Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NightQueen napisał(a):
a już myślałam że na potrzeby rozmowy nauczyłaś się Czeskiego :diabloti:

jakaś taka ruda ta klucha :evil_lol:

na szczęście nie musiałam :evil_lol:

no taka... brązowo-rudawa :diabloti: ale one tak mają, plus złe oświetlenie

Posted

To bardzo ciekawe. No zbliżone w sensie wyglądu (zwłaszcza show - ciężkie bordery nieraz bardziej przypominają aussie właśnie) oraz w ogólnej świadomości chyba. Wiesz, ja nie znam aussie. Borderów kilka znam, widuję, dość regularnie, wygadałam już milion godzin z właścicielami ;) A u nas nikt chyba nie ma aussie. A wydaje się, że owsiki są mniej problematyczne, a tu o - bazinga! :evil_lol: Ciekawe, ciekawe... Znaczy ja o aussie nawet nie myślałam, bo mi z wyglądu jakoś nie podchodzą :eviltong:

Posted

evel napisał(a):
To bardzo ciekawe. No zbliżone w sensie wyglądu (zwłaszcza show - ciężkie bordery nieraz bardziej przypominają aussie właśnie) oraz w ogólnej świadomości chyba. Wiesz, ja nie znam aussie. Borderów kilka znam, widuję, dość regularnie, wygadałam już milion godzin z właścicielami ;) A u nas nikt chyba nie ma aussie. A wydaje się, że owsiki są mniej problematyczne, a tu o - bazinga! :evil_lol: Ciekawe, ciekawe... Znaczy ja o aussie nawet nie myślałam, bo mi z wyglądu jakoś nie podchodzą :eviltong:

mi wydają się o wiele trudniejsze. I jakoś ostatnio mi się chyba wyrównał czas spędzony z borderami i ozikami i zdecydowanie bardziej podobają mi się te pierwsze :diabloti: i z charakteru, i z wyglądu

Posted

żyłam w takiej nieświadomości co do aussi ! w życiu by mi do głowy nie przyszło że to takie trudne psy ;)
a klucha fajna , faktycznie rudawa :evil_lol:

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Mi się bardziej podobają oziki - te typu show. Jednak co włos to włos :lol:

fuuuuj, dla mnie takie psy tej rasy to pomyłka. Niektóre wyglądają jak berneńczyki.... i nie wiem jak to się ma do osa który miał na farmie pracować i być "umiarkowany" czyli nie za lekki, i nie za ciężki...

Szczur i piłka :)

http://www.youtube.com/watch?v=EwmM8xvPUSY&feature=share

Posted

Oooo a ja właśnie siedzę trochę na borderowym forum, przy okazji nowego projektu obrożowego i czytałam dziś cały wątek o różnicach pomiędzy BC i aussie :) I faktycznie, wnioski takie jak przedstawia Martyna.

Posted

[quote name='Unbelievable']fuuuuj, dla mnie takie psy tej rasy to pomyłka. Niektóre wyglądają jak berneńczyki.... i nie wiem jak to się ma do osa który miał na farmie pracować i być "umiarkowany" czyli nie za lekki, i nie za ciężki...

Szczur i piłka :)

http://www.youtube.com/watch?v=EwmM8xvPUSY&feature=share

co do aussików to faktycznie te wystawowe niektóre wyglądają strasznie ;/
ale u borderow chyba podobnie jest? znam przynajmniej jednego takiego show który wygląda jak PON:roll:

dlatego zwróciłam uwagę na rodziców miotly :loveu: :loveu: panna coraz ładniejsza sie robi:cool3:

niezły akrobata na tej piłce :loveu: :loveu:

Posted

i papryczki w glosnikach, no pieknie :loveu:

evel napisał(a):
Zawsze można szukać szczyla po Raiderze i jakiejś fajnej suce :diabloti:

fakt, Raider odziedziczyl po tatusiu ta swietna, mocna, budowe, pies maszyna, po prostu uwielbiam taki typ bordera, no ale jednak pies polskiej hodowli a hamerykanskiej prosto z farmy to jednak co innego :cool3:

