Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Unbelievable napisał(a):
nie, pyrek odpadł ze względu na koszty ;) nie stać mnie na psa za 8 tysięcy :)

ILE? :mdleje:

Może średni sznaucer? Padłabym :D

Posted

Unbelievable napisał(a):
koszt psa+ koszty drogi/shippingu ;) w szwecji się cenią, niestety....

nie no bez przesady :diabloti:

A to w Polsce nie ma nic godnego uwagi?

Posted

Mhm, no to czekam niecierpliwie na pierwsze zdjęcia kluska :D Sucz już pewnie blisko rozwiązania jest, to niedługo będziesz mogła je zobaczyć, ale zazdroszczę :) Teraz w 'mojej' hodowli urodziły się szczyle po mojej ulubionej suczce, no ale niestety jeszcze muszę poczekać.

Martyna i sznup to raczej nie idą ze sobą w parze :diabloti:

Posted

Justa napisał(a):
A to w Polsce nie ma nic godnego uwagi?

w polsce nie ma krótkowłosych ;) a ja jeżeli pyrka to tylko krótkowłosego

dog193 napisał(a):
Mhm, no to czekam niecierpliwie na pierwsze zdjęcia kluska :D Sucz już pewnie blisko rozwiązania jest, to niedługo będziesz mogła je zobaczyć, ale zazdroszczę :) Teraz w 'mojej' hodowli urodziły się szczyle po mojej ulubionej suczce, no ale niestety jeszcze muszę poczekać.

Martyna i sznup to raczej nie idą ze sobą w parze :diabloti:

jeszcze koło 4 tygodni więc trochę poczekam ;)
oj, szkoda :roll: ale też się doczekasz w końcu :)
swoją drogą, gram ma własne prywatne myszy i go do nich nie ciągnie, sukces :diabloti:

też mi się tak wydaje :diabloti: chociaż średniego bym może jeszcze przeżyła :evil_lol:

Posted

Aaaa, myślałam że bliżej, a tu jeszcze czas ;) No ale zleci szybko :)

O widzisz, to mnie podbudowałaś :D Bo czasami to naprawdę nachodzą mnie takie chwile zwątpienia, że nie wiem, czy sobie poradzę, czy to całe towarzystwo ogarnę. Na szczęście to mnie mobilizuje jeszcze bardziej ;)

Posted

evel napisał(a):
Oooo, to jak nie-pyr to ciekawe, cóż za diabła dla siebie chcesz :evil_lol:

no ciekawe, ciekawe :diabloti:
dog193 napisał(a):
Aaaa, myślałam że bliżej, a tu jeszcze czas ;) No ale zleci szybko :)

O widzisz, to mnie podbudowałaś :D Bo czasami to naprawdę nachodzą mnie takie chwile zwątpienia, że nie wiem, czy sobie poradzę, czy to całe towarzystwo ogarnę. Na szczęście to mnie mobilizuje jeszcze bardziej ;)

tak samo jak pierwsza połowa zleciała, mam nadzieję ;)

tylko to też różnica, ja mam myszy w plastikowym pojemniku, w dodatku one praktycznie zapachu nie wydzielają, on się nimi interesuje tylko w nocy jeżeli zaczną chrobotać mocniej. No i stoją wysoko, są malutkie. Ale jak szczurzy daje radę to i twój sobie poradzi :)

Posted

Unbelievable napisał(a):
w polsce nie ma krótkowłosych ;) a ja jeżeli pyrka to tylko krótkowłosego

A jak to wygląda? :mdleje:
Wyguglowałam, ale same długowłose (normalnowłose :p) mi się ukazały..

Posted

Justa napisał(a):
A jak to wygląda? :mdleje:
Wyguglowałam, ale same długowłose (normalnowłose :p) mi się ukazały..

znaczy krótkowłose to to nie jest tak stricte :diabloti: to się nazywa face rase, mają po prostu krótszą sierść, są większe, trochę inaczej zbudowane i różnią się charakterem ;)

Posted

A tych krótkowłosych nie ma np. w Czechach, albo innym ościennym kraju? Mój whippet jest z Litwy i cena była do przeżycia ;)

Swoją drogą też chciałabym psa z pewnej szwedzkiej hodowli (nie pyrka rzecz jasna :eviltong:), ale jeszcze przez długi czas nie będzie mnie stać :roll:

Posted

Unbelievable napisał(a):
znaczy krótkowłose to to nie jest tak stricte :diabloti: to się nazywa face rase, mają po prostu krótszą sierść, są większe, trochę inaczej zbudowane i różnią się charakterem ;)

Te "krótkowłose" jakieś mniej postrzelone są? :)

Posted

Squ napisał(a):
A tych krótkowłosych nie ma np. w Czechach, albo innym ościennym kraju? Mój whippet jest z Litwy i cena była do przeżycia ;)

Swoją drogą też chciałabym psa z pewnej szwedzkiej hodowli (nie pyrka rzecz jasna :eviltong:), ale jeszcze przez długi czas nie będzie mnie stać :roll:

w czechach z tego co pamiętam nie ma(ale mogło się coś zmienić), w niemczech są ale jak pytałam to mi odradzano te hodowle ;) później dopiero holandia, francja, chyba belgia. Ale ta hodowla ze szwecji jest idealna po prostu i ma psy które mi się strasznie podobają, i ciężko mi było z niej zrezygnować ;) po prostu nie ma takiego trendu w pyrkach żeby badać, hodować do sportu, a tamta hodowla taka jest ;)

Justa napisał(a):
Te "krótkowłose" jakieś mniej postrzelone są? :)

raczej nie, ale podobno mają trochę twardszy charakter, nie są tak strachliwe i płochliwe ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
w czechach z tego co pamiętam nie ma(ale mogło się coś zmienić), w niemczech są ale jak pytałam to mi odradzano te hodowle ;) później dopiero holandia, francja, chyba belgia. Ale ta hodowla ze szwecji jest idealna po prostu i ma psy które mi się strasznie podobają, i ciężko mi było z niej zrezygnować ;) po prostu nie ma takiego trendu w pyrkach żeby badać, hodować do sportu, a tamta hodowla taka jest ;)

raczej nie, ale podobno mają trochę twardszy charakter, nie są tak strachliwe i płochliwe ;)

A co to za hodowla? Chętnie sobie pooglądam ;)

A co do tego charakteru, nie wiem jak to jest, ale pewnie w dużej mierze to kwestia osobnicza szczeniaka i wychowania go..?

Posted

Justa napisał(a):
A co to za hodowla? Chętnie sobie pooglądam ;)

A co do tego charakteru, nie wiem jak to jest, ale pewnie w dużej mierze to kwestia osobnicza szczeniaka i wychowania go..?

nie wiem, ale słyszałam takie opinie od kilku osób z którymi rozmawiałam ;) pyrki generalnie są psami o dosyć miękkiej psychice, ale jak już pies jest panikarzem tego się nie da oduczyć

Posted

Justa napisał(a):
Myślałam, że długowłose pyrki wyglądają dość kundlowato.. Krótkowłose biją je na głowę :diabloti:

pasowałby do mojego kundlowatego szczura :grins: ale niestety będzie coś bardziej "rasowego" :evil_lol:
Doginka napisał(a):
Raczej tez tego nie widzę;-)

Pozdrowienia od spaślaków:hand:

nie wiem czy jesteś osobą która powinna się na ten temat wypowiadać ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
pasowałby do mojego kundlowatego szczura :grins: ale niestety będzie coś bardziej "rasowego" :evil_lol:

nie wiem czy jesteś osobą która powinna się na ten temat wypowiadać ;)

Za to ja wiem, że jesteś strasznym zakapiorem i zarozumialcem;-)

Posted

Unbelievable napisał(a):

No weź zdradź jakiś mały szczegół !!! :mdleje:

Posted

Doginka napisał(a):

to teraz się będziemy wyzywać? bo ja też mam kilka ciekawych rzeczy do powiedzenia, ale ja nie z tych co żyją opinią innych więc przemilczę :) i zostawię w swoim małym zarozumiałym móżdżku moje spostrzeżenia :)
Justa napisał(a):
No weź zdradź jakiś mały szczegół !!! :mdleje:

nie :evil_lol: będzie ciekawie :evil_lol:

Posted

Doginka napisał(a):

Wiesz, zawsze mi się zdawało, że dorosłe, dojrzałe emocjonalnie osoby nie schodzą poniżej pewnego poziomu. Niektórzy jednak chyba mają problem z kulturą osobistą, netykietą oraz regulaminem tego forum, bo z tego, co mi wiadomo, zabronione jest pisanie postów obraźliwych i po prostu głupich. Jak masz ochotę powrzucać Unbelievable, to może załatwicie to na PW? Nie każdy ma ochotę czytać jakieś wyzwiska.

Martyna, "coś" ma być mw wielkości Grama, większe, mniejsze? :cool3: