Unbelievable Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 motyleqq napisał(a):mam pytanko. jak Ci się udaje podać całą dzienną dawkę karmy z ręki? ja wczoraj próbowałam dać połowę, i dziś dokańczałam :roll: Gram je przede wszystkim koło 150-160 g karmy :diabloti: poza tym, np. jako jackpot, albo za przybiegnięcie na zawołanie daję mu często całą garść karmy i jakoś idzie :diabloti: często też to co zostaje daję mu do miski, ale zanim może to zjeść to musi zrobić jakieś sztuczki czy zostawanie Quote
motyleqq Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 orety, no tak, Etna dwa razy tyle :lol: tyle, że ona nie chce jeść z miski. podchodzi, patrzy i sobie idzie. za to z ręki, tą samą karmę, bierze bardzo chętnie. pierwszy worek po zmianie z BARFu zjadła rewelacyjnie, ale już jej się znudziło :roll: mimo, że zmieniam smaki :roll: Quote
Unbelievable Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 motyleqq napisał(a):orety, no tak, Etna dwa razy tyle :lol: tyle, że ona nie chce jeść z miski. podchodzi, patrzy i sobie idzie. za to z ręki, tą samą karmę, bierze bardzo chętnie. pierwszy worek po zmianie z BARFu zjadła rewelacyjnie, ale już jej się znudziło :roll: mimo, że zmieniam smaki :roll: No to tak jak i szczur :diabloti: może kup inną miskę i jej dawaj z niej trzymając ją w ręce? i też za coś Quote
motyleqq Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 ale tu nie chodzi o miskę, bo jakbym włożyła tam np szynkę, to na pewno by zjadła ;) tak samo było na początku jak ją wzięłam, nie chciała za bardzo jeść suchej, to przeszłam na BARF. ale mimo że z mojej ręki zje wszystko, to i przy BARFie potrafiła czymś wzgardzić :evil_lol: może gdybym trzymała miskę, to faktycznie by wtedy zjadła... spróbuję dziś ;) Quote
Unbelievable Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 motyleqq napisał(a):ale tu nie chodzi o miskę, bo jakbym włożyła tam np szynkę, to na pewno by zjadła ;) tak samo było na początku jak ją wzięłam, nie chciała za bardzo jeść suchej, to przeszłam na BARF. ale mimo że z mojej ręki zje wszystko, to i przy BARFie potrafiła czymś wzgardzić :evil_lol: może gdybym trzymała miskę, to faktycznie by wtedy zjadła... spróbuję dziś ;) plastikowe miski też nie kosztują nie wiadomo ile dlatego o tym pomyślałam, a zawsze może to coś pomóc ;) a przegłodzić próbowałaś? Quote
motyleqq Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 nie, bo ciągle coś ćwiczymy, więc tak czy siak dostaje żarcie. dlatego pomyślałam, że dla jej własnego dobra, najlepiej będzie spalić miskę. i tak wydaje mi się, że schudła, od kiedy jest na karmie:shake: Quote
Guest papillonek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 motyleqq napisał(a):nie, bo ciągle coś ćwiczymy, więc tak czy siak dostaje żarcie. dlatego pomyślałam, że dla jej własnego dobra, najlepiej będzie spalić miskę. i tak wydaje mi się, że schudła, od kiedy jest na karmie:shake: To my mamy odwrotny problem przed zimą trochę jej się przytyło i więcej zjada niż zwykle.Teraz jest gruba i łysa(codziennie wyciągam z niej jedną dwie garści włosów :lol:) Ale znam Twój ból kiedy ma cieczke potrafi nie jeśc kilka tygodni i całe dnie najchętniej przesypia. Teraz tylko je i ciągle zaczepia zeby sie z nia bawic. W obu fazach jest nieznośna haha Quote
motyleqq Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 papillonek napisał(a):To my mamy odwrotny problem przed zimą trochę jej się przytyło i więcej zjada niż zwykle.Teraz jest gruba i łysa(codziennie wyciągam z niej jedną dwie garści włosów :lol:) Ale znam Twój ból kiedy ma cieczke potrafi nie jeśc kilka tygodni i całe dnie najchętniej przesypia. Teraz tylko je i ciągle zaczepia zeby sie z nia bawic. W obu fazach jest nieznośna haha eh te suki, albo przed cieczką, albo w trakcie, albo po :shake::evil_lol: najgorzej, że Etna jest dość szczupła ;) i nie chciałabym, żeby była jeszcze bardziej Quote
Justa Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/13grudnia11/DSC_6310.jpg Mega !!! :mdleje: Quote
Unbelievable Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 [quote name='Justa']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/13grudnia11/DSC_6310.jpg Mega !!! :mdleje: pragnę zauważyć, iż Szczur stoi na JEDNEJ nodze :diabloti: Quote
Justa Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Unbelievable napisał(a):pragnę zauważyć, iż Szczur stoi na JEDNEJ nodze :diabloti: Baletnica :loveu: Oby przyszły towarzysz Szczura za bardzo nie odstawał od niego :diabloti: Quote
Amber Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/13grudnia11/DSC_6301.jpg High five ;) Quote
Illusion Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Unbelievable napisał(a):pragnę zauważyć, iż Szczur stoi na JEDNEJ nodze :diabloti: Jak Rose z Titanica :lol:. Super fotki :loveu:. Quote
Vectra Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/13grudnia11/DSC_6310.jpg ale kostucha :diabloti: Quote
gops Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 wow ile zdjęć :lol: chudzielec :eviltong: może kluch nie będzie taki szkielecior :lol: Quote
Unbelievable Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 [quote name='Justa']Baletnica :loveu: Oby przyszły towarzysz Szczura za bardzo nie odstawał od niego :diabloti: nie ma prawa :diabloti: [quote name='Illusion']Jak Rose z Titanica :lol:. Super fotki :loveu:. zawsze wiedziałam że on jest księżniczką! :evil_lol: [quote name='gops']wow ile zdjęć :lol: chudzielec :eviltong: może kluch nie będzie taki szkielecior :lol: i mam jeszcze więcej! :evil_lol: będzie będzie, może nawet bardziej :diabloti: aczkolwiek liczę na szerszą klatkę piersiową :diabloti: Quote
gops Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 świetnie Gram wygląda ;) w sam raz. to co Ty charta kupiłaś :lol: a morza zazdroszczę :roll: Quote
motyleqq Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 chyba się przeprowadzam tam do Was:shake: Quote
evel Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Na pewno Gramcio jest nieszczęśliwy, bo biega, a nie się toczy, jak każdy kochany piesek :placz: Quote
Guest papillonek Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 motyleqq napisał(a):eh te suki, albo przed cieczką, albo w trakcie, albo po :shake::evil_lol: najgorzej, że Etna jest dość szczupła ;) i nie chciałabym, żeby była jeszcze bardziej dokładnie :evil_lol: Może ją wystyrylizuje,chociaż teraz to juz tylko czekam do cieczki kiedy się ustopoi z tym jedzeniem (nawt w nocy)i bawieniem :roll: A co z BARF-em było nie tak ze przeszłyście na karmę?? Quote
motyleqq Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 papillonek napisał(a):dokładnie :evil_lol: Może ją wystyrylizuje,chociaż teraz to juz tylko czekam do cieczki kiedy się ustopoi z tym jedzeniem (nawt w nocy)i bawieniem :roll: A co z BARF-em było nie tak ze przeszłyście na karmę?? nie jadła papek warzywnych, ale chyba po świętach wrócimy do BARFu, bo na suchej chudnie Quote
NightQueen Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 no popatrz Martyna, a jednak jeszcze ktoś lubi starego Grama :evil_lol::eviltong: obrożę byś mu nową kupiła, bo bidny pies w starociach chodzi :diabloti: zrób mu zdjęcie w gejowskiej rogza :evil_lol: btw. psy bez jajek wyglądają znacznie sympatyczniej niż z jajcami dyndającymi :diabloti: Quote
Recommended Posts