Posted

bazylowa napisał(a):
Oooo a ja właśnie siedzę trochę na borderowym forum, przy okazji nowego projektu obrożowego i czytałam dziś cały wątek o różnicach pomiędzy BC i aussie :) I faktycznie, wnioski takie jak przedstawia Martyna.

o, to dobrze, bo ja czasem niektóre rzeczy potrafię sobie w główce wyolbrzymiać ;)

Marta_Ares napisał(a):
co do aussików to faktycznie te wystawowe niektóre wyglądają strasznie ;/
ale u borderow chyba podobnie jest? znam przynajmniej jednego takiego show który wygląda jak PON:roll:

dlatego zwróciłam uwagę na rodziców miotly :loveu: :loveu: panna coraz ładniejsza sie robi:cool3:

niezły akrobata na tej piłce :loveu: :loveu:

tak, są też bordero-berneńczyki, niestety, jednak z bordera mimo wszystko ciężej zrobić mocną wersję ze względu na budowę wyjściową

miotełka pięknieje z dnia na dzień :loveu:

Agathee napisał(a):
i papryczki w glosnikach, no pieknie :loveu:

fakt, Raider odziedziczyl po tatusiu ta swietna, mocna, budowe, pies maszyna, po prostu uwielbiam taki typ bordera, no ale jednak pies polskiej hodowli a hamerykanskiej prosto z farmy to jednak co innego :cool3:

no akurat papryczki się trafiły :diabloti:

ale geny i tak ma dobre ;)

W ogóle to oświadczam, że pozbyłam się TZta, sprzedaję z bólem serca wszystkie swoje gady :( do "nowych domków" poszły już dwie pończochy i dwa geki(Aleksander i Barbarka), i czekam już tylko na odbiór Broom ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):

W ogóle to oświadczam, że pozbyłam się TZta, sprzedaję z bólem serca wszystkie swoje gady :( do "nowych domków" poszły już dwie pończochy i dwa geki(Aleksander i Barbarka), i czekam już tylko na odbiór Broom ;)

większy ból z powodu straty gadów niż TŻta czy tylko mi się wydaje? ;)
szkoda, że musisz je sprzedać...

Posted

motyleqq napisał(a):
większy ból z powodu straty gadów niż TŻta czy tylko mi się wydaje? ;)
szkoda, że musisz je sprzedać...

nie wydaje :diabloti:
też strasznie żałuję, przywiązałam się do nich :( ale niestety w razie czego ciężko jest szukać mieszkania z gadami i dwoma psami

Posted

Unbelievable napisał(a):
niestety nie znalazłam kolejnej głupiej która by go kupiła :(

i wywaliłaś na ulicę niedobra Ty :evil_lol:
widzę że ostatnio sporo osób się TZów pozbywa, ja po ponad 9 latach i nie żałuję :p

współczuję trudnej decyzji o pozbyciu się gadów, fajne są... :glaszcze:

Posted

najbardziej podoba mi sie 2 od lewej :) ale wszystkie są śliczne jak to szczeniorki ;)

szkoda tych Twoich gadów , niektóre to nawet ładne były :eviltong:

Posted

*Monia* napisał(a):
i wywaliłaś na ulicę niedobra Ty :evil_lol:
widzę że ostatnio sporo osób się TZów pozbywa, ja po ponad 9 latach i nie żałuję :p

współczuję trudnej decyzji o pozbyciu się gadów, fajne są... :glaszcze:

hihi :diabloti:
no i zapewne wszystkim wyjdzie na dobre :)

gops napisał(a):
najbardziej podoba mi sie 2 od lewej :) ale wszystkie są śliczne jak to szczeniorki ;)

szkoda tych Twoich gadów , niektóre to nawet ładne były :eviltong:

tak, sunia tri jest prześliczna :loveu:

wszystkie były śliczne! :evil_lol:
evel napisał(a):
Czy mi się zdaje, czy niektóre będą miały sierść medium? ;)

medium, w sensie że jaką? :diabloti: bo medium to jest ta dłuższa, short jest krótka, long jest niepożądana