Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vectra napisał(a):
dobre na pająki , to jest krem do depilacji w sprejach ... śmierdzi , ale melodia dla oka :cooldevi:

o nie... dla mnie wszystkie kremy do depilacji śmierdzą kupą :evil_lol:

Posted

Patentu z lakierem do włosów jeszcze nie próbowałam :diabloti: odkurzacz to tylko jak mam go w pokoju, jak nie mam to szybciej mam pod ręką mój "sprzęt" którym sobie świetnie radzę :evil_lol:

A, jeszcze jedno- siatki na okna wymiatają! bez tego nie wiem jak bym sobie radziła :loveu:

W zanadrzu mam jeszcze fotki makro ;)

Guest papillonek
Posted

No to nie byłam tam jeszcze :)
Nowa obroża??

Posted

Jaki grzeczny piesio:loveu:
http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_4167.jpg

[quote name='Vectra']Najlepszy na robala jest , lakier do włosów - się pięknie skleja :diabloti:

[quote name='Vectra']dobre na pająki , to jest krem do depilacji w sprejach ... śmierdzi , ale melodia dla oka :cooldevi:Hihihihihihi, Ty sadystko oplułam monitor:evil_lol::evil_lol::evil_lol::roflt:

Masz pitbula zamiast Szczura?:hmmmm:
http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_4075.jpg

Posted

Byłam na tej wystawie terrarystycznej :cool3:
Niestety zdjęcia z pytonem nie mam, bo byłam z Kacprem i mi jojczał za uszami :mad: ale pomacałam bydlaka :loveu: silny był strasznie, jak zawinął się chłopakowi na ręce to musieli mu pomagać go rozplątać bo tak mocno trzymał :loveu: ale świetny był
Pończoch nie widziałam, może były nie wiem, w sumie było sporo takich małych węży, ale ja nie przyglądałam się wszystkim bo czas nas gonił niestety :razz:
Z jaszczurów to był np. ogromny waran nilowy - kawał chłopa :evil_lol: waran stepowy jeszcze większe bydle :loveu: niestety nie wolno było go poodtykać bo był agresywny jak to waran :evil_lol: a waliło od niego nieziemsko :diabloti: były gekony oczywiście, agama brodata - też śmierdzi :diabloti: kameleony, legwan pomarańczowy, stepniarka egipska, anolis, felsuma
z węży były lamopo, zbożowe, pytony, wąż mahoniowy, połoz wielkooki ,jakieś boa, wąż diony, smugowy, hieroglifowy, lancetogłów, królewski (chyba nazw nie poprzekręcałam :eviltong:) być może pończocha też była, trudno pwoeidzieć, w sumie rozglądałam się za zielonymi, a później się zorientowałam że przecież może być inny :evil_lol:
Były żółwie maleńkie i jeden konkretny chyba z 6 kg wagi

były różne gat. pająkow ale nazw naturalnie nie pamiętam - paskudne, były skorpiony (cesarskie, skalne i jakieś inne), karaczany i to w niezliczonych ilościach i gatunkach. Modlichy,patyczaki, straszyki, żaby - drzewołazy :loveu:
i była wiewiórka sierotka :evil_lol:
więcej nie pamiętam, skleroza :eviltong:

Posted

felsuma, oj...:loveu: tęsknię za gadami, ale na 3 zwierzę i to, nie ukrywajmy, drogie w utrzymaniu, już mnie nie stać :placz:

a ile ten Twój pies waży? zastanawiam się, czy dałabym radę takiego utrzymać na plecach... mojego chyba nie :-(

