dog193 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Unbelievable napisał(a): na razie będzie niezdarnym fuj fuj fuj szczeniakiem :evil_lol: niech rośnie jak najszybciej! Hehe, łączę się w bólu :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 yamayka napisał(a):...coś bym wykombinowała, to mu przeszkadza pracować. Pokrywka plastikowa od pudełeczka jakiegoś na żarcie...? Cokolwiek wyraźnego. Chyba nie będzie złaził jak będzie płaskie? no właśnie w sumie nie wiem czy płaskie też będzie dobre, bo kiedyś robiłam z nim strefy na pokrywce i może mu się mylić :roll: ale postaram się coś pokombinować Quote
Vectra Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 a poproszę mi wytłumaczyć , po co pies musi stać na misce ? zainspirowałyście mnie ostatnio do nauki :evil_lol: okazało się , że mój walnięty jazgot Terrierek , kocha się uczyć ... nie chce żreć z miski , zjada tylko w czasie nauk póki co pracujemy z dobrymi wynikami , nad staniem w różnych miejscach i wysokościach , siadaniem i chodzeniem przy nodze , od razu w wersji bez smyczy :diabloti: Quote
Unbelievable Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Vectra napisał(a):a poproszę mi wytłumaczyć , po co pies musi stać na misce ? zainspirowałyście mnie ostatnio do nauki :evil_lol: okazało się , że mój walnięty jazgot Terrierek , kocha się uczyć ... nie chce żreć z miski , zjada tylko w czasie nauk póki co pracujemy z dobrymi wynikami , nad staniem w różnych miejscach i wysokościach , siadaniem i chodzeniem przy nodze , od razu w wersji bez smyczy :diabloti: najpierw się psa uczy chodzenia tylnymi łapami dookoła miski, później robi się z tego dostawianie- tak jest bardziej czytelnie dla psa i łatwiej, później się tą miskę zabiera a tam chodzenie przy nodze, obrocików jej naucz! albo podawania łapki :grins: Quote
Vectra Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Unbelievable napisał(a):najpierw się psa uczy chodzenia tylnymi łapami dookoła miski, później robi się z tego dostawianie- tak jest bardziej czytelnie dla psa i łatwiej, później się tą miskę zabiera a tam chodzenie przy nodze, obrocików jej naucz! albo podawania łapki :grins: umie rapować :grins: i muszę jakoś utrwalić jej uśmieszek , którym mnie co rano obdarza. Jak robie sobie kawę , to opiera się na moim zadku łapami , a jak się odwracam , to wyszczerza górne ząbki - bez kłów. Wygląda kosmicznie Quote
Unbelievable Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 http://3.bp.blogspot.com/_bgkxM4dn8mQ/TSmjUrFB5kI/AAAAAAAAALo/kQHpCA1NFYM/s1600/CarouselAussies_itty_bitty_smile.jpg ? kocham jak psy tak robią :loveu: to jest przesłodkie :evil_lol: Quote
Vectra Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Unbelievable napisał(a):http://3.bp.blogspot.com/_bgkxM4dn8mQ/TSmjUrFB5kI/AAAAAAAAALo/kQHpCA1NFYM/s1600/CarouselAussies_itty_bitty_smile.jpg ? kocham jak psy tak robią :loveu: to jest przesłodkie :evil_lol: no ona to robi , wywala mnie tym z kapci. Mój pierwszy foks to robił , umiał potem uśmiechać się na hasło. Myślałam , że już nigdy nie trafi mi się pies , który się uśmiecha Terrierek u mnie nie jest , bo nikt go nie chciał :diabloti: odkąd ją ujrzałam po raz pierwszy , gdy była już świadoma życia , wiedziałam że to będzie JEDNOSTKA specjalna i życie z nią będzie wyśmienite. No i nie myliłam się.Hanka to jest po prostu staffik.Typowy temperament , zachowania .... Terierek jest jak dr House a wczoraj się bawiłam z sunią JTR :grins: która tymczasowo mieszka z 10 amstaffami Quote
Unbelievable Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Vectra napisał(a): a wczoraj się bawiłam z sunią JTR :grins: która tymczasowo mieszka z 10 amstaffami i jak wrażenia? :diabloti: Quote
