brjagata Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 ja praktycznie nie mialam szczeniaka i nie znam etapow ich dojrzewania, wiec calkiem mozliwe, ze to jeszcze nie czas, ale wszystko przed wami, a ta kobieta genialnie pracuje ze swoim psem, wiec jest sie od czego uczyc ;) Quote
Unbelievable Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Agathee napisał(a):ja praktycznie nie mialam szczeniaka i nie znam etapow ich dojrzewania, wiec calkiem mozliwe, ze to jeszcze nie czas, ale wszystko przed wami, a ta kobieta genialnie pracuje ze swoim psem, wiec jest sie od czego uczyc ;) no ja myślę że na pierwszy rzut oka widać różnice w "ogarnięciu" jednej i drugiej ;) Quote
Guest papillonek Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Unbelievable napisał(a):hihi no gram to już raczej nie zmądrzeje :evil_lol: Moze na starosc sie uspokoi,ale mówimy chyba o nad aktywnej Broom :cool3: Quote
Vectra Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 nadrabiam pewien wątek , może taką smyczke kup miotle ? mieszkasz nad morzem , to tam Ci odpalą kilka metrów łańcucha takiego jak przyczepiają statki :diabloti: http://d.wiadomosci24.pl/g2/6b/ab/3c/159971_1284744448_7ef1_p.jpeg zmęczy się - jest duża szansa Terrierek umi wariuj :grins: bez dotykania wyedukowana :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 [quote name='papillonek']Moze na starosc sie uspokoi,ale mówimy chyba o nad aktywnej Broom :cool3: tu akurat o Gramie :) [quote name='Vectra']nadrabiam pewien wątek , może taką smyczke kup miotle ? mieszkasz nad morzem , to tam Ci odpalą kilka metrów łańcucha takiego jak przyczepiają statki :diabloti: http://d.wiadomosci24.pl/g2/6b/ab/3c/159971_1284744448_7ef1_p.jpeg zmęczy się - jest duża szansa Terrierek umi wariuj :grins: bez dotykania wyedukowana :evil_lol: hihihihihi może się zmęczy :loveu: :evil_lol: jak uczyłaś? Mam nowy pomysł na Miotłę :grins: w trakcie realizacji, o skuteczności napiszę jutro ;) No i ładnie proszę Gdańszczanki o namiary na weta !!!!!!!! Quote
Vectra Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Kładą siebie na podłodze :diabloti: wtedy położyła się ze mną , to jej KLIK i jakoś kupiła mówiłam że metoda do psa i mówiłam , że Terrierk kliker kupi ... robi też już obrót .. pomijam że robi w mega rozproszeniu , bo reszta psów lata dookoła , bo też chce smaczki :diabloti: ale Terrier jest twardy i hardy w gdańsku powiadasz , jutro zandyndam do moich staffików , zapytam gdzie polecają Quote
Unbelievable Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Vectra napisał(a):Kładą siebie na podłodze :diabloti: wtedy położyła się ze mną , to jej KLIK i jakoś kupiła mówiłam że metoda do psa i mówiłam , że Terrierk kliker kupi ... robi też już obrót .. pomijam że robi w mega rozproszeniu , bo reszta psów lata dookoła , bo też chce smaczki :diabloti: ale Terrier jest twardy i hardy w gdańsku powiadasz , jutro zandyndam do moich staffików , zapytam gdzie polecają ja się dzisiaj położyłam na podłodze to mi miotła prawie włosy zjadła i makijaż cały zlizała :mdleje: właśnie jutro muszę iść na szczepienie z nią, jak mi ktoś nie rzuci mądrego pomysłu to mam weta pod domem, mam nadzieję że mi psa nie skrzywdzi ;) Quote
necianeta89 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Unbelievable napisał(a):ja się dzisiaj położyłam na podłodze to mi miotła prawie włosy zjadła i makijaż cały zlizała :mdleje: ja mam taką codzienną pobudkę, jak małe chcą siku ;) mam za niskie łóżko .... ;) Quote
brjagata Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 ok, ale mi nie chodziło o stopień ogarnięcia, który swoją drogą też jest zadziwiający, bo szczeniak widać mega skupiony i myślący, ale bardziej o to co ona robi z nim i czego uczy, a tutaj między innymi też samokontroli, co mnie się super podoba i wydaje się być przydatne u turbo psów ;) Quote
Unbelievable Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 necianeta89 napisał(a):ja mam taką codzienną pobudkę, jak małe chcą siku ;) mam za niskie łóżko .... ;) współczuję :diabloti: gram jest oduczony lizania nawet rąk, nie lubię tego Agathee napisał(a):ok, ale mi nie chodziło o stopień ogarnięcia, który swoją drogą też jest zadziwiający, bo szczeniak widać mega skupiony i myślący, ale bardziej o to co ona robi z nim i czego uczy, a tutaj między innymi też samokontroli, co mnie się super podoba i wydaje się być przydatne u turbo psów ;) ale ja robię praktycznie to samo, o czym cały czas piszę widziałam racę jak była malunim szczylusiem i wierz mi, że nie zachowywała się lepiej niż Broom :diabloti: Quote
necianeta89 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Unbelievable napisał(a):współczuję :diabloti: gram jest oduczony lizania nawet rąk, nie lubię tego Piski w klatce mnie nie budziły, a skok na głowę o 7 czy 8 już owszem ;) Quote
