Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='motyleqq']lista zakupowa widzę długa jak i u nas :lol: my mamy system 'kupimy po wypłacie', potem jest wypłata i za chwilę jej nie ma :roll:
i zwiększa się za każdym razem :grins:
u mnie jest system "i tak nie mam kasy", ale niestety niedawno miałam urodziny i już mam kasę :evil_lol: nie wiem jak ja na psa uzbierałam :mdleje:
[quote name='Justa']Brumiczka coraz ładniejsza :loveu:
:loveu:

Posted

Unbelievable napisał(a):
nie wiem jak ja na psa uzbierałam :mdleje:

haha, nad tym samym ostatnio się zastanawiałam :evil_lol: w sumie to na dwa psy, no ale zbieranie na Jazz'a było dawno.

Posted

Aleks89 napisał(a):
A ja zbieram na zrobienie łazienki i podłogi w całym mieszkaniu.Kto da 25tys?:diabloti:

ja w listopadzie robie cala chate oprocz lazienki i na to nie zbieram, mam to gdzies.
tobie tez radze nie zbierac, tylko isc do banku.

Posted

Ale ona jest śliczna!

Martynko uważaj bo wpadniesz z tymi gadami jak ja ze świnkami... teraz mam 18, 3 parki połączone i to takie fajne parki że na bank ich dzieci zostaną - przynajmniej po 1 z miotu. :oops:

Posted

ależ ja już miałam, 5 gekonów i koło 7 węży ;) ale się musiałam pozbyć wszystkiego z kilku powodów, później się okazało, że jednak nie musiałam, ale miałam szczeniaka to nie było czasu myśleć o głupotach jak nie starczało czasu żeby się wysikać :evil_lol: teraz mam już bardziej luzik, więc pewnie się jakaś gadzina pojawi niedługo
ale... najpierw aparat, najpierw aparat, najpierw aparat :mdleje:

A teraz idę na spacer i będą pewnie kolejne zdjęcia, bp z racji, że mam nowego grzecznego pieska to mogę wziąć obydwa na raz :grins:
No i zaopatrzyłam Bruma w gastro royala, może kupy w końcu będą normalne ;) tylko pewnie porcyjki jej będę musiała dawać TAAAAAKIE :mdleje:

Posted

A znalazłaś jakąś radę na - być może - podrażnione, wyjałowione jelita? Bo Dex robi fyfnaście kup dziennie :roll: Teraz jest w trakcie zmiany karmy i mam nadzieję, że za jakiś czas się uspokoi, bo wrażenie obecnie jest takie, że więcej s*a niż je :mdleje:

Posted

evel napisał(a):
A znalazłaś jakąś radę na - być może - podrażnione, wyjałowione jelita? Bo Dex robi fyfnaście kup dziennie :roll: Teraz jest w trakcie zmiany karmy i mam nadzieję, że za jakiś czas się uspokoi, bo wrażenie obecnie jest takie, że więcej s*a niż je :mdleje:

ja znalazłam...BARF :-D
A tak na powaznie, to moj Ajuś ma wyjałowione jelita na kazdej suchej karmie, tylko na barfie ma się swietnie.

A i chciałam jeszcze dodać, że ja tu zaglądam i sobie fotki oglądam, tylko mi się nie chce pisać hihih
Bruma fajnie rośnie, ładnieje w oczach i robi co raz mądrzejsze miny:-D

Posted

Unbelievable napisał(a):
ależ ja już miałam, 5 gekonów i koło 7 węży ;) ale się musiałam pozbyć wszystkiego z kilku powodów, później się okazało, że jednak nie musiałam, ale miałam szczeniaka to nie było czasu myśleć o głupotach jak nie starczało czasu żeby się wysikać :evil_lol: teraz mam już bardziej luzik, więc pewnie się jakaś gadzina pojawi niedługo

Ha ha :D Ja juz myślę nad odinstalowaniem łóżka i zainstalowaniu w jego miejsce materaca :evil_lol: żeby więcej klatek weszło :D

Posted

[quote name='evel']A znalazłaś jakąś radę na - być może - podrażnione, wyjałowione jelita? Bo Dex robi fyfnaście kup dziennie :roll: Teraz jest w trakcie zmiany karmy i mam nadzieję, że za jakiś czas się uspokoi, bo wrażenie obecnie jest takie, że więcej s*a niż je :mdleje:
moi weci powiedzieli, że najlepsza jest na coś takiego właśnie karma typu gastro ;) bo ona unormuje to co się tam w jelitach dzieje, i wetka powiedziała że to z wiekiem powinno przejść. Mam jej dawać przez 3 miesiące tą karmę i później spróbować przejść na coś też delikatnego. Pytałam o karmy z samą rybą i bez zbóż, to powiedziała że to są karmy dobre, jeżeli pies nie wchłania składników pokarmowych przez alergię, a ona nie ma objawów alergicznych, i nie wchłania bo cośtam ;) więc kupiłam gastro i od dzisiaj dajemy. Ale to droga impreza, 275zł za 14kg :roll:
[quote name='sacred PIRANHA']ja znalazłam...BARF :-D
A tak na powaznie, to moj Ajuś ma wyjałowione jelita na kazdej suchej karmie, tylko na barfie ma się swietnie.

