Unbelievable Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 LadyS napisał(a):No jest bardziej skupiony, od razu wykonuje większość komend - w sensie, czasem ma bardziej owczarowaty styl pracy. Oczywiście nie zawsze, ale im więcej ćwiczymy, tym częściej :) no szczur generalnie też, ale jak kręciłam filmiki panicz był obrażony i zdegustowany, że coś mu się między nogami kręci, i że jak śmiałam przerwać rzucanie mu piłeczki dla tego czarnego coś :diabloti: jak będę w domu postaram się nagrać jak on pracuje na piłkę, jest przezajebisty :loveu: Quote
Unbelievable Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 [quote name='Vectra']poka smyczkę :diabloti: prosz :diabloti: Quote
gops Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 kolor smyczy świetny :) aż zaraz sobie lookne na hamiltona Quote
Unbelievable Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 Bo ślicznemu to we wszystkim ślicznie :grins: :evil_lol: Mam nowego zwierzaka :diabloti: Pana Henryka :loveu: Quote
DomixX Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_7728copy.jpg Ale kolor słłitaśny :evil_lol: :loveu: Ładny ten Pan Henryk :lol: Quote
dog193 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 A to jest pan? Myślałam że samce mają takie długie pletwy ;) Quote
gops Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 co za różnica i samiczka może mieć imię Henryk :lol: Quote
Unbelievable Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 [quote name='DomixX']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_7728copy.jpg Ale kolor słłitaśny :evil_lol: :loveu: Ładny ten Pan Henryk :lol: pasuje mi do włosów :loveu::evil_lol: [quote name='dog193']A to jest pan? Myślałam że samce mają takie długie pletwy ;) [quote name='Migori']A to nie samica przypadkiem? ;) na pierwszy rzut oka też tak myślałam, w zoologu facet dosyć ogarnięty powiedział że to młody samiec, a i zaczął robić gniazdo więc pewnie będzie samcem ;) ale jakby nie było- jest przecudowny i podoba mi się strasznie :loveu: długo szukałam tak ładnego czarnego bojka, nie trzymanego w kubeczku [quote name='gops']co za różnica i samiczka może mieć imię Henryk :lol: no jak miałam samicę gekona Stefana to i Henryk się nie obrazi :evil_lol: Quote
eria Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Ładny rybek, też pomyślałam,że to samica, ale może faktycznie młody samczyk ;) W ogóle uwielbiam bojowniki, najbardziej czerwone i zwykle takie miewałam :loveu: Tylko nie cierpię tego powszechnego trzymania w kubeczkach :angryy::angryy: Miotła rośnie jak na drożdżach !!!! Quote
Amber Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 W ogóle o co chodzi z tym trzymaniem bojowników w kubeczkach? Ja totalnie "nie rybna" ;) ale zawsze się zastanawiałam czemu inne rybki mają duże akwaria, tylko te biedaki zawsze siedzą w tych kubkach? Dlatego, że one się zabijają nawzajem i nie można ich trzymać razem? To też słaby argument bo można zrobić mniejsze akwaria, ale większe od kubeczka :roll: i trzymać tam mniej rybek. Jak ktoś chce sobie kupić i zabraknie to niech sobie zamówi i poczeka... Chyba chodzi zawsze o dobro zwierząt (taaa...) i jakiekolwiek standardy ich trzymania powinny być zachowane. Już chyba karpie na wigilie mają lepiej :p Quote
Vectra Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Bojownik to już sama nazwa mówi CO TO ZA PACJENT. Nie da się tego trzymać stadnie ;) pozabijają się na wzajem. Bardzo ciężko temu komuś , samiczkę dobrać by nie ukatrupił. Takiego bojownikowi , dla towarzystwa wystarczy pokazać , raz na jakiś czas lusterko. Ehh pięknie się wtedy pręży płetwy prostuje ;) Te rybki w naturalnych warunkach , żyją i w kałużach , więc kubeczek taki najgorszy nie jest ;) oczywiście że chyba sympatyczniej , by miał gdzie popływać ... Ja miałam bojownika , kupiłam z całym zestawem dla bojownika :evil_lol: można kupić , chyba z 50 zł wsio kosztuje , razem z rybką. Quote