Vectra Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Unbelievable napisał(a):ja się dzisiaj położyłam na podłodze to mi miotła prawie włosy zjadła i makijaż cały zlizała :mdleje: Wyrośnie z tego :diabloti: Terrier ma manie lizania , swoim kilometrowym jęzorem .... małe COSIE niestety gryzie jak wściekłe. Nauczona doświadczeniem , wiem że trzeba przeczekać i przecierpieć .... staffiki przestają same z siebie gryźć jak wymienią zęby :cooldevi: Quote
motyleqq Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 hmmm... Etna ma już ponad rok i ciągle nas wylizuje, głównie przed snem ;) Quote
jonQuilla Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Unbelievable napisał(a):Jako, że zostaję w Gdańsku (rzucili dzisiaj nowy plan :loveu:) to może ktoś zna jakiegoś fajnego, nie za drogiego weta? bo muszę Miotłę zaszczepić Mogę polecić lek. Marcina Czernielewskiego, przyjmuje swoich pacjentów przy ul. Lelewela 23 (to jest niedaleko placku Komorowskiego).... z Kościuszki masz rzut beretem :p Z tym że gostek o ile dobrze pamiętam ma przerwę między 12 a 15 albo między 13 a 16. Quote
Unbelievable Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 jonQuilla napisał(a):Mogę polecić lek. Marcina Czernielewskiego, przyjmuje swoich pacjentów przy ul. Lelewela 23 (to jest niedaleko placku Komorowskiego).... z Kościuszki masz rzut beretem :p Z tym że gostek o ile dobrze pamiętam ma przerwę między 12 a 15 albo między 13 a 16. dzięki, na przyszłość się przyda :) byłam już u tutejszego, zmierzył temperaturę, pytał czy nie było biegunek, kataru etc. i dopiero zaszczepił, więc jak dla mnie ok :) Młoda nawet nie zareagowała, ani na termometr w tyłku, ani na igłę :diabloti: a z wagi zejść nie chciała :evil_lol: grubas najedzony waży 5,5kg :roll: Quote
gops Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Unbelievable napisał(a):dzięki, na przyszłość się przyda :) byłam już u tutejszego, zmierzył temperaturę, pytał czy nie było biegunek, kataru etc. i dopiero zaszczepił, więc jak dla mnie ok :) Młoda nawet nie zareagowała, ani na termometr w tyłku, ani na igłę :diabloti: a z wagi zejść nie chciała :evil_lol: grubas najedzony waży 5,5kg :roll: a jaka jest jej docelowa waga? to teraz pewnie jest wielkości Gramowego :lol: Quote
jonQuilla Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Teraz sobie ogladnełam filmik bo mi wczoraj w pracy nie chcial iśc zbytnio :) Jeju ona jest taka fajna nadpobudliwa :loveu: Prawie tak samo Rudzielec komendy wykonuje...no może jeszcze troche bardziej ekspresyjnie :evil_lol::evil_lol: Quote
Unbelievable Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 gops napisał(a):a jaka jest jej docelowa waga? to teraz pewnie jest wielkości Gramowego :lol: mam nadzieję że koło 13-14kg, inaczej będę pozbawiać kości po trochu:evil_lol: jonQuilla napisał(a):Teraz sobie ogladnełam filmik bo mi wczoraj w pracy nie chcial iśc zbytnio :) Jeju ona jest taka fajna nadpobudliwa :loveu: Prawie tak samo Rudzielec komendy wykonuje...no może jeszcze troche bardziej ekspresyjnie :evil_lol::evil_lol: mnie tam pociesza to, że i tak jest mniej ekspresyjna niż szczur :evil_lol: Quote
gops Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Unbelievable napisał(a):mam nadzieję że koło 13-14kg, inaczej będę pozbawiać kości po trochu:evil_lol: : nie wiem czemu byłam przekonana że bordery maja k.20kg :hmmmm: jakieś większe się wydają się zawsze na zdjęciach :lol: Quote
Unbelievable Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 jonQuilla napisał(a):porąbane psy są faaaajne! :) no jacha! olek mnie pocieszył, napisał że mam to samo co on z Lukiem, więc nie jestem sama :mdleje::evil_lol: gops napisał(a):nie wiem czemu byłam przekonana że bordery maja k.20kg :hmmmm: jakieś większe się wydają się zawsze na zdjęciach :lol: bo one tyle mają ;) tylko Miotły mama to kurdupel, i ona też MUSI być kurduplem :diabloti: Quote
gops Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Unbelievable napisał(a): bo one tyle mają ;) tylko Miotły mama to kurdupel, i ona też MUSI być kurduplem :diabloti: aaaaaaaaa :lol: to dobrze myślałam :lol: kurduple nie są fajne :eviltong: a jaki był tata tez mniejszy ? Quote
Unbelievable Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 gops napisał(a):aaaaaaaaa :lol: to dobrze myślałam :lol: kurduple nie są fajne :eviltong: a jaki był tata tez mniejszy ? tata też nie za duży, 54cm i koło 18kg Quote
gops Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Unbelievable napisał(a):tata też nie za duży, 54cm i koło 18kg o to takiego bordera bym mogła mieć , dla mnie ideał wielkościowy psa . Quote
Recommended Posts