Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no moje same sie wala o podleoge o klatke o stół o wszystko - jak zabawa to rozwalaja chalupe a co :evil_lol:

co do nakrecenia , pileczka gryzak talerzyk za to zabiją- lima nie ona jest "inna" ona zabija za kabanosa, za tygodniowy chleb :diabloti:.

Soran piesecki kocha - ale dziamać- i wredna z niego suka-wiec lata na lancuchu -jakby ogłuchł to se przydepne chociaz :loveu:

a mam tu Jacka obok w bloku - ***** jak cholera nie nauczony nic- raz mial zaarg z sorem- Jacka szczecie ze sor byl w kagancu bo by mielone bylo a pani bala sie swojego zabrac.. ale to inna bajka.
A zem ja jak ten pies podła -to pani tej teraz na rogu robie "buuuuu" a poaniusia zawija obcasami ino iskry idą -tak wiem , okropna jestem ,ale przez nią i jej nie dopilnowanie prawie w szpitalu wyladowałam, bo jak do chaty z psem po tym wszystkim wlazlam to mialam stan przed zawalowy ,zeszłam matce na drzwiach- wiec teraz sie mszcze powoli :diabloti:

Bo pilecka dziala jak knebel- pies mi sie niczym nie przejmuje i moge isc spokojnie... lecz niech tylko ktos sprobuje odebrac pileczke wlascielowi... wtedy wkraczam ja :diabloti::loveu::mad:

A wogle tak zawladnela jedna taka szmaciana ze jasiek mi do pralki wpadł :roll:
bo owa piłecka miala isc do prania- szczescie z epies sie nie połamał, dupa w gorze , łeb w pralce ...ale pilecke mial :evil_lol:

zdrawiam all :diabloti:

Posted

Tinka:) napisał(a):
mój łobuzuje, jak się nie zmęczy(czego ja szczerze mówiąc zrobić nie potrafię, chyba że jest gorąco) potrafi zjeść wszystko co jest papierowe lub plastikowe podłużne i cienkie, np. długopisy, szminki:cool1:, miękkie i pluszowe bądź lubiane przez pańcię Martynę, np. słuchawki do mp3:diabloti:

jeso, gdybym ja miała go zwlec o tej porze... musiałabym go zanieść na trawę, podnieść nogę w odpowiednim miejscu i zanieść do łóżka z powrotem:cool1: jemu jest ciężko przejść z łóżka na łóżko:evil_lol:

Moj, jak nie jest zmeczony to spi albo wala sie po lozku - bierze przyklad z panci :evil_lol: . A gryzie tylko to, co mu sie da, a jak chce sam cos wziasc, to szturcha to łapką i czeka czy mu pozwole :cool1: :diabloti:

Haha i moze jeszcze pompą siuśki odcedzić :diabloti:.
Maluch jak pecherzy jest pelny, to zrobi wszystko, by posiuskać (po za odlewaniem sie w domu :razz: ). On potrafi o kazdej porze przybiec do mnie z zabawką :diabloti:. A statnio wymyslil, ze gdy kula smakula wpadnie w kąt albo inna przeszkode to trzeba wziasc w zęby i wyniesc na srodek pokoju i dalej popychac nochalem :loveu: :razz: .

A przy okazji - Tinka, dawaj zdjęcia Gramiszona kompanego :P

Posted

Mnie Gram aktualnie zabija bo trzymam w ręce suszone mięso antylopy :evil_lol::diabloti: zazwyczaj zabija za ser, kiełbasa na drugim miejscu, bułeczką i psimi smakami też nie pogardzi:razz:

jeso- jak ja się cieszę że moje Grami wielki społecznik- każdy pies jest fajny, przed dużymi czuje respekt(chyba że to lena- ją przewala:evil_lol:), jak inny pies chce jatkę to on spokojnie jak najdalej od niego, chyba że za blisko podejdzie to wtedy nie popuści:evil_lol: i wielki plus mieszkania na osiedlu domków jednorodzinnych- tutaj z 5 osób na krzyż chodzi ze swoimi psami na spacery, i są to psy dobrze wychowane:loveu: więc z właścicielami problemów nie mam:diabloti:

akodirka napisał(a):
Moj, jak nie jest zmeczony to spi albo wala sie po lozku - bierze przyklad z panci :evil_lol: . A gryzie tylko to, co mu sie da, a jak chce sam cos wziasc, to szturcha to łapką i czeka czy mu pozwole :cool1: :diabloti:

Haha i moze jeszcze pompą siuśki odcedzić :diabloti:.
Maluch jak pecherzy jest pelny, to zrobi wszystko, by posiuskać (po za odlewaniem sie w domu :razz: ). On potrafi o kazdej porze przybiec do mnie z zabawką :diabloti:. A statnio wymyslil, ze gdy kula smakula wpadnie w kąt albo inna przeszkode to trzeba wziasc w zęby i wyniesc na srodek pokoju i dalej popychac nochalem :loveu: :razz: .

też tak chcę...
niieee, nie chcę :evil_lol: wolę łobuza:diabloti:

spryciarz:evil_lol:

Posted

grupa domowa nie będzie liczyć więcej jak dwa psy, bo nie dam rady czasowo ich ogarnąć, zresztą drugi pies to i tak na razie plany. Problem może się pojawić z pitusiem bo on troche kasuje samce a ja jeżeli zdecyduje się na psa to samczyk będzie:shake:

to rzuc wszystko , zajmij się psami :diabloti:
tak mi się nasunęło , po przeczytaniu wątku o goldence z chłoniakiem ....
Proste :diabloti: wykonalne :evilbat:
Po co ci studia , po co praca ? - tak samo łatwo to rzucic jak oddac dziecko na czas leczenia psa , wyizolowania pomieszczenia tralalalala

Można rzucic , mówię ci i można miec czas ..... ;) dużo psów ...

