Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Unbelievable']u mnie kwestia wyboru była prosta dzięki gramowi, ale generalnie bardzo dużo ludzi woli suczki[/QUOTE]

W BC?
jest jakis konkretny powód?
Też kiedyś wolałam suczki zmieniło mi się to po Atosie..

Posted

[quote name='Unbelievable']u mnie kwestia wyboru była prosta dzięki gramowi, ale generalnie bardzo dużo ludzi woli suczki[/QUOTE]

to jest fenomen , ale mają zazwyczaj najgorsze zdanie o samcach , ci co nigdy samca nie mieli ..
a ja mam już od wielu osób wycałowane stopy , że dali się nabrać na samca i nie chcą już nigdy suki :diabloti:

Posted

No bo suczki są słitaśne i kochające i trzymają się domu, bla bla bla... Tylko dlaczego mnie się trafiła akurat niezależna cholera? :evil_lol: A jak zgłębiłam temat to okazało się, że sunie wcale nie są takie święte, na jakie się je kreuje... Poznanie przeciętnej dojrzałej suki, niekoniecznie słitaśnej i kochającej cały świat, chyba nieco zmienia podejście do psich płci :evil_lol:

Posted

a ja wolę suki własnie za ich suczy charakter :lol:
nigdy nie powiem że są łagodniejsze blabla bo to nie prawda, bardzo mało jest dorosłych suk które potrafią dogadać się z innymi dorosłymi sukami , znam zaledwie parę! a na psy się tak gada że to one właśnie najcześciej są zaczepne do swojej płci .

Posted

[quote name='Vectra']cuda zdarzają się tylko raz :diabloti: wspomnisz kiedyś moje słowa :evil_lol:[/QUOTE]
A ja miałam dwa cuda.... Kurde to trzeciego już tym bardziej nie będzie ? hihihi , a może Twoja powyższa teoria jest nieprawdziwa:diabloti:

Posted

Myśmy też wybierali psa, bo nie chcieliśmy suki ze względu na "suczy charakter" - jakoś mam wrażenie, że pies bardziej jest zapatrzony w człowieka, choć pewnie to też stereotyp ;)

Posted

jakoś mam wrażenie, że pies bardziej jest zapatrzony w człowieka

A ja mam z kolei wyobrażenie ,że pies jest bardziej zapatrzony w suki, cieczki, który kąt oblać, czy zostanie jeszcze kropla na kolejny i komu wpie***ić :D stereotypy hihihi

Posted (edited)

[quote name='eria']A ja mam z kolei wyobrażenie ,że pies jest bardziej zapatrzony w suki, cieczki, który kąt oblać, czy zostanie jeszcze kropla na kolejny i komu wpie***ić :D stereotypy hihihi[/QUOTE]
eeeeeeeeeeee , miałaś niesterylizowaną suczkę z szalejącym libido ?
to jest dopiero fenomen.
a kastratki i cieczkę ? samce wypadają blado :diabloti:
Najbardziej znaczące teren istoty w moim domu , to Lalka i Klamka
a najbardziej wpatrzonym w moje oczy zwierzątkiem jest mój Franio.

z samcem trzeba umieć się dogadać ;) zresztą ja i przyjaciół to mam płci męskiej nie bez powodu :)

Edited by Vectra
Posted

O, właśnie - znaczenie... Zu się nie ma czego wstydzić w tym temacie, spokojnie potrafi na znaczną wysokość nalać na drzewo np. :evil_lol: Nie mówiąc o tym, że rzadko sika jak "normalna suczka", zwykle podrywa co najmniej jedną nogę :eviltong:

Te wszystkie cechy niby przypisane do konkretnej płci to chyba kwestia bardzo indywidualna ;)

Posted

ja mialam w życiu i samce i suki i zdecydowanie łatwiejsze w opanowaniu są samce;-) suki, to są suki i tyle:diabloti: a jak suke jeszcze wyciachasz, to jej się kiełbie we łbie robi i wtedy jest wesoło:diabloti:
to są oczywiscie tylko moje doświadczenia:evil_lol: jak sie mnie ktoś pyta czy wybrac suke, czy psa zawsze mówie im o przykładzie z moich psów: jak każesz psu wykonac komende która dobrze potrafi, to ją po prostu wykonuje ...jak kazesz wykonać ją suce, to ona najpierw upewni się czy oby napewno jej się to opyla akurat w tym momencie:diabloti:
w tej chwili mam wyciachanego samca i nieciachaną suke i zaczynam się zastanawiać, czy jak ją wyciacham dam rade nad nią zapanować:cool1:

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']
w tej chwili mam wyciachanego samca i nieciachaną suke i zaczynam się zastanawiać, czy jak ją wyciacham dam rade nad nią zapanować:cool1:[/QUOTE]
Miałam tak samo, teraz została mi tylko suka. I niesety ale masz sporo racji i z mojego doświadczenia.
Moja Kora zanim coś zrobi to 5 minut się zastanowi, a nawet gdy jej sie to opyla to nie chce jej sie ;p
Natomiast z BC znam dużo suczek, no i są superowe.Więc to też możliwe że zalezy od rasy

Posted

[quote name='Vectra']Ja tam wole samce i koniec i kropka ..[/QUOTE]
Jestem tego samego zdania;-) Miałam sukę tylko jedną i z wyboru więcej suki nie mam i nie będę miała - SAMCE SĄ ŁATWIEJSZE W OBSŁUDZE:lol:;-)

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
ja mialam w życiu i samce i suki i zdecydowanie łatwiejsze w opanowaniu są samce;-) suki, to są suki i tyle:diabloti: a jak suke jeszcze wyciachasz, to jej się kiełbie we łbie robi i wtedy jest wesoło:diabloti:
to są oczywiscie tylko moje doświadczenia:evil_lol: jak sie mnie ktoś pyta czy wybrac suke, czy psa zawsze mówie im o przykładzie z moich psów: jak każesz psu wykonac komende która dobrze potrafi, to ją po prostu wykonuje ...jak kazesz wykonać ją suce, to ona najpierw upewni się czy oby napewno jej się to opyla akurat w tym momencie:diabloti:
w tej chwili mam wyciachanego samca i nieciachaną suke i zaczynam się zastanawiać, czy jak ją wyciacham dam rade nad nią zapanować:cool1:

Ja mam wręcz odmienne zdanie, miałam psy i mam teraz po raz pierwszy sukę i stwierdzam że "nigdy więcej psów" :diabloti:

Guest papillonek
Posted

Unbelievable napisał(a):
Też bym pooglądała :diabloti:
jestem w łomży więc postaram się zrobić jakieś zdjęcia we wtorek.

I nic nie mówisz??? :smhair2:

Posted

papillonek napisał(a):
I nic nie mówisz??? :smhair2:

bo nie miałam czasu zupełnie, cały weekend byłam w warszawie a teraz już w gdańsku jestem

Grami z powodów bardzo różnych został w Łomży z moimi rodzicami, na razie na próbę i jak nie będzie tęsknił za bardzo zostanie na stałe

Posted

Unbelievable napisał(a):
bo nie miałam czasu zupełnie, cały weekend byłam w warszawie a teraz już w gdańsku jestem

Grami z powodów bardzo różnych został w Łomży z moimi rodzicami, na razie na próbę i jak nie będzie tęsknił za bardzo zostanie na stałe

no widzisz, i odstawiłaś starego psa, niedobra!