evel Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17marca2011/DSC_2524.jpg Kurde, na krótkowłosych psach tak świetnie widać obroże, u mojej to wiesz, "coś tam świta między kłakami" :lol: Chyba ogolę Zuzowi szyję :diabloti: [quote name='Illusion'] Też niedawno kupiłam Ginowej taką piłkę, podoba jej się, bo piszczy, odbija się wszędzie, ucieka, ale niezbyt chętnie bierze ją do japy :stupid:. Zu też! Odbija sobie, tarza się w niej, ale niechętnie bierze ją w pysk. Zastanawiam się, czy to kwestia tego, że piszczy? :niewiem: Może powinnam wydłubać piszczałkę? Bo jak suka dobrze złapie i nie memla ani nie wypuszcza piłki po drodze, więc piłka jest "niema" to przynosi ładnie do rąk i w ogóle... Quote
Illusion Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Mi się wydaje, że to nie piszczałka... Ginny ma taką fajną kość piszczącą, pluszową i ją uwielbia, a na piłki wszystkie tak nijako reaguje. Quote
Unbelievable Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [quote name='Illusion']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17marca2011/DSC_2524.jpg Gramcio! :loveu: Też niedawno kupiłam Ginowej taką piłkę, podoba jej się, bo piszczy, odbija się wszędzie, ucieka, ale niezbyt chętnie bierze ją do japy :stupid:. [quote name='evel']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17marca2011/DSC_2524.jpg Kurde, na krótkowłosych psach tak świetnie widać obroże, u mojej to wiesz, "coś tam świta między kłakami" :lol: Chyba ogolę Zuzowi szyję :diabloti: Zu też! Odbija sobie, tarza się w niej, ale niechętnie bierze ją w pysk. Zastanawiam się, czy to kwestia tego, że piszczy? :niewiem: Może powinnam wydłubać piszczałkę? Bo jak suka dobrze złapie i nie memla ani nie wypuszcza piłki po drodze, więc piłka jest "niema" to przynosi ładnie do rąk i w ogóle... [quote name='Illusion']Mi się wydaje, że to nie piszczałka... Ginny ma taką fajną kość piszczącą, pluszową i ją uwielbia, a na piłki wszystkie tak nijako reaguje. hm, szczurzy tą piłkę z chęcią memła, jak ją niesie to taką zgniecioną żeby pysk jak najmniej owierać. To jest jego ukochana piłeczka za którą wariuje i w niespodziewanych momentach pyszczki są ważniejsze od otoczenia :evil_lol: niestety w czerwonej popsuła się piszczałka :( może chodzi o to że piłki są duże? szczurzy większość memła właśnie dlatego, że mu ciężko to w pysku utrzymać bo mają za duże średnice. Quote
Vectra Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 zaraz , zaraz , co Ty tam rozmnożyłaś ? pokaż to to :diabloti: Quote
Unbelievable Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [quote name='Vectra']zaraz , zaraz , co Ty tam rozmnożyłaś ? pokaż to to :diabloti: na razie moje rozmnożenie jest w postaci nieruchomej :diabloti: http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/183757_158069657579774_100001302231612_272452_2523943_n.jpg jak się rozmnoży bardziej :evil_lol: to się oczywiście nie omieszkam pochwalić : P Quote
Asiaczek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Unbelievable napisał(a):Ogłaszam wszem i wobec iż.... jajeczka są zapłodnione :) możecie się ustawiać w kolejce po maluchy :evil_lol: A ile pani gekkonowa chodzi w ciąży? Pzdr. Quote
Lucky. Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Pyszczki rlz :loveu: ! To jest jedyna zabawka na którą M się nakręciła. Quote
NightQueen Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Asiaczek napisał(a):A ile pani gekkonowa chodzi w ciąży? . jaszczury to gady czyli znoszą jajka, więc właściwszym pytaniem byłoby ile trwa inkubacja :p Sam czas od kopulacji do zniesienia jajeczek to jakieś 4-5 tygodni. Inkubacja trwa od 30 do 107 dni w zależności od warunków, od temperatury głównie. Tinka a kombinujesz z temp. inkubowanych jajek? ? tak żeby uzyskać konkretną płeć czy barwę? Quote
Buell Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='*Monia*'] Akurat psy sobie trochę barfują to się ustawię w kolejce jako pierwsza :diabloti: a co to znaczy barfują? mocno mnie to interesuje bo moja sunia to bafra.... Quote
