Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

motyleqq napisał(a):
mam pytanko. jak Ci się udaje podać całą dzienną dawkę karmy z ręki? ja wczoraj próbowałam dać połowę, i dziś dokańczałam :roll:

Gram je przede wszystkim koło 150-160 g karmy :diabloti: poza tym, np. jako jackpot, albo za przybiegnięcie na zawołanie daję mu często całą garść karmy i jakoś idzie :diabloti: często też to co zostaje daję mu do miski, ale zanim może to zjeść to musi zrobić jakieś sztuczki czy zostawanie

Posted

orety, no tak, Etna dwa razy tyle :lol: tyle, że ona nie chce jeść z miski. podchodzi, patrzy i sobie idzie. za to z ręki, tą samą karmę, bierze bardzo chętnie. pierwszy worek po zmianie z BARFu zjadła rewelacyjnie, ale już jej się znudziło :roll: mimo, że zmieniam smaki :roll:

Posted

motyleqq napisał(a):
orety, no tak, Etna dwa razy tyle :lol: tyle, że ona nie chce jeść z miski. podchodzi, patrzy i sobie idzie. za to z ręki, tą samą karmę, bierze bardzo chętnie. pierwszy worek po zmianie z BARFu zjadła rewelacyjnie, ale już jej się znudziło :roll: mimo, że zmieniam smaki :roll:

No to tak jak i szczur :diabloti: może kup inną miskę i jej dawaj z niej trzymając ją w ręce? i też za coś

Posted

ale tu nie chodzi o miskę, bo jakbym włożyła tam np szynkę, to na pewno by zjadła ;) tak samo było na początku jak ją wzięłam, nie chciała za bardzo jeść suchej, to przeszłam na BARF. ale mimo że z mojej ręki zje wszystko, to i przy BARFie potrafiła czymś wzgardzić :evil_lol: może gdybym trzymała miskę, to faktycznie by wtedy zjadła... spróbuję dziś ;)

Posted

motyleqq napisał(a):
ale tu nie chodzi o miskę, bo jakbym włożyła tam np szynkę, to na pewno by zjadła ;) tak samo było na początku jak ją wzięłam, nie chciała za bardzo jeść suchej, to przeszłam na BARF. ale mimo że z mojej ręki zje wszystko, to i przy BARFie potrafiła czymś wzgardzić :evil_lol: może gdybym trzymała miskę, to faktycznie by wtedy zjadła... spróbuję dziś ;)

plastikowe miski też nie kosztują nie wiadomo ile dlatego o tym pomyślałam, a zawsze może to coś pomóc ;)
a przegłodzić próbowałaś?

Posted

nie, bo ciągle coś ćwiczymy, więc tak czy siak dostaje żarcie. dlatego pomyślałam, że dla jej własnego dobra, najlepiej będzie spalić miskę. i tak wydaje mi się, że schudła, od kiedy jest na karmie:shake:

Guest papillonek
Posted

motyleqq napisał(a):
nie, bo ciągle coś ćwiczymy, więc tak czy siak dostaje żarcie. dlatego pomyślałam, że dla jej własnego dobra, najlepiej będzie spalić miskę. i tak wydaje mi się, że schudła, od kiedy jest na karmie:shake:

To my mamy odwrotny problem przed zimą trochę jej się przytyło i więcej zjada niż zwykle.Teraz jest gruba i łysa(codziennie wyciągam z niej jedną dwie garści włosów :lol:)
Ale znam Twój ból kiedy ma cieczke potrafi nie jeśc kilka tygodni i całe dnie najchętniej przesypia.
Teraz tylko je i ciągle zaczepia zeby sie z nia bawic.
W obu fazach jest nieznośna haha

Posted

papillonek napisał(a):
To my mamy odwrotny problem przed zimą trochę jej się przytyło i więcej zjada niż zwykle.Teraz jest gruba i łysa(codziennie wyciągam z niej jedną dwie garści włosów :lol:)
Ale znam Twój ból kiedy ma cieczke potrafi nie jeśc kilka tygodni i całe dnie najchętniej przesypia.
Teraz tylko je i ciągle zaczepia zeby sie z nia bawic.
W obu fazach jest nieznośna haha

eh te suki, albo przed cieczką, albo w trakcie, albo po :shake::evil_lol:
najgorzej, że Etna jest dość szczupła ;) i nie chciałabym, żeby była jeszcze bardziej

Posted

Unbelievable napisał(a):
pragnę zauważyć, iż Szczur stoi na JEDNEJ nodze :diabloti:

Baletnica :loveu:
Oby przyszły towarzysz Szczura za bardzo nie odstawał od niego :diabloti:

Posted

[quote name='Justa']Baletnica :loveu:
Oby przyszły towarzysz Szczura za bardzo nie odstawał od niego :diabloti:
nie ma prawa :diabloti:
[quote name='Illusion']Jak Rose z Titanica :lol:.
Super fotki :loveu:.
zawsze wiedziałam że on jest księżniczką! :evil_lol:
[quote name='gops']wow ile zdjęć :lol:
chudzielec :eviltong: może kluch nie będzie taki szkielecior :lol:

i mam jeszcze więcej! :evil_lol:

będzie będzie, może nawet bardziej :diabloti: aczkolwiek liczę na szerszą klatkę piersiową :diabloti:

Guest papillonek
Posted

motyleqq napisał(a):
eh te suki, albo przed cieczką, albo w trakcie, albo po :shake::evil_lol:
najgorzej, że Etna jest dość szczupła ;) i nie chciałabym, żeby była jeszcze bardziej

dokładnie :evil_lol: Może ją wystyrylizuje,chociaż teraz to juz tylko czekam do cieczki kiedy się ustopoi z tym jedzeniem (nawt w nocy)i bawieniem :roll:
A co z BARF-em było nie tak ze przeszłyście na karmę??

Posted

papillonek napisał(a):
dokładnie :evil_lol: Może ją wystyrylizuje,chociaż teraz to juz tylko czekam do cieczki kiedy się ustopoi z tym jedzeniem (nawt w nocy)i bawieniem :roll:
A co z BARF-em było nie tak ze przeszłyście na karmę??

nie jadła papek warzywnych, ale chyba po świętach wrócimy do BARFu, bo na suchej chudnie

Posted

no popatrz Martyna, a jednak jeszcze ktoś lubi starego Grama :evil_lol::eviltong:

obrożę byś mu nową kupiła, bo bidny pies w starociach chodzi :diabloti:
zrób mu zdjęcie w gejowskiej rogza :evil_lol:

btw. psy bez jajek wyglądają znacznie sympatyczniej niż z jajcami dyndającymi :diabloti: