gops Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Vectra napisał(a):Gops , ale na zdjęciach nie widać charakteru u psa :) widać tylko jak wygląda - temu moje określenie "terrierkowata" Na zimę zmieniaj na karmę , o wysokiej zawartości białka , z małą ilością tłuszczu - ale tylko karmy wet takie są :) RC i Reddy - te znam i te mogę polecić , z naciskiem na Reddy . A Ty chyba TOTW karmisz ? tyle białka , to nie biało :) u mnie jadą na 34% białka i 32% tłuszczu :) mowa o jednostkach typu Franek ,Emila , Terrierek i Klementyna .... Rekin ma troszkę uboższe źródła tłuszczu , a Lalka minimalne to znaczy że moje staffiki są onkami ? bo one też wolą spacer ze mną i piłką , niż obce psy :evil_lol: a onki z tego co widzę - na ulicach - to najczęściej wolą swobodę i kolesi , niż pana swego i jego piłką :cooldevi: racja ;) na pewno spojrzę na te karmy tylko jak słyszę o karmach wet to mam przed oczami gigantyczne ceny za karme . karmię totw na przemian z bc , ale staram się przerzucić psa na sam totw. jakbym dała suce karmę z 32% tłuszczu to by się toczyła :lol: ciężko określić co w kundlu siedzi ;) dzięki za rade . Quote
Unbelievable Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Obama napisał(a):Ja kiedyś na giełdzie zlitowałam się i kupiłam przecudnej urody gekonkę RAPTOR. Niestety,była niezwykle chuda i przeznaczona na...żarcie. Ale tak mnie urzekła,że nie mogłam się oprzeć. W rezultacie tydzień mieliłam jej robaki i dokarmiałam ją papką wierząc ,że uda się ją ocalić.Niestety. Szkoda zwierzaków. biedne :roll: niestety teraz lamparcie są bardzo popularne i rozmnażane w ogromnej ilości, classici są już po 10zł :roll: przecież to nawet nie zawiera kosztów inkubacji :roll: A ja muszę pochwalić swojego psa! znaczy z jednej strony pochwalić, z drugiej to wcale nie jest tak fajne. A mianowicie, jak sobie cośtam robiliśmy na naszym boisku, przyszła pani z suczka russellką. Szczur po pozwoleniu poszedł się przywitać z panią :diabloti: później z russellką. Russellka dostała piłkę, szczurzy za nią ze dwa razy pobiegł, raz się nawet zaczęły trochę bawić ale na tym koniec :mdleje: mój durny pies nie chciał ode mnie kroku odstąpić :loveu: wyganiałam go ale jakoś nie za bardzo miał ochotę na spoufalanie się. Poleciał nawet do płotu powąchać się z wielkim owczarkiem poniemieckim ale żadnej spiny i go prawie od razu odwołałam :mdleje: kto mi psa podmienił? pomijam już to że w ogóle nie miał ochoty zwiewać ani zaczepiać przechodzących ludzi, kosmos jakiś :evil_lol: No a Buba siedziała przyczepiona do słupa. Jęczała, piszczała, szczekała, zero jakiegokolwiek kontaktu. Próbowałam ją chwalić za chwile spokoju i powoli dawało to jakiś skutek. Pod koniec też zaczęła reagować na komendę i wołanie połączone z przyciąganiem na smyczy, ale jeszcze długa droga żeby ten pies był w jakimś stopniu normalny :roll: Quote
Asiaczek Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 To zdjęcie zapowiada piękną całość.... czekamy:) pzdr. Quote
Guest papillonek Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Może szczurzemu ''już'' skończył się etap szczeniaka i spoważniał facet :) Quote
Asiaczek Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 No i co z tymi pozostałymi fotkami? Będą...? pzdr. Quote
Justa Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Eeee nie jest taka brzydka jak nam kadziłaś :diabloti: :loveu: Quote
Unbelievable Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 A te zdjęcia to dla podziwiania mojego grumingu :diabloti: Quote
Justa Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Mam nadzieję, że używałaś przecinaka tudzież filcaka tudzieś filcako-przecinaka :diabloti: Quote
Unbelievable Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Justa napisał(a):Mam nadzieję, że używałaś przecinaka tudzież filcaka tudzieś filcako-przecinaka :diabloti: jasne! zrobionym własnoręcznie przez pana szaraka :grins: i żadnych szczotek! a fe! ale szczerze mówiąc ostatnie kołtuny wyczesałam jej przedwczoraj.... zrobiłam jej tubę na pysku tak żeby gryźć nie mogła :roll: łap nie jestem w stanie jej wyrównać Quote
evel Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 O, rzeczywiście się kojarzy z Ginny na pierwszy rzut oka :) Jak Tyś się w ogóle znalazła w posiadaniu pudlocosia? :siara: Quote
Justa Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Unbelievable napisał(a):jasne! zrobionym własnoręcznie przez pana szaraka :grins: i żadnych szczotek! a fe! ale szczerze mówiąc ostatnie kołtuny wyczesałam jej przedwczoraj.... zrobiłam jej tubę na pysku tak żeby gryźć nie mogła :roll: łap nie jestem w stanie jej wyrównać No ! Najważniejsze to nabierać dobrych nawyków :diabloti: Czasem nie ma wyjścia, ale łączę się w bólu bo dziś Galinie zafundowałam postrzyżyny z czego oczywiście nie była zachwycona i odstawiła taniec na stole :mdleje: Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 No cóż, dogo przestało działać akurat jak napisałam posta :angryy: evel napisał(a):O, rzeczywiście się kojarzy z Ginny na pierwszy rzut oka :) Jak Tyś się w ogóle znalazła w posiadaniu pudlocosia? :siara: chciałam tymczasa żeby zobaczyć jak sobie będę radzić z dwoma psami, no i studia są na razie raczej lekkie więc jestem w stanie jakiegoś psa "wyprostować", poszkolić trochę ;) Justa napisał(a):No ! Najważniejsze to nabierać dobrych nawyków :diabloti: Czasem nie ma wyjścia, ale łączę się w bólu bo dziś Galinie zafundowałam postrzyżyny z czego oczywiście nie była zachwycona i odstawiła taniec na stole :mdleje: a gdzie k/s? :-( u niej taniec zaczyna się przy zwykłym czesaniu :mdleje: Quote
Illusion Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Ojej, biała Ginka :loveu:. Ja bym jej skróciła futro jeszcze na grzbiecie, bo łapki strasznie mizernie teraz wyglądają, takie patyczki. Ja mojej teraz tylko trochę skracam futro na łapach, a bardziej jadę po grzbiecie i boczkach, żeby nie wyglądała grubo i żeby łapy nie były takie chude. Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Illusion napisał(a):Ojej, biała Ginka :loveu:. Ja bym jej skróciła futro jeszcze na grzbiecie, bo łapki strasznie mizernie teraz wyglądają, takie patyczki. Ja mojej teraz tylko trochę skracam futro na łapach, a bardziej jadę po grzbiecie i boczkach, żeby nie wyglądała grubo i żeby łapy nie były takie chude. też mi się wydaje że mogłabym jej tą sierść skrócić, ale z drugiej strony ona tej sierści ma tak mało i tak mizerną, że boję się że jak ją skrócę to będzie się trzęsła z zimna :roll: i tak już ma krótszą niż wcześniej, wyglądała jak jakiś lwi piesek :evil_lol: akurat tam gdzie jest łysa to wymuszone, miała kołtuny przy samej skórze nawet na tyłku i ogonie :roll: z uszy zwisały jej płaty zfilcowanej sierści tak mniej-więcej 15x5cm :roll: Quote
Justa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Unbelievable napisał(a): a gdzie k/s? :-( u niej taniec zaczyna się przy zwykłym czesaniu :mdleje: Ni mo :diabloti: U Galiny też, żyję już z tym problemem 9 lat :mdleje: Quote
Illusion Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Ja mojej na zimę bardzo nie chcę zapuszczać, bo tak czy siak będzie potrzebowała jakiegoś ubranka, przez kulki śniegowe. Może też pomyśl o jakimś kubraczku? Quote
Justa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 I w końcu dosięgnęły Cię problemy nie-krótkowłosego psa :diabloti: Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Illusion napisał(a):Ja mojej na zimę bardzo nie chcę zapuszczać, bo tak czy siak będzie potrzebowała jakiegoś ubranka, przez kulki śniegowe. Może też pomyśl o jakimś kubraczku? to nie jest mój pies i nie będę w nią inwestować, poza tym mam nadzieję że do zimy się jej "pozbędę" bo muszę mieć miejsce na coś innego ;) Justa napisał(a):I w końcu dosięgnęły Cię problemy nie-krótkowłosego psa :diabloti: ja muszę ją codziennie czesać :mdleje: Grama to nawet nie pamiętam kiedy ostatnio czesałam :evil_lol: Quote
*Monia* Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Ale zabawnie wygląda to pudlocoś :evil_lol: http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/pudlocos11/DSC_5683copy.jpg - aniołeczki :loveu: Quote
Illusion Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Chyba, że tak :). Trzymam kciuki za fajny DS ;). A to nowe coś na zimę, to już takie Twoje na stałe, rozumiem? :cool3: Quote
Unbelievable Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 [quote name='*Monia*']Ale zabawnie wygląda to pudlocoś :evil_lol: http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/pudlocos11/DSC_5683copy.jpg - aniołeczki :loveu: taaak to jest zdecydowanie dobre określenie :evil_lol: [quote name='Illusion']Chyba, że tak :). Trzymam kciuki za fajny DS ;). A to nowe coś na zimę, to już takie Twoje na stałe, rozumiem? :cool3: ja też trzymam kciuki :evil_lol: no mam nadzieję :diabloti: zależy co się urodzi. I będzie zaskoczenie, oj będzie :evil_lol: ja sama jestem zaskoczona swoją decyzją :diabloti: Quote
dog193 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Unbelievable napisał(a): no mam nadzieję :diabloti: zależy co się urodzi. I będzie zaskoczenie, oj będzie :evil_lol: ja sama jestem zaskoczona swoją decyzją :diabloti: To jest TO, o czym rozmawiałyśmy we wrześniu? ;) Bo nie wiem, ty czasami zmieniasz plany :diabloti: Quote
Recommended Posts