gops Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 ale na filmiku czarno-biało :lol: właścicielka chyba lubi ten kolor u psów :lol: Miotła śliczna, puchatek taki :loveu: Quote
Guest papillonek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 gops napisał(a):ale na filmiku czarno-biało :lol: właścicielka chyba lubi ten kolor u psów :lol: Miotła śliczna, puchatek taki :loveu: Nie tylko czarno-biało są tez marmurkowe ;) Super są takie maluchy :loveu: na 3:09 papiś zachowuje się identycznie w stosunku do marmurka jak moja S :lol: Chyba taki urok tej rasy:evil_lol: Quote
Unbelievable Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 westie_justa napisał(a):hmmm ona będzie mieć na imię Miotła? :evil_lol: tak, Broom ;) Marta_Ares napisał(a):pozachwycam się jeszcze mamusią :loveu: :loveu: :loveu: zdecydowanie ładniejsze są takie łysole :loveu: :loveu: na filmiku ten czarno - biały to tatuś? niiieee, to suczka hodowczyni, Ozzie :) papillonek napisał(a):Śmiechowa jest :lol: Niedźwiadek :loveu: :evil_lol: gops napisał(a):ale na filmiku czarno-biało :lol: właścicielka chyba lubi ten kolor u psów :lol: Miotła śliczna, puchatek taki :loveu: no faktycznie, większość psów jest czarno-biała :evil_lol: są tylko dwa biało-sobolowe papillony :diabloti: Quote
Marta_Ares Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Unbelievable napisał(a): niiieee, to suczka hodowczyni, Ozzie :) aaa, ale też widzę fajnej budowy :loveu: :loveu: imię super !! :razz: wiesz juz jak z egzaminami kiedy ją odbierasz? Quote
Unbelievable Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 [quote name='Vectra']mi sie imię Miotła bardzo podoba !!!! tak, Miotła też jest fajna, więc pewnie będzie miała dwa imiona :) do szkolenia itp. wolę imię dźwięczne, czyli Broom, w domu pewnie będzie Miotła, tak samo jak szczur jest Gramem i Szczurem ;) [quote name='Marta_Ares']aaa, ale też widzę fajnej budowy :loveu: :loveu: imię super !! :razz: wiesz juz jak z egzaminami kiedy ją odbierasz? tak, też jest bardzo fajna :) przypuszczalnie 25 stycznia chyba jeszcze nie pokazywałam? jedna z półsióstr Broom z poprzedniego miotu :) http://www.youtube.com/watch?v=lQcGlhOqlY8 Quote
Vectra Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 u mnie też psy mają wiele imion :diabloti: stosownie do okazji i uczynków :evilbat: ale to jest właśnie , mocno edukacyjne ;) to do Broom , musisz jeszcze dobrać Mimip :evil_lol: tak mi się moja ukochana bajka przypomniała - struś pędziwiatr Quote
Unbelievable Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Vectra napisał(a):u mnie też psy mają wiele imion :diabloti: stosownie do okazji i uczynków :evilbat: ale to jest właśnie , mocno edukacyjne ;) to do Broom , musisz jeszcze dobrać Mimip :evil_lol: tak mi się moja ukochana bajka przypomniała - struś pędziwiatr ja zawsze jak ze znajomymi rozmiawiam, i nagle mi się coś o psie przypomni, to zaczynam "a mój szczur wczoraj..." to wszyscy nagle wielkie oczy i "co?! kolejnego zwierzaka przyprowadziłaś?!" :evil_lol: ale kilka razy i już wiedzą o co chodzi :evil_lol: no taaaak :evil_lol: tylko nie chciałabym być kojotem, kiedy ona będzie pędziwiatrem :diabloti: Quote
Guest papillonek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Unbelievable napisał(a):ja zawsze jak ze znajomymi rozmiawiam, i nagle mi się coś o psie przypomni, to zaczynam "a mój szczur wczoraj..." to wszyscy nagle wielkie oczy i "co?! kolejnego zwierzaka przyprowadziłaś?!" :evil_lol: ale kilka razy i już wiedzą o co chodzi :evil_lol: no taaaak :evil_lol: tylko nie chciałabym być kojotem, kiedy ona będzie pędziwiatrem :diabloti: To troche jak mania prześladowcza :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Nie doczytałam: kiedy Miotła bedzie juz u Ciebie? Dobrego Roku:) pzdr. Quote
Iza. Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Asiaczek napisał(a):Nie doczytałam: kiedy Miotła bedzie juz u Ciebie? Dobrego Roku:) pzdr. po 20 stycznia :razz: Quote
Kashdog Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 No nie wierzę normalnie, że się papisiem pochwaliłaś :diabloti: Nie mogę się doczekać aż te dwa egzemplarze trafią do PL :loveu: Quote
FredziaFredzia Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 A to Miotełka nie w Polsce urodzona?:cool3: Quote
Atkaaaa Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Kashdog napisał(a): Nie mogę się doczekać aż te dwa egzemplarze trafią do PL :loveu: Trzy nawet :) Quote
Justa Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 FredziaFredzia napisał(a):A to Miotełka nie w Polsce urodzona?:cool3: Wygląda na to, że Czeszka :diabloti: Quote
Kashdog Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Atkaaaa napisał(a):Trzy nawet :) Łoł! I wszystkie trzy w trójmieście będą? Quote
Unbelievable Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Kashdog napisał(a):Łoł! I wszystkie trzy w trójmieście będą? nie, jeden we wrocławiu ;) Quote
Iza. Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Mały off ale pomoc potrzebna! http://www.dogomania.pl/threads/220069-koszmar-grzywaczy-pod-Wroc%C5%82awiem Potrzebna pomoc w każdej postaci! Finansowej, materialnej czy też DT! Quote
brjagata Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 gratuluje szczunka, również zdziwiona takim wyborem rasy, ale jestem bardzo ciekawa twoich relacji z życia z borderem ;) moim zdaniem ta rasa jest obłędna, ale jak się dobrze poszuka po hodowlach i rodzicach, np. polskie psy niespecjalnie mi się podobają, okropnie chciałabym coś zza oceanu, jakiegoś prawdziwego pracusia :loveu: np. z hodowli Rising Sun, po Rayzorze (ojciec Raidera z nnl), pies ma niesamowitą budowe, nie jest takim szczurkiem jak większość bc, psychika pewnie też niesamowita, no ale pewnie trzeba się okropnie natrudzić, żeby dostać szczeniaka z takiej hodowli, więc jak na razie to niestety tylko marzenia ;) a Miotła to bardzo urocze imię :evil_lol: Quote
evel Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Agathee napisał(a): moim zdaniem ta rasa jest obłędna, ale jak się dobrze poszuka po hodowlach i rodzicach, np. polskie psy niespecjalnie mi się podobają, okropnie chciałabym coś zza oceanu, jakiegoś prawdziwego pracusia :loveu: np. z hodowli Rising Sun, po Rayzorze (ojciec Raidera z nnl), pies ma niesamowitą budowe, nie jest takim szczurkiem jak większość bc, psychika pewnie też niesamowita, no ale pewnie trzeba się okropnie natrudzić, żeby dostać szczeniaka z takiej hodowli, więc jak na razie to niestety tylko marzenia ;) Zawsze można szukać szczyla po Raiderze i jakiejś fajnej suce :diabloti: Martyno, byłabyś skłonna rozwinąć, czemu bc a nie aussie - bo coś wspominałaś, że Ci się styl pracy aussie z człowiekiem nie podoba, ale mogłam coś pokręcić, a to ciekawe zagadnienie, bo w sumie rasy wydają się być dość zbliżone ;) Quote
Unbelievable Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 evel napisał(a): Martyno, byłabyś skłonna rozwinąć, czemu bc a nie aussie - bo coś wspominałaś, że Ci się styl pracy aussie z człowiekiem nie podoba, ale mogłam coś pokręcić, a to ciekawe zagadnienie, bo w sumie rasy wydają się być dość zbliżone ;) zbliżone? jakoś mi się nie wydaje ;) może z wyglądu trochę ale charakteru podobnego ani trochę nie mają. Zacznijmy od genezy ras ;) aussie to były psy... no, do wszystkiego. Do kaczek, bydła, owiec, były cenione przede wszystkim za swoją wszechstronność, często były używane także jako psy tropiące i stróżujące. Musiały więc mieć bardzo twardy charakter, nie zrażać się niczym, przeć do przodu w swym zadaniu nie zważając na przeszkody. Musiały umieć trzymać w ryzach bydło, i pogonić intruza wstępującego na swój teren. No i pochodzą z innego kraju, wiadomo jak wyglądają rancza w USA :diabloti: Bordery miały jedno zadanie- zaganianie owiec. Jak najlepiej, jak najszybciej, jak najskuteczniej. I żadne inne psy nie równają się borderom w tym fachu ;) musiały być oczywiście stanowcze, ale nie aż tak jak aussie, i nie mają tak twardego charakteru. Bordery także są psami pracującymi przede wszystkim wzrokiem, podczas gdy aussie są w powodzeniem używane w dziedzinach które potrzebują użycia nosa, np. ratownictwie górskim czy "gruzowym"(nie pamiętam nazwy), tak już bordery nie są w tym fachu tak dobre i raczej rzadko się ich tak używa. No i bordery mają we wzorcu nawet "latwy do układania" :diabloti: aussie bardzo długo dojrzewają, bardzo długo mają humorki, testują właściciela na ile potrafią, często właściciele mówią że z tymi psami tak na prawdę da się pracować na maksa dopiero jak skończą 2 lata. Uciekają, niszczą, nie boją się niczego i nikogo :diabloti: i trzeba na prawdę bardzo twardej ręki żeby aussie dobrze wychować. A przynajmniej ja poznałam takich egzemplarzy kilka(versality) Quote
NightQueen Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Uwaga! głupie pytanie będzie :diabloti: W jakim języku z hodowczynią gadasz? :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 na szczęście hodowczyni płynnie rozmawia po angielsku i nie mam z tym żadnych problemów :evil_lol: moja sierotka marysia <3 Quote
NightQueen Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 a już myślałam że na potrzeby rozmowy nauczyłaś się Czeskiego :diabloti: jakaś taka ruda ta klucha :evil_lol: Quote
Recommended Posts