Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Illusion']Bruma jest bardzo fajna, a jak już sobie wyhoduje mózg (:lol:) to już w ogóle będzie superowym borderkiem :).

A ona co, trenuje chodzenie na paluszkach?:hmmmm:.....:roflt:

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Ty, on za ciężki chyba nie jest? :lol:[/QUOTE]
po trzymaniu go tak kilka minut bolały mnie ręce :evil_lol:

może ktoś ogarnia co może znaczyć:

Cookie Stretches (foundation for left and right) (paws still body twists)

Verbal Push Ups (without a lure) Sit/Down/Stand

bo ja nie mogę zrozumieć za grosz o co chodzi :evil_lol:

wzięłam się za Brumsztyla ;) trochę nawet aportowała dzisiaj piłkę bez sznurka jak siedziałam i nic nie robiłam :loveu: tylko muszę się ogarnąć z komendami, jej nie muszę cały czas mówić że robi dobrze bo ją to myli i jak powiem że dobrze że złapała piłkę to myśli że już nie musi jej przynosić :grins: natomiast Grama muszę pochwalić jak złapie piłkę i jak przyniesie bo inaczej traci zapał. Ot, piesy. Mam w końcu trochę spokoju i czasu dla nich więc mogę pomyśleć i poobserwować ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']
Verbal Push Ups (without a lure) Sit/Down/Stand[/QUOTE]
Werbalne komendy na siad/waruj/stój bez naprowadzania ?

To drugie to nie wiem...

Posted

[quote name='Unbelievable']

wzięłam się za Brumsztyla ;) trochę nawet aportowała dzisiaj piłkę bez sznurka jak siedziałam i nic nie robiłam :loveu: tylko muszę się ogarnąć z komendami, jej nie muszę cały czas mówić że robi dobrze bo ją to myli i jak powiem że dobrze że złapała piłkę to myśli że już nie musi jej przynosić :grins: [/QUOTE]

Etna ma tak samo... jak się jej powie 'dobrze', gdy wzięła piłkę, to wypluwa i wraca zadowolona bez :evil_lol: ale chyba jej to przechodzi już, tzn wie że ma przynieść, więc przynosi

Posted

to WSZYSTKIEGO NAAAAJLEPSZEGO :) jeśli on ma 6lat, to chyba dość długo czekałaś na Brume ? i takie jedno pytanko, czyż mogę zapisać sobie imiona Twoich psów do mego kajecika ? :razz: musze zebrać jakieś imiona, a wszystkie jakie mi sie podobają to właśnie od kogoś posłyszane, a szczególnie Brum mi zapadła w głowie :roll:

Posted

[quote name='chrupcia']to WSZYSTKIEGO NAAAAJLEPSZEGO :) jeśli on ma 6lat, to chyba dość długo czekałaś na Brume ? i takie jedno pytanko, czyż mogę zapisać sobie imiona Twoich psów do mego kajecika ? :razz: musze zebrać jakieś imiona, a wszystkie jakie mi sie podobają to właśnie od kogoś posłyszane, a szczególnie Brum mi zapadła w głowie :roll:
no trochę czekałam ;) ona w tym momencie ma 7,5 miesiąca, ale też nie chciałam drugiego psa póki nie ogarnęłam Grama

Imiona moich psów zastrzeżone nie są ;) a Bruma jest właściwie Broom

Posted

[quote name='Unbelievable']no trochę czekałam ;) ona w tym momencie ma 7,5 miesiąca, ale też nie chciałam drugiego psa póki nie ogarnęłam Grama

Imiona moich psów zastrzeżone nie są ;) a Bruma jest właściwie Broom

[/QUOTE]
Ja chyba musiałabym czekać aż Jazz by odszedł, bo o całkowitym jego ogarnięciu nawet nie marze :evil_lol:
to zapisuje, a że Brum to Broom to wiem, wiem ;) dzięki :lol:

Posted

Tak, Gram siedział jakoś w połowie Brumy, a ona jest dłuuuga :diabloti: no i zrobił minę jak debil
to z podpisu z poprzedniego "rzutu", ale dopiero teraz pomyślałam żeby z tego banner zrobić

Posted

Cookie streches to element strechingu używanego przy rozgrzewce ;) . Ciężko mi wyjaśnić słowami o co chodzi, ale tak generalnie - pies powinien stać prosto (czyli łapy w miejscu) i smakołykiem pokazujesz mu, żeby podążał głową do kolejnych stawów obręczy barkowej i miednicznej. Czyli krótko mówiąc żeby się wyginał (głową) w kierunku obu barków, obu łokci, obu nadgarstków, obu bioder, kolan i pięt. No tak jakby targetował sobie stawy pokolei no :lol:
Jak wpiszesz to w YT to znajdziesz sporo filmików.