Rinuś Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 [quote name='Amber']"Dostanie" go zapewne jakaś kuzynka zaprzyjaźnionej cioteczki, bo nie dość, że prawie BC to jeszcze merle :loveu: A stare, brzydkie kundliska dalej będą gnić w schroniskach. Bo przecież wygląd się nie liczy :diabloti: jeszcze jakby miało niebieskie oczko to już w ogóle cioteczki by się pozabijały o niego :diabloti: ale muszę przyznać, że jak na kundla jest ładna :eviltong: Quote
FredziaFredzia Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 O i znalazłam jej wątek nawet: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238300-Mega-aktywna-mix-bordera-ju%C5%BC-w-BDT-%29-! Quote
Rinuś Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 [quote name='FredziaFredzia']O i znalazłam jej wątek nawet: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238300-Mega-aktywna-mix-bordera-już-w-BDT-)-! o są nawet szczyle :diabloti: te to się rozejdą jak ciepłe bułeczki :evil_lol: Quote
jonQuilla Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 oh jaka to tragedia że pies jest niejadkiem :placz: potencjalny nowy właściciel nie będzie mógł się pochwalić miłością jaką darzy psa poprzez jego tuszę Quote
Unbelievable Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 [url]http://hotelzwierzat.com/aktualnosc.php?id=743[/url] [COLOR=#272727][FONT=Arial]"Trudno w to uwierzyć! Fundacja „S.O.S. bokserom” pod pretekstem adopcji wyprowadziła z naszego schroniska z trudem przez nas wyleczonego bokserka by wyłudzać od darczyńców darowizny i jednoprocentowy odpis od podatku. (...) [/FONT][/COLOR][COLOR=#272727][FONT=Arial]Przyszedł czas na adopcję. Już w trakcie leczenia wiele fundacji, także „S.O.S bokserom” było zainteresowanych jego przejęciem. Odwiedzili go nawet w naszym szpitalu. Zdając sobie sprawę z tego z kim możemy mieć do czynienia odmówiliśmy im tej adopcji.[/FONT][/COLOR][COLOR=#272727][FONT=Arial]Wreszcie pojawiła się Monika Maria Sobczak z Sieradza. Miała już jednego boksera. Sprawiała dobre wrażenie, zaufaliśmy jej wierząc, że ma czyste intencje i troskliwie zaopiekuje się naszym pupilkiem. 3 sierpnia doszło do adopcji. Radosny bokser kroczył na smyczy przed swa panią, ochoczo wskoczył do auta. Byliśmy szczęśliwi i pełni życzliwości dla osoby adoptującej. Niestety wkrótce pies był przejęty przez Fundacje „S.O.S. bokserom” a od 28 sierpnia jego zdjęcia pojawiły się na stronach internetowych fundacji. Towarzyszyły im kłamliwe opisy jakoby piesek był pod opieką fundacji, a jego leczenie i zabiegi są bardzo kosztowne więc fundacja apeluje o datki i odpis 1% od podatku. Przy okazji zamieszcza się tam różne tak kuriozalne informacje jak ta, że rany boksera były efektem pogryzienia w schronisku."[/FONT][/COLOR] Quote
Amber Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Ups, chyba sprawa się rypła :p Ach te fundacje, takie psikusy robić :diabloti: Quote
Doginka Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Tiaaaaa, to z miłosierdzia tak:evil_lol: Quote
Rinuś Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [I][B]Nie pierwsza taka akcja pod patronem Fundacji i nie ostatnia....wpadek jest coraz więcej ostatnio, ale tak to się dzieje jak Fundację prowadzą osoby nieodpowiednie.[/B][/I] Quote