Odnośnie szkolenia , ja napisałam , że nie neguje metody klikerowej , tylko ona MI się nie widzi i nie mam zamiaru z niej korzystać ;) co oznacza , że każdy uczy jak lubi / potrafi i uważa za słuszne ....
Mam swoje niezmienne zdanie na ten temat , ale ja nikogo nie zmuszam na siłę ...
Jest wiele metod nauki ... i to metodę dobiera się do psa , nie odwrotnie ...

Posted

Tinka skąd masz mięso antylopy?:crazyeye:

Vectra a będziesz mnie utrzymywać? Bo moja mama odmówiła takiej opcji:diabloti:
Wyizolowanie pomieszczenia w domku nie jest specjalnie trudne - wymaga aż zamontowania zamka. A napisała autorka że pies dobrze reaguje na leczenie i że rodzice chcą wyłożyć kase na leczenie.
Nie raz jako istotka młodsza byłam pod opieką osób innych niż moja rodzicielka lub ewentualnie pan ojciec (choć w jakimś stopniu można go podciągnąć pod kategorie innych) i żyje, traumy nie mam. No może malutką - unikam dobermanów.

Praca i studia to w jakimś stopniu frajda, ja lubie się uczyć i pracować w sumie też lubie jeżeli to co robię ma jakiś sens. Dziecko - nie planuje bo nie lubie. Tak jak nie kupie sobie kota bo nie lubie. :evil_lol:

Posted

[quote name='Apbt_sól']hahaha skad ja to znam :)

i zarabiać na te psy tez mozna hrhrhrhr
oczywiście :p jestem tego przykładem :diabloti:
Władczyni , to nie sztuka brać od kogoś kasę , sztuką jest samemu zapewnić sobie byt i czas dla zwierząt ... :cool3:

Wyizolowanie pomieszczenia w domku nie jest specjalnie trudne

tak samo jak , to co ci zaproponowałam :p
Można się uczyc i zarabiac nie wychodząc z domu :diabloti:
zajmując się gromadom psów :evil_lol:
Psy ponad wszystko , nieprawdaż :cool3:

Praca i studia to w jakimś stopniu frajda, ja lubie się uczyć i pracować

a ja lubię mieć niewyizolowane pomieszczenia i czas dla dużej ilości zwierząt :evil_lol: bo to dla mnie frajda :diabloti:

i tak sobie możemy do rana ;) ale to nie w tym rzecz.
Trzeba czasem postawic się w sytuacji innej osoby i pomyślec jej możliwościami ...... a nie prawic morały - ot co ...

Posted

[quote name='Matusz']fajny suprajs :loveu::loveu::loveu: małe jacki :loveu::loveu:
a jakie toto kochane:loveu: wy się dziwicie że ja jacki lubię:evil_lol::loveu:
mam 1gb zdjęć i filmiki ze dwa :cool3:
ten: http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/P1060795.jpg rudy piratek, mała cholera, ciągał mnie za włosy, za pasek od aparatu...:diabloti:

Właśnie- potrzeba 5 imion dla piesków, na I :diabloti:

Posted

e tam, dawaj lepiej gramiszonowe zdjęcia :mad:

Tinka:) napisał(a):

Właśnie- potrzeba 5 imion dla piesków, na I :diabloti:

Igi :evil_lol: Ildefons :evil_lol: Ikar (bez Dedala) :evil_lol: Isztar :evil_lol: Inek :evil_lol:

Posted

[quote name='akodirka']e tam, dawaj lepiej gramiszonowe zdjęcia :mad:

Igi :evil_lol: Ildefons :evil_lol: Ikar (bez Dedala) :evil_lol: Isztar :evil_lol: Inek :evil_lol:
pomęczę was szczeniorami :diabloti:

Przepraszam, mają być 4 imiona, jeden jest I-dog :diabloti:

Posted

[quote name='akodirka']a ktory z nich to ten I-dog? :razz:
a tak w ogole to z kad je znasz, tzn. to jakas hodowla znajomych czy cos? :diabloti:
problem w tym, że jeszcze nikt nie wie:diabloti: ale chyba ten z kropelką albo biały;)
to hodowla wujka, z Doliny Narwi, mój Gram to ich pół brat:diabloti:

Posted

[quote name='betty_labrador']ale sliczne kundelaszki :loveu:

Tinka zapraszam do galerii wystawowej z wawy z-zaczynaja sie Jacki :P
kundelaszki, ciekawe czemu te kundelaszki tyle kosztują :diabloti:

widziałam!:evil_lol: