Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja praktycznie nie mialam szczeniaka i nie znam etapow ich dojrzewania, wiec calkiem mozliwe, ze to jeszcze nie czas, ale wszystko przed wami, a ta kobieta genialnie pracuje ze swoim psem, wiec jest sie od czego uczyc ;)

Posted

Agathee napisał(a):
ja praktycznie nie mialam szczeniaka i nie znam etapow ich dojrzewania, wiec calkiem mozliwe, ze to jeszcze nie czas, ale wszystko przed wami, a ta kobieta genialnie pracuje ze swoim psem, wiec jest sie od czego uczyc ;)

no ja myślę że na pierwszy rzut oka widać różnice w "ogarnięciu" jednej i drugiej ;)

Guest papillonek
Posted

Unbelievable napisał(a):
hihi no gram to już raczej nie zmądrzeje :evil_lol:

Moze na starosc sie uspokoi,ale mówimy chyba o nad aktywnej Broom :cool3:

Posted

[quote name='papillonek']Moze na starosc sie uspokoi,ale mówimy chyba o nad aktywnej Broom :cool3:
tu akurat o Gramie :)

[quote name='Vectra']nadrabiam pewien wątek , może taką smyczke kup miotle ? mieszkasz nad morzem , to tam Ci odpalą kilka metrów łańcucha takiego jak przyczepiają statki :diabloti:

http://d.wiadomosci24.pl/g2/6b/ab/3c/159971_1284744448_7ef1_p.jpeg

zmęczy się - jest duża szansa

Terrierek umi wariuj :grins: bez dotykania wyedukowana :evil_lol:

hihihihihi może się zmęczy :loveu: :evil_lol:

jak uczyłaś?

Mam nowy pomysł na Miotłę :grins: w trakcie realizacji, o skuteczności napiszę jutro ;)

No i ładnie proszę Gdańszczanki o namiary na weta !!!!!!!!

Posted

Kładą siebie na podłodze :diabloti: wtedy położyła się ze mną , to jej KLIK i jakoś kupiła
mówiłam że metoda do psa i mówiłam , że Terrierk kliker kupi ... robi też już obrót ..
pomijam że robi w mega rozproszeniu , bo reszta psów lata dookoła , bo też chce smaczki :diabloti:
ale Terrier jest twardy i hardy

w gdańsku powiadasz , jutro zandyndam do moich staffików , zapytam gdzie polecają

Posted

Vectra napisał(a):
Kładą siebie na podłodze :diabloti: wtedy położyła się ze mną , to jej KLIK i jakoś kupiła
mówiłam że metoda do psa i mówiłam , że Terrierk kliker kupi ... robi też już obrót ..
pomijam że robi w mega rozproszeniu , bo reszta psów lata dookoła , bo też chce smaczki :diabloti:
ale Terrier jest twardy i hardy

w gdańsku powiadasz , jutro zandyndam do moich staffików , zapytam gdzie polecają

ja się dzisiaj położyłam na podłodze to mi miotła prawie włosy zjadła i makijaż cały zlizała :mdleje:

właśnie jutro muszę iść na szczepienie z nią, jak mi ktoś nie rzuci mądrego pomysłu to mam weta pod domem, mam nadzieję że mi psa nie skrzywdzi ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
ja się dzisiaj położyłam na podłodze to mi miotła prawie włosy zjadła i makijaż cały zlizała :mdleje:

ja mam taką codzienną pobudkę, jak małe chcą siku ;) mam za niskie łóżko .... ;)

Posted

ok, ale mi nie chodziło o stopień ogarnięcia, który swoją drogą też jest zadziwiający, bo szczeniak widać mega skupiony i myślący, ale bardziej o to co ona robi z nim i czego uczy, a tutaj między innymi też samokontroli, co mnie się super podoba i wydaje się być przydatne u turbo psów ;)

Posted

necianeta89 napisał(a):
ja mam taką codzienną pobudkę, jak małe chcą siku ;) mam za niskie łóżko .... ;)

współczuję :diabloti: gram jest oduczony lizania nawet rąk, nie lubię tego
Agathee napisał(a):
ok, ale mi nie chodziło o stopień ogarnięcia, który swoją drogą też jest zadziwiający, bo szczeniak widać mega skupiony i myślący, ale bardziej o to co ona robi z nim i czego uczy, a tutaj między innymi też samokontroli, co mnie się super podoba i wydaje się być przydatne u turbo psów ;)

ale ja robię praktycznie to samo, o czym cały czas piszę
widziałam racę jak była malunim szczylusiem i wierz mi, że nie zachowywała się lepiej niż Broom :diabloti:

Posted

Unbelievable napisał(a):

Wyrośnie z tego :diabloti: Terrier ma manie lizania , swoim kilometrowym jęzorem .... małe COSIE niestety gryzie jak wściekłe.
Nauczona doświadczeniem , wiem że trzeba przeczekać i przecierpieć .... staffiki przestają same z siebie gryźć jak wymienią zęby :cooldevi:

Posted

Unbelievable napisał(a):
Jako, że zostaję w Gdańsku (rzucili dzisiaj nowy plan :loveu:) to może ktoś zna jakiegoś fajnego, nie za drogiego weta? bo muszę Miotłę zaszczepić

Mogę polecić lek. Marcina Czernielewskiego, przyjmuje swoich pacjentów przy ul. Lelewela 23 (to jest niedaleko placku Komorowskiego).... z Kościuszki masz rzut beretem :p Z tym że gostek o ile dobrze pamiętam ma przerwę między 12 a 15 albo między 13 a 16.

Posted

jonQuilla napisał(a):
Mogę polecić lek. Marcina Czernielewskiego, przyjmuje swoich pacjentów przy ul. Lelewela 23 (to jest niedaleko placku Komorowskiego).... z Kościuszki masz rzut beretem :p Z tym że gostek o ile dobrze pamiętam ma przerwę między 12 a 15 albo między 13 a 16.

dzięki, na przyszłość się przyda :)
byłam już u tutejszego, zmierzył temperaturę, pytał czy nie było biegunek, kataru etc. i dopiero zaszczepił, więc jak dla mnie ok :)

Młoda nawet nie zareagowała, ani na termometr w tyłku, ani na igłę :diabloti: a z wagi zejść nie chciała :evil_lol: grubas najedzony waży 5,5kg :roll:

Posted

Unbelievable napisał(a):
dzięki, na przyszłość się przyda :)
byłam już u tutejszego, zmierzył temperaturę, pytał czy nie było biegunek, kataru etc. i dopiero zaszczepił, więc jak dla mnie ok :)

Młoda nawet nie zareagowała, ani na termometr w tyłku, ani na igłę :diabloti: a z wagi zejść nie chciała :evil_lol: grubas najedzony waży 5,5kg :roll:

a jaka jest jej docelowa waga?
to teraz pewnie jest wielkości Gramowego :lol:

Posted

Teraz sobie ogladnełam filmik bo mi wczoraj w pracy nie chcial iśc zbytnio :)
Jeju ona jest taka fajna nadpobudliwa :loveu: Prawie tak samo Rudzielec komendy wykonuje...no może jeszcze troche bardziej ekspresyjnie :evil_lol::evil_lol:

Posted

gops napisał(a):
a jaka jest jej docelowa waga?
to teraz pewnie jest wielkości Gramowego :lol:

mam nadzieję że koło 13-14kg, inaczej będę pozbawiać kości po trochu:evil_lol:

jonQuilla napisał(a):
Teraz sobie ogladnełam filmik bo mi wczoraj w pracy nie chcial iśc zbytnio :)
Jeju ona jest taka fajna nadpobudliwa :loveu: Prawie tak samo Rudzielec komendy wykonuje...no może jeszcze troche bardziej ekspresyjnie :evil_lol::evil_lol:

mnie tam pociesza to, że i tak jest mniej ekspresyjna niż szczur :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
mam nadzieję że koło 13-14kg, inaczej będę pozbawiać kości po trochu:evil_lol:

:

nie wiem czemu byłam przekonana że bordery maja k.20kg :hmmmm:
jakieś większe się wydają się zawsze na zdjęciach :lol:

Posted

jonQuilla napisał(a):
porąbane psy są faaaajne! :)

no jacha! olek mnie pocieszył, napisał że mam to samo co on z Lukiem, więc nie jestem sama :mdleje::evil_lol:
gops napisał(a):
nie wiem czemu byłam przekonana że bordery maja k.20kg :hmmmm:
jakieś większe się wydają się zawsze na zdjęciach :lol:

bo one tyle mają ;) tylko Miotły mama to kurdupel, i ona też MUSI być kurduplem :diabloti:

Posted

Unbelievable napisał(a):

bo one tyle mają ;) tylko Miotły mama to kurdupel, i ona też MUSI być kurduplem :diabloti:

aaaaaaaaa :lol: to dobrze myślałam :lol:
kurduple nie są fajne :eviltong: a jaki był tata tez mniejszy ?