motyleqq Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 fajnie fajnie fajnie:loveu: przyjadę do Ciebie wyściskać :evil_lol: Quote
C&B Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Ja chyba tez wiem, i przynam, ze właśnie ona mi się najbardziej z tej gromadki podoba :diabloti: :loveu: Quote
Izabela124. Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 To ta sama hodowla co będzie atki szczyl? Myślałam, że inną rasę wybrałaś, bo kiedyś mi o innej wspominałaś :) Quote
Unbelievable Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Tak, ta sama. A rasa... no cóż, ja wcale bordera nie chciałam :diabloti: ale z wielu względów jednak się zdecydowałam, i mam nadzieję że nie będę żałować :) Mamusia: Liza´s Border Vega blue (Austria), participiant of 3 European Championship in Flyball (Fly 17), competitor in A2, obedience HD, ED A, OCD free, PL 0/0, MDR1 +/+, DNA CEA, TNS normal Tatusia: Brave Clyde ISDS 299850 (UK), herding HWT, IHT-1, IHT-2 HD, ED A, OCD free, DNA CEA, CL, TNS normal http://img5.rajce.idnes.cz/d0502/4/4435/4435009_0c630882843c941a95d64c0b1710abfe/images/IMG_2214.jpg Quote
Izabela124. Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Przyznam, że zdziwiłaś mnie z wyborem rasy. Mamusia ładniutka :) Quote
Unbelievable Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Jak to powiedziała Iza od kaduszki "nigdy bym nie pomyślała że skończysz z borderem, do tego jeszcze czarno-białym" :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Właśnie dostałam zdjęcie, i z wielkiego, grubego szczeniaka zrobiła mi się taka śliczna drobniutka miotełka :loveu: Quote
Justa Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 A tatuś to z tych takich ubogoowłosionych :loveu: Pierwszy raz ostatnio widziałam takiego borderka w klinice, miodzio bez tych kłaków :loveu: Quote
Izabela124. Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Nawet ładna ta Twoja przyszła dziecina :diabloti: Quote
Illusion Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 A mnie ani trochę Twój wybór nie dziwi :eviltong:. Quote
Yuveza Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Mamusia cudo pod kazdym względem :D budowe ma super:D Quote
Unbelievable Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Justa napisał(a):A tatuś to z tych takich ubogoowłosionych :loveu: Pierwszy raz ostatnio widziałam takiego borderka w klinice, miodzio bez tych kłaków :loveu: tak, tatuś jest krotkowłosy :loveu: w ogole jestem w nim zakochana :loveu: mimo że ma łeb jak wiejski kundel uważam że jest super, jest zarąbiście zbudowany, wytrzymały, mądry, i jak pięknie za owieczkami biega :loveu: i daje fajne dzieci :diabloti: Izabela124. napisał(a):Nawet ładna ta Twoja przyszła dziecina :diabloti: dzięki :diabloti: Illusion napisał(a):A mnie ani trochę Twój wybór nie dziwi :eviltong:. a no pewnie dlatego że nie słyszałaś nigdy jak mówiłam, że bordery są durne, brzydkie, nudne i w ogóle fu :diabloti: a już czarno-białe to szczyt pospolitości :diabloti: Quote
Justa Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Unbelievable napisał(a):tak, tatuś jest krotkowłosy :loveu: w ogole jestem w nim zakochana :loveu: mimo że ma łeb jak wiejski kundel uważam że jest super, jest zarąbiście zbudowany, wytrzymały, mądry, i jak pięknie za owieczkami biega :loveu: i daje fajne dzieci :diabloti: Ja się zakochałam w tych krótkowłosych - to kwintesencja smukłości a zarazem wytrzymałości, wyglądu 'wiejskiego burka' ale idealnie zbalansowanego :loveu: One chyba wogóle są mniejsze od tych show, nie? Quote
Unbelievable Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Justa napisał(a):Ja się zakochałam w tych krótkowłosych - to kwintesencja smukłości a zarazem wytrzymałości, wyglądu 'wiejskiego burka' ale idealnie zbalansowanego :loveu: One chyba wogóle są mniejsze od tych show, nie? w sensie że krótkowłose czy ISDSy? bo show są o wiele wiele cięższe. Kid z tego co pamiętam ma ponad 55cm w kłębie i waży koło 18kg, show przy tym wzroście ważyłby pewnie ponad 25kg ;) ale przede wszystkim liczy się budowa, na pewno można znaleźć krótkowłosego "showa" o cięższej budowie, i wcale nie takiego smukłego Quote
