Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vectra']a w jakich godzinach ? :cool3:[/QUOTE]
byliśmy od rana do wieczora : P ale zakładam że jednak nie przyjechałaś skoro się nie widziałyśmy :evil_lol:

[quote name='Aleksandrossa']Widzieliśmy, widzieliśmy :loveu:
Brum zapierdziela jak szalona :loveu:[/QUOTE]
ja też was widziałam, ale nie miałam czasu na nic : P

[IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1236345_10151716792888742_2026017307_n.jpg[/IMG]

druga miejscówa w swojej dywizji :loveu: Brum wchodziła w tor z czasami rzędu 0,02, 0,06 sekund :grins: cały tor w 4,08 :) a na flyballu jest sportowym pieskiem w pracy, nic jej nie wyprowadza z równowagi :evil_lol: ani razu nie zrobiła mi "ZABIJĘ TEGO PIESKA" przy szarpaku i w ogóle jest genialna :loveu: zrobiła jeden błąd na te milion przebiegów, a ja miałam dwa falstarty (za szybko wbiegła w tor)

Posted

[quote name='Vectra']byłam blisko , ale czas nie pozwolił .... nooo oby tam te zawody były wiecznie , to będę mieć za niedługi czas za miedzą to boisko ;)

Gratulacje !!!![/QUOTE]
szkoda, no ale na pewno się uda w końcu :diabloti:
[quote name='Fauka']Gratuluję! Brum jak sportowo wygląda :loveu:[/QUOTE]
no nie? profeszjonal sport dog
[quote name='Victoria']Gratki!! :D

To Moris ten rudy? ;P

Macie jakieś filmiki? :razz:[/QUOTE]
dzięki ;)

tak, to Morris :loveu:

filmików jeszcze nie ma, ale się na pewno pojawią

Posted

[quote name='Unbelievable']
ja też was widziałam, ale nie miałam czasu na nic : P
[/QUOTE]
No my też szybko się zwinęliśmy, odwaliliśmy swoje w rally i do domu :P

[quote name='FredziaFredzia'][B]Ulala, jakie owijki[/B]! ;)
Gratulacje![/QUOTE]
nie pasują do szelek :diabloti:

Gratulacje, świetnie Wam poszło :loveu:

PS wiesz może gdzie ćwiczy Bonus, york?

Posted

borze jaki szczek :diabloti:

Ola teraz to sie pytasz a jak ci mowilam podejdz zagadaj to bylo ze nie :evil_lol:

Ej ten sport jest taki głupi ze az fajny :lol:
niby taki niewymagający myślenia, ale tyle emocji ze jak sie oglada to az sie morda sama cieszy xd
chciałabym kiedys tego sprobowac ale chyba nie bardzo mamy gdzie.. jak sie ostatnio orientowałam to nie znalazłam nic gdzie możnaby pocwiczyc pare miesiecy bez zobowiązań.

A Morrisem jestem poprostu zachwycona (zaraz po Brumie of kors :diabloti:), widziałam go na DCDC i takie zonk, o to ten zajebisty kundel z yt od frisbee. Taki niepozorny a ma powera prawie jak border :D

Posted

[quote name='Victoria']
Ej ten sport jest taki głupi ze az fajny :lol:
[b]niby taki niewymagający myślenia[/b], ale tyle emocji ze jak sie oglada to az sie morda sama cieszy xd[/QUOTE]
Tja, pieski od razu potrafią cały torek przebiegać :diabloti:

Posted

[quote name='dog193']Tja, pieski od razu potrafią cały torek przebiegać :diabloti:[/QUOTE]
nie powiesz chyba ze pies za kazdym razem od nowa musi doznac olśnienia ze to trzeba przebiec tak a nie inaczej :P
nauczone juz to wiedza i robia to automatycznie, nie wydaje mi sie zeby psy na tym filmiku musiały sie jakos specjalnie nagłowkowac ktoredy dostac sie do pilki :diabloti:

