Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Justa napisał(a):Zdradzisz chociaż grupę? :p e nie, za prosto by było :evil_lol: Ewa, tak, to TO :diabloti: ja caly czas zmieniam plany :evil_lol: może mi się nie odwidzi tym razem :evil_lol: Quote
Justa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Unbelievable napisał(a):e nie, za prosto by było :evil_lol: Jeśli zaskoczenie to pewnie nie pyrek o którym mówiłaś czas jakiś temu? :razz: Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Justa napisał(a):Jeśli zaskoczenie to pewnie nie pyrek o którym mówiłaś czas jakiś temu? :razz: nie, pyrek odpadł ze względu na koszty ;) nie stać mnie na psa za 8 tysięcy :) Quote
Justa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Unbelievable napisał(a):nie, pyrek odpadł ze względu na koszty ;) nie stać mnie na psa za 8 tysięcy :) ILE? :mdleje: Może średni sznaucer? Padłabym :D Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Justa napisał(a):ILE? :mdleje: Może średni sznaucer? Padłabym :D koszt psa+ koszty drogi/shippingu ;) w szwecji się cenią, niestety.... nie no bez przesady :diabloti: Quote
Justa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Unbelievable napisał(a):koszt psa+ koszty drogi/shippingu ;) w szwecji się cenią, niestety.... nie no bez przesady :diabloti: A to w Polsce nie ma nic godnego uwagi? Quote
dog193 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Mhm, no to czekam niecierpliwie na pierwsze zdjęcia kluska :D Sucz już pewnie blisko rozwiązania jest, to niedługo będziesz mogła je zobaczyć, ale zazdroszczę :) Teraz w 'mojej' hodowli urodziły się szczyle po mojej ulubionej suczce, no ale niestety jeszcze muszę poczekać. Martyna i sznup to raczej nie idą ze sobą w parze :diabloti: Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Justa napisał(a):A to w Polsce nie ma nic godnego uwagi? w polsce nie ma krótkowłosych ;) a ja jeżeli pyrka to tylko krótkowłosego dog193 napisał(a):Mhm, no to czekam niecierpliwie na pierwsze zdjęcia kluska :D Sucz już pewnie blisko rozwiązania jest, to niedługo będziesz mogła je zobaczyć, ale zazdroszczę :) Teraz w 'mojej' hodowli urodziły się szczyle po mojej ulubionej suczce, no ale niestety jeszcze muszę poczekać. Martyna i sznup to raczej nie idą ze sobą w parze :diabloti: jeszcze koło 4 tygodni więc trochę poczekam ;) oj, szkoda :roll: ale też się doczekasz w końcu :) swoją drogą, gram ma własne prywatne myszy i go do nich nie ciągnie, sukces :diabloti: też mi się tak wydaje :diabloti: chociaż średniego bym może jeszcze przeżyła :evil_lol: Quote
evel Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Oooo, to jak nie-pyr to ciekawe, cóż za diabła dla siebie chcesz :evil_lol: Quote
dog193 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Aaaa, myślałam że bliżej, a tu jeszcze czas ;) No ale zleci szybko :) O widzisz, to mnie podbudowałaś :D Bo czasami to naprawdę nachodzą mnie takie chwile zwątpienia, że nie wiem, czy sobie poradzę, czy to całe towarzystwo ogarnę. Na szczęście to mnie mobilizuje jeszcze bardziej ;) Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 evel napisał(a):Oooo, to jak nie-pyr to ciekawe, cóż za diabła dla siebie chcesz :evil_lol: no ciekawe, ciekawe :diabloti: dog193 napisał(a):Aaaa, myślałam że bliżej, a tu jeszcze czas ;) No ale zleci szybko :) O widzisz, to mnie podbudowałaś :D Bo czasami to naprawdę nachodzą mnie takie chwile zwątpienia, że nie wiem, czy sobie poradzę, czy to całe towarzystwo ogarnę. Na szczęście to mnie mobilizuje jeszcze bardziej ;) tak samo jak pierwsza połowa zleciała, mam nadzieję ;) tylko to też różnica, ja mam myszy w plastikowym pojemniku, w dodatku one praktycznie zapachu nie wydzielają, on się nimi interesuje tylko w nocy jeżeli zaczną chrobotać mocniej. No i stoją wysoko, są malutkie. Ale jak szczurzy daje radę to i twój sobie poradzi :) Quote
Justa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Unbelievable napisał(a):w polsce nie ma krótkowłosych ;) a ja jeżeli pyrka to tylko krótkowłosego A jak to wygląda? :mdleje: Wyguglowałam, ale same długowłose (normalnowłose :p) mi się ukazały.. Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Justa napisał(a):A jak to wygląda? :mdleje: Wyguglowałam, ale same długowłose (normalnowłose :p) mi się ukazały.. znaczy krótkowłose to to nie jest tak stricte :diabloti: to się nazywa face rase, mają po prostu krótszą sierść, są większe, trochę inaczej zbudowane i różnią się charakterem ;) Quote
Squ Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 A tych krótkowłosych nie ma np. w Czechach, albo innym ościennym kraju? Mój whippet jest z Litwy i cena była do przeżycia ;) Swoją drogą też chciałabym psa z pewnej szwedzkiej hodowli (nie pyrka rzecz jasna :eviltong:), ale jeszcze przez długi czas nie będzie mnie stać :roll: Quote
Justa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Unbelievable napisał(a):znaczy krótkowłose to to nie jest tak stricte :diabloti: to się nazywa face rase, mają po prostu krótszą sierść, są większe, trochę inaczej zbudowane i różnią się charakterem ;) Te "krótkowłose" jakieś mniej postrzelone są? :) Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Squ napisał(a):A tych krótkowłosych nie ma np. w Czechach, albo innym ościennym kraju? Mój whippet jest z Litwy i cena była do przeżycia ;) Swoją drogą też chciałabym psa z pewnej szwedzkiej hodowli (nie pyrka rzecz jasna :eviltong:), ale jeszcze przez długi czas nie będzie mnie stać :roll: w czechach z tego co pamiętam nie ma(ale mogło się coś zmienić), w niemczech są ale jak pytałam to mi odradzano te hodowle ;) później dopiero holandia, francja, chyba belgia. Ale ta hodowla ze szwecji jest idealna po prostu i ma psy które mi się strasznie podobają, i ciężko mi było z niej zrezygnować ;) po prostu nie ma takiego trendu w pyrkach żeby badać, hodować do sportu, a tamta hodowla taka jest ;) Justa napisał(a):Te "krótkowłose" jakieś mniej postrzelone są? :) raczej nie, ale podobno mają trochę twardszy charakter, nie są tak strachliwe i płochliwe ;) Quote
Justa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Unbelievable napisał(a):w czechach z tego co pamiętam nie ma(ale mogło się coś zmienić), w niemczech są ale jak pytałam to mi odradzano te hodowle ;) później dopiero holandia, francja, chyba belgia. Ale ta hodowla ze szwecji jest idealna po prostu i ma psy które mi się strasznie podobają, i ciężko mi było z niej zrezygnować ;) po prostu nie ma takiego trendu w pyrkach żeby badać, hodować do sportu, a tamta hodowla taka jest ;) raczej nie, ale podobno mają trochę twardszy charakter, nie są tak strachliwe i płochliwe ;) A co to za hodowla? Chętnie sobie pooglądam ;) A co do tego charakteru, nie wiem jak to jest, ale pewnie w dużej mierze to kwestia osobnicza szczeniaka i wychowania go..? Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Justa napisał(a):A co to za hodowla? Chętnie sobie pooglądam ;) A co do tego charakteru, nie wiem jak to jest, ale pewnie w dużej mierze to kwestia osobnicza szczeniaka i wychowania go..? nie wiem, ale słyszałam takie opinie od kilku osób z którymi rozmawiałam ;) pyrki generalnie są psami o dosyć miękkiej psychice, ale jak już pies jest panikarzem tego się nie da oduczyć Quote
Justa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Myślałam, że długowłose pyrki wyglądają dość kundlowato.. Krótkowłose biją je na głowę :diabloti: Quote
Doginka Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 dog193 napisał(a):... Martyna i sznup to raczej nie idą ze sobą w parze :diabloti: Raczej tez tego nie widzę;-) Pozdrowienia od spaślaków:hand: Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Justa napisał(a):Myślałam, że długowłose pyrki wyglądają dość kundlowato.. Krótkowłose biją je na głowę :diabloti: pasowałby do mojego kundlowatego szczura :grins: ale niestety będzie coś bardziej "rasowego" :evil_lol: Doginka napisał(a):Raczej tez tego nie widzę;-) Pozdrowienia od spaślaków:hand: nie wiem czy jesteś osobą która powinna się na ten temat wypowiadać ;) Quote
Doginka Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Unbelievable napisał(a):pasowałby do mojego kundlowatego szczura :grins: ale niestety będzie coś bardziej "rasowego" :evil_lol: nie wiem czy jesteś osobą która powinna się na ten temat wypowiadać ;) Za to ja wiem, że jesteś strasznym zakapiorem i zarozumialcem;-) Quote
Justa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Unbelievable napisał(a):pasowałby do mojego kundlowatego szczura :grins: ale niestety będzie coś bardziej "rasowego" :evil_lol: No weź zdradź jakiś mały szczegół !!! :mdleje: Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Doginka napisał(a):Za to ja wiem, że jesteś strasznym zakapiorem i zarozumialcem;-) to teraz się będziemy wyzywać? bo ja też mam kilka ciekawych rzeczy do powiedzenia, ale ja nie z tych co żyją opinią innych więc przemilczę :) i zostawię w swoim małym zarozumiałym móżdżku moje spostrzeżenia :) Justa napisał(a):No weź zdradź jakiś mały szczegół !!! :mdleje: nie :evil_lol: będzie ciekawie :evil_lol: Quote
evel Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Doginka napisał(a):Za to ja wiem, że jesteś strasznym zakapiorem i zarozumialcem;-) Wiesz, zawsze mi się zdawało, że dorosłe, dojrzałe emocjonalnie osoby nie schodzą poniżej pewnego poziomu. Niektórzy jednak chyba mają problem z kulturą osobistą, netykietą oraz regulaminem tego forum, bo z tego, co mi wiadomo, zabronione jest pisanie postów obraźliwych i po prostu głupich. Jak masz ochotę powrzucać Unbelievable, to może załatwicie to na PW? Nie każdy ma ochotę czytać jakieś wyzwiska. Martyna, "coś" ma być mw wielkości Grama, większe, mniejsze? :cool3: Quote
Recommended Posts