Posted

[quote name='NightQueen']Byłam na tej wystawie terrarystycznej :cool3:
Niestety zdjęcia z pytonem nie mam, bo byłam z Kacprem i mi jojczał za uszami :mad: ale pomacałam bydlaka :loveu: silny był strasznie, jak zawinął się chłopakowi na ręce to musieli mu pomagać go rozplątać bo tak mocno trzymał :loveu: ale świetny był
Pończoch nie widziałam, może były nie wiem, w sumie było sporo takich małych węży, ale ja nie przyglądałam się wszystkim bo czas nas gonił niestety :razz:
Z jaszczurów to był np. ogromny waran nilowy - kawał chłopa :evil_lol: waran stepowy jeszcze większe bydle :loveu: niestety nie wolno było go poodtykać bo był agresywny jak to waran :evil_lol: a waliło od niego nieziemsko :diabloti: były gekony oczywiście, agama brodata - też śmierdzi :diabloti: kameleony, legwan pomarańczowy, stepniarka egipska, anolis, felsuma
z węży były lamopo, zbożowe, pytony, wąż mahoniowy, połoz wielkooki ,jakieś boa, wąż diony, smugowy, hieroglifowy, lancetogłów, królewski (chyba nazw nie poprzekręcałam :eviltong:) być może pończocha też była, trudno pwoeidzieć, w sumie rozglądałam się za zielonymi, a później się zorientowałam że przecież może być inny :evil_lol:
Były żółwie maleńkie i jeden konkretny chyba z 6 kg wagi

były różne gat. pająkow ale nazw naturalnie nie pamiętam - paskudne, były skorpiony (cesarskie, skalne i jakieś inne), karaczany i to w niezliczonych ilościach i gatunkach. Modlichy,patyczaki, straszyki, żaby - drzewołazy :loveu:
i była wiewiórka sierotka :evil_lol:
więcej nie pamiętam, skleroza :eviltong:
to pogrubione- lampro chyba :diabloti: no warany są bardzo agresywne, Dżimi w sumie nie wiem czemu nie podrapał mnie za bardzo :evil_lol: ale za to ugryzł- to już z mojej winy ;) i fakt, śmierdzą okrutnie :evil_lol:
oo, radiatus był :razz: pewnie rodzeństwo tego który u mnie na zdjęciu był :evil_lol: świetne węże ;)

[quote name='motyleqq']felsuma, oj...:loveu: tęsknię za gadami, ale na 3 zwierzę i to, nie ukrywajmy, drogie w utrzymaniu, już mnie nie stać :placz:

a ile ten Twój pies waży? zastanawiam się, czy dałabym radę takiego utrzymać na plecach... mojego chyba nie :-(
no felsumy same w sobie dosyć drogie, a całe terrarium, elektronika to już kupa kasy

szczurzy waży koło 7,5kg ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):

no felsumy same w sobie dosyć drogie, a całe terrarium, elektronika to już kupa kasy

szczurzy waży koło 7,5kg ;)

tak, a poza jednorazowym wydatkiem, potem się płaci jeszcze za prąd:diabloti:

aa, to niewiele waży, fajnie :)

Posted

motyleqq napisał(a):
tak, a poza jednorazowym wydatkiem, potem się płaci jeszcze za prąd:diabloti:

aa, to niewiele waży, fajnie :)

prąd mówisz... mam 3 terraria i 2 akwaria, wolę nie wiedzieć ile to pobiera... :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
to pogrubione- lampro chyba :diabloti: no warany są bardzo agresywne, Dżimi w sumie nie wiem czemu nie podrapał mnie za bardzo :evil_lol: ale za to ugryzł- to już z mojej winy ;) i fakt, śmierdzą okrutnie :evil_lol:
oo, radiatus był :razz: pewnie rodzeństwo tego który u mnie na zdjęciu był :evil_lol: świetne węże ;)

a może lampro :evil_lol: w sumie to ja to z pamięci pisałam, więc mogłam jako stara baba na ucho niedosłyszeć :diabloti:
Warany są fajne :loveu: takie smoki :loveu:
Sporo było takich "podręcznych" małych węży :p mi się szczerze mówiąc nawet nie chciało pytać o odmianę każdego, znacznie bardziej spodobały mi się jaszczury.

Posted

[quote name='westie_justa']a jakie Ty masz zwierzątka... bo ja nigdy w temacie nie jestem, a nie chce mi sie szukać po galerii;)
wąż, 4 jaszczurki, rybki i pies

[quote name='NightQueen']a może lampro :evil_lol: w sumie to ja to z pamięci pisałam, więc mogłam jako stara baba na ucho niedosłyszeć :diabloti:
Warany są fajne :loveu: takie smoki :loveu:
Sporo było takich "podręcznych" małych węży :p mi się szczerze mówiąc nawet nie chciało pytać o odmianę każdego, znacznie bardziej spodobały mi się jaszczury.
no ale i tak dobrze zapamiętałaś :evil_lol: ja zawsze chciałam mieć węża, ale wolałam jaszczurki bo nie jedzą myszy ;) no w każdym razie nie wszystkie :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):

no ale i tak dobrze zapamiętałaś :evil_lol: ja zawsze chciałam mieć węża, ale wolałam jaszczurki bo nie jedzą myszy ;) no w każdym razie nie wszystkie :evil_lol:

oooo tak to znaczny plus jak się ma w domu stado myszy :diabloti::evil_lol:

zapamiętałam gatunki które ogólnie kojarzę, tych co pierwszy raz nazwę czytałam czy słyszałam nie zapamiętałam niestety.
Ale fajnie że robią takie wystawy i pokazy, można pooglądać zwierzaki których nie masz okazji spotykać na ulicy ;) więcej bym pooglądała gdyby nie jojcząca osoba towarzysząca :mad:

Posted

[quote name='NightQueen']oooo tak to znaczny plus jak się ma w domu stado myszy :diabloti::evil_lol:

zapamiętałam gatunki które ogólnie kojarzę, tych co pierwszy raz nazwę czytałam czy słyszałam nie zapamiętałam niestety.
Ale fajnie że robią takie wystawy i pokazy, można pooglądać zwierzaki których nie masz okazji spotykać na ulicy ;) więcej bym pooglądała gdyby nie jojcząca osoba towarzysząca :mad:
oj tam oj tam :evil_lol:

a jeszcze fajniej z takimi gatunkami na co dzień obcować :loveu: coś czuję że się kiedyś do jakiegoś gada przekonasz :diabloti:
[quote name='Illusion']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_4160.jpg

Gram marzyciel :cool3:.

tiiiaaaa :diabloti:

Posted

Unbelievable napisał(a):
oj tam oj tam :evil_lol:

a jeszcze fajniej z takimi gatunkami na co dzień obcować :loveu: coś czuję że się kiedyś do jakiegoś gada przekonasz :diabloti:

gdybym ja miała miejsce na terrarium i ogólnie stabilną sytuacje życiową to zapewne miałabym już jakąś jaszczurkę :loveu: ale głównie przez to że po studiach chcę wyjechać za granicę to nie mogę sobie sprawić długo żyjącego stworzenia niestety

Posted

[quote name='NightQueen']gdybym ja miała miejsce na terrarium i ogólnie stabilną sytuacje życiową to zapewne miałabym już jakąś jaszczurkę :loveu: ale głównie przez to że po studiach chcę wyjechać za granicę to nie mogę sobie sprawić długo żyjącego stworzenia niestety

wiedziałam :diabloti: no to trzymam kciuki żebyś sobie mogła w końcu pozwolić ;)

Posted

od dziś przestaję korzystać z internetu, bo po kolei zaczynam wpadać w fascynacje zwierzętami, a jak tak dalej pójdzie to za parę lat jak będę na swoich śmieciach będę mieć zoo :evil_lol:

Posted

NightQueen napisał(a):
od dziś przestaję korzystać z internetu, bo po kolei zaczynam wpadać w fascynacje zwierzętami, a jak tak dalej pójdzie to za parę lat jak będę na swoich śmieciach będę mieć zoo :evil_lol:

buehehe to tak jak ja :evil_lol: w dosyć niedalekich planach mam już kilka gatunków :evil_lol: