Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vectra napisał(a):
sztuczka to będzie , jak ją odstygnę :diabloti: bo ona nawet oczami nie mruga .. a kliker służy do nauki głupot , a nie zastygania :placz:

hehe :D masz w ręku narzedzie predysponujące Cie do bycia zaklinaczem psów :D :diabloti:

Unbelievable napisał(a):
ona nie chce tego jeść :roll:

już jej przeszło :diabloti:
dzięki :)

fajnie :)

TY karmisz suchą z tego co zrozumiałam? a myslałaś o BARFie? :)

Posted

do Klementyny nie trzeba być zaklinaczem , wystarczy kliker w ręku :diabloti:

wyślę ją do Cezara Millana , ona go pokona :evil_lol:

ja się nie dziwie , że pies może nie chcieć ryżu/kleiku , bo ja też tego do buzi nie wezmę .... dlatego dodaję troszkę masła lub odrobinę karmy mokrej ;) albo namoczonej suchej - by był jakiś smak.

Posted

Vectra napisał(a):

ja się nie dziwie , że pies może nie chcieć ryżu/kleiku , bo ja też tego do buzi nie wezmę .... dlatego dodaję troszkę masła lub odrobinę karmy mokrej ;) albo namoczonej suchej - by był jakiś smak.

Cesar ja będzie trącał, dominował, próbował swych sztuczek a ona ani drgnie :evil_lol::razz: :diabloti:

ja tez sie nie dziwie ze nie chce ryżu kleiku -przeciez to bezsmakowe dziwne coś , niezgodne z naturalnym psim menu :eviltong:

Posted (edited)

Vectra napisał(a):

gotowałam w wodzie od parówek i dałam masła trochę ;) szczur zjada z chęcią takie rarytasy, on woli ryż od karmy :evil_lol:

a i jeszcze o barfie nie napisałam... nie mam ochoty, czasu i cierpliwości żeby się w to bawić ;) zdecydowanie wolę suchą karmę. Z resztą szczura nie mogę przestawić na barf, bo on na to bardzo źle reaguje, więc byłby pokrzywdzony jakby Miotła dostawała

Jeżeli chodzi o moją paczkę, ciągle ma status "na magazynie" :)

Edited by Unbelievable
Posted

Vectra napisał(a):

Daj znać kiedy to ja Rudą też poślę do niego, będzie miał ciężki orzech do zgryzienia :evil_lol:

Salsa dzisiaj na klikanie nieźle pracowała. Puściłam ją na podwórku, bawiła się patykiem i zero reakcji na komendy...patyka na chwilę zmieniłam z zabawki w kliker, kliknęłam jej trochę w ten głupi łeb coby troszkę go pobudzić do pracy i efekt natychmiastowy pozytywny :evil_lol: Sąsiad, który się nam przyglądał spacerując ze swoim psem miał niezłą polewkę z tego :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):

Galina wpieprza sam ryż, dla niej jedzenie nie musi mieć smaku, żeby to zjadła :diabloti:

Posted

a i jeszcze o barfie nie napisałam... nie mam ochoty, czasu i cierpliwości żeby się w to bawić ;-) zdecydowanie wolę suchą karmę.
Jesteś bardzo, bardzo, bardzooo złym człowiekiem :diabloti: :evil_lol:

Posted

jonQuilla napisał(a):
Daj znać kiedy to ja Rudą też poślę do niego, będzie miał ciężki orzech do zgryzienia :evil_lol:

Salsa dzisiaj na klikanie nieźle pracowała. Puściłam ją na podwórku, bawiła się patykiem i zero reakcji na komendy...patyka na chwilę zmieniłam z zabawki w kliker, kliknęłam jej trochę w ten głupi łeb coby troszkę go pobudzić do pracy i efekt natychmiastowy pozytywny :evil_lol: Sąsiad, który się nam przyglądał spacerując ze swoim psem miał niezłą polewkę z tego :evil_lol:

to i ja wysyłam! szczura za uciekanie :grins: swoją drogą nie wiecie czy można zapytać go o taie rzeczy na przykład :hmmmm: znaczy myślę że w sumie to nie on odpowiada, ale ciekawe co by mi napisali :grins:

interesujące wykorzystanie klikania :grins:
Justa napisał(a):
Galina wpieprza sam ryż, dla niej jedzenie nie musi mieć smaku, żeby to zjadła :diabloti:

szczur ma to samo :diabloti:
Amber napisał(a):
Jesteś bardzo, bardzo, bardzooo złym człowiekiem :diabloti: :evil_lol:

wiem, jestem :(

Posted

Unbelievable napisał(a):
interesujące wykorzystanie klikania :grins:

jaki pies taka metoda klikania :evil_lol:
żeby nie było niedomówień...nie zdzieliłam jej tym kijem przez łeb ;) lekko tylko puknęłam, wystarczyło :evil_lol: jej trzeba takie bodźce czasami wysyłać żeby sprowadzić ją na ziemię :stupid:

Posted

jonQuilla napisał(a):
żeby nie było niedomówień...nie zdzieliłam jej tym kijem przez łeb ;) lekko tylko puknęłam, wystarczyło :evil_lol: jej trzeba takie bodźce czasami wysyłać żeby sprowadzić ją na ziemię :stupid:

muszę sprawdzić na Egonie , może jej też trzeba kliknąć klikerem w łeb , to zatrybi , że można się ruszać ? :evil_lol:

dlaczemu nie BARFujesz :(

Posted

Vectra napisał(a):
muszę sprawdzić na Egonie , może jej też trzeba kliknąć klikerem w łeb , to zatrybi , że można się ruszać ? :evil_lol:

