Unbelievable Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 NightQueen napisał(a):a już myślałam że na potrzeby rozmowy nauczyłaś się Czeskiego :diabloti: jakaś taka ruda ta klucha :evil_lol: na szczęście nie musiałam :evil_lol: no taka... brązowo-rudawa :diabloti: ale one tak mają, plus złe oświetlenie Quote
NightQueen Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 A już myślałam że zamiast B&W wybrałaś rudą :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 NightQueen napisał(a):A już myślałam że zamiast B&W wybrałaś rudą :evil_lol: nie, niestety nie było czekoladek :( chociaż jakieś prawdopodobieństwo istniało Quote
evel Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 To bardzo ciekawe. No zbliżone w sensie wyglądu (zwłaszcza show - ciężkie bordery nieraz bardziej przypominają aussie właśnie) oraz w ogólnej świadomości chyba. Wiesz, ja nie znam aussie. Borderów kilka znam, widuję, dość regularnie, wygadałam już milion godzin z właścicielami ;) A u nas nikt chyba nie ma aussie. A wydaje się, że owsiki są mniej problematyczne, a tu o - bazinga! :evil_lol: Ciekawe, ciekawe... Znaczy ja o aussie nawet nie myślałam, bo mi z wyglądu jakoś nie podchodzą :eviltong: Quote
Unbelievable Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 evel napisał(a):To bardzo ciekawe. No zbliżone w sensie wyglądu (zwłaszcza show - ciężkie bordery nieraz bardziej przypominają aussie właśnie) oraz w ogólnej świadomości chyba. Wiesz, ja nie znam aussie. Borderów kilka znam, widuję, dość regularnie, wygadałam już milion godzin z właścicielami ;) A u nas nikt chyba nie ma aussie. A wydaje się, że owsiki są mniej problematyczne, a tu o - bazinga! :evil_lol: Ciekawe, ciekawe... Znaczy ja o aussie nawet nie myślałam, bo mi z wyglądu jakoś nie podchodzą :eviltong: mi wydają się o wiele trudniejsze. I jakoś ostatnio mi się chyba wyrównał czas spędzony z borderami i ozikami i zdecydowanie bardziej podobają mi się te pierwsze :diabloti: i z charakteru, i z wyglądu Quote
gops Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 żyłam w takiej nieświadomości co do aussi ! w życiu by mi do głowy nie przyszło że to takie trudne psy ;) a klucha fajna , faktycznie rudawa :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Mi się bardziej podobają oziki - te typu show. Jednak co włos to włos :lol: Quote
Unbelievable Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 [quote name='FredziaFredzia']Mi się bardziej podobają oziki - te typu show. Jednak co włos to włos :lol: fuuuuj, dla mnie takie psy tej rasy to pomyłka. Niektóre wyglądają jak berneńczyki.... i nie wiem jak to się ma do osa który miał na farmie pracować i być "umiarkowany" czyli nie za lekki, i nie za ciężki... Szczur i piłka :) http://www.youtube.com/watch?v=EwmM8xvPUSY&feature=share Quote
motyleqq Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 skubany, fajne akrobacje na tej piłce :) Quote
bazylowa Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Oooo a ja właśnie siedzę trochę na borderowym forum, przy okazji nowego projektu obrożowego i czytałam dziś cały wątek o różnicach pomiędzy BC i aussie :) I faktycznie, wnioski takie jak przedstawia Martyna. Quote
Marta_Ares Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='Unbelievable']fuuuuj, dla mnie takie psy tej rasy to pomyłka. Niektóre wyglądają jak berneńczyki.... i nie wiem jak to się ma do osa który miał na farmie pracować i być "umiarkowany" czyli nie za lekki, i nie za ciężki... Szczur i piłka :) http://www.youtube.com/watch?v=EwmM8xvPUSY&feature=share co do aussików to faktycznie te wystawowe niektóre wyglądają strasznie ;/ ale u borderow chyba podobnie jest? znam przynajmniej jednego takiego show który wygląda jak PON:roll: dlatego zwróciłam uwagę na rodziców miotly :loveu: :loveu: panna coraz ładniejsza sie robi:cool3: niezły akrobata na tej piłce :loveu: :loveu: Quote
brjagata Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 i papryczki w glosnikach, no pieknie :loveu: evel napisał(a):Zawsze można szukać szczyla po Raiderze i jakiejś fajnej suce :diabloti: fakt, Raider odziedziczyl po tatusiu ta swietna, mocna, budowe, pies maszyna, po prostu uwielbiam taki typ bordera, no ale jednak pies polskiej hodowli a hamerykanskiej prosto z farmy to jednak co innego :cool3: Quote
Unbelievable Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 bazylowa napisał(a):Oooo a ja właśnie siedzę trochę na borderowym forum, przy okazji nowego projektu obrożowego i czytałam dziś cały wątek o różnicach pomiędzy BC i aussie :) I faktycznie, wnioski takie jak przedstawia Martyna. o, to dobrze, bo ja czasem niektóre rzeczy potrafię sobie w główce wyolbrzymiać ;) Marta_Ares napisał(a):co do aussików to faktycznie te wystawowe niektóre wyglądają strasznie ;/ ale u borderow chyba podobnie jest? znam przynajmniej jednego takiego show który wygląda jak PON:roll: dlatego zwróciłam uwagę na rodziców miotly :loveu: :loveu: panna coraz ładniejsza sie robi:cool3: niezły akrobata na tej piłce :loveu: :loveu: tak, są też bordero-berneńczyki, niestety, jednak z bordera mimo wszystko ciężej zrobić mocną wersję ze względu na budowę wyjściową miotełka pięknieje z dnia na dzień :loveu: Agathee napisał(a):i papryczki w glosnikach, no pieknie :loveu: fakt, Raider odziedziczyl po tatusiu ta swietna, mocna, budowe, pies maszyna, po prostu uwielbiam taki typ bordera, no ale jednak pies polskiej hodowli a hamerykanskiej prosto z farmy to jednak co innego :cool3: no akurat papryczki się trafiły :diabloti: ale geny i tak ma dobre ;) W ogóle to oświadczam, że pozbyłam się TZta, sprzedaję z bólem serca wszystkie swoje gady :( do "nowych domków" poszły już dwie pończochy i dwa geki(Aleksander i Barbarka), i czekam już tylko na odbiór Broom ;) Quote
sacred PIRANHA Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Unbelievable napisał(a): W ogóle to oświadczam, że pozbyłam się TZta, sprzedaję z bólem serca wszystkie swoje gady TZta też sprzedałaś?:-) Quote
Unbelievable Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):TZta też sprzedałaś?:-) niestety nie znalazłam kolejnej głupiej która by go kupiła :( Quote
motyleqq Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Unbelievable napisał(a): W ogóle to oświadczam, że pozbyłam się TZta, sprzedaję z bólem serca wszystkie swoje gady :( do "nowych domków" poszły już dwie pończochy i dwa geki(Aleksander i Barbarka), i czekam już tylko na odbiór Broom ;) większy ból z powodu straty gadów niż TŻta czy tylko mi się wydaje? ;) szkoda, że musisz je sprzedać... Quote
Unbelievable Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 motyleqq napisał(a):większy ból z powodu straty gadów niż TŻta czy tylko mi się wydaje? ;) szkoda, że musisz je sprzedać... nie wydaje :diabloti: też strasznie żałuję, przywiązałam się do nich :( ale niestety w razie czego ciężko jest szukać mieszkania z gadami i dwoma psami Quote
*Monia* Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Unbelievable napisał(a):niestety nie znalazłam kolejnej głupiej która by go kupiła :( i wywaliłaś na ulicę niedobra Ty :evil_lol: widzę że ostatnio sporo osób się TZów pozbywa, ja po ponad 9 latach i nie żałuję :p współczuję trudnej decyzji o pozbyciu się gadów, fajne są... :glaszcze: Quote
gops Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 najbardziej podoba mi sie 2 od lewej :) ale wszystkie są śliczne jak to szczeniorki ;) szkoda tych Twoich gadów , niektóre to nawet ładne były :eviltong: Quote
evel Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Czy mi się zdaje, czy niektóre będą miały sierść medium? ;) Quote
Atkaaaa Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Funky- gen. długa Bailey- krótka Booker- krótka Broom- długa Ray- długa... ale taka mediumowa właśnie, nie jakoś przesadnie ;) on jest nieokreślony xD Quote
BBeta Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 http://i1178.photobucket.com/albums/x373/pundel/386130_1737446492907_1740975770_788857_1537580096_n.jpg Który brzydal Twój? :diabloti: Drugi od prawej? ;) Przy okazji jeszcze raz gratuluję ;) Quote
Unbelievable Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 *Monia* napisał(a):i wywaliłaś na ulicę niedobra Ty :evil_lol: widzę że ostatnio sporo osób się TZów pozbywa, ja po ponad 9 latach i nie żałuję :p współczuję trudnej decyzji o pozbyciu się gadów, fajne są... :glaszcze: hihi :diabloti: no i zapewne wszystkim wyjdzie na dobre :) gops napisał(a):najbardziej podoba mi sie 2 od lewej :) ale wszystkie są śliczne jak to szczeniorki ;) szkoda tych Twoich gadów , niektóre to nawet ładne były :eviltong: tak, sunia tri jest prześliczna :loveu: wszystkie były śliczne! :evil_lol: evel napisał(a):Czy mi się zdaje, czy niektóre będą miały sierść medium? ;) medium, w sensie że jaką? :diabloti: bo medium to jest ta dłuższa, short jest krótka, long jest niepożądana Quote
Unbelievable Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 [quote name='BBeta']http://i1178.photobucket.com/albums/x373/pundel/386130_1737446492907_1740975770_788857_1537580096_n.jpg Który brzydal Twój? :diabloti: Drugi od prawej? ;) Przy okazji jeszcze raz gratuluję ;) tak, dokładnie, druga od prawej :) puchatek :evil_lol: Quote
Recommended Posts