Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tu pierwszy raz. ;) Piękny Twój gramek i gadzinki:loveu:
Ryba z resztą też. Jak miałaś samca spodziewaj się młodych :lol: Ja miałam prawdziwą plagę z maluchami w akwa. Jak chcesz na żarcie dla gadów to kilka samiczek, jednego faceta i po kilku miesiącach jak urosną gadzinki będą miały ryb dosyć. ;) Po pewnym czasie przestałam te małe ryby odławiać, bo za dużo ich było. A potem kupiłam bojownnika i mi wszystkie zagryzł:angryy:
I ładnie Ci bez włosów. :lol:

Posted

[quote name='Weronika6']Ja tu pierwszy raz. ;) Piękny Twój gramek i gadzinki:loveu:
Ryba z resztą też. Jak miałaś samca spodziewaj się młodych :lol: Ja miałam prawdziwą plagę z maluchami w akwa. Jak chcesz na żarcie dla gadów to kilka samiczek, jednego faceta i po kilku miesiącach jak urosną gadzinki będą miały ryb dosyć. ;) Po pewnym czasie przestałam te małe ryby odławiać, bo za dużo ich było. A potem kupiłam bojownnika i mi wszystkie zagryzł:angryy:
I ładnie Ci bez włosów. :lol:[/QUOTE]

otóż gupiki mi się nie chcą mnożyć. Zupełnie. Miałam jeden miot, po czym samica zdechła, rybki miały 3 miesiące i nie miały nawet 1cm! później popadały....
Gupiczka przedwczoraj wyskoczyła z akwa :roll:
Nie mam szczęścia do gupików. Przecież najłatwiej mnożące się ryby, warunki miały odpowiednie, a co chwila zdychały. Po jakichś 5-6 "zestawach" samiec i 3-4 samice mam dosyć i kupiłam bojownika. Na razie żyje ;) i jestem ciekawa czy te zdychanie to wina moja- czyli woda, nawozy etc., czy rybek... jak mi padnie bojownik, to będę wiedziała ;)

Dzięki :evil_lol:

Posted

Akwarium zapowiada się prześlicznie !!!
Mnie bardzo korci żeby swoje reaktywować ,ale ma 65l i moje lenistwo pewnie weźmie górę. Marzy mi się za to od jakiegoś czasu mała kostka cube z takim właśnie korzonkiem i mchami i krewetkami, ale skąd to CO2...Nie chcę się w żadne butle ani bimbrownie bawić...

Coś czas na chodzenie do fryzjera ostatnio,ja byłam dziś :)

Posted

[quote name='eria']Akwarium zapowiada się prześlicznie !!!
Mnie bardzo korci żeby swoje reaktywować ,ale ma 65l i moje lenistwo pewnie weźmie górę. Marzy mi się za to od jakiegoś czasu mała kostka cube z takim właśnie korzonkiem i mchami i krewetkami, ale skąd to CO2...Nie chcę się w żadne butle ani bimbrownie bawić...

Coś czas na chodzenie do fryzjera ostatnio,ja byłam dziś :)[/QUOTE]
ja leję Planta gainer Carbo- węgiel w formie płynnej, słabiej przyswajany niż czyste CO2 ale lepsze to niż nic :evil_lol: nie wychodzi jakoś zrogo, buteleczka 500ml mi starczy na jakiś rok a kosztuje poniżej 30zł ;) do tego sporo światła i wszystko ślicznie rośnie :)

ja muszę w końcu iść poprawić bo mam cholernie krzywo ścięty tył, na prawdę nie wiem jak można tak opitolić :angryy: z przodu z resztą też mam nierówno....

Posted

Słyszałam o takim płynnym preparacie ;) i to jest właśnie fajna alternatywa i może sprawdziłaby się przy takiej małej kostce tylko :) może sobie prezent na urodziny sprawię hihihi

Posted

[quote name='eria']Słyszałam o takim płynnym preparacie ;) i to jest właśnie fajna alternatywa i może sprawdziłaby się przy takiej małej kostce tylko :) może sobie prezent na urodziny sprawię hihihi[/QUOTE]

ja też używam właśnie tylko dlatego że to małe akwarium ;)
a prezent na urodziny świetny :evil_lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']Nie pamiętam Twojej fotki z długimi włosami (a była wogóle takowa na forum...?), ale w krótkich jest OK. No i ten SMOK na ramieniu...:)
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222501_195688133817926_100001302231612_449890_4487919_n.jpg

pzdr.
ano była była, i to nie jedna ;)
swoją drogą jakiś długi czas temu wysłałam chyba zaproszenie na FB, Martyna R. ;)

Tak żebyście w miarę na czasie byli :diabloti: to znalazłam już mieszkanie w Gdańsku Wrzeszczu i będę tam mieszkać od końca września :)

Posted

[quote name='Unbelievable']Tak, to jest na tyle problematyczny pies że nie mogę go zostawić z kimś na dłużej niż tydzień-dwa, no i nie chcę ;)[/QUOTE]

High five! :evil_lol: Z tych samych powodów nie mogę zostawić Zuza nigdzie samej dłużej niż dwa, trzy dni (tak, tak...), bo zaczyna się jazda ;)

Posted

[quote name='evel']High five! :evil_lol: Z tych samych powodów nie mogę zostawić Zuza nigdzie samej dłużej niż dwa, trzy dni (tak, tak...), bo zaczyna się jazda ;)[/QUOTE]

no akurat szczur jest w domu zupełnie bezproblemowy i wychodzić na spacer z nim mogą nawet dzieci, tylko po tych dwóch tygodniach to on by wybuchł jak jakiś reaktor atomowy :evil_lol:

Posted

O widzisz. Ale przynajmniej by się dawał wyprowadzać, Zu dzisiaj wyszła na sikanie z moją najmłodszą siostrą i po kilkudziesięciu metrach uznała, że to jakiś kidnaping, siadła na dupie i ani rusz dalej :roflt:

Posted

[quote name='evel']O widzisz. Ale przynajmniej by się dawał wyprowadzać, Zu dzisiaj wyszła na sikanie z moją najmłodszą siostrą i po kilkudziesięciu metrach uznała, że to jakiś kidnaping, siadła na dupie i ani rusz dalej :roflt:[/QUOTE]

:mdleje: zabiłabym :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
ano była była, i to nie jedna ;)
swoją drogą jakiś długi czas temu wysłałam chyba zaproszenie na FB, Martyna R. ;)
Tak żebyście w miarę na czasie byli :diabloti: to znalazłam już mieszkanie w Gdańsku Wrzeszczu i będę tam mieszkać od końca września :)

Zaraz zajrzę na FB do zaproszęn; Twoje powinno tam być.
Dobrze, że chałupkę masz juz zapewniona:)

pzdr.

Posted

Prawie czuję się normalnie :diabloti:

Czeka mnie przeglądanie mojego pokojowego pierdzielnika, muszę jakoś się zebrać i zdecydować co zabrać teraz, co później, co mi będzie potrzebne a co mniej, czuję że to będzie strasznie męczące zadanie dla mnie. Nienawidzę tego typu "prac", szczególnie że u mnie wszystko jest wszędzie i to dosłownie :evil_lol: czuję że się w tym po prostu znaleźć nie będę mogła ;) niestety ktoś to musi zrobić i tą osobą muszę być ja :roll:

Posted

ano nie było, mam kłótnię z aparatem i mnie nieziemsko wkurza ;) poza tym nasze spacery to ciągłe robienie czegoś i nawet nie za bardzo mam jak zdjęcia robić, byłyby strasznie nudne :diabloti:

z tym znajdowaniem.... tiiiaaa, jakoś w to nie wierzę :evil_lol: