Unbelievable Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Justa napisał(a):Okej, to już wszystko wiem :diabloti: Wiesz, średnie sznaucery to aż tak blado mogą nie wypadać.. Ale też bez przesady, w kontaktach z psem trzeba mieć trochę pokory, bo on nas przechytrzy szybciej niż zdążymy się przekonać.. ale nie wszyscy to pojmują :p no, coś o tym wiem :diabloti: szczurzy żadnego głupiego występku przez całe święta :loveu: mimo że się nakręcił jak durny na wigilii u babci, ale mu wybaczę, niewybiegany był Quote
FredziaFredzia Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 To co masz w umowie takiego zapisanego o genetyce? Cudna ta Twoja miotełka, tak myślałam że border albo aussik. Quote
Justa Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Unbelievable napisał(a):no, coś o tym wiem :diabloti: szczurzy żadnego głupiego występku przez całe święta :loveu: mimo że się nakręcił jak durny na wigilii u babci, ale mu wybaczę, niewybiegany był ha ! teraz to będzie wesoło - jedno z fiubździu w głowie, drugie .. bez komentarza :diabloti: Wyraźne nudzi Ci się na tych studiach :D Quote
Unbelievable Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 FredziaFredzia napisał(a):To co masz w umowie takiego zapisanego o genetyce? Cudna ta Twoja miotełka, tak myślałam że border albo aussik. no właśnie praktycznie nic nie mam ;) Justa napisał(a):ha ! teraz to będzie wesoło - jedno z fiubździu w głowie, drugie .. bez komentarza :diabloti: Wyraźne nudzi Ci się na tych studiach :D nudzi? chyba nudziło :diabloti: 3go pierwszy egzamin w sesji(która to się zaczyna 18 stycznia :diabloti:) Quote
Amber Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Nic, a nic mnie nie dziwi, że akurat border... W sumie obstawiałam tylko jeszcze aussie ;). Modna rasa na dogo :diabloti: Jestem baaardzo ciekawa jak ci się będzie z nią układać i ile jest prawdy w tych strasznych, nakręconych i niezmordowanych borderach z ADHD ;). Dla mnie już na starcie wydaje się to prosta rasa bo nie ma 71 cm w kłębie i 40 kg wagi przy temperamencie nafetowanej myszy :evil_lol: W każdym razie, będę stałym gościem galerii :cool3: Quote
gops Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 moje pierwsze podejrzenie to był border lub ausik , faktycznie sporo borderów ostatnio się pojawiło na dogo ;) szczyl jest super , mam nadzieję że spełni Twoje oczekiwania , a tatuś naprawdę fajnie wygląda takie bordery właśnie lubię :loveu: Quote
motyleqq Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 a ja wolę takie bordery jak mamusia, ale i tak klucha jest najsłodsza :loveu: kurczę... zazdroszczę Ci :oops: Quote
Unbelievable Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 Amber napisał(a):Nic, a nic mnie nie dziwi, że akurat border... W sumie obstawiałam tylko jeszcze aussie ;). Modna rasa na dogo :diabloti: Jestem baaardzo ciekawa jak ci się będzie z nią układać i ile jest prawdy w tych strasznych, nakręconych i niezmordowanych borderach z ADHD ;). Dla mnie już na starcie wydaje się to prosta rasa bo nie ma 71 cm w kłębie i 40 kg wagi przy temperamencie nafetowanej myszy :evil_lol: W każdym razie, będę stałym gościem galerii :cool3: pyrek byłby na pewno o wiele większym wyzwaniem, a border to... no, border :evil_lol: po "treningu" ze Szczurem będzie mi na pewno łatwiej, ale z drugiej strony mój to terrier, miotła to owczarek, więc mogą się pojawić zupełnie inne problemy ;) no i takie problemy z wiecznym nakręcaniem się mają tylko psy ze złą psychiką, normalny border wie kiedy może odpocząć. Ja znam sunię która jak nie ma co robić to pasie cienie, ale ona pasie też rowery, samochody i w ogóle jej właścicielka ma z nią dużo dużo problemów właśnie ze względu