a_niusia Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='motyleqq']może i otworzyli swoją szkołę pod nową nazwą, ale nazwiska mają te same, a oświadczenie Dorplantu pewnie nadal bez problemu można znaleźć. fakt, Guffi widać ciągnie na smyczy, ale teksty że takie ciągniecie jest bardziej obciążające niż szarpanie(bo to, co robi Maja, to nie są normalne korekty, tylko intensywne szarpanie psem). nie widać żeby pies był agresywny i żeby był jakikolwiek powód dla potraktowania go w ten sposób. widać za to, że ma dość. poza tym z tego co pamiętam, Guffi był staruszkiem.[/QUOTE] moim najwiekszym problemem wychowaczym bylo nauczenie mojego starszego psa chodzenia na smyczy. to jest typowy problem pieseczkow z gr 7. dodatkowo moj pies jest strasznie najarany i jak idzie na spacer to ciezko bylo w ogole dotrzec do jej mozgu na tyle, zeby powrocil na ziemie. teraz mam psa, ktory czasem sam z siebie idzie przy nodze na kontakcie i potrafi na ulicy zaczepic mnie lapa, bo jak to!!! gapie sie na ciebie, a ty na mnie nie? ale w drodze na spacer nadal potrzebuje przypomnienia, ze idziemy przy nodze. i nie wyobrazam sobie, zeby to mialo wygladac tak, ze moj pies wypruwa do przodu, a ja go za to kopie czy tam szarpie. krotka smycz, raz na jakis czas delikatna juz w tej chwili korekta-troche ostrzejsze uzycie smyczy, zeby psu nie powolic odleciec. moj pies rozroznia sytuacje, kiedy idziemy na spacer sobie pobiegac, a kiedy idziemy na przechadzke na smyczy. w drugiej sytuacji idzie na dluzszej, luznej smyczy i w ogole nie ciagnia, a w pierwszej chce konkretnie dotrzec do celu. Quote
evel Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='Rinuś']wymiana poglądów na fb baaaardzo ciekawa :diabloti: mam wrażenie, że niektórzy chyba zgubili gdzieś po drodze granicę zagłębiania się w psychikę swojego psa i zaczynają przesadzać....nie wolno tego sramtego owatego, bo to przemoc fizyczna, bo się fiksuje psa, bo to bo sramto.... ja w ogóle nie czytam takich durnych artykułów i mam w miarę poukładane we łbie i mam normalnego psa a nie jakiegoś psychola, którego kryję go przed całym złem świata :shake:[/QUOTE] A kto ukrywa psa przed całym złem świata? ;) Ale w sumie masz rację, jak ktoś gubi dystans, albo nie potrafi czytać ze zrozumieniem, to bywa zabawnie :) W ogóle flejm i hejt jak zawsze pierwsza klasa, ale nikt nie wziął mojego postulatu pod uwagę, bo chyba gdzieś utonął po drodze, i mi smutno z tego powodu :( Quote
Doginka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Wow, właśnie obejrzałam filmik z Gramisiem - bajka, jestem pod ogromnym wrażeniem;-):klacz: Quote
Aleks89 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='a_niusia']jaki hejt. raczej beka w ch...[/QUOTE] Ja cię na starość zaczynam lubić:evil_lol::lol: Śnieg się stopił :(Kaja ma bulimię nadal ,a Lucas obala kolejną flaszkę....eh ten chroniczny stres ich zabije NIE MA ŚNIEGU ,NIE MA ŚNIEŻEK:evil_lol: A Gramisia to trzeba nie tylko zobaczyć na filmiku tylko trzeba zobaczyć na żywo i poniuniać na rączkach. Quote
a_niusia Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 ja ciebie nie hahahaha ej sorry, ale jak czytam czasem te bzdurne idiotyzmy na psich blogach i w takich artykulikach pisanych tonem "ja wiem wszystko, a wy nic" wskazujacym nie tylko na to, ze kogos musieli na maxa nie lubic w szkole, ale tez ze ma kolek w dupie siegajacy kregow szyjnych, to mnie to juz nawet nie smieszy. "gowno wiem, ale sie wypowiem" to nic ze osiagniecia w szkoleniu wlasnego psa ma sie takie jak mrowka w spiewaniu. trudno, wiosna idzie, trzeba wziac sie za bary z chronicznym stresem. byle tylko nie z chroniczna sraczka. Quote
Victoria Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='Unbelievable']a my jedziemy na zawody :siara:[/QUOTE] jakie gdzie kiedy?? :cool3: Quote
Vectra Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='Unbelievable']a my jedziemy na zawody :siara:[/QUOTE] bez złota mi nie wracać :diabloti: Quote
Unbelievable Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 nasz jedyny cel to brak kompromitacji :diabloti: Quote
Amber Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Nie pij za dużo przed startem to będzie OK (ale na sucho też nie idź :evil_lol:) Quote
Amber Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 I po każdą nóżkę Brumy ma się rozumieć :evil_lol: Quote
Vectra Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='Amber']I po każdą nóżkę Brumy ma się rozumieć :evil_lol:[/QUOTE] może lepiej nie , bo się Tince poplątają stopy z dłońmi :diabloti: Quote
Amber Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Ciiii... jak ma być szoł, to niech będzie prawdziwe szoł :evil_lol: Quote
Vectra Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 się śmiej , ja raz weszłam z małpką żubrówki na ring ... która mi z kieszeni kurtki wystawała :evil_lol: i to tak centralnie nad nr startowym :grins: wygrałam ? oczywiście ... nawet BOBa wtedy wzięłam :diabloti: ale sędzia minę miał ciekawą , może że była z UK , to wyrozumialszy ? :evil_lol: no właśnie to byli piękne czasy .. wystaw , wtedy była zabawa .... kto tam myślał o medalach i pucharach ;) temu teraz mi się jeździć nie chce , bo towarzystwo niemrawe drży przy ringu :diabloti: Quote
Amber Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Mi się odechciało jeździć na wystawy po tej akcji na forum "miłośników" :p Quote
Aleks89 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Martyna ma mocny łeb:diabloti:W Wawie ,flyball.Ale durna Tinka martynka dała Brumę na rezerwę więc trzaskać ją po pysku!:angryy: Quote
Amber Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 A gdzie dokładnie w Wawie? Przyjadę kibicować ;) Quote
motyleqq Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Pewnie na dog games w starych babicach :eviltong: Quote
Vectra Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='motyleqq']Pewnie na dog games w starych babicach :eviltong:[/QUOTE] w starych babicach ? :cool3: a gdzie dokładniej ? bo że tak powiem - to MOJA wieś :diabloti: Quote
motyleqq Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Vectra']w starych babicach ? :cool3: a gdzie dokładniej ? bo że tak powiem - to MOJA wieś :diabloti: tu masz info: https://www.facebook.com/events/429117713839217/ :cool3: Quote
Vectra Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='motyleqq']tu masz info: https://www.facebook.com/events/429117713839217/ :cool3: to po sąsiedzku :evil_lol: to są Zielonki Parcele :) a ja mam dom w zielonki wieś .. ale pole w pole z tym boiskiem jestemy ;) Quote
Unbelievable Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 https://www.facebook.com/events/130507453769877/?fref=ts to zapraszamy, będzie niezła komedia :diabloti: Quote
Recommended Posts