Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Upiją i w klatce zamkną! :placz: Tak swoją drogą rozmyślałam sobie o tym znęaniu się klatką, i tak sobie pomyślałam że Kong albo inne podobne zabawki to też znęcanie się, bo piesek się strasznie męczy :shake:

Posted

Fauka napisał(a):
Upiją i w klatce zamkną! :placz: Tak swoją drogą rozmyślałam sobie o tym znęaniu się klatką, i tak sobie pomyślałam że Kong albo inne podobne zabawki to też znęcanie się, bo piesek się strasznie męczy :shake:

a smycz? Kaganiec dla agresora? przecież to się piesek dopiero męczy-chce zeżreć innego i nie może :-(

Posted

No kurde. Ja już nawet nie chcę czytać tamtego wątku, ani się w nim wypowiadać... Brum jest idealnym przykładem pieska siedzącego po 20 godzin dziennie w klatce, przepraszam, męczonego :grins: ostatnio ją nagrałam jak wyszłam z domu. Nie było mnie równo 15 minut, zostawiłam otwarty balkon i klatkę, a ona kocha na balkonie siedzieć. Biedny skrzywdzony piesek dobrowolnie wszedł do klatki jak wyszłam, siedział w niej równo 13,5 minuty, po czym wyszła, powąchała terrarium, poszła na balkon, gdzie pewnie usłyszała że wracam i na tą ostatnią minutę też poszła do klatki :evil_lol:

Posted

Podziwiam jak ktoś może odpiąć psu smycz przy morzu :lol: Mój lab jest tak zdurniały, że rzuca się w fale sztormowe i nie ważne że się topi, trzeba bo wyciągać, raz mnie wywalił i wciągnął do morza bo debil boje zobaczył i postanowił zaaportować, podtopił mnie i krew się polała (ze mnie oczywiście), drugi raz nad morze nie pojadę :mad:

Posted

Brum niestety w wodzie przy innych psach ma fazki i zachowuje się trochę dziwnie, ale już jest opanowywalna i dochodzi do niej moje wołanie i gadanie, więc jest całkiem git ;) za to jak nie ma zajęcia muszę jej pilnować, bo szuka sobie zajęcia :grins:

Posted

Mokry border wygląda żałośnie :evil_lol: ale one wodolubne są, nie? Lary jak nie rzucam mu nic do wody to sam sobie wrzuca i wyławia.

Posted

Unbelievable napisał(a):
za to jak nie ma zajęcia muszę jej pilnować, bo szuka sobie zajęcia :grins:

Na przykład płynie do Szwecji? :evil_lol:

Zu się brzydzi morza, woli rzekę albo jezioro, ale bez fal najlepiej. Szlachta, wiadomo :roll:

Posted

Na przykład płynie do Szwecji? :evil_lol:

To nic dziwnego, że ją pilnuje... W Szwecji jak wiadomo czai się zło :shake: :lol:

Mokry border wygląda... ehehehe :eviltong:

Posted

Gienka też sobie sama płki wrzuca do wody, a potem po nie płynie :lol:.

Super Bruma wygląda w tej obroży :loveu:. A co do klatki, to ona pewnie się boi, że jak zobaczysz, że w niej nie siedzi, to znów zaczniesz się nad nią znęcać, dlatego dla własnego dobra sama sobie do niej idzie :evil_lol:.

Posted

[quote name='Fauka']Mokry border wygląda żałośnie :evil_lol: ale one wodolubne są, nie? Lary jak nie rzucam mu nic do wody to sam sobie wrzuca i wyławia.
No Brum akurat pływa lepiej niż niejeden retriever, ale sama się sobą w taki sposób zająć nie potrafi, nie ta rasa
[quote name='evel']Na przykład płynie do Szwecji? :evil_lol:

Zu się brzydzi morza, woli rzekę albo jezioro, ale bez fal najlepiej. Szlachta, wiadomo :roll:
raczej idzie szukać innych ludzi którzy by jej coś porzucali :grins:

no oczywka, książę Gram ewentualnie zamoczy paluszki :diabloti:
[quote name='Amber']To nic dziwnego, że ją pilnuje... W Szwecji jak wiadomo czai się zło :shake: :lol:

Mokry border wygląda... ehehehe :eviltong:
no jak, jak :diabloti:
[quote name='Rinuś']to jest ta obroża z decathlonu? fajnie w niej wygląda :loveu: w ogóle fajowe zdjęcia :)

jakie dlugie i chude patyczki :evil_lol:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/10162_665975303418183_1243824482_n.jpg
tak, to ta obroża ;) dzięki :loveu:
[quote name='Illusion']Gienka też sobie sama płki wrzuca do wody, a potem po nie płynie :lol:.

Super Bruma wygląda w tej obroży :loveu:. A co do klatki, to ona pewnie się boi, że jak zobaczysz, że w niej nie siedzi, to znów zaczniesz się nad nią znęcać, dlatego dla własnego dobra sama sobie do niej idzie :evil_lol:.

oo znaczy dużo się zmieniło odkąd ją widziałam ostatnio? ;)

cholera, myślałam, że nikt nie zgadnie :placz:

[quote name='asiak_kasia']bołdełek mokry czy suchy wygląda tak samo źle :diabloti:
Brum jest śliczna ;(

Posted

Amber napisał(a):
Jakby mięśni zapomniała wziąć z domu :eviltong:

no niestety, jak piesek je jak ptaszek, a do tego nie ma predyspozycji, to właśnie tak wygląda ;) ale już mam na nią plan :diabloti:

Posted

Mitełka jest prześliczna, chociaż wsie bołdełki black&white są prawie identyczne :eviltong:
Prawdziwy pies to się zaczyna od 20kg w górę :diabloti:
a nie takie wypłoszątko :shake: i to na pewno jest efekt tego, że ją w klatce trzymasz!