na niezbyt dobrą psychikę. Z tym że u niej to było widać od początku, a Miotełka oprócz tego, że jest trzepnięta w łepek to nic niepokojącego w niej nie widzę :cool3: gops napisał(a):moje pierwsze podejrzenie to był border lub ausik , faktycznie sporo borderów ostatnio się pojawiło na dogo ;) szczyl jest super , mam nadzieję że spełni Twoje oczekiwania , a tatuś naprawdę fajnie wygląda takie bordery właśnie lubię :loveu: niestety to są okrutnie popularne psy, przez co rasa cierpi ;) kocham stwierdzenie że "jak do sportu to border" :diabloti: a ja byłam bardzo blisko wzięcia Parsona ;) motyleqq napisał(a):a ja wolę takie bordery jak mamusia, ale i tak klucha jest najsłodsza :loveu: kurczę... zazdroszczę Ci :oops: mamusia jest też śliczna :loveu: obydwoje rodziców mi się strasznie podobają :cool3: zazdrość! :evil_lol: Quote
Guest papillonek Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Problemy mogą byc,ale na pewno uda sie im dogadac ;) Poskromiłaś takiego teriera ,a ze szczylem nie dasz rady? :evil_lol: Quote
Vectra Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Ja tak właśnie rozkminiam :diabloti: po terrierze owczarek - to porażka. Nie ogarniam charakterów owczarkowych , żadnych. To na innych zasadach żyje i myśli , o ile w ogóle myśli. Quote
Yuveza Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Vectra napisał(a):Ja tak właśnie rozkminiam :diabloti: po terrierze owczarek - to porażka.. hmmm dałas mi do myslenia :evil_lol: Quote
motyleqq Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Vectra napisał(a):Ja tak właśnie rozkminiam :diabloti: po terrierze owczarek - to porażka. Nie ogarniam charakterów owczarkowych , żadnych. To na innych zasadach żyje i myśli , o ile w ogóle myśli. no a ja w zupełnie drugą stronę mam odczucia... ;) Quote
Unbelievable Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 papillonek napisał(a):Problemy mogą byc,ale na pewno uda sie im dogadac ;) Poskromiłaś takiego teriera ,a ze szczylem nie dasz rady? :evil_lol: też mam taką nadzieję :evil_lol: Vectra napisał(a):Ja tak właśnie rozkminiam :diabloti: po terrierze owczarek - to porażka. Nie ogarniam charakterów owczarkowych , żadnych. To na innych zasadach żyje i myśli , o ile w ogóle myśli. ale porażka w jakim sensie? dla mnie owczarkowy charakter będzie ogromnym wybawieniem i ułatwieniem jeżeli chodzi o sporty psie, bo ja na prawdę mogę pracować nad szybkością, skrętnością, wysyłaniem itp. i mnie taka praca kręci, ale nie da się normalnie pracować z psem który spieprza przy każdej okazji, rzuca się na inne psy i nie można go z oka spuścić, trzeba bacznie obserwować cały czas, bo jedna setna sekundy może zadecydować o tym, czy pies będzie mi pracował dalej czy spierdzieli i nie będzie go kolejnych 20 minut. Ja jestem tym na prawdę zmęczona.... z borderem da się takie rzeczy bardzo szybko wypracować przy odpowiednim prowadzeniu, a terrier to terrier, samowolka ;) nie chciałabym mieć w jednym momencie dwóch psów które mają takie odpały jak Gram Quote
Vectra Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 porażka w sensie , że ja nie lubię miękkich psów :) wolę trudne Gramowe ;) Quote
evel Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Da się wybrać owczarka nie-ciotowatego, z charakterem... Trzeba tylko wiedzieć, gdzie i czego szukać ;) Quote
Unbelievable Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 evel napisał(a):Da się wybrać owczarka nie-ciotowatego, z charakterem... Trzeba tylko wiedzieć, gdzie i czego szukać ;) dokładnie, są i bordery z fajnym charakterkiem, nie poddańczym ;) rodzice miotełki zdecydowanie nie są miękkimi psami, są takie pośrodku, ojciec nawet można powiedzieć że jest twardy jak na owczarkowe standardy. I jak już napisałam, z jednym mam rozrywkę, z drugim chcę mieć trochę spokoju i móc się realizować nie kosztem psa i moich wielkich nerwów. Bo nawet nie wiecie jakiej cierpliwości mnie Gram nauczył :diabloti: Quote
Vectra Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 evel napisał(a):Da się wybrać owczarka nie-ciotowatego, z charakterem... Trzeba tylko wiedzieć, gdzie i czego szukać ;) nie da się , nie te geny ;) ja nie mówię że to cioty , tylko dla mnie cioty , bo lubię niezależne charaktery. to taka rozmowa , jak ja twierdzę że buldożkowe ADHD dla mnie to film w zwolnionym tempie ... i buldożkaże mi wklepują że się nie znam bo mają ADHD i są mega żywiołowe ... a ja powiem że są jak żółwie :diabloti: bo np taki Egon i Franio. Quote
evel Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 A ja bym chciała psa, z którym sobie odpocznę psychicznie i nie będę musiała się użerać i ciągle uważać, czy nie pojawia się COŚ co może sprawić, że zuzowy mózg zrobi error, dlatego właśnie mnie kieruje do owczarków :evil_lol: A jak mi się już znudzi sielanka, to następny będzie doberman albo csv :diabloti: Quote
Vectra Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 evel napisał(a):A ja bym chciała psa, z którym sobie odpocznę psychicznie i nie będę musiała się użerać i ciągle uważać, czy nie pojawia się COŚ co może sprawić, że zuzowy mózg zrobi error, dlatego właśnie mnie kieruje do owczarków :evil_lol: A jak mi się już znudzi sielanka, to następny będzie doberman albo csv :diabloti: BF i można spać spokojnie :diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 evel napisał(a):A ja bym chciała psa, z którym sobie odpocznę psychicznie i nie będę musiała się użerać i ciągle uważać, czy nie pojawia się COŚ co może sprawić, że zuzowy mózg zrobi error, dlatego właśnie mnie kieruje do owczarków :evil_lol: kup sobie mopsa...mam taką sąsiadke co chodzi z trzema....idą sobie i idą i idą i idą...od czasu do czasu ktorys popatrzy w lewo/prawo, czasem dwa na raz popatrzą w lewo/prawo!!! ja tutaj chyba pierwszy raz piszę, więc się witam i fotek miotełki z Gramem doczekac sie juz nie moge i tez zazdroszcze a co! a co do charakterow, to cos w tym jest, ze kazdy ma inny gust i nieco inny punkt widzenia...co dla jednego bedzie wulkanem energi, dla innego bedzie zaledwie srednio aktywnym psem... Quote
FredziaFredzia Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Vectra napisał(a):BF i można spać spokojnie :diabloti: A najlepiej BA :lol: Quote
gops Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 FredziaFredzia napisał(a):A najlepiej BA :lol: mi się strasznie z wyglądu podobają (do charakteru można się przyzwyczaić-joke :lol:)gdyby nie moje 2 piętro w bloku to bym na pewno o nim myślała :loveu: co do charakterów ja również wole teriery niż owczarki ;) Quote
evel Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Ale to chrapie, stęka, pierdzi i w ogóle dlatego Zu by mu robiła bonanzę 24g/dobę, bo ona nie lubi chrumkaczy, a na obedience czy IPO to bulgot raczej nie pohula :evil_lol: Quote
Vectra Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 evel napisał(a):Ale to chrapie, stęka, pierdzi i w ogóle dlatego Zu by mu robiła bonanzę 24g/dobę, bo ona nie lubi chrumkaczy, a na obedience czy IPO to bulgot raczej nie pohula :evil_lol: do charczenia fakt psy muszą przywyknąć ... nie pierdzi , tylko bąki puszcza :diabloti: a nadaje się noo , nooo do spania i przytulania :diabloti: Quote
Atkaaaa Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 no nie wierzę Martynko :D Pochwaliłaś się naszymi cudeńkami <3:loveu::loveu: a miotełka jest teraz wyrąbiście drobna :loveu: Quote
Recommended Posts