Vectra Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Unbelievable napisał(a):i jak wrażenia? :diabloti: szału nie ma :diabloti: daj mi jakieś linki o tej misce :cooldevi: Quote
Illusion Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Ja robiłam dostawianie na książkach i teraz raczej normalnie się dostawia. https://www.youtube.com/watch?v=EPrQ06rbbTU 0:18 obracanie się na książce 1:40 dostawianie (teraz już tak nie macha głową, to dosyć stary filmik :lol:) Może spróbuj z jakimś grubym słownikiem? Quote
gops Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Unbelievable napisał(a):No to żeby nie być gołosłownym filmik który W KOŃCU się załadował po ponad godzinie :mdleje: https://www.youtube.com/watch?v=b1uUvVUwMD0 chętnie się dowiem co robię nie tak bo w obi jestem łysa :razz: wiem ze mu czasem źle klikam ale to już moj timing, ciężko złapać coś poprawnego jak on robi tysiąc rzeczy na sekundę świetnie pracuję! ale faktycznie miska wydaję się mała i "spada" z niej . ja też się nie znam :eviltong: Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 z podkładki też spada :diabloti: on chyba ma problem z lokalizowaniem jej jeżeli na nią nie patrzy, chyba muszę mu zrobić więcej sesji samego kręcenia i przy nagradzaniu pilnować żeby nie schodził z niej, bo mi się to nie podoba wcale a wcale ;) http://youtu.be/_fXQZgEdM38 Quote
motyleqq Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 hm, a jakbyś wzięła dużą książkę, tak jak ja? bo ta podkładeczka jest baaardzo mała :D Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 motyleqq napisał(a):hm, a jakbyś wzięła dużą książkę, tak jak ja? bo ta podkładeczka jest baaardzo mała :D ale jak wezmę dużą książkę to już nie będzie to samo :) będzie miał większe pole do manewru i będzie mu się jeszcze bardziej myliło Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 No i zostały mi już tylko dwa gekony i dwa węże :( Quote
Marta_Ares Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Unbelievable napisał(a):No i zostały mi już tylko dwa gekony i dwa węże :( ale już niedługo dojdzie miotła ;) Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Marta_Ares napisał(a):ale już niedługo dojdzie miotła ;) :loveu::loveu: Quote
Justa Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Martyno, kiedyś pojawił się u Cebie ten filmik (który swoją drogą uwielbiam oglądać :loveu: :mdleje:) http://www.youtube.com/watch?v=bim01gFuvNE I może Ty mi wyjaśnisz co ten pies ma na sobie? Jakieś superhiperaktywne szelki? :p Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 szczerze mówiąc to to wygląda trochę jak kamizelka ratunkowa dla psów : P ona ma 2 zapięcia na brzuchu Quote
Justa Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Unbelievable napisał(a):szczerze mówiąc to to wygląda trochę jak kamizelka ratunkowa dla psów : P ona ma 2 zapięcia na brzuchu No tak.. przy takiej ilości wody dookoła :mdleje: :diabloti: Dziwne toto.. Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Justa napisał(a):No tak.. przy takiej ilości wody dookoła :mdleje: :diabloti: Dziwne toto.. się przyjrzałam jeszcze i ma też uchwyt na plecach, więc na 99% to kamizelka : P Quote
Justa Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 NightQueen napisał(a):to są szelki z obciążnikami ;) Coby się piesek za wysoko nie wybijał? :p Quote
NightQueen Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Justa napisał(a):Coby się piesek za wysoko nie wybijał? :p raczej po to by szybciej się męczył, bo jak widać kiepsko mu to wychodzi :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 jak takie szelki wyglądają? w sensie jakiś sklep czy coś. Zaciekawiło mnie to :diabloti: Quote
Recommended Posts