Unbelievable Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 Generalnie mój znajomy prowadzi te schronisko, i mówi, że wszystkie fundacje są takie same i działają tak samo ;) a jego schronisko jest oczywiście obgadywane za plecami, że chore psy rzucają tam do jedzenia zwierzętom i takie tam wesołe sprawy, plus jako hotel jest skreślone przez dogociotki :grins: no kocham ten światek :evil_lol: a w ogóle przyszłam napisać, że czasem mnie nachodzą przemyślenia, że z Brumą, to chyba niewielu ludzi by wytrzymało :grins: chciałam tylko najpisać że od dwóch godzin sama bawi się zabawkami w międzyczasie próbując mnie zaczepiać, ale zrobiła coś lepszego :mdleje: właśnie wrzuciła piłkę do miski z nadzieją że się nią zainteresuję, uczyłyśmy się ostatnio wrzucania tam przedmiotów :grins: stoi nad miską i czeka aż ją pochwalę :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Klamka też tak robi , wrzuca piłkę do wiadra z wodą i czeka - nie wiem na co :niewiem: Próbowała się też kilka razy utopić w tym wiadrze , wkładała łeb i gapiła się na piłkę. Wyjmowała ją wkładała , wkładała łeb , obserwowała z góry :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 [quote name='Vectra']Klamka też tak robi , wrzuca piłkę do wiadra z wodą i czeka - nie wiem na co :niewiem: Próbowała się też kilka razy utopić w tym wiadrze , wkładała łeb i gapiła się na piłkę. Wyjmowała ją wkładała , wkładała łeb , obserwowała z góry :evil_lol:[/QUOTE] brum też ma czasem takie autystyczne zachowania, w stylu nie wiem po co to robię ale robię ostatnio mi zaczęła obgryzać dywan pod drzwiami balkonowymi. Czemu nie mam pojęcia, nigdy się tym kawałkiem nie interesowała, no i ona doskonale wie że jak chce sobie coś pomemłać to ma zabawki, ma nawet wykładziny kawałek u siebie w klatce, kocyk, stare prześcieradło, niech sobie memła. Musiałam ją parę razy opierniczyć za to gryzienie żeby do jej móżdżka dotarł impuls, że faktycznie chyba coś jest nie tak. Założyłam jej szelki- pies uwięziony, najpewniej zaraz umrze. Szelki już wcześniej nosiła, w tych nowych nawet nie próbuje ciągać :mdleje: Wracamy rano ze spaceru- pakuje się do klatki i nie chce wyjść, bo najpewniej zaraz pańcia wychodzi i będzie zamykać. Musi być do 10, później się nie liczy i jest zdziwienie, że jak to teraz wychodzę. Wrócę wcześniej też jest zdziwko- jezu, ty już jesteś? a co ty tutaj robisz? od kilku dni ma żądanie wobec mnie :mdleje: DAJ MI JEŚĆ :mdleje: nie dostanie jeść do miski to łazi i jęczy, i prosi, daj mi jedzenia :mdleje: ciekawe kiedy jej minie Quote
Vectra Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Po 6 latach , to powiem Ci , że nie zwracam już uwagi na dziwactwa Klementyny :evil_lol: Klamka potrafi 40 minut stać nad miską z żarciem i się w niej przeglądać ... na bodźce zewnętrzne się wyłącza. Nawet chyba nie zauważyła że jest Lola :diabloti:a trudno je nie zauważyć , bo 4 razy dziennie gówniary robią ceremonie powitań z każdym psem :mdleje: Klamka siedzi jak posąg i udaje że nikt jej nie liże , nikt po niej nie skacze , nikt nie gryzie w ucho ... po prostu siedziiiiiii ..... Quote
Unbelievable Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 Ja powoli przestaję zwracać uwagę na nadaktywność Brumy. Jedynie nie zdzierżę jak łazi i jęczy jak debil bez powodu :roll: ale też czasem może się okazać że jest powód, bo np. jeść nie dałam, zabawka gdzieś utknęła, siku, piciu (chociaż już nauczyłam ją przynosić miskę jak jej się chce, z tydzień temu wrzuciła mi miskę do łóżka :mdleje:) czy inne mniej ważne pierdoły. Na szczęście przy pierdołach wystarcza nakrzyczeć :diabloti: Quote
Vectra Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Teraz Klamka ogląda telewizję swoją , która służy do ogrzewania domu .. siedząc na swoim fotelu , o nazwie Lalka. Kominek to aktualnie największa miłość :evil_lol: próbuje się do niego tulić , daje mu łapkę Latanie po suficie jej jakoś minęło ;) może temu że jest starsza i głupia nad aktywność została wyhamowana. Moja droga , cza przywyknąć do dekla :diabloti: Quote