NightQueen Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='Buell']a co to znaczy barfują? mocno mnie to interesuje bo moja sunia to bara.... to znaczy żywią się barfem Quote
Buell Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 no nie ma jak jednego R nie zobaczyć... hihihi pozdro dla Grama i Pańci ofkors też! Quote
Unbelievable Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 [quote name='Lucky.']Pyszczki rlz :loveu: ! To jest jedyna zabawka na którą M się nakręciła. pyszczki wymiatają wszystko :diabloti: [quote name='NightQueen'] Tinka a kombinujesz z temp. inkubowanych jajek? ? tak żeby uzyskać konkretną płeć czy barwę? temperatura jest 26 stopni- samice są łatwiejsze do trzymania razem i sprzedania. Jeżeli chodzi o barwę to za bardzo nie ma co kombinować, te moje odmiany są raczej blade lub zupełnie białe, a temperatura sprawia tylko że kolor jest bardziej jaskrawy, cała reszta zależy od genetyki. Z resztą u gekonów, nie tylko podczas inkubacji, wiele czynników wpływa na ubarwienie- między innymi temperatura, rodzaj i ilość oświetlenia oraz.... kolor podłoża ;) [quote name='Buell'] pozdro dla Grama i Pańci ofkors też! i my pozdrawiamy :cool3: mam kolejne jajko(jedno, wyratowane z piasku- nie wiem co z niego będzie... od trzech dni czekam na drugie) no i około 10 małych gupików ;) Quote
NightQueen Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 temperatura jest 26 stopni- samice są łatwiejsze do trzymania razem i sprzedania. Jeżeli chodzi o barwę to za bardzo nie ma co kombinować, te moje odmiany są raczej blade lub zupełnie białe, a temperatura sprawia tylko że kolor jest bardziej jaskrawy, cała reszta zależy od genetyki. Z resztą u gekonów, nie tylko podczas inkubacji, wiele czynników wpływa na ubarwienie- między innymi temperatura, rodzaj i ilość oświetlenia oraz.... kolor podłoża ;-) to trzymam kciuki żeby było jak najwięcej samiczek :cool3: ciekawe co z tego będzie :p Quote
Unbelievable Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 [quote name='NightQueen']to trzymam kciuki żeby było jak najwięcej samiczek :cool3: ciekawe co z tego będzie :p no tak na chłopski rozum to chyba niemożliwe żeby były samce, no ale najlepszym się zdarza- ergo moja Marcelinka która miała być samiczką okazała się samcem, dodam że jest z najlepszej hodowli w Polsce ;) bonusiki dwa Quote
Illusion Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17marca2011/DSC_2566.jpg Bardzo fajne to zdjęcie! Mnie tam wąsy jakoś nie przeszkadzają (to odnośnie wątku foto :lol:). Co to za zwierzątko? :oops: Quote
Kashdog Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17marca2011/DSC_2566.jpg Czyżby przekąska, któregoś zwierza :evil_lol::evil_lol:? Quote
Unbelievable Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 To jest chomik, jakiśtam :diabloti: dziwny zwierz, odzwyczaiłam się od małych ssaków ;) moje zwierza nie potrzebują przekąsek w takiej postaci, na szczęście :diabloti: Quote
evel Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 rzekłabym nawet, że wygląda jak chomik dżungarski ;) Quote
Illusion Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Eee... myślałam, że to coś bardziej egzotycznego :eviltong:. Quote
Lucky. Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 też stawiam, na chomika dżungarskiego. Ciocia bodajże miała podobnego-białego. Quote
Asiaczek Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Dzięki za info. Śmieszne ujęcie! http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17marca2011/DSC_2533.jpg Pzdr. Quote
Unbelievable Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Mamy fotyy ;) robione przez Izabelę Quote
Asiaczek Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Hihihi, jakie zgrabne tylne nóżi...:) http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/2kwietnia11/DSC_2673.jpg Pzdr. Quote
Izabela124. Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Trzeba jeszcze kiedyś umówić się na spacerek, ale w Łomży to ja dopiero będę w czerwcu, bo maj mam wolny od szkoły (praktyki) :D Quote
Recommended Posts