Unbelievable Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 Oj nie nie nie, lusterka strasznie bojowniki stresują, bo myślą że to rywal, i co prawda pięknie się puszą ale to im życie skraca dosyć mocno One mogą żyć z innymi rybkami w spokoju, tak jak i z krewetkami na przykład, tylko samców swojego gatunku nie trawią a kubeczki to po to, żeby ich się więcej zmieściło, i żeby były, a wiadomo że klient najczęściej chce "na już" Quote
Luzia Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Ja swojego czasu miałam dwa bojowniki o dziwo się nie pozabijały :lol: I na 100% samce były. Z tego co się dowiadywałam potem to jak się od początku ma 2 chłopaki i żadnych samic to są w stanie się dogadać. Poza tym strasznie mi się podoba Twoja komenda "mojego" waruj, czyli "pac"? i zastanawiam się czy by jej nie ukraść :evilbat: Quote
Vectra Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 ja kupiłam coś w ten deseń ;) http://www.karus.com.pl/zestaw-bojownika-betta-p-1728.html u mnie bojownik zamieszkał w ogólnym akwarium i był grzeczny ... a swoje samiczki zatłukł. Ale to podobno dlatego że jak to to młode jest , to trudno rozróżnić czy samczyk czy samiczka i pewno zamiast dwóch samiczek dali mi dwa młode samczyki ... stąd nagła śmierć. To prawda , inne rybki nie robią na bojowniku wrażenia, ale jak na chwilę postawiłam "kubek" z drugim bojownikiem ... to się chłopaki oba napuszyli. Widok szczerze powiem imponujący. Quote
Unbelievable Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 [quote name='Luzia']Ja swojego czasu miałam dwa bojowniki o dziwo się nie pozabijały :lol: I na 100% samce były. Z tego co się dowiadywałam potem to jak się od początku ma 2 chłopaki i żadnych samic to są w stanie się dogadać. Poza tym strasznie mi się podoba Twoja komenda "mojego" waruj, czyli "pac"? i zastanawiam się czy by jej nie ukraść :evilbat: a kradnij, nie moja autorska a też zasłyszana ;) poza tym Broom ma dwie komendy na kładzenie się- pac, czyli kłądź się ładnie i czekaj na dalsze polecenia, i połóż się- czyli leż i mnie nie denerwuj a najlepiej to idź spać :evil_lol: [quote name='Vectra']ja kupiłam coś w ten deseń ;) http://www.karus.com.pl/zestaw-bojownika-betta-p-1728.html u mnie bojownik zamieszkał w ogólnym akwarium i był grzeczny ... a swoje samiczki zatłukł. Ale to podobno dlatego że jak to to młode jest , to trudno rozróżnić czy samczyk czy samiczka i pewno zamiast dwóch samiczek dali mi dwa młode samczyki ... stąd nagła śmierć. To prawda , inne rybki nie robią na bojowniku wrażenia, ale jak na chwilę postawiłam "kubek" z drugim bojownikiem ... to się chłopaki oba napuszyli. Widok szczerze powiem imponujący. strasznie malutkie toto :roll: ja u siebie mam 24l, i więcej rybek już nie wpuszczę bo to byłoby za dużo ja jestem zakochana w bojownikach, marzy mi się taki http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty%20z%20neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg tylko to kosztuje krocie ;) Quote
Vectra Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty%20z%20neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg cudo :loveu: a ja czytam o jeżykach afrykańskich :grins: i kocham je coraz bardziej :grins: PS bojownik mieszkał w 120litrowym akwarium ... w tym czymś przejściowo ;) Quote