Unbelievable Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 cały czas staram się przywykać :diabloti: to jest masakryczny rozstrzał między myślącym na każdym kroku terrierkiem, a durnym nadpobudliwym owczarkiem bez mózgu Quote
jonQuilla Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Unbelievable']Ja powoli przestaję zwracać uwagę na nadaktywność Brumy. Jedynie nie zdzierżę jak łazi i jęczy jak debil bez powodu :roll: ale też czasem może się okazać że jest powód, bo np. jeść nie dałam, zabawka gdzieś utknęła, siku, piciu (chociaż już nauczyłam ją przynosić miskę jak jej się chce, z tydzień temu wrzuciła mi miskę do łóżka :mdleje:) czy inne mniej ważne pierdoły. Na szczęście przy pierdołach wystarcza nakrzyczeć :diabloti:[/QUOTE] powód jest zawsze :evil_lol: to ja wróciłam wczoraj z pracy o 19 i matka do mnie mówi: - Kasia pies głupio się zachowuje - a to jakaś nowość? - ale ona tak jakoś bez powodu szczeka i biega - e tam po pół godziny kiedy sama stwierdziłam że coś faktycznie dziwnie się zachowuje spytałam czy ktoś jej dawał coś do jedzenia, okazało się że nie :evil_lol: swoją drogą oto sekret chudości mojego psa... nigdy nikt nie pamięta bo jej dziwne zachowanie jest standardem i rzadko kiedy zwraca się na to uwagę Quote
jonQuilla Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Vectra'] Latanie po suficie jej jakoś minęło ;) może temu że jest starsza i głupia nad aktywność została wyhamowana. [/QUOTE] ile Klamka ma? :) może jest nadzieja że i Salsa wkrótce przestanie mi po sufitach skakać :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Klamka nigdy nie prosi o żarcie :grins: raczej trzeba ją kijem gonić do miski :angryy: Quote
Vectra Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='jonQuilla']ile Klamka ma? :) może jest nadzieja że i Salsa wkrótce przestanie mi po sufitach skakać :evil_lol:[/QUOTE] Klamka w tym roku skoczy 7 lat :) Quote
jonQuilla Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Vectra']Klamka w tym roku skoczy 7 lat :)[/QUOTE] Salsa też ... jakoś się nie wycisza niestety, nawet w małym stopniu. Z reguły ruda też się nie prosi o żarcie ale wczoraj była mega głodna bo wyobraź sobie rzuciła się na michę, zjadła garstkę chrupek...popiła, pokręciła się, położyła się, zjadła znów garstkę chrupek i to był jej cały posiłek po całym dniu postu i po upominaniu się o to żarcie jakby była bliska skonania z głodu :evil_lol: myślę że więcej wypiła wody niż zjadła chrupek...rozbraja mnie ten pies Quote
Vectra Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Ja myślę że w dużym stopniu , jej wyciszenie powoduje - chłosta dzień dnia na podwóreczku Niewyskakana , ma czasem durne pomysły , oglądać żyrandole :shake: A tak bacik , rampa , piłeczka i Klementyna jest najgrzeczniejszym autystykiem na świecie :loveu: Quote
jonQuilla Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 No w sumie też prawda bo jak przychodzi wiosna/lato i częściej spędzamy czas na dworze to rudzielec w domu jest spokojniutki a teraz tylko przed dom, chwila biegania za patykiem i już trzęsie dupą bo zimno...takie to z nią funkcjonowanie zimą :roll: Któregoś dnia bawiła się na podwórku z bernardynem jakiegoś sąsiada... mózg błagał o więcej ale łapy przymarzały do ziemi i w końcu zwyciężył rozsądek, sama pobiegła w końcu pod drzwi od klatki schodowej. Quote
Recommended Posts