Posted

no ja tam myśli miałam zajęte bardzo mocno, więc nie wiem czy coś sensownego bym wam powiedziała :evil_lol:

flyball się wydaje głupi, i powierzchownie taki jest, ale emocje nie do podrobienia w żadnym innym sporcie, serio :evil_lol: jak ja tam klęłam borze święty :evil_lol: i ogarnianie się w setne sekundy, które wydają się długimi minutami... ;)

A Morris fakt, jest na prawdę zajebisty :loveu:

no i polecam nauczyć pieska całego przebiegu tak, żeby na zawodach dalej działał, powodzenia :grins:

Posted

[quote name='Victoria']nie powiesz chyba ze pies za kazdym razem od nowa musi doznac olśnienia ze to trzeba przebiec tak a nie inaczej :P
nauczone juz to wiedza i robia to automatycznie, nie wydaje mi sie zeby psy na tym filmiku musiały sie jakos specjalnie nagłowkowac ktoredy dostac sie do pilki :diabloti:[/QUOTE]
A widziałaś na filmiku, jak psy wyłamywały tor?

Posted

ja nie wnikam jak nauczyc, bo nie mam o tym bladego pojecia :lol: a nawet gdyby to u nas na ta chwile na jakichkolwiek zawodach nic działać nie bedzie, no chyba zeby zawody były w ciszy na jakiejś bezludnej wyspie :evil_lol:
mowie tylko ze to co pies robi na torze to jest rutyna, a to ze kiedys trzeba tej rutyny wyuczyc to jasne i napewno łatwo nie jest :)

u nas wczoraj rowno z agi byla wystawa i najwiekszymi emocjami jakie dało sie odczuc było rozbawienie publiki jak psy wchodzily do slalomu/na huśtawke :lol:
i wlasnie przez te emocje mnie jakos do flyballu ciągnie ;)

Posted

może i jest rutyna, pies ma zrobić zawsze to samo, ale weź tego wyucz :)

to jest tak, że pies 100 razy przebiegnie ci dobrze i tak samo, a 101 coś zepsuje :) Brum jest praktycznie bezawaryjna i mega powtarzalna, a na jednym przebiegu źle złapała piłkę w zęby, ta jej wypadła tak, że wróciła dopiero na następnej hopce w tor, i mamy błąd :) podczas swoich 4 zawodów zrobiła dwa błędy ;)

Posted

gdyby nie pominela zadnej hopki to nie byloby błedu?

Jak to u Was jest, zapisujac sie na flyball automatycznie deklarowalas sie ze bdziesz jezdzic na zawody i regularnie chodzic? Co jak ktos nie moze jechac na zawody, sa jakies psy rezerwowe czy jak?
albo mozna przyjsc rekreacyjnie i z gory powiedziec ze za zawody podziekuje?

Posted

[quote name='Victoria']gdyby nie pominela zadnej hopki to nie byloby błedu?

Jak to u Was jest, zapisujac sie na flyball automatycznie deklarowalas sie ze bdziesz jezdzic na zawody i regularnie chodzic? Co jak ktos nie moze jechac na zawody, sa jakies psy rezerwowe czy jak?
albo mozna przyjsc rekreacyjnie i z gory powiedziec ze za zawody podziekuje?[/QUOTE]
Z tego co mi wiadomo, to każda drużyna flyballowa bierze kasę za kurs, więc to nie jest tak, że sobie idziesz jak chcesz i kiedy chcesz ;) Możesz się zapisać na kurs, odbębnić swoje i nikt cię przymuszać nie będzie, żebyś potem z drużyną dalej ćwiczyła i jeździła na zawody ;)