Posted

Dużo, wchodzi do wody normalnie, a nie tak, jakby czaił się tam jakiś potwór ;). Może w tym roku uda mi się ją przekonać do wskakiwania :evil_lol:.

Haha, właśnie, Brum jest taka mała, bo trzymałaś ją w za małej klatce! Też mogłam tak zrobić, byłyby większe szanse, że będę mieć drugą Skę, a teraz to nie wiadomo.

Posted

Rinuś, nie załamuj mnie:evil_lol:, nie używałaś jeszcze tej obroży? To po co ja po nią zapindalałam do Decathlonu:eviltong:.

Martyna, słodki patyczak:loveu:, co to za odmiana:diabloti:?
Możesz uciąć nożyczkami ten zbędny pasek, który sterczy w obroży, mnie on strasznie denerwował.

Posted

[quote name='BBeta']https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1012610_665975960084784_1300777432_n.jpg
Jakie cieniutkie łapki :mdleje: :diabloti:
:grins:
[quote name='jonQuilla']faktycznie łapki ma jak patyczki a obroża jest niesamowicie zajebista :)
będę dziś koło decathlonu, wejdę aż z ciekawości obczaić :)
no fajnie wygląda, ale niestety rdzewieje :placz:
[quote name='asiak_kasia']Mitełka jest prześliczna, chociaż wsie bołdełki black&white są prawie identyczne :eviltong:
Prawdziwy pies to się zaczyna od 20kg w górę :diabloti:
a nie takie wypłoszątko :shake: i to na pewno jest efekt tego, że ją w klatce trzymasz!
:loveu:
e tam, ja lubię małe pieski, a taka Brum to jest max :diabloti:

[quote name='Illusion']Dużo, wchodzi do wody normalnie, a nie tak, jakby czaił się tam jakiś potwór ;). Może w tym roku uda mi się ją przekonać do wskakiwania :evil_lol:.

Haha, właśnie, Brum jest taka mała, bo trzymałaś ją w za małej klatce! Też mogłam tak zrobić, byłyby większe szanse, że będę mieć drugą Skę, a teraz to nie wiadomo.
no i superancko ;) ja nie mam gdzie uczyć Bruma wskakiwania :placz:

cholera, kolejna tajemnica odkryta :placz:
ty to byś musiała pod szafą trzymać chyba :evil_lol:
[quote name='Czekunia']Rinuś, nie załamuj mnie:evil_lol:, nie używałaś jeszcze tej obroży? To po co ja po nią zapindalałam do Decathlonu:eviltong:.

Martyna, słodki patyczak:loveu:, co to za odmiana:diabloti:?
Możesz uciąć nożyczkami ten zbędny pasek, który sterczy w obroży, mnie on strasznie denerwował.
patrz jaka podła bestia :diabloti:

patyczak borderowy, niedawno odkryty gatunek :evil_lol:

jak ja już obcięłam z 5cm :mdleje: ona ma 30cm w szyjce

Posted

asiak_kasia napisał(a):
Ja bym nie mogła takiego wypłoszaczka miec w chałupie bo bym go drzwiami zabila :eviltong:

Śmiej się śmiej, dla mnie "przesiadka" po dobermance na tymczaskę 5 kg a potem na Zu była traumatyczna na początku :P

Posted

Unbelievable napisał(a):
jak ja już obcięłam z 5cm :mdleje: ona ma 30cm w szyjce

Matko jaka chudzina :lol: Avril ma 31-32 :evil_lol:

[FONT=Verdana]
asiak_kasia napisał(a):
Ja bym nie mogła takiego wypłoszaczka miec w chałupie bo bym go drzwiami zabila
[/FONT][FONT=Verdana]

To weź sobie 1,5 kg jorecka [/FONT]:loveu:

Posted

O widzisz, to ma prawie tyle w szyjce, co moja Zara:megagrin:, obydwie takie wypasione:diabloti:.

Co do skakania do wody to mój Sajan jest mistrzem, mam wrażenie, że większą frajdę przy aportowaniu (nie wiem, czy mogę tak pisać:eviltong:?) sprawia mu właśnie to skakanie, im więcej bałaganu wokół i rozchlapanej wody tym lepiej.

Posted

evel napisał(a):
Śmiej się śmiej, dla mnie "przesiadka" po dobermance na tymczaskę 5 kg a potem na Zu była traumatyczna na początku :P

No jak moi rodzice przynieśli do chaty mikro spanielkę to tez był problem, żeby się na takiego małego psa przestawić :eviltong:
ale mały pies ma swoje plusy. Dużo plusów. Żre mniej, akcesoria tańsze, ogólnie fajnie miec takiego pyrdka małego. Tyle, że małe pieski mają okropne charakterki za dużo motora w doopsku mają :diabloti: