Unbelievable Posted August 26, 2012 Author Posted August 26, 2012 [quote name='motyleqq']lista zakupowa widzę długa jak i u nas :lol: my mamy system 'kupimy po wypłacie', potem jest wypłata i za chwilę jej nie ma :roll: i zwiększa się za każdym razem :grins: u mnie jest system "i tak nie mam kasy", ale niestety niedawno miałam urodziny i już mam kasę :evil_lol: nie wiem jak ja na psa uzbierałam :mdleje: [quote name='Justa']Brumiczka coraz ładniejsza :loveu: :loveu: Quote
chrupcia Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Unbelievable napisał(a):nie wiem jak ja na psa uzbierałam :mdleje: haha, nad tym samym ostatnio się zastanawiałam :evil_lol: w sumie to na dwa psy, no ale zbieranie na Jazz'a było dawno. Quote
Aleks89 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 A ja zbieram na zrobienie łazienki i podłogi w całym mieszkaniu.Kto da 25tys?:diabloti: Quote
a_niusia Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Aleks89 napisał(a):A ja zbieram na zrobienie łazienki i podłogi w całym mieszkaniu.Kto da 25tys?:diabloti: ja w listopadzie robie cala chate oprocz lazienki i na to nie zbieram, mam to gdzies. tobie tez radze nie zbierac, tylko isc do banku. Quote
Talia Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Ale ona jest śliczna! Martynko uważaj bo wpadniesz z tymi gadami jak ja ze świnkami... teraz mam 18, 3 parki połączone i to takie fajne parki że na bank ich dzieci zostaną - przynajmniej po 1 z miotu. :oops: Quote
Unbelievable Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 ależ ja już miałam, 5 gekonów i koło 7 węży ;) ale się musiałam pozbyć wszystkiego z kilku powodów, później się okazało, że jednak nie musiałam, ale miałam szczeniaka to nie było czasu myśleć o głupotach jak nie starczało czasu żeby się wysikać :evil_lol: teraz mam już bardziej luzik, więc pewnie się jakaś gadzina pojawi niedługo ale... najpierw aparat, najpierw aparat, najpierw aparat :mdleje: A teraz idę na spacer i będą pewnie kolejne zdjęcia, bp z racji, że mam nowego grzecznego pieska to mogę wziąć obydwa na raz :grins: No i zaopatrzyłam Bruma w gastro royala, może kupy w końcu będą normalne ;) tylko pewnie porcyjki jej będę musiała dawać TAAAAAKIE :mdleje: Quote
evel Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 A znalazłaś jakąś radę na - być może - podrażnione, wyjałowione jelita? Bo Dex robi fyfnaście kup dziennie :roll: Teraz jest w trakcie zmiany karmy i mam nadzieję, że za jakiś czas się uspokoi, bo wrażenie obecnie jest takie, że więcej s*a niż je :mdleje: Quote
sacred PIRANHA Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 evel napisał(a):A znalazłaś jakąś radę na - być może - podrażnione, wyjałowione jelita? Bo Dex robi fyfnaście kup dziennie :roll: Teraz jest w trakcie zmiany karmy i mam nadzieję, że za jakiś czas się uspokoi, bo wrażenie obecnie jest takie, że więcej s*a niż je :mdleje: ja znalazłam...BARF :-D A tak na powaznie, to moj Ajuś ma wyjałowione jelita na kazdej suchej karmie, tylko na barfie ma się swietnie. A i chciałam jeszcze dodać, że ja tu zaglądam i sobie fotki oglądam, tylko mi się nie chce pisać hihih Bruma fajnie rośnie, ładnieje w oczach i robi co raz mądrzejsze miny:-D Quote
Talia Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Unbelievable napisał(a):ależ ja już miałam, 5 gekonów i koło 7 węży ;) ale się musiałam pozbyć wszystkiego z kilku powodów, później się okazało, że jednak nie musiałam, ale miałam szczeniaka to nie było czasu myśleć o głupotach jak nie starczało czasu żeby się wysikać :evil_lol: teraz mam już bardziej luzik, więc pewnie się jakaś gadzina pojawi niedługo Ha ha :D Ja juz myślę nad odinstalowaniem łóżka i zainstalowaniu w jego miejsce materaca :evil_lol: żeby więcej klatek weszło :D Quote
Unbelievable Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 [quote name='evel']A znalazłaś jakąś radę na - być może - podrażnione, wyjałowione jelita? Bo Dex robi fyfnaście kup dziennie :roll: Teraz jest w trakcie zmiany karmy i mam nadzieję, że za jakiś czas się uspokoi, bo wrażenie obecnie jest takie, że więcej s*a niż je :mdleje: moi weci powiedzieli, że najlepsza jest na coś takiego właśnie karma typu gastro ;) bo ona unormuje to co się tam w jelitach dzieje, i wetka powiedziała że to z wiekiem powinno przejść. Mam jej dawać przez 3 miesiące tą karmę i później spróbować przejść na coś też delikatnego. Pytałam o karmy z samą rybą i bez zbóż, to powiedziała że to są karmy dobre, jeżeli pies nie wchłania składników pokarmowych przez alergię, a ona nie ma objawów alergicznych, i nie wchłania bo cośtam ;) więc kupiłam gastro i od dzisiaj dajemy. Ale to droga impreza, 275zł za 14kg :roll: [quote name='sacred PIRANHA']ja znalazłam...BARF :-D A tak na powaznie, to moj Ajuś ma wyjałowione jelita na kazdej suchej karmie, tylko na barfie ma się swietnie. A i chciałam jeszcze dodać, że ja tu zaglądam i sobie fotki oglądam, tylko mi się nie chce pisać hihih Bruma fajnie rośnie, ładnieje w oczach i robi co raz mądrzejsze miny:-D A Brum po surowym ma srakę jak stąd do księżyca ;) ta, to tak jak ta, wszędzie jestem, ale odzywam, się tylko jak jest dym :evil_lol: mądrzejsze, tak, zdecydowanie :diabloti: [quote name='Talia']Ha ha :D Ja juz myślę nad odinstalowaniem łóżka i zainstalowaniu w jego miejsce materaca :evil_lol: żeby więcej klatek weszło :D są takie łóżka na podeście w ikei :diabloti: Jak mi się będzie chciało obrabiać będzie filmik ;) póki co zdjęcia sprzed kilku dni jeszcze som :diabloti: Quote
Unbelievable Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 [quote name='motyleqq']olej aparat, kup gada!! spadówa! :evil_lol: najpierw aparat najpierw aparat najpierw aparat... :evil_lol: Quote
Talia Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Unbelievable napisał(a): są takie łóżka na podeście w ikei :diabloti: Póki zyje bez faceta to spoko, ale w innym wypadku sobie tak jakoś nie wyobrażam... :evil_lol: Quote
motyleqq Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Talia napisał(a):Póki zyje bez faceta to spoko, ale w innym wypadku sobie tak jakoś nie wyobrażam... :evil_lol: albo świnki, albo facet :diabloti: Quote
Talia Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 motyleqq napisał(a):albo świnki, albo facet :diabloti: Myślę, że nie można tego tak postawić. Świnki są ponad wszystko :D Quote
sacred PIRANHA Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Unbelievable napisał(a):najpierw aparat najpierw aparat najpierw aparat... :evil_lol: mocne postanowienie poprawy :-D a co do sraki po surowym, to każdy pies (a przynajmniej zdecydowana wiekszosc) karmiony suchą karmą po surowym powinien miec srake/wymioty bo to zupełnie inne ph w żołądku potrzebne do strawienia jednego i drugiego;-) tylko żelazne żołądki nie zanotują zmiany;-) ale ja absolutnie nie namawiam na barfa, to wcale nie jest wygodny sposob karmienia psów, no ale w naszym przypadku po kilku miesiacach ciągle nawracających sraczek i wydawania fortuny na karmy gastro mam serdecznie dość eksperymentowania i szukania karmy, która mu podpasuje;-) skoro na barfie czuje się świetnie i nie obciąża mi to zbytnio portfela, to nie będe marudzić:-D A Bruma ile ma w kłebie aktualnie? jakas taka na fotkach wyyyysoka się wydaje...i niezłą ma miotłe na ogonie, jak na broome przystało :-D Quote
