Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LadyS napisał(a):
No jest bardziej skupiony, od razu wykonuje większość komend - w sensie, czasem ma bardziej owczarowaty styl pracy. Oczywiście nie zawsze, ale im więcej ćwiczymy, tym częściej :)

no szczur generalnie też, ale jak kręciłam filmiki panicz był obrażony i zdegustowany, że coś mu się między nogami kręci, i że jak śmiałam przerwać rzucanie mu piłeczki dla tego czarnego coś :diabloti: jak będę w domu postaram się nagrać jak on pracuje na piłkę, jest przezajebisty :loveu:

Posted

[quote name='DomixX']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_7728copy.jpg Ale kolor słłitaśny :evil_lol: :loveu:
Ładny ten Pan Henryk :lol:
pasuje mi do włosów :loveu::evil_lol:
[quote name='dog193']A to jest pan? Myślałam że samce mają takie długie pletwy ;)

[quote name='Migori']A to nie samica przypadkiem? ;)
na pierwszy rzut oka też tak myślałam, w zoologu facet dosyć ogarnięty powiedział że to młody samiec, a i zaczął robić gniazdo więc pewnie będzie samcem ;) ale jakby nie było- jest przecudowny i podoba mi się strasznie :loveu: długo szukałam tak ładnego czarnego bojka, nie trzymanego w kubeczku
[quote name='gops']co za różnica i samiczka może mieć imię Henryk :lol:
no jak miałam samicę gekona Stefana to i Henryk się nie obrazi :evil_lol:

Posted

Ładny rybek, też pomyślałam,że to samica, ale może faktycznie młody samczyk ;)
W ogóle uwielbiam bojowniki, najbardziej czerwone i zwykle takie miewałam :loveu: Tylko nie cierpię tego powszechnego trzymania w kubeczkach :angryy::angryy:
Miotła rośnie jak na drożdżach !!!!

Posted

W ogóle o co chodzi z tym trzymaniem bojowników w kubeczkach? Ja totalnie "nie rybna" ;) ale zawsze się zastanawiałam czemu inne rybki mają duże akwaria, tylko te biedaki zawsze siedzą w tych kubkach? Dlatego, że one się zabijają nawzajem i nie można ich trzymać razem? To też słaby argument bo można zrobić mniejsze akwaria, ale większe od kubeczka :roll: i trzymać tam mniej rybek. Jak ktoś chce sobie kupić i zabraknie to niech sobie zamówi i poczeka... Chyba chodzi zawsze o dobro zwierząt (taaa...) i jakiekolwiek standardy ich trzymania powinny być zachowane. Już chyba karpie na wigilie mają lepiej :p

Posted

Bojownik to już sama nazwa mówi CO TO ZA PACJENT.
Nie da się tego trzymać stadnie ;) pozabijają się na wzajem. Bardzo ciężko temu komuś , samiczkę dobrać by nie ukatrupił.
Takiego bojownikowi , dla towarzystwa wystarczy pokazać , raz na jakiś czas lusterko. Ehh pięknie się wtedy pręży płetwy prostuje ;)
Te rybki w naturalnych warunkach , żyją i w kałużach , więc kubeczek taki najgorszy nie jest ;) oczywiście że chyba sympatyczniej , by miał gdzie popływać ... Ja miałam bojownika , kupiłam z całym zestawem dla bojownika :evil_lol: można kupić , chyba z 50 zł wsio kosztuje , razem z rybką.

Posted

Oj nie nie nie, lusterka strasznie bojowniki stresują, bo myślą że to rywal, i co prawda pięknie się puszą ale to im życie skraca dosyć mocno
One mogą żyć z innymi rybkami w spokoju, tak jak i z krewetkami na przykład, tylko samców swojego gatunku nie trawią

a kubeczki to po to, żeby ich się więcej zmieściło, i żeby były, a wiadomo że klient najczęściej chce "na już"

Posted

Ja swojego czasu miałam dwa bojowniki o dziwo się nie pozabijały :lol:
I na 100% samce były. Z tego co się dowiadywałam potem to jak się od początku ma 2 chłopaki i żadnych samic to są w stanie się dogadać.

Poza tym strasznie mi się podoba Twoja komenda "mojego" waruj, czyli "pac"? i zastanawiam się czy by jej nie ukraść :evilbat:

Posted

ja kupiłam coś w ten deseń ;)
http://www.karus.com.pl/zestaw-bojownika-betta-p-1728.html

u mnie bojownik zamieszkał w ogólnym akwarium i był grzeczny ... a swoje samiczki zatłukł.
Ale to podobno dlatego że jak to to młode jest , to trudno rozróżnić czy samczyk czy samiczka i pewno zamiast dwóch samiczek dali mi dwa młode samczyki ... stąd nagła śmierć.
To prawda , inne rybki nie robią na bojowniku wrażenia, ale jak na chwilę postawiłam "kubek" z drugim bojownikiem ... to się chłopaki oba napuszyli. Widok szczerze powiem imponujący.

Posted

[quote name='Luzia']Ja swojego czasu miałam dwa bojowniki o dziwo się nie pozabijały :lol:
I na 100% samce były. Z tego co się dowiadywałam potem to jak się od początku ma 2 chłopaki i żadnych samic to są w stanie się dogadać.