A i chciałam jeszcze dodać, że ja tu zaglądam i sobie fotki oglądam, tylko mi się nie chce pisać hihih
Bruma fajnie rośnie, ładnieje w oczach i robi co raz mądrzejsze miny:-D
A Brum po surowym ma srakę jak stąd do księżyca ;)

ta, to tak jak ta, wszędzie jestem, ale odzywam, się tylko jak jest dym :evil_lol:
mądrzejsze, tak, zdecydowanie :diabloti:
[quote name='Talia']Ha ha :D Ja juz myślę nad odinstalowaniem łóżka i zainstalowaniu w jego miejsce materaca :evil_lol: żeby więcej klatek weszło :D
są takie łóżka na podeście w ikei :diabloti:

Jak mi się będzie chciało obrabiać będzie filmik ;) póki co zdjęcia sprzed kilku dni jeszcze som :diabloti:

Posted

Unbelievable napisał(a):

są takie łóżka na podeście w ikei :diabloti:

Póki zyje bez faceta to spoko, ale w innym wypadku sobie tak jakoś nie wyobrażam... :evil_lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
albo świnki, albo facet :diabloti:

Myślę, że nie można tego tak postawić. Świnki są ponad wszystko :D

Posted

Unbelievable napisał(a):
najpierw aparat najpierw aparat najpierw aparat... :evil_lol:

mocne postanowienie poprawy :-D

a co do sraki po surowym, to każdy pies (a przynajmniej zdecydowana wiekszosc) karmiony suchą karmą po surowym powinien miec srake/wymioty bo to zupełnie inne ph w żołądku potrzebne do strawienia jednego i drugiego;-) tylko żelazne żołądki nie zanotują zmiany;-)
ale ja absolutnie nie namawiam na barfa, to wcale nie jest wygodny sposob karmienia psów, no ale w naszym przypadku po kilku miesiacach ciągle nawracających sraczek i wydawania fortuny na karmy gastro mam serdecznie dość eksperymentowania i szukania karmy, która mu podpasuje;-) skoro na barfie czuje się świetnie i nie obciąża mi to zbytnio portfela, to nie będe marudzić:-D

A Bruma ile ma w kłebie aktualnie? jakas taka na fotkach wyyyysoka się wydaje...i niezłą ma miotłe na ogonie, jak na broome przystało :-D

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
mocne postanowienie poprawy :-D

a co do sraki po surowym, to każdy pies (a przynajmniej zdecydowana wiekszosc) karmiony suchą karmą po surowym powinien miec srake/wymioty bo to zupełnie inne ph w żołądku potrzebne do strawienia jednego i drugiego;-) tylko żelazne żołądki nie zanotują zmiany;-)

moja nie ma, często daję jej jakąś kość na osłodę samotności ;) i po prostu ma potem twardą kupę :lol:

Posted

[quote name='Talia']Myślę, że nie można tego tak postawić. Świnki są ponad wszystko :D
świnki są do dupy :diabloti:
[quote name='sacred PIRANHA']mocne postanowienie poprawy :-D

ale ja absolutnie nie namawiam na barfa, to wcale nie jest wygodny sposob karmienia psów, no ale w naszym przypadku po kilku miesiacach ciągle nawracających sraczek i wydawania fortuny na karmy gastro mam serdecznie dość eksperymentowania i szukania karmy, która mu podpasuje;-) skoro na barfie czuje się świetnie i nie obciąża mi to zbytnio portfela, to nie będe marudzić:-D

A Bruma ile ma w kłebie aktualnie? jakas taka na fotkach wyyyysoka się wydaje...i niezłą ma miotłe na ogonie, jak na broome przystało :-D
Gram nie ma nic po surowym :grins:
ja mam już dość sprzątania sraczek ;) i nie za bardzo mam dojście do surowizny, a po następne nie chce mi się, jestem leniwa :evil_lol:

Bruma ma dużo :placz: jakieś 50 pewnie będzie :roll: poszła w górę ostatnio, waży już 13,5kg :placz:

Posted

[quote name='Victoria']tylko 13 i pol??;o
moja gowniara w wieku niecalego roku wazyla 13..
teraz ma w klebie 32 cm :lol:

ehh.. jak Ty ją musisz głodzić strasznie. biedny pies :shake:
ojezu :evil_lol: Gram ma więcej w kłębie a waży 8kg

dzisiaj dostała porcję mniej kalorycznej gastro dla wychudzonego psa, taką jak wcześniej dostawała bardzo kalorycznej normalnej karmy :evil_lol: wszystkie żebra ma na wierzchu, już nie mówię o kręgosłupie i miednicy :mdleje:

[quote name='sacred PIRANHA']ooooo tak się teraz czuje aaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa!!!! :-D
Brum łączy się w bólu