betty_labrador Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Vectra napisał(a):sztuczka to będzie , jak ją odstygnę :diabloti: bo ona nawet oczami nie mruga .. a kliker służy do nauki głupot , a nie zastygania :placz: hehe :D masz w ręku narzedzie predysponujące Cie do bycia zaklinaczem psów :D :diabloti: Unbelievable napisał(a):ona nie chce tego jeść :roll: już jej przeszło :diabloti: dzięki :) fajnie :) TY karmisz suchą z tego co zrozumiałam? a myslałaś o BARFie? :) Quote
Vectra Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 do Klementyny nie trzeba być zaklinaczem , wystarczy kliker w ręku :diabloti: wyślę ją do Cezara Millana , ona go pokona :evil_lol: ja się nie dziwie , że pies może nie chcieć ryżu/kleiku , bo ja też tego do buzi nie wezmę .... dlatego dodaję troszkę masła lub odrobinę karmy mokrej ;) albo namoczonej suchej - by był jakiś smak. Quote
betty_labrador Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Vectra napisał(a):do Klementyny nie trzeba być zaklinaczem , wystarczy kliker w ręku :diabloti: wyślę ją do Cezara Millana , ona go pokona :evil_lol: ja się nie dziwie , że pies może nie chcieć ryżu/kleiku , bo ja też tego do buzi nie wezmę .... dlatego dodaję troszkę masła lub odrobinę karmy mokrej ;) albo namoczonej suchej - by był jakiś smak. Cesar ja będzie trącał, dominował, próbował swych sztuczek a ona ani drgnie :evil_lol::razz: :diabloti: ja tez sie nie dziwie ze nie chce ryżu kleiku -przeciez to bezsmakowe dziwne coś , niezgodne z naturalnym psim menu :eviltong: Quote
FredziaFredzia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Vectra napisał(a):wyślę ją do Cezara Millana , ona go pokona :evil_lol: Wyślij, jestem PEWNA że jej w TV nie pokażą jako tej "cudownie odmienionej". :diabloti: Quote
Unbelievable Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 (edited) Vectra napisał(a): ja się nie dziwie , że pies może nie chcieć ryżu/kleiku , bo ja też tego do buzi nie wezmę .... dlatego dodaję troszkę masła lub odrobinę karmy mokrej ;) albo namoczonej suchej - by był jakiś smak. gotowałam w wodzie od parówek i dałam masła trochę ;) szczur zjada z chęcią takie rarytasy, on woli ryż od karmy :evil_lol: a i jeszcze o barfie nie napisałam... nie mam ochoty, czasu i cierpliwości żeby się w to bawić ;) zdecydowanie wolę suchą karmę. Z resztą szczura nie mogę przestawić na barf, bo on na to bardzo źle reaguje, więc byłby pokrzywdzony jakby Miotła dostawała Jeżeli chodzi o moją paczkę, ciągle ma status "na magazynie" :) Edited February 13, 2012 by Unbelievable Quote
jonQuilla Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Vectra napisał(a):do Klementyny nie trzeba być zaklinaczem , wystarczy kliker w ręku :diabloti: wyślę ją do Cezara Millana , ona go pokona :evil_lol: Daj znać kiedy to ja Rudą też poślę do niego, będzie miał ciężki orzech do zgryzienia :evil_lol: Salsa dzisiaj na klikanie nieźle pracowała. Puściłam ją na podwórku, bawiła się patykiem i zero reakcji na komendy...patyka na chwilę zmieniłam z zabawki w kliker, kliknęłam jej trochę w ten głupi łeb coby troszkę go pobudzić do pracy i efekt natychmiastowy pozytywny :evil_lol: Sąsiad, który się nam przyglądał spacerując ze swoim psem miał niezłą polewkę z tego :evil_lol: Quote
Justa Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Vectra napisał(a):ja się nie dziwie , że pies może nie chcieć ryżu/kleiku , bo ja też tego do buzi nie wezmę .... dlatego dodaję troszkę masła lub odrobinę karmy mokrej ;) albo namoczonej suchej - by był jakiś smak. Galina wpieprza sam ryż, dla niej jedzenie nie musi mieć smaku, żeby to zjadła :diabloti: Quote
