Rinuś Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [I][B]ooo widzę, że za sporty się wzięliście a nie tylko fotografia? :diabloti:[/B][/I] Quote
FredziaFredzia Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Z metalem jeszcze lepiej. :diabloti: Quote
Unbelievable Posted November 14, 2012 Author Posted November 14, 2012 [quote name='Victoria']boszsz co za mina xd chyba zaczynam doceniac swojego psa za świński wyraz ryja :diabloti: :diabloti: [quote name='Rinuś']ooo widzę, że za sporty się wzięliście a nie tylko fotografia? :diabloti: i to ostro :grins: ostatnio ciężko o dzień wolny :diabloti: [quote name='FredziaFredzia']Z metalem jeszcze lepiej. :diabloti: metal najlepszy! tak swoją drogą, borderek mój zaczyna ostatnio ujawniać głęboko ukryte pokłady geniuszu. Szykuje się filmik, ostrzegam :diabloti: i będzie dłuuuuugi Quote
Unbelievable Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 filmik z wczorajszego treningu :loveu: [video=youtube;NVxCBoIeXPA]http://www.youtube.com/watch?v=NVxCBoIeXPA&feature=youtu.be[/video] można się pośmiać z mojego kicania jak zajączek :evil_lol: Quote
jonQuilla Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR :D najlepsze dopingowanie psa jakie słyszałam :evil_lol: Quote
evel Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Hahahaha, jakie odgłosy :evil_lol: Ile średnio zajmuje uświadomienie psu, z czym to się je? :) Quote
Unbelievable Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 no w zasadzie brumowi zajęło to dwa dni na seminarium ;) a teraz 4 treningi, jeden na hopki(że się biegnie przez a nie obok, stopniowo wprowadzana większa ilość) i 4 na boks(że się odbija, że wszystkimi łapami, że wylatuje piłka). Z tym że to jest jeden z trzech psów które u nas robią cały tor, reszta jeszcze myśli, ale przypuszczam że 10 solidnych treningów powinno wystarczyć nawet tym mniej kumatym, później to już tylko delikatne poprawki i zapierdzielanie :diabloti: Quote
Vectra Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 jak jest skonstruowana ta machina do wypluwania piłek ? Quote
Unbelievable Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 pies przybija łapami w tą ruchomą część i uruchamiają się takie "młoteczki" które piłkę wybijają- dla staffików do zabawy tako się nie nadaje na pewno, zbyt niebezpieczne, za dużo możliwych urazów ale są na przykład takie rzeczy http://www.youtube.com/watch?v=ch4tzMRCPRI Quote
Aleks89 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=ioP1OoBz-co A tititi jaki mądrusi i jaki słodziutki:loveu: Quote
Unbelievable Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 ten lepszy http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=n3oConCeNJI&NR=1 :loveu: Quote
NightQueen Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Aleks89']http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=ioP1OoBz-co A tititi jaki mądrusi i jaki słodziutki:loveu: zarąbisty :loveu: to nie czasem rassmo? Quote
Vectra Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Unbelievable']pies przybija łapami w tą ruchomą część i uruchamiają się takie "młoteczki" które piłkę wybijają- dla staffików do zabawy tako się nie nadaje na pewno, zbyt niebezpieczne, za dużo możliwych urazów [/QUOTE] Marysi tatuś czynnie uprawiał ten sport :) dla staffika wszystko co robi , jest niebezpieczne i ma dużo możliwych urazów ;) mnie chodziło jak jest zbudowana ta machina , a nie co robi ... bo to wiem ;) co robi Jest to kupione czy da się zrobić ? pytam czysto ciekawie Quote
Unbelievable Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 można można, jak jest budowane dokładnie nie mam pojęcia, ta maszyna była robiona przez kogoś w domu, tylko to spory koszt (koło 600-700zł) Quote
rossa_ Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Biedna Brum:-( Przecież tak ładnie biegała flyball:placz: Długo Ci zajęło nauczenie jej tego?;) Podoba mi się ten "trup", ale to chyba jeszcze nie ten level u mojego psa w umiejętności spoczywania w bezruchu:evil_lol: http://www.youtube.com/watch?v=Fk-I38tzvfo&feature=relmfu a to jest świetne:loveu: i ten jazgot jakby dostał kopa z buta:eviltong: Quote