Poza tym strasznie mi się podoba Twoja komenda "mojego" waruj, czyli "pac"? i zastanawiam się czy by jej nie ukraść :evilbat:
a kradnij, nie moja autorska a też zasłyszana ;) poza tym Broom ma dwie komendy na kładzenie się- pac, czyli kłądź się ładnie i czekaj na dalsze polecenia, i połóż się- czyli leż i mnie nie denerwuj a najlepiej to idź spać :evil_lol:
[quote name='Vectra']ja kupiłam coś w ten deseń ;)
http://www.karus.com.pl/zestaw-bojownika-betta-p-1728.html

u mnie bojownik zamieszkał w ogólnym akwarium i był grzeczny ... a swoje samiczki zatłukł.
Ale to podobno dlatego że jak to to młode jest , to trudno rozróżnić czy samczyk czy samiczka i pewno zamiast dwóch samiczek dali mi dwa młode samczyki ... stąd nagła śmierć.
To prawda , inne rybki nie robią na bojowniku wrażenia, ale jak na chwilę postawiłam "kubek" z drugim bojownikiem ... to się chłopaki oba napuszyli. Widok szczerze powiem imponujący.
strasznie malutkie toto :roll: ja u siebie mam 24l, i więcej rybek już nie wpuszczę bo to byłoby za dużo

ja jestem zakochana w bojownikach, marzy mi się taki

http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty%20z%20neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg

tylko to kosztuje krocie ;)

Posted

[quote name='Vectra']http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty z neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg
cudo :loveu:

a ja czytam o jeżykach afrykańskich :grins: i kocham je coraz bardziej :grins:

PS bojownik mieszkał w 120litrowym akwarium ... w tym czymś przejściowo ;)
ufff bo już się wystraszyłam że rybek cierpienie miał :evil_lol:

jakby co, to się sezon zaczyna, i jeżyki się powinny rodzić ;) w warszawie wydaje mi się że nawet jakiś hodowca jest, ale nie jestem pewna, bo nie wiercą mnie ssaki egzotyczne, aleee mogę popytać ;) wdzięczne zwierzątka, i nocne

Posted

[quote name='Unbelievable']a kradnij, nie moja autorska a też zasłyszana ;) poza tym Broom ma dwie komendy na kładzenie się- pac, czyli kłądź się ładnie i czekaj na dalsze polecenia, i połóż się- czyli leż i mnie nie denerwuj a najlepiej to idź spać :evil_lol:

strasznie malutkie toto :roll: ja u siebie mam 24l, i więcej rybek już nie wpuszczę bo to byłoby za dużo

ja jestem zakochana w bojownikach, marzy mi się taki

http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty z neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg

tylko to kosztuje krocie ;)

Skąd? :razz: Może więcej pomysłów zaczerpnę :diabloti: No mój Rudy z kolei na komendę waruj wie, że musi pyszczek przy ziemi trzymać :)

No ja w 25 trzymałam jednego bojownika, do tego 3 kirysy i 2 kosiarki.
Moje dwa bojowniki mieszkały w akwa ponad 70 litrów może dlatego obaj dożyli sędziwego wieku.

Piękny jest :loveu:
Czyli ile? :razz:

Posted

Luzia napisał(a):
Skąd? :razz: Może więcej pomysłów zaczerpnę :diabloti: No mój Rudy z kolei na komendę waruj wie, że musi pyszczek przy ziemi trzymać :)

No ja w 25 trzymałam jednego bojownika, do tego 3 kirysy i 2 kosiarki.
Moje dwa bojowniki mieszkały w akwa ponad 70 litrów może dlatego obaj dożyli sędziwego wieku.

Piękny jest :loveu:
Czyli ile? :razz:

od znajomych psich chyba :hmmmm: :evil_lol:

kieryski niestety lubią dużo miejsca, kosiarki to samo, w ogóle do 25 to niewiele rybek się nadaje

nie mam pojęcia :diabloti: weź i to znajdź na sprzedaż :grins:

Posted

Unbelievable napisał(a):
od znajomych psich chyba :hmmmm: :evil_lol:

kieryski niestety lubią dużo miejsca, kosiarki to samo, w ogóle do 25 to niewiele rybek się nadaje

nie mam pojęcia :diabloti: weź i to znajdź na sprzedaż :grins:

Chyba? :evil_lol:

A właśnie że kiryski wcale nie potrzebują nie wiadomo czego, z tego co wiem są to to typowo przy brzegowe ryby :)

Nie dzięki :eviltong:

Posted

Jak możesz to popytaj , będę wdzięczna , nie musi być już zaraz ;) chętnie od kogoś kto pomoże i da korepetycje. Poczytałam o opiece , ale to lepiej jak ktoś opowie z doświadczenia i słowami :)
jutro mamie pokażę takie maleństwo i czy zaskoczy.
Myślę że taki stworzak dla niej idealny.

Skoro nauczyła chomiki , na hasło pakować zadki do transportetków , na czas sprzątania , to jeża oswoi :diabloti: Oddam mu swój pokój ;)
Kiedyś padłam , słyszę z pokoju tam gdzie chomiki mieszkały ... mamę która głosem proszącym , ale nie znającym sprzeciwu przemawia - Emilek proszę szybciutko wchodzić do kontenerka , babcia musi ci posprzątać i nie wierzyłam w to co zobaczyłam ... Emilek przycupnął , popatrzył na mamę , skierował się do wyjścia z klatki i wlazł do transporterka.