Amber Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 a i jeszcze o barfie nie napisałam... nie mam ochoty, czasu i cierpliwości żeby się w to bawić ;-) zdecydowanie wolę suchą karmę. Jesteś bardzo, bardzo, bardzooo złym człowiekiem :diabloti: :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 jonQuilla napisał(a):Daj znać kiedy to ja Rudą też poślę do niego, będzie miał ciężki orzech do zgryzienia :evil_lol: Salsa dzisiaj na klikanie nieźle pracowała. Puściłam ją na podwórku, bawiła się patykiem i zero reakcji na komendy...patyka na chwilę zmieniłam z zabawki w kliker, kliknęłam jej trochę w ten głupi łeb coby troszkę go pobudzić do pracy i efekt natychmiastowy pozytywny :evil_lol: Sąsiad, który się nam przyglądał spacerując ze swoim psem miał niezłą polewkę z tego :evil_lol: to i ja wysyłam! szczura za uciekanie :grins: swoją drogą nie wiecie czy można zapytać go o taie rzeczy na przykład :hmmmm: znaczy myślę że w sumie to nie on odpowiada, ale ciekawe co by mi napisali :grins: interesujące wykorzystanie klikania :grins: Justa napisał(a):Galina wpieprza sam ryż, dla niej jedzenie nie musi mieć smaku, żeby to zjadła :diabloti: szczur ma to samo :diabloti: Amber napisał(a):Jesteś bardzo, bardzo, bardzooo złym człowiekiem :diabloti: :evil_lol: wiem, jestem :( Quote
jonQuilla Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Unbelievable napisał(a):interesujące wykorzystanie klikania :grins: jaki pies taka metoda klikania :evil_lol: żeby nie było niedomówień...nie zdzieliłam jej tym kijem przez łeb ;) lekko tylko puknęłam, wystarczyło :evil_lol: jej trzeba takie bodźce czasami wysyłać żeby sprowadzić ją na ziemię :stupid: Quote
Vectra Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 jonQuilla napisał(a):jaki pies taka metoda klikania :evil_lol: żeby nie było niedomówień...nie zdzieliłam jej tym kijem przez łeb ;) lekko tylko puknęłam, wystarczyło :evil_lol: jej trzeba takie bodźce czasami wysyłać żeby sprowadzić ją na ziemię :stupid: muszę sprawdzić na Egonie , może jej też trzeba kliknąć klikerem w łeb , to zatrybi , że można się ruszać ? :evil_lol: dlaczemu nie BARFujesz :( Quote
jonQuilla Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Vectra napisał(a):muszę sprawdzić na Egonie , może jej też trzeba kliknąć klikerem w łeb , to zatrybi , że można się ruszać ? :evil_lol: dlaczemu nie BARFujesz :( Weź bo potem ktoś mnie oskarży że namawiam do stosowania przemocy na psie i dostanę bana na dogo :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Salsa jest bystrym psem ale jej emocje a w sumie brak ich opanowania sprawia że robi się z niej mega idiota. W domu ona potrafi jakoś tam pracować, skupić się w miarę możliwości (bo i tak zawsze jest rozkojarzona) ale na dworze mam wrażenie że jedyne co ma w głowie to przeciąg powstający poprzez wlatywanie wiatru uszami. No ale jest karna więc czasami wystarczy ją zganić słowem albo lekkim pacnięciem i zaczyna jej się przypominać ze jeśli ja coś do niej mówię to ma skupić się na mnie. Quote
Unbelievable Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 jonQuilla napisał(a):jaki pies taka metoda klikania :evil_lol: żeby nie było niedomówień...nie zdzieliłam jej tym kijem przez łeb ;) lekko tylko puknęłam, wystarczyło :evil_lol: jej trzeba takie bodźce czasami wysyłać żeby sprowadzić ją na ziemię :stupid: znam to- ja szczura muszę czasem ukarać za nieprzyjście :diabloti: ohhh już widzę te poruszenie u pozytywnych :loveu: Vectra napisał(a):muszę sprawdzić na Egonie , może jej też trzeba kliknąć klikerem w łeb , to zatrybi , że można się ruszać ? :evil_lol: dlaczemu nie BARFujesz :( trzeba mnie do TOZu podać, bo moje psy nie jedzą ekologicznej jagnięcinki :( swją drogą, to jeszcze trochę i nic nie będą jadły bo kuriera DALEJ NIE MA, a status paczki to nadal " w magazynie" jonQuilla napisał(a):Weź bo potem ktoś mnie oskarży że namawiam do stosowania przemocy na psie i dostanę bana na dogo :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Salsa jest bystrym psem ale jej emocje a w sumie brak ich opanowania sprawia że robi się z niej mega idiota. W domu ona potrafi jakoś tam pracować, skupić się w miarę możliwości (bo i tak zawsze jest rozkojarzona) ale na dworze mam wrażenie że jedyne co ma w głowie to przeciąg powstający poprzez wlatywanie wiatru uszami. No ale jest karna więc czasami wystarczy ją zganić słowem albo lekkim pacnięciem i zaczyna jej się przypominać ze jeśli ja coś do niej mówię to ma skupić się na mnie. no ja szczura czasem też muszę trzepnąć jak mu się rozum w tej próżni zgubi ;) znaczy najczęściej tylko krzyczę na niego :evil_lol: Ogłaszam wszem i wobec, że dzisiaj termometr pokazał temperaturę DODATNIĄ :mdleje: będzie można chodzić na spacerki :loveu: Quote