Vectra Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Byłam ciekawa na jakiej zasadzie to jest zbudowane ;) tego http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=n3oConCeNJI&NR=1 nigdy nie dała bym staffikowi Franiowi , bo by poprawił tą machinę , po stafficzemu ;) :evil_lol: zrobił by mix boomera z aportowaniem ;) ale fajowe jak się komuś piłką rzucać nie chce. Quote
necianeta89 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 bosh, chce tą maszyne, a raczej mój pies, miałabym go z głowy na cały dzień :diabloti: Quote
Aleks89 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Vectra']Byłam ciekawa na jakiej zasadzie to jest zbudowane ;) tego http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=n3oConCeNJI&NR=1 nigdy nie dała bym staffikowi Franiowi , bo by poprawił tą machinę , po stafficzemu ;) :evil_lol: zrobił by mix boomera z aportowaniem ;) ale fajowe jak się komuś piłką rzucać nie chce. Jakbyś to zalała betonem to może dałoby rade:evil_lol: Quote
Vectra Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 umysł niektórych staffików , nie zezwala na tego typu zabawki .... musiała by być jednostka z zerowym ilorazem inteligencji , by czekała pokornie aż maszyna wywali piłkę. Może ze 2 -3 razy by poczekał przeanalizować rozwój wydarzeń... a potem by urozmaicił grę i nadał jej tempo. Bardziej sprawdziło by się w wersji , tej co pytałam jak budowa ...ale na zasadzie - wsadzić nacisnąć - boom piłka leci ... Bo zabawa jest wtedy jak coś się dzieje , a czym dzieje się szybciej tym weselej. Quote
nick_ Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 a teraz ja z innej beczki.. Unbl.. do kiedy Twoj Gram byl na lince? rzecz jasna mam na mysli lata.. Quote
jonQuilla Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 nie chcę Cię straszyć ale chyba pies Ci zdechł ... pozdrawiam :) Quote
Unbelievable Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 nick_ napisał(a):a teraz ja z innej beczki.. Unbl.. do kiedy Twoj Gram byl na lince? rzecz jasna mam na mysli lata.. jakoś do 3 lat na każdym spacerze, później zaczęliśmy chodzić na agility, odpinałam mu linkę jak coś z nim robiłam i widziałam ze nie ucieknie, odważałam się głównie przy tym jak uczyłam go aportować i zostawać w miejscu, no i spuszczałam go jak było dużo śniegu i -20 na dworze, wtedy nie miał ochoty uciekać :evil_lol: i jakoś to poszło dalej jonQuilla napisał(a):nie chcę Cię straszyć ale chyba pies Ci zdechł ... pozdrawiam :) <płacze rzewnymi łezkami> ktoś zna fajny miot borderów? :grins: Quote
Vectra Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 idź na PWP , coś Ci dobiorą :evil_lol: pamiętam taki temat , jak dziewczyna chciała adoptować psiaka (jest stosowny dział) wypisała wytyczne , z naciskiem że piesek ma być maleńki .. taki do łydki max ... to wklejano jej 50 -70 kg molosy.Mały też podobno pojęcie względne. Napisz że chcesz biłdeła , młodego , suczkę musowo .. będziesz ją chudo trzymać , szkolić wyczynowo , będzie miała klatkę i takie tam ;) Bo nudno na tym dogo szalenie :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 a dopisac ze poprzedniego oddalam bo sie nie sprawdzil a nie mam kasy na nowego? :evil_lol: Quote
Vectra Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Unbelievable napisał(a):a dopisac ze poprzedniego oddalam bo sie nie sprawdzil a nie mam kasy na nowego? :evil_lol: Ja myślę , że jak napiszesz. Że oddałaś to rodowodowe ścierwo , bo spać nie mogłaś , jeść ani myśleć ... tylko patrząc na tego snobistycznego pieska .. same łzy cisnęły Ci się po policzkach .. że on tu rasowy , a tyle głodnych bid w schroniskach - że nie wytrzymałaś i musisz mieć adopcyjnego. Może Ci wybaczą :) w tą stronę prędzej , masz szansę ... Napiszesz , że sie zreformowałaś , bo to przez te słitaśne foto blogi tak ci w głowie namieszano .. Dasz radę !!!! Quote
Recommended Posts