Justa Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Unbelievable napisał(a):w sensie że krótkowłose czy ISDSy? bo show są o wiele wiele cięższe. Kid z tego co pamiętam ma ponad 55cm w kłębie i waży koło 18kg, show przy tym wzroście ważyłby pewnie ponad 25kg ;) ale przede wszystkim liczy się budowa, na pewno można znaleźć krótkowłosego "showa" o cięższej budowie, i wcale nie takiego smukłego Yyy.. :p A możesz jaśniej, bo chyba się zgubiłam :p ? Quote
Vectra Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 a umowę masz taką jak chciałaś ? gwarancja na wsio ? :diabloti: tato fajniejszy niż mama , wolę takie boorki ... one lepsze charaktery mają ... pracusie ;) Quote
Unbelievable Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Justa napisał(a):Yyy.. :p A możesz jaśniej, bo chyba się zgubiłam :p ? ISDSy to psy zarejestrowane w organizacji zrzeszającej hodowców borderów czynnie pasących, więc te psy nie mogą być ciężkie i nie wiadomo jak ofutrzone(chociaż obficie ofutrzone też się zdarzają), Kid jest właśnie takim ISDSem(do tego ma podwójną rejestrację, czyli ISDS i FCI, dlatego może mieć mioty rodowodowe w FCI) coś jeszcze wytlumaczyć? :diabloti: Vectra, jasne że nie gwarancja na wsio ;) ale umowa jest w trakcie tworzenia, howodczyni była bardzo zaskoczona moimi pytaniami o jakiekolwiek zapisy dotyczące chorób genetycznych, bo... u nich się tego po prostu nie robi ;) i tak doszłam do wniosku, że polaczki cwaniaczki.... Quote
Guest papillonek Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Nie no nie wierze,border? :lol: Ślicznotka :loveu: ...to kiedy odbierasz?:diabloti: Quote
Justa Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Unbelievable napisał(a):ISDSy to psy zarejestrowane w organizacji zrzeszającej hodowców borderów czynnie pasących, więc te psy nie mogą być ciężkie i nie wiadomo jak ofutrzone(chociaż obficie ofutrzone też się zdarzają), Kid jest właśnie takim ISDSem(do tego ma podwójną rejestrację, czyli ISDS i FCI, dlatego może mieć mioty rodowodowe w FCI) coś jeszcze wytlumaczyć? :diabloti: Czyli te ISDS'y to defakto nie muszą mieć rodowodów? :mdleje: Nie wiem jaki jest ten piesek, który jest u nas w klinice, przychodzi z panią z recepcji do pracy, ale jest mega - takie bordery mi się bardzo podobają :loveu: Choć w domu bym nie chciała, moje serce należy do innej rasy.. (choć ostatnio na forum sznaucerów można sobie poczytać jakie to diabły wcielone i my je wszystkie tylko wybielamy mówiąć, że to mądre i oddane zwierzątka :diabloti:) Quote
Unbelievable Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Justa napisał(a):Czyli te ISDS'y to defakto nie muszą mieć rodowodów? :mdleje: Nie wiem jaki jest ten piesek, który jest u nas w klinice, przychodzi z panią z recepcji do pracy, ale jest mega - takie bordery mi się bardzo podobają :loveu: Choć w domu bym nie chciała, moje serce należy do innej rasy.. (choć ostatnio na forum sznaucerów można sobie poczytać jakie to diabły wcielone i my je wszystkie tylko wybielamy mówiąć, że to mądre i oddane zwierzątka :diabloti:) pewnie, że mają rodowody, tylko niekoniecznie FCI ;) no taa sznaucery w porównaniu do szczura myślę, że wypadają blado :diabloti: Quote
Justa Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Unbelievable napisał(a):pewnie, że mają rodowody, tylko niekoniecznie FCI ;) no taa sznaucery w porównaniu do szczura myślę, że wypadają blado :diabloti: Okej, to już wszystko wiem :diabloti: Wiesz, średnie sznaucery to aż tak blado mogą nie wypadać.. Ale też bez przesady, w kontaktach z psem trzeba mieć trochę pokory, bo on nas przechytrzy szybciej niż zdążymy się przekonać.. ale nie wszyscy to pojmują :p Quote
Recommended Posts