Guest papillonek Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 motyleqq napisał(a):nie jadła papek warzywnych, ale chyba po świętach wrócimy do BARFu, bo na suchej chudnie a jaką karmę podajesz? może trzeba więcej białka? Quote
motyleqq Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 papillonek napisał(a):a jaką karmę podajesz? może trzeba więcej białka? TOTW, ale ona chudnie, bo mało jej je :D Quote
Guest papillonek Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 motyleqq napisał(a):TOTW, ale ona chudnie, bo mało jej je :D No to zmienia postac rzeczy może jej nie smakuje. Ja chyba zacznę dawac kocią karmę,bo ciężko znaleźc dobrą psią z granulkami z którymi sobie radzi i chętnie zje. Kocie karmy są tez w mniejszych opakowaniach i lepiej smkują ;) Quote
Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 motyleqq napisał(a):TOTW, ale ona chudnie, bo mało jej je :D to zmień na bardziej kaloryczną ... TOTW takie nie jest .... jak zwykła bytówka , dla mało aktywnych. U mnie czym pies mniej żarty , dostaje większe bomby kaloryczne .. np 34 białka 30 tłuszczu :) Quote
motyleqq Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Vectra napisał(a):to zmień na bardziej kaloryczną ... TOTW takie nie jest .... jak zwykła bytówka , dla mało aktywnych. U mnie czym pies mniej żarty , dostaje większe bomby kaloryczne .. np 34 białka 30 tłuszczu :) wolę wrócić na BARF :) mój pies po prostu nie przepada za suchą Quote
Unbelievable Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 [quote name='gops']świetnie Gram wygląda ;) w sam raz. to co Ty charta kupiłaś :lol: a morza zazdroszczę :roll: dzięki :loveu: też mi się podoba :cool3: tylko trochę mięśnie opadły, bo przez Bubę miał mniej spacerów... [quote name='motyleqq']chyba się przeprowadzam tam do Was:shake: zapraszam, zapraszam :diabloti: [quote name='evel']Na pewno Gramcio jest nieszczęśliwy, bo biega, a nie się toczy, jak każdy kochany piesek :placz: zobacz na jego biedną minkę :placz: [quote name='NightQueen']no popatrz Martyna, a jednak jeszcze ktoś lubi starego Grama :evil_lol::eviltong: obrożę byś mu nową kupiła, bo bidny pies w starociach chodzi :diabloti: zrób mu zdjęcie w gejowskiej rogza :evil_lol: btw. psy bez jajek wyglądają znacznie sympatyczniej niż z jajcami dyndającymi :diabloti: o dziwo :diabloti: NIE! w gejowskiej wygląda tak tragicznie że nawet nie wystawiam go na światło dzienne :evil_lol: oj tak, o wiele bardziej estetycznie :loveu: [quote name='papillonek']a jaką karmę podajesz? może trzeba więcej białka? raczej więcej tłuszczu ;) [quote name='Vectra']to zmień na bardziej kaloryczną ... TOTW takie nie jest .... jak zwykła bytówka , dla mało aktywnych. U mnie czym pies mniej żarty , dostaje większe bomby kaloryczne .. np 34 białka 30 tłuszczu :) szczur prawie taką je, na bytówce muszę mu strasznie wielgachne porcje dawać żeby nie chudł, a na sportowych nawet się spaść potrafi ;) ostatnio dostawał taką http://www.goldeneagle.pl/?main=2&sub=6&item=40&lang=1 i jestem z niej bardzo zadowolona:loveu: nie ma aż tyle tłuszczu ale też się sprawdzała Quote
Guest papillonek Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Unbelievable napisał(a): raczej więcej tłuszczu ;) No też prawda :) A my kończymy ostatnią próbkę zgarniętą na wystawie :lol: Quote
Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Unbelievable napisał(a): raczej więcej tłuszczu ;) ponosi Cię .. biała nie tłuszczu :) a karma nieźle wygląda , czuć rybe ? Quote
Unbelievable Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Vectra napisał(a):ponosi Cię .. biała nie tłuszczu :) a karma nieźle wygląda , czuć rybe ? to może białka i tłuszczu :diabloti: no tak na chłopski rozum, to żeby przytyć musi się zacząć tłuszcz odkładać...? nie czuć, pachnie najzwyklej na świecie Quote
Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Unbelievable napisał(a):to może białka i tłuszczu :diabloti: no tak na chłopski rozum, to żeby przytyć musi się zacząć tłuszcz odkładać...? nie czuć, pachnie najzwyklej na świecie do odkładania tłuszczu , to są potrzebne węglowodany :) Biało jest tu istotniejsze , nie spalają się mięśnie ... tkanki tłuszczowej , to organizm tak łatwo nie oddaje .. Dlatego czasem bawią mnie diety odchudzające dla ludzi :) tłuszcz i białko można wcinać mimo wsio do woli :) tuczą nas węglowodany ... Znasz taką dietę , chyba kwaśniewskiego .. właśnie opartą o tłuszcz i biało - zero węglowodanów. Quote
Unbelievable Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Vectra napisał(a):do odkładania tłuszczu , to są potrzebne węglowodany :) Biało jest tu istotniejsze , nie spalają się mięśnie ... tkanki tłuszczowej , to organizm tak łatwo nie oddaje .. Dlatego czasem bawią mnie diety odchudzające dla ludzi :) tłuszcz i białko można wcinać mimo wsio do woli :) tuczą nas węglowodany ... Znasz taką dietę , chyba kwaśniewskiego .. właśnie opartą o tłuszcz i biało - zero węglowodanów. ja znam dietę Dukana, moja mama ją stosowała- to jest właśnie same białko i tłuszcze ;) Quote
gops Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Vectra napisał(a):to zmień na bardziej kaloryczną ... TOTW takie nie jest .... jak zwykła bytówka , dla mało aktywnych. U mnie czym pies mniej żarty , dostaje większe bomby kaloryczne .. np 34 białka 30 tłuszczu :) a mi się wydawało że 32/18 to nie tak źle na karme , zwykłe raczej mają 25/15 max - oba wzięłam z 2 różnych smaków totwa. moja po takiej bombie 34/30 to by się chyba toczyła :lol: Quote
Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 gops napisał(a):a mi się wydawało że 32/18 to nie tak źle na karme , zwykłe raczej mają 25/15 max - oba wzięłam z 2 różnych smaków totwa. moja po takiej bombie 34/30 to by się chyba toczyła :lol: dlatego jest tyle rodzai karm , by dla każdego coś miłego .. u mnie po TOTW , Franek i Klamka wyglądały jak po zagłodzeniu :evilbat: Jeśli pies spada z wagi , znaczy że karma za lekka , no i odwrotnie .... teraz zamówiłam RC4800 , co by troszkę im smaka zmienić ... i puszki dla rekonwalescentów ... I jeszcze , problem jest tam , gdzie pies nie jest żarty :) jak pies wcina wsio z apetytem , każdą ilość .. to sobie można bez problemu każdą karmą regulować jego grubość ;) prawie każdą :diabloti: Inaczej jak pies je jak wróbelek. Quote
LadyS Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 gops napisał(a):a mi się wydawało że 32/18 to nie tak źle na karme , zwykłe raczej mają 25/15 max - oba wzięłam z 2 różnych smaków totwa. moja po takiej bombie 34/30 to by się chyba toczyła :lol: U nas JRT jest własnie na TOTW i reaguje bardzo dobrze - chętnie je, energia jest, ładnie wyglądają mięśnie ;) wszystko jest kwestią osobniczą psa. Quote
gops Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Vectra napisał(a):dlatego jest tyle rodzai karm , by dla każdego coś miłego .. u mnie po TOTW , Franek i Klamka wyglądały jak po zagłodzeniu :evilbat: Jeśli pies spada z wagi , znaczy że karma za lekka , no i odwrotnie .... teraz zamówiłam RC4800 , co by troszkę im smaka zmienić ... i puszki dla rekonwalescentów ... I jeszcze , problem jest tam , gdzie pies nie jest żarty :) jak pies wcina wsio z apetytem , każdą ilość .. to sobie można bez problemu każdą karmą regulować jego grubość ;) prawie każdą :diabloti: Inaczej jak pies je jak wróbelek. ja miałam długo problem z niejadkiem , jadła co kilka dni po max 100-200g mając koło 17kg , nagle chyba odezwała się sterylka po 2 latach i suka zjada teraz każdą karmę w każdej ilości , ale trzymam ją na 170g mimo że na opakowaniu piszę koło 210g (ten bardziej kaloryczny totw). więc współczuję niejadków ;) Quote
Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 gops napisał(a):ja miałam długo problem z niejadkiem , jadła co kilka dni po max 100-200g mając koło 17kg , nagle chyba odezwała się sterylka po 2 latach i suka zjada teraz każdą karmę w każdej ilości , ale trzymam ją na 170g mimo że na opakowaniu piszę koło 210g (ten bardziej kaloryczny totw). więc współczuję niejadków ;) Klamka sterylizowana , 4 lata temu ... Franek kastrowany chemicznie .. druga dawka ... z premedytacją dostał też steryd , jak miał kontuzje , że może TO poprawi apetyt :evil_lol: i paradoksalnie , akurat te NAJSPOKOJNIEJSZE :cooldevi: gdyby nie stać nad nimi z kijem podczas jedzenia .. by się zagłodziły. Luks jest z Emilką i Rekinem :) bo apetyt mają , ADHD też ... ich wagę i wygląd reguluje się błyskawicznie. Lalka znowu , szybko przybiera :evilbat: ale ją łatwiej odchudzić, niż Klamkę utuczyć ... Franca teraz waży jakieś 17 kilo , tylko on czegoś jak tkanka tłuszczowa , na sobie nie miał nigdy ... mięśnie pali błyskawicznie ... 2-3 dni jadłowstrętu i potrafi 2kg zwalić ... podobnie z Klamką .. rekordowa waga , to 22,500 ... wzrost lekko ponad 50cm :) teraz waży ok 21 ... pomijam , że pies ze schroniska , w którym był głodzony , powinien łykać żarcie z michą :evil_lol: Quote
motyleqq Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 ladySwallow napisał(a):U nas JRT jest własnie na TOTW i reaguje bardzo dobrze - chętnie je, energia jest, ładnie wyglądają mięśnie ;) wszystko jest kwestią osobniczą psa. racja. ale u mnie nie jest problemem rodzaj karmy i ile ma białka i tłuszczu, tylko fakt, że pies nie chce jeść. i nie tyczy to się tylko TOTW, tylko suchej w ogóle. oczywiście zapewne gdybym kupiła coś znacznie bardziej kalorycznego i Etna jadła by nadal mało, to i tak by nie schudła. jednak wolę żeby jej smakowało i jadła bo chce, a nie w ostateczności na siłę kilka kulek ;) dlatego wracamy na BARF Quote
gops Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Vectra napisał(a):Klamka sterylizowana , 4 lata temu ... Franek kastrowany chemicznie .. druga dawka ... z premedytacją dostał też steryd , jak miał kontuzje , że może TO poprawi apetyt :evil_lol: i paradoksalnie , akurat te NAJSPOKOJNIEJSZE :cooldevi: gdyby nie stać nad nimi z kijem podczas jedzenia .. by się zagłodziły. Luks jest z Emilką i Rekinem :) bo apetyt mają , ADHD też ... ich wagę i wygląd reguluje się błyskawicznie. Lalka znowu , szybko przybiera :evilbat: ale ją łatwiej odchudzić, niż Klamkę utuczyć ... Franca teraz waży jakieś 17 kilo , tylko on czegoś jak tkanka tłuszczowa , na sobie nie miał nigdy ... mięśnie pali błyskawicznie ... 2-3 dni jadłowstrętu i potrafi 2kg zwalić ... podobnie z Klamką .. rekordowa waga , to 22,500 ... wzrost lekko ponad 50cm :) teraz waży ok 21 ... pomijam , że pies ze schroniska , w którym był głodzony , powinien łykać żarcie z michą :evil_lol: ja to się jednak cieszę że mojej się zmieniło :lol: moja się dokarmia na spacerach np łapiąc i zjadając myszy na polach w takim tempie że nie mam szans na reakcję ale to czyste białko :lol: no i adhd nie ma więc musimy uważać . Quote
Unbelievable Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Ja już nie mam problemu i szczur wpierdziela wszystko co mu dam :diabloti: Quote
Unbelievable Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 i filmik króciutki http://youtu.be/QRBknXl1mls Quote
Justa Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Jakie niewiniątko :loveu: Doszłam ostatnio do wniosku, że on jest jak taki piesek dziecięcych marzeń :p Quote
Unbelievable Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Justa napisał(a):Jakie niewiniątko :loveu: Doszłam ostatnio do wniosku, że on jest jak taki piesek dziecięcych marzeń :p taaak! mały śliczny i grzeczny :loveu: czasem :diabloti: edit: właśnie zasnął na siedząco ze skrzyżowanymi łapkami przy talerzu z obiadu :loveu: Quote
Guest papillonek Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Martyna wyczyśc skrzynkę ;) Unbelievable napisał(a):Ja już nie mam problemu i szczur wpierdziela wszystko co mu dam :diabloti: Ja też :D Quote
Obama Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 ladySwallow napisał(a):U nas JRT jest własnie na TOTW i reaguje bardzo dobrze - chętnie je, energia jest, ładnie wyglądają mięśnie ;) wszystko jest kwestią osobniczą psa. My też mieliśmy długo TOTW (rybny) i byłam zadowolona.Teraz mieliśmy w ramach ciekawosktki Lukullus i również muszę dodać ,że całkiem niezła. Quote
Recommended Posts