Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Victoria']boszsz co za mina xd
chyba zaczynam doceniac swojego psa za świński wyraz ryja :diabloti:
:diabloti:
[quote name='Rinuś']ooo widzę, że za sporty się wzięliście a nie tylko fotografia? :diabloti:
i to ostro :grins: ostatnio ciężko o dzień wolny :diabloti:
[quote name='FredziaFredzia']Z metalem jeszcze lepiej. :diabloti:
metal najlepszy!

tak swoją drogą, borderek mój zaczyna ostatnio ujawniać głęboko ukryte pokłady geniuszu. Szykuje się filmik, ostrzegam :diabloti: i będzie dłuuuuugi

Posted

no w zasadzie brumowi zajęło to dwa dni na seminarium ;) a teraz 4 treningi, jeden na hopki(że się biegnie przez a nie obok, stopniowo wprowadzana większa ilość) i 4 na boks(że się odbija, że wszystkimi łapami, że wylatuje piłka). Z tym że to jest jeden z trzech psów które u nas robią cały tor, reszta jeszcze myśli, ale przypuszczam że 10 solidnych treningów powinno wystarczyć nawet tym mniej kumatym, później to już tylko delikatne poprawki i zapierdzielanie :diabloti:

Posted

[quote name='Unbelievable']pies przybija łapami w tą ruchomą część i uruchamiają się takie "młoteczki" które piłkę wybijają- dla staffików do zabawy tako się nie nadaje na pewno, zbyt niebezpieczne, za dużo możliwych urazów

[/QUOTE]
Marysi tatuś czynnie uprawiał ten sport :) dla staffika wszystko co robi , jest niebezpieczne i ma dużo możliwych urazów ;)

mnie chodziło jak jest zbudowana ta machina , a nie co robi ... bo to wiem ;) co robi
Jest to kupione czy da się zrobić ? pytam czysto ciekawie

Posted

umysł niektórych staffików , nie zezwala na tego typu zabawki .... musiała by być jednostka z zerowym ilorazem inteligencji , by czekała pokornie aż maszyna wywali piłkę. Może ze 2 -3 razy by poczekał przeanalizować rozwój wydarzeń... a potem by urozmaicił grę i nadał jej tempo.

Bardziej sprawdziło by się w wersji , tej co pytałam jak budowa ...ale na zasadzie - wsadzić nacisnąć - boom piłka leci ... Bo zabawa jest wtedy jak coś się dzieje , a czym dzieje się szybciej tym weselej.

Posted

nick_ napisał(a):
a teraz ja z innej beczki.. Unbl.. do kiedy Twoj Gram byl na lince? rzecz jasna mam na mysli lata..

jakoś do 3 lat na każdym spacerze, później zaczęliśmy chodzić na agility, odpinałam mu linkę jak coś z nim robiłam i widziałam ze nie ucieknie, odważałam się głównie przy tym jak uczyłam go aportować i zostawać w miejscu, no i spuszczałam go jak było dużo śniegu i -20 na dworze, wtedy nie miał ochoty uciekać :evil_lol: i jakoś to poszło dalej
jonQuilla napisał(a):
nie chcę Cię straszyć ale chyba pies Ci zdechł ... pozdrawiam :)

<płacze rzewnymi łezkami>

ktoś zna fajny miot borderów?

:grins:

Posted

idź na PWP , coś Ci dobiorą :evil_lol:

pamiętam taki temat , jak dziewczyna chciała adoptować psiaka (jest stosowny dział) wypisała wytyczne , z naciskiem że piesek ma być maleńki .. taki do łydki max ... to wklejano jej 50 -70 kg molosy.Mały też podobno pojęcie względne.

Napisz że chcesz biłdeła , młodego , suczkę musowo .. będziesz ją chudo trzymać , szkolić wyczynowo , będzie miała klatkę i takie tam ;)

Bo nudno na tym dogo szalenie :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
a dopisac ze poprzedniego oddalam bo sie nie sprawdzil a nie mam kasy na nowego? :evil_lol:

Ja myślę , że jak napiszesz. Że oddałaś to rodowodowe ścierwo , bo spać nie mogłaś , jeść ani myśleć ... tylko patrząc na tego snobistycznego pieska .. same łzy cisnęły Ci się po policzkach .. że on tu rasowy , a tyle głodnych bid w schroniskach - że nie wytrzymałaś i musisz mieć adopcyjnego.
Może Ci wybaczą :) w tą stronę prędzej , masz szansę ... Napiszesz , że sie zreformowałaś , bo to przez te słitaśne foto blogi tak ci w głowie namieszano ..

Dasz radę !!!!