie się :loveu: miało być na komendę ''back'' ale jak zwykle wyszło inaczej i bardziej reaguje na ''do tyłu'' cóżżż :diabloti:

Posted

Russellka napisał(a):
Koda cofanie też umie :eviltong: I bardzo lubi :evil_lol: Teraz uczymy się włażenia na książki itp. a potem na ściane będzie :D U nas to jest "cofaj" :lol:

a Grami umie i włażenie na książki i cofanie, włażenie na ścianę jeszcze nie bo musimy dobrze opanować cofanie;)

dzisiaj na spacerku Gramciu wracał na każde zawołanie:loveu::loveu: co prawda był na 5m flexi, ale to też coś:loveu: idąc spoglądał na mnie czasem nawet, jak to fajnie mieć psa który na każde zawołanie wraca:loveu:

Posted

Justa napisał(a):
hej Gramy :loveu:

na chwilę wrociłam :eviltong:
widziałam Gramka w wodzie :mdleje:

Cześć:loveu: fajnie, że wpadłaś:loveu:

za ser wszytsko:diabloti:
infers1995 napisał(a):
Długa w jeziorze nie zagościł:roll::diabloti:.

szczegół:razz::diabloti:

Posted

a Grami umie i włażenie na książki i cofanie, włażenie na ścianę jeszcze nie bo musimy dobrze opanować cofanie;)

dzisiaj na spacerku Gramciu wracał na każde zawołanie:loveu::loveu: co prawda był na 5m flexi, ale to też coś:loveu: idąc spoglądał na mnie czasem nawet, jak to fajnie mieć psa który na każde zawołanie wraca:loveu:

tez masz ten problem co ja:evil_lol: z kazdego poprawnego przywolania normalnie skacze ze szczescia:evil_lol:

Posted

LeCoyotte napisał(a):
tez masz ten problem co ja:evil_lol: z kazdego poprawnego przywolania normalnie skacze ze szczescia:evil_lol:

zaczęłam z nim ćwiczyć skupienie- spojrzy na mnie k/s, działa jak nie wiem co, aż się sama dziwię : O zapomniałąm dopisać tylko, że to w drodze powrotnej:razz: bo po pierwsze jak szliśmy TAM to ja byłam zajęta foceniem, Gramciu poszedł w odstawkę:razz: ale zatrzymaliśmy się, Lena taplanko, ja z Gra,ciem skupienie i nakręcanie na talerz- pies jak anioł:loveu::evil_lol: nawet go z pola odwołałam!:multi:
oczywiście wszystko na ser, nic innego tak nie lubi, nawet uszu świńskich :cool3:
Mudik napisał(a):
Aaaach jaki piękny portrecik, nie ma to jak nie czarny pies , mojemu nie łątwo taki fot zrobić:roll::evil_lol: do poniedziałku pa!:lol:

mój jest tricolor, dobrego technicznie zdjęcia mu nie da rady zrobić bo albo przepalone, albo szare łaty...
do zobaczenia ;)

Posted

jak się nie ma co się lubi...:cool1:
ale dobre i to;)

kurcze, ale żeby instynkt był tak silny? przecież jest mnóstwo psów myśliwskich, które się spuszcza i są na zawołanie.
gramika nie spuszczałaś jak był mały? może to zaniedbanie i niedouczenie z dzieciństwa?

Posted

Justa napisał(a):
kurcze, ale żeby instynkt był tak silny? przecież jest mnóstwo psów myśliwskich, które się spuszcza i są na zawołanie.
gramika nie spuszczałaś jak był mały? może to zaniedbanie i niedouczenie z dzieciństwa?

Gram jak był młodszy to przychodził, tylko teraz mu tak odwaliło:roll:.
Ale wczoraj o dziwo się słuchał...

Posted

infers1995 napisał(a):

widocznie jak dorósł uznał, że bardziej opłaca mu się zająć samemu sobą :roll:

Posted

Justa napisał(a):

ma silny instynkt, ciągle coś łapie, jakiś zapach, trop, nory i nawet siłą nie da się go odciągnąć, po prostu musi sam uznać że to nic fajnego...
infers1995 napisał(a):

Justa napisał(a):
widocznie jak dorósł uznał, że bardziej opłaca mu się zająć samemu sobą :roll:

Na pewno uznał, ale wcześniej też miał swoje odloty, tylko wtedy go spuszczałam w miejscach, w których raczej psy łaziły, ew. na śniegu więc zbyt dużo wyczuć nie mógł:roll: