Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NightQueen napisał(a):
nie wiem czy znajdę cuś takiego w tym momencie, widziałam to kiedyś w TV, nei wiem czy nawet nie u Millana w programie

a już się rozmarzyłam, że pies by mi się zmęczył :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
a już się rozmarzyłam, że pies by mi się zmęczył :evil_lol:

Kup mu kamizelkę, doszyj kieszenie i włóż kamienie :diabloti:

Posted

u mnie gdzieś się wala , obroża z obciążnikami , nie moja taki tam kolega zostawił .... bo jego pies w tym śmigał.
Szczerze mówiąc podziwiam ludzi , którzy zakładają coś takiego psom. Szkoda stawów.

Posted

Justa napisał(a):
kup mu krowi łańcuch i niech ciągnie za sobą :p

muszę pomyśleć o jakiejś butelce z wodą przy szelkach czy czymś takim :evil_lol: może mu zaraz coś wykombinuję :diabloti:

Amber napisał(a):
http://www.pitman.pl/sprzet_treningowy/power_dog-1
Fajna rzecz btw, ale bałabym się trochę ich używać mimo wszystko.

tylko że przy wielkości Grama i taśmie szerokości 5cm to nie jest zbyt dobre rozwiązanie :diabloti: tamte z filmiku są fajniejsze

Posted

Unbelievable napisał(a):
muszę pomyśleć o jakiejś butelce z wodą przy szelkach czy czymś takim :evil_lol: może mu zaraz coś wykombinuję :diabloti:

tylko że przy wielkości Grama i taśmie szerokości 5cm to nie jest zbyt dobre rozwiązanie :diabloti: tamte z filmiku są fajniejsze

To może butelka po jakimś powerade? Będzie bardziej profesjonalnie :diabloti:

Jakie tam niedobre.. NIE BĘDZIE SIĘ DUSIŁ :diabloti:

Posted

Właściciele TTB i innych bojowych używając obciążników trochę w innym celu, żeby zwiększyć masę mięśniowa, a nie po to by psa zmęczyć, używa też się ich trochę inaczej.

sama się zastanawiałam żeby M. sprawić takie szele :diabloti: może ktoś będzie w stanie je uszyć :cool3:

Posted

Jeżeli takiego sprzętu używa się z głową to wzmacnia organizm. Pies o zdrowych stawach nie powinien mieć problemu z lekkim obciążeniem. To jak z ludźmi. Hantelki są OK, ale już wyciskanie 100 kg sztangi bez rozgrzewki może zrobić kuku ;).

Co do szelek Pitmana, bo myślę, że rozmiar S nie ma 5 cm taśmy. Takie na filmiku mogą być trudne do zdobycia w PL. Najlepiej samemu uszyć i tyle ;).

Posted

Justa napisał(a):
To może butelka po jakimś powerade? Będzie bardziej profesjonalnie :diabloti:

Jakie tam niedobre.. NIE BĘDZIE SIĘ DUSIŁ :diabloti:

nie piję powerade niestety :( może moutain dew? :evil_lol:

:evil_lol:

Amber napisał(a):

Co do szelek Pitmana, bo myślę, że rozmiar S nie ma 5 cm taśmy. Takie na filmiku mogą być trudne do zdobycia w PL. Najlepiej samemu uszyć i tyle ;).

ma, jest napisane ;) no i podjerzewam że nie mają mniejszych obciążników

Posted

Unbelievable napisał(a):
nie piję powerade niestety :( może moutain dew? :evil_lol:

:evil_lol:

Od biedy.. :p
A ja dopiero niedawno zostałam uświadomiona, że powerade to izotonik, kurcze.. a przez tyle czasu dodawał mi energii :diabloti: :mdleje:

Posted

Justa napisał(a):
Od biedy.. :p
A ja dopiero niedawno zostałam uświadomiona, że powerade to izotonik, kurcze.. a przez tyle czasu dodawał mi energii :diabloti: :mdleje:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ja ani kawy nie piję, ani energetyków, jakoś mi to nie jest do życia potrzebne na razie :razz:

szczur wydawał się być zdziwionym że coś mu za tyłkiem się ciągnie :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ja ani kawy nie piję, ani energetyków, jakoś mi to nie jest do życia potrzebne na razie :razz:

szczur wydawał się być zdziwionym że coś mu za tyłkiem się ciągnie :evil_lol:

Mnie też JESZCZE nie, ale czuję że to długo nie potrwa..

Błagam Cię ! A filmik???

Posted

Justa napisał(a):
Ah i widzisz ! Jak dasz mu +5kg to będziesz mogła kupić jeszcze szerszą obrożę, bo może zerwać, czy coś :diabloti:

no przecie ma taką, 25mm z kolcami :evil_lol: jak ulał!
Justa napisał(a):
Mnie też JESZCZE nie, ale czuję że to długo nie potrwa..