Unbelievable Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 [quote name='Vectra']http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty z neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg cudo :loveu: a ja czytam o jeżykach afrykańskich :grins: i kocham je coraz bardziej :grins: PS bojownik mieszkał w 120litrowym akwarium ... w tym czymś przejściowo ;) ufff bo już się wystraszyłam że rybek cierpienie miał :evil_lol: jakby co, to się sezon zaczyna, i jeżyki się powinny rodzić ;) w warszawie wydaje mi się że nawet jakiś hodowca jest, ale nie jestem pewna, bo nie wiercą mnie ssaki egzotyczne, aleee mogę popytać ;) wdzięczne zwierzątka, i nocne Quote
Luzia Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 [quote name='Unbelievable']a kradnij, nie moja autorska a też zasłyszana ;) poza tym Broom ma dwie komendy na kładzenie się- pac, czyli kłądź się ładnie i czekaj na dalsze polecenia, i połóż się- czyli leż i mnie nie denerwuj a najlepiej to idź spać :evil_lol: strasznie malutkie toto :roll: ja u siebie mam 24l, i więcej rybek już nie wpuszczę bo to byłoby za dużo ja jestem zakochana w bojownikach, marzy mi się taki http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty z neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg tylko to kosztuje krocie ;) Skąd? :razz: Może więcej pomysłów zaczerpnę :diabloti: No mój Rudy z kolei na komendę waruj wie, że musi pyszczek przy ziemi trzymać :) No ja w 25 trzymałam jednego bojownika, do tego 3 kirysy i 2 kosiarki. Moje dwa bojowniki mieszkały w akwa ponad 70 litrów może dlatego obaj dożyli sędziwego wieku. Piękny jest :loveu: Czyli ile? :razz: Quote
Unbelievable Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 Luzia napisał(a):Skąd? :razz: Może więcej pomysłów zaczerpnę :diabloti: No mój Rudy z kolei na komendę waruj wie, że musi pyszczek przy ziemi trzymać :) No ja w 25 trzymałam jednego bojownika, do tego 3 kirysy i 2 kosiarki. Moje dwa bojowniki mieszkały w akwa ponad 70 litrów może dlatego obaj dożyli sędziwego wieku. Piękny jest :loveu: Czyli ile? :razz: od znajomych psich chyba :hmmmm: :evil_lol: kieryski niestety lubią dużo miejsca, kosiarki to samo, w ogóle do 25 to niewiele rybek się nadaje nie mam pojęcia :diabloti: weź i to znajdź na sprzedaż :grins: Quote
Luzia Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Unbelievable napisał(a):od znajomych psich chyba :hmmmm: :evil_lol: kieryski niestety lubią dużo miejsca, kosiarki to samo, w ogóle do 25 to niewiele rybek się nadaje nie mam pojęcia :diabloti: weź i to znajdź na sprzedaż :grins: Chyba? :evil_lol: A właśnie że kiryski wcale nie potrzebują nie wiadomo czego, z tego co wiem są to to typowo przy brzegowe ryby :) Nie dzięki :eviltong: Quote
Vectra Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Jak możesz to popytaj , będę wdzięczna , nie musi być już zaraz ;) chętnie od kogoś kto pomoże i da korepetycje. Poczytałam o opiece , ale to lepiej jak ktoś opowie z doświadczenia i słowami :) jutro mamie pokażę takie maleństwo i czy zaskoczy. Myślę że taki stworzak dla niej idealny. Skoro nauczyła chomiki , na hasło pakować zadki do transportetków , na czas sprzątania , to jeża oswoi :diabloti: Oddam mu swój pokój ;) Kiedyś padłam , słyszę z pokoju tam gdzie chomiki mieszkały ... mamę która głosem proszącym , ale nie znającym sprzeciwu przemawia - Emilek proszę szybciutko wchodzić do kontenerka , babcia musi ci posprzątać i nie wierzyłam w to co zobaczyłam ... Emilek przycupnął , popatrzył na mamę , skierował się do wyjścia z klatki i wlazł do transporterka. Quote
Recommended Posts