motyleqq Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):mocne postanowienie poprawy :-D a co do sraki po surowym, to każdy pies (a przynajmniej zdecydowana wiekszosc) karmiony suchą karmą po surowym powinien miec srake/wymioty bo to zupełnie inne ph w żołądku potrzebne do strawienia jednego i drugiego;-) tylko żelazne żołądki nie zanotują zmiany;-) moja nie ma, często daję jej jakąś kość na osłodę samotności ;) i po prostu ma potem twardą kupę :lol: Quote
Unbelievable Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 [quote name='Talia']Myślę, że nie można tego tak postawić. Świnki są ponad wszystko :D świnki są do dupy :diabloti: [quote name='sacred PIRANHA']mocne postanowienie poprawy :-D a co do sraki po surowym, to każdy pies (a przynajmniej zdecydowana wiekszosc) karmiony suchą karmą po surowym powinien miec srake/wymioty bo to zupełnie inne ph w żołądku potrzebne do strawienia jednego i drugiego;-) tylko żelazne żołądki nie zanotują zmiany;-) ale ja absolutnie nie namawiam na barfa, to wcale nie jest wygodny sposob karmienia psów, no ale w naszym przypadku po kilku miesiacach ciągle nawracających sraczek i wydawania fortuny na karmy gastro mam serdecznie dość eksperymentowania i szukania karmy, która mu podpasuje;-) skoro na barfie czuje się świetnie i nie obciąża mi to zbytnio portfela, to nie będe marudzić:-D A Bruma ile ma w kłebie aktualnie? jakas taka na fotkach wyyyysoka się wydaje...i niezłą ma miotłe na ogonie, jak na broome przystało :-D Gram nie ma nic po surowym :grins: ja mam już dość sprzątania sraczek ;) i nie za bardzo mam dojście do surowizny, a po następne nie chce mi się, jestem leniwa :evil_lol: Bruma ma dużo :placz: jakieś 50 pewnie będzie :roll: poszła w górę ostatnio, waży już 13,5kg :placz: Quote
sacred PIRANHA Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 widzie jakies swiatełka na srodku fotek?:-D może ja juz wiecej drinków nie bede robic....ani pić.... Quote
Unbelievable Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']widzie jakies swiatełka na srodku fotek?:-D może ja juz wiecej drinków nie bede robic....ani pić.... http://www.moneyandshit.com/wp-content/uploads/2011/01/so_much_cocaine.jpg :grins: zgrywają się focie z dzisiaj i wgrywa się filmik z dzisiaj ;) Quote
Victoria Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 tylko 13 i pol??;o moja gowniara w wieku niecalego roku wazyla 13.. teraz ma w klebie 32 cm :lol: ehh.. jak Ty ją musisz głodzić strasznie. biedny pies :shake: Quote
sacred PIRANHA Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 [quote name='Unbelievable']http://www.moneyandshit.com/wp-content/uploads/2011/01/so_much_cocaine.jpg ooooo tak się teraz czuje aaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa!!!! :-D Quote
Unbelievable Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 [quote name='Victoria']tylko 13 i pol??;o moja gowniara w wieku niecalego roku wazyla 13.. teraz ma w klebie 32 cm :lol: ehh.. jak Ty ją musisz głodzić strasznie. biedny pies :shake: ojezu :evil_lol: Gram ma więcej w kłębie a waży 8kg dzisiaj dostała porcję mniej kalorycznej gastro dla wychudzonego psa, taką jak wcześniej dostawała bardzo kalorycznej normalnej karmy :evil_lol: wszystkie żebra ma na wierzchu, już nie mówię o kręgosłupie i miednicy :mdleje: [quote name='sacred PIRANHA']ooooo tak się teraz czuje aaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa!!!! :-D Brum łączy się w bólu Quote
Talia Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Myślę, że do duoy to dużo lepsze są węże, lepiej wchodzą :evil_lol::diabloti: Quote
Recommended Posts