Posted

[quote name='dog193']Z tego co mi wiadomo, to każda drużyna flyballowa bierze kasę za kurs, więc to nie jest tak, że sobie idziesz jak chcesz i kiedy chcesz ;) Możesz się zapisać na kurs, odbębnić swoje i nikt cię przymuszać nie będzie, żebyś potem z drużyną dalej ćwiczyła i jeździła na zawody ;)[/QUOTE]
a no to jasne, jak wszędzie ;P
ale konkretnie chodzi mi o to "Flyball to sport dla osób dorosłych, więcej, dojrzałych. To gra zespołowa, oparta na odpowiedzialności, konieczna jest stabilizacja rodzinna i finansowa. Przedział wiekowy w Unleashed to ~30-50, z jednym wyjątkiem potwierdzającym regułę."
ze stronki Radomskiego.
Takze sądze ze zależy im na systematyczności.
W grudniu zaczyna im się kurs który trwa do marca, czyli dla nas termin idealny bo z braku hali bdziemy miały przerwę w agi.
Z całej notki wywnioskowałam, że ten przedział wiekowy itd tyczy się równiez kursu. dlatego pytam czy wszedzie tak jest czy jak...
zanim zaczne spełniac wymagania to mi pies ze starości zdechnie :lol:[COLOR=#666666][FONT=Arial]

[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Victoria']a no to jasne, jak wszędzie ;P
ale konkretnie chodzi mi o to "Flyball to sport dla osób dorosłych, więcej, dojrzałych. To gra zespołowa, oparta na odpowiedzialności, konieczna jest stabilizacja rodzinna i finansowa. Przedział wiekowy w Unleashed to ~30-50, z jednym wyjątkiem potwierdzającym regułę."
ze stronki Radomskiego.
Takze sądze ze zależy im na systematyczności.
W grudniu zaczyna im się kurs który trwa do marca, czyli dla nas termin idealny bo z braku hali bdziemy miały przerwę w agi.
Z całej notki wywnioskowałam, że ten przedział wiekowy itd tyczy się równiez kursu. dlatego pytam czy wszedzie tak jest czy jak...
zanim zaczne spełniac wymagania to mi pies ze starości zdechnie :lol:[COLOR=#666666][FONT=Arial]

[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Przedział wiekowe na pewno nie jest 30-50, chyba, że Martyna dobrze się trzyma :diabloti:

Posted

[quote name='Lucky.']Przedział wiekowe na pewno nie jest 30-50, chyba, że Martyna dobrze się trzyma :diabloti:[/QUOTE]
ahahahah :evil_lol:

Nie ogarniam tego sportu, ale emocje są ogromne :lol:

Posted

[quote name='Victoria']gdyby nie pominela zadnej hopki to nie byloby błedu?

albo mozna przyjsc rekreacyjnie i z gory powiedziec ze za zawody podziekuje?[/QUOTE]

[quote name='dog193']Z tego co mi wiadomo, to każda drużyna flyballowa bierze kasę za kurs, więc to nie jest tak, że sobie idziesz jak chcesz i kiedy chcesz ;) Możesz się zapisać na kurs, odbębnić swoje i nikt cię przymuszać nie będzie, żebyś potem z drużyną dalej ćwiczyła i jeździła na zawody ;)[/QUOTE]

u nas szkolenie, kurs, jest dążeniem do wstąpienia do drużyny ;) na kurs można chodzić do usranej, tylko we flyballu jest pewien limit rzeczy, które można zrobić na poziomie przedszkola :D Flyball nie jest raczej dobrym sportem do rekreacji : P albo idziesz na całość, albo nie idziesz w ogóle. A drużyna to nie tylko psy, ale też ludzie. Oprócz 4 osób z 4 psami na samych zawodach potrzebny jest boksowy, pomocnik na linii, ktoś do zbierania piłek, osoba do spisywania czasów, crossów, międzyczasów, wejść, i tak dalej, i tak dalej. Minimum jeden pies do rezerwy, najlepiej 2, do tego wszyscy muszą być mega zgrani, bo cały przebieg to kwestia setnych sekundy.

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=z93ujptddRM&feature=youtu.be[/URL]

mecz jednych z najlepszych drużyn w Europie, czyli nasi polscy Unleashed i czeska Lavina

A co do tekstu ze strony Darka, to prawda, u nich większość ludzi ma ponad 30 lat. Chodzi tu przede wszystkim o odpowiedzialność i systematyczność ;)