Błagam Cię ! A filmik???

ja już prawie po sesji, matma zwalczona, 4 i nie pisałam egzaminu :loveu: tylko z fizą się męczę :( no ale jak zdaje 10% ludzi to co się dziwić.... na dodatek mam 4 różne fizyki z różnymi ludźmi, i z oddzielnymi egzaminami na koniec... :roll: na szczęście u mnie można nie zaliczyć czegoś, a nawet paru przedmiotów, i móc dalej studiować

nie będzie filmiku bo szczur ma minę jakbym go katowała :diabloti:

Posted

Unbelievable napisał(a):
no przecie ma taką, 25mm z kolcami :evil_lol: jak ulał!

ja już prawie po sesji, matma zwalczona, 4 i nie pisałam egzaminu :loveu: tylko z fizą się męczę :( no ale jak zdaje 10% ludzi to co się dziwić.... na dodatek mam 4 różne fizyki z różnymi ludźmi, i z oddzielnymi egzaminami na koniec... :roll: na szczęście u mnie można nie zaliczyć czegoś, a nawet paru przedmiotów, i móc dalej studiować

nie będzie filmiku bo szczur ma minę jakbym go katowała :diabloti:

Co to jest 25mm.. TASIEMKA !

Moja sesja się zbliża.. Zwykle przedsesja (zaliczanie ćwiczeń) była o wiele gorsza od sesji, ale w tym roku sesja ją chyba przebija: mam 4 egzaminy 4 dni pod rząd a potem 2 w kolejnym tygodniu - razem 6 :loveu: I żeby nie było - w tym ani jednego zapychacza :mdleje: chirurgia, interna, rozród, choroby zakaźne, anatomia patologiczna..
Ferie będą pracowite..

I tak wszyscy wiemy, że go męczysz :diabloti:

Posted

Justa napisał(a):
Co to jest 25mm.. TASIEMKA !

Moja sesja się zbliża.. Zwykle przedsesja (zaliczanie ćwiczeń) była o wiele gorsza od sesji, ale w tym roku sesja ją chyba przebija: mam 4 egzaminy 4 dni pod rząd a potem 2 w kolejnym tygodniu - razem 6 :loveu: I żeby nie było - w tym ani jednego zapychacza :mdleje: chirurgia, interna, rozród, choroby zakaźne, anatomia patologiczna..
Ferie będą pracowite..

I tak wszyscy wiemy, że go męczysz :diabloti:

fakt, 7cm muszę mu kupić :roll:

ja mam jeszcze tylko jeden plus jakieś poprawy pewnie. U mnie w sumie w tym roku prawie same zapychacze, nic konkretnego :roll:
i właśnie dlatego nie poszłam na wetę :diabloti:
na szczęście wszystko mi się składa tak, że po wzięciu szczeniaka mam ferie(tudzież poprawkową) :loveu:

biedny, skrzywdzony mały terrierek :( taki chudy, jeść nie dostaje :(

Posted

Unbelievable napisał(a):
fakt, 7cm muszę mu kupić :roll:ja mam jeszcze tylko jeden plus jakieś poprawy pewnie. U mnie w sumie w tym roku prawie same zapychacze, nic konkretnego :roll:
i właśnie dlatego nie poszłam na wetę :diabloti:
na szczęście wszystko mi się składa tak, że po wzięciu szczeniaka mam ferie(tudzież poprawkową) :loveu:

biedny, skrzywdzony mały terrierek :( taki chudy, jeść nie dostaje :(

No, 7cm może będzie ok.. Pamiętaj o dobrych, mocnych okuciach, ah i pamiętaj że flexi do 50kg to najmniej !

Cóż.. zważając że 90% wiedzy z tych studiów na niewiele mi się zda to ja nie wiem po co ja się tak męczę :diabloti: W dodatku w tym semestrze leczę krowy i śwnie :p

Oj biedny.. jak śmiesz mieć psa i wychodzić na długie godziny na uczelnię zostawiając go samego w domu !

Posted

Justa napisał(a):
No, 7cm może będzie ok.. Pamiętaj o dobrych, mocnych okuciach, ah i pamiętaj że flexi do 50kg to najmniej !

Cóż.. zważając że 90% wiedzy z tych studiów na niewiele mi się zda to ja nie wiem po co ja się tak męczę :diabloti: W dodatku w tym semestrze leczę krowy i śwnie :p

Oj biedny.. jak śmiesz mieć psa i wychodzić na długie godziny na uczelnię zostawiając go samego w domu !

takie do lin samolotowych kupię, i nici NASA do szycia pokrowców na promy kosmiczne :razz:
FLEXI?! nie nie nie! przeciez to się urwie, wyrwie, pies ucieknie a odłamki smyczy zabiją wszystkich w promieniu 20km!

ja nie wiem na przykłąd na co mi się przyda wiedza jaki pogląd miał nietsche albo inny euklides :evil_lol:

no co ty! przecież ja go zabieram ze sobą, psa się samego nie zostawia!