Weź bo potem ktoś mnie oskarży że namawiam do stosowania przemocy na psie i dostanę bana na dogo :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Salsa jest bystrym psem ale jej emocje a w sumie brak ich opanowania sprawia że robi się z niej mega idiota. W domu ona potrafi jakoś tam pracować, skupić się w miarę możliwości (bo i tak zawsze jest rozkojarzona) ale na dworze mam wrażenie że jedyne co ma w głowie to przeciąg powstający poprzez wlatywanie wiatru uszami. No ale jest karna więc czasami wystarczy ją zganić słowem albo lekkim pacnięciem i zaczyna jej się przypominać ze jeśli ja coś do niej mówię to ma skupić się na mnie.

Posted

jonQuilla napisał(a):

znam to- ja szczura muszę czasem ukarać za nieprzyjście :diabloti: ohhh już widzę te poruszenie u pozytywnych :loveu:
Vectra napisał(a):

trzeba mnie do TOZu podać, bo moje psy nie jedzą ekologicznej jagnięcinki :(
swją drogą, to jeszcze trochę i nic nie będą jadły bo kuriera DALEJ NIE MA, a status paczki to nadal " w magazynie"

jonQuilla napisał(a):
Weź bo potem ktoś mnie oskarży że namawiam do stosowania przemocy na psie i dostanę bana na dogo :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Salsa jest bystrym psem ale jej emocje a w sumie brak ich opanowania sprawia że robi się z niej mega idiota. W domu ona potrafi jakoś tam pracować, skupić się w miarę możliwości (bo i tak zawsze jest rozkojarzona) ale na dworze mam wrażenie że jedyne co ma w głowie to przeciąg powstający poprzez wlatywanie wiatru uszami. No ale jest karna więc czasami wystarczy ją zganić słowem albo lekkim pacnięciem i zaczyna jej się przypominać ze jeśli ja coś do niej mówię to ma skupić się na mnie.

no ja szczura czasem też muszę trzepnąć jak mu się rozum w tej próżni zgubi ;) znaczy najczęściej tylko krzyczę na niego :evil_lol:

Ogłaszam wszem i wobec, że dzisiaj termometr pokazał temperaturę DODATNIĄ :mdleje: będzie można chodzić na spacerki :loveu:

Posted

Unbelievable napisał(a):

Ogłaszam wszem i wobec, że dzisiaj termometr pokazał temperaturę DODATNIĄ :mdleje: będzie można chodzić na spacerki :loveu:

to zabieraj stworzenia i idziemy w teren ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
a z chęcią bym się przeszła dzisiaj... :diabloti:
podejrzewam że paczki i tak nie dostanę ;)

to możemy iść ale gdzie? dawaj pomysł jak znasz jakieś fajne miejsce :)

Posted

jonQuilla napisał(a):
to możemy iść ale gdzie? dawaj pomysł jak znasz jakieś fajne miejsce :)

no właśnie sęk w tym, że nie znam :evil_lol: ja tylko chodzę na boisko pod blokiem bądź na plażę, ale podobno na zaspie jest fajny duży park

Posted

Unbelievable napisał(a):
no właśnie sęk w tym, że nie znam :evil_lol: ja tylko chodzę na boisko pod blokiem bądź na plażę, ale podobno na zaspie jest fajny duży park

gdzie mniej wiecej na zaspie?
\

Posted

Unbelievable napisał(a):
no ja szczura czasem też muszę trzepnąć jak mu się rozum w tej próżni zgubi ;) znaczy najczęściej tylko krzyczę na niego :evil_lol:

A na Ciebie też tak dziwnie patrzą jak już krzykniesz? :diabloti: Bo jak ja na Erisa huknę to patrzą jakbym mu nogę odrąbała i właśnie jadła.

Jak będziecie na spacerze to zdjęcia poróbcie!

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
A na Ciebie też tak dziwnie patrzą jak już krzykniesz? :diabloti: Bo jak ja na Erisa huknę to patrzą jakbym mu nogę odrąbała i właśnie jadła.

zwykle nie mamy widzów, więc w sumie nie wiem :diabloti: największe wrażenie robi frisbee, albo szczur wskakujący na rączki którego ja później rzucam, i on znowu mi wskakuje :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):
tylko taki rozgotowany na papkę , po innym będzie srać dalej niż widzieć ;)

większość ludzi popełnia ten błąd, nie rozgotowuje na maska ryżu tylko daje takie lekko rozgotowany...a pozniej biegunka po ryżu hihi
Vectra napisał(a):

ojjj chciałabym to zobaczyc:-)
Unbelievable napisał(a):

Jeżeli chodzi o moją paczkę, ciągle ma status "na magazynie" :)

i jak paczka??
Unbelievable napisał(a):

wiem, jestem :(

karmisz barfem - jesteś zła, nie karmisz tez jesteś zła, to ja nie wiem czym juz te psy mamy karmić? powietrzem?
jonQuilla napisał(a):

haha pozytywni by się przekręcili;-)