jonQuilla Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Unbelievable napisał(a): Ogłaszam wszem i wobec, że dzisiaj termometr pokazał temperaturę DODATNIĄ :mdleje: będzie można chodzić na spacerki :loveu: to zabieraj stworzenia i idziemy w teren ;) Quote
Unbelievable Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 jonQuilla napisał(a):to zabieraj stworzenia i idziemy w teren ;) a z chęcią bym się przeszła dzisiaj... :diabloti: podejrzewam że paczki i tak nie dostanę ;) Quote
jonQuilla Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Unbelievable napisał(a):a z chęcią bym się przeszła dzisiaj... :diabloti: podejrzewam że paczki i tak nie dostanę ;) to możemy iść ale gdzie? dawaj pomysł jak znasz jakieś fajne miejsce :) Quote
Unbelievable Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 jonQuilla napisał(a):to możemy iść ale gdzie? dawaj pomysł jak znasz jakieś fajne miejsce :) no właśnie sęk w tym, że nie znam :evil_lol: ja tylko chodzę na boisko pod blokiem bądź na plażę, ale podobno na zaspie jest fajny duży park Quote
jonQuilla Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Unbelievable napisał(a):no właśnie sęk w tym, że nie znam :evil_lol: ja tylko chodzę na boisko pod blokiem bądź na plażę, ale podobno na zaspie jest fajny duży park gdzie mniej wiecej na zaspie? \ Quote
Unbelievable Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 jonQuilla napisał(a):gdzie mniej wiecej na zaspie? \ z tego co pamiętam to gdzieś przy szpitalu, zaraz zerknę w google maps Quote
jonQuilla Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Unbelievable napisał(a):z tego co pamiętam to gdzieś przy szpitalu, zaraz zerknę w google maps to już wiem o który Ci chodzi :) tam jest fajnie Quote
Unbelievable Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 jonQuilla napisał(a):to już wiem o który Ci chodzi :) tam jest fajnie w ogóle to będzie łatwiej, gg: 5623111 :diabloti: Quote
FredziaFredzia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Unbelievable napisał(a):no ja szczura czasem też muszę trzepnąć jak mu się rozum w tej próżni zgubi ;) znaczy najczęściej tylko krzyczę na niego :evil_lol: A na Ciebie też tak dziwnie patrzą jak już krzykniesz? :diabloti: Bo jak ja na Erisa huknę to patrzą jakbym mu nogę odrąbała i właśnie jadła. Jak będziecie na spacerze to zdjęcia poróbcie! Quote
Unbelievable Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 FredziaFredzia napisał(a):A na Ciebie też tak dziwnie patrzą jak już krzykniesz? :diabloti: Bo jak ja na Erisa huknę to patrzą jakbym mu nogę odrąbała i właśnie jadła. zwykle nie mamy widzów, więc w sumie nie wiem :diabloti: największe wrażenie robi frisbee, albo szczur wskakujący na rączki którego ja później rzucam, i on znowu mi wskakuje :diabloti: Quote
evel Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Oj tak, wskakiwanie na rączki jest the best :) Quote
sacred PIRANHA Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Vectra napisał(a):tylko taki rozgotowany na papkę , po innym będzie srać dalej niż widzieć ;) większość ludzi popełnia ten błąd, nie rozgotowuje na maska ryżu tylko daje takie lekko rozgotowany...a pozniej biegunka po ryżu hihi Vectra napisał(a): wyślę ją do Cezara Millana , ona go pokona :evil_lol: ojjj chciałabym to zobaczyc:-) Unbelievable napisał(a): Jeżeli chodzi o moją paczkę, ciągle ma status "na magazynie" :) i jak paczka?? Unbelievable napisał(a): wiem, jestem :( karmisz barfem - jesteś zła, nie karmisz tez jesteś zła, to ja nie wiem czym juz te psy mamy karmić? powietrzem? jonQuilla napisał(a):jaki pies taka metoda klikania :evil_lol: haha pozytywni by się przekręcili;-) Quote
Recommended Posts