Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17marca2011/DSC_2524.jpg

Kurde, na krótkowłosych psach tak świetnie widać obroże, u mojej to wiesz, "coś tam świta między kłakami" :lol: Chyba ogolę Zuzowi szyję :diabloti:

[quote name='Illusion']
Też niedawno kupiłam Ginowej taką piłkę, podoba jej się, bo piszczy, odbija się wszędzie, ucieka, ale niezbyt chętnie bierze ją do japy :stupid:.

Zu też! Odbija sobie, tarza się w niej, ale niechętnie bierze ją w pysk. Zastanawiam się, czy to kwestia tego, że piszczy? :niewiem: Może powinnam wydłubać piszczałkę? Bo jak suka dobrze złapie i nie memla ani nie wypuszcza piłki po drodze, więc piłka jest "niema" to przynosi ładnie do rąk i w ogóle...

Posted

[quote name='Illusion']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17marca2011/DSC_2524.jpg

Gramcio! :loveu:
Też niedawno kupiłam Ginowej taką piłkę, podoba jej się, bo piszczy, odbija się wszędzie, ucieka, ale niezbyt chętnie bierze ją do japy :stupid:.

[quote name='evel']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17marca2011/DSC_2524.jpg

Kurde, na krótkowłosych psach tak świetnie widać obroże, u mojej to wiesz, "coś tam świta między kłakami" :lol: Chyba ogolę Zuzowi szyję :diabloti:

Zu też! Odbija sobie, tarza się w niej, ale niechętnie bierze ją w pysk. Zastanawiam się, czy to kwestia tego, że piszczy? :niewiem: Może powinnam wydłubać piszczałkę? Bo jak suka dobrze złapie i nie memla ani nie wypuszcza piłki po drodze, więc piłka jest "niema" to przynosi ładnie do rąk i w ogóle...

[quote name='Illusion']Mi się wydaje, że to nie piszczałka... Ginny ma taką fajną kość piszczącą, pluszową i ją uwielbia, a na piłki wszystkie tak nijako reaguje.
hm, szczurzy tą piłkę z chęcią memła, jak ją niesie to taką zgniecioną żeby pysk jak najmniej owierać. To jest jego ukochana piłeczka za którą wariuje i w niespodziewanych momentach pyszczki są ważniejsze od otoczenia :evil_lol: niestety w czerwonej popsuła się piszczałka :(
może chodzi o to że piłki są duże? szczurzy większość memła właśnie dlatego, że mu ciężko to w pysku utrzymać bo mają za duże średnice.

Posted

Unbelievable napisał(a):
Ogłaszam wszem i wobec iż.... jajeczka są zapłodnione :)
możecie się ustawiać w kolejce po maluchy :evil_lol:

A ile pani gekkonowa chodzi w ciąży?

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
A ile pani gekkonowa chodzi w ciąży?
.

jaszczury to gady czyli znoszą jajka, więc właściwszym pytaniem byłoby ile trwa inkubacja :p Sam czas od kopulacji do zniesienia jajeczek to jakieś 4-5 tygodni. Inkubacja trwa od 30 do 107 dni w zależności od warunków, od temperatury głównie.

Tinka a kombinujesz z temp. inkubowanych jajek? ? tak żeby uzyskać konkretną płeć czy barwę?

Posted

[quote name='*Monia*']

Akurat psy sobie trochę barfują to się ustawię w kolejce jako pierwsza :diabloti:
a co to znaczy barfują?
mocno mnie to interesuje bo moja sunia to
bafra....

Posted

[quote name='Lucky.']Pyszczki rlz :loveu: !
To jest jedyna zabawka na którą M się nakręciła.
pyszczki wymiatają wszystko :diabloti:

[quote name='NightQueen']
Tinka a kombinujesz z temp. inkubowanych jajek? ? tak żeby uzyskać konkretną płeć czy barwę?
temperatura jest 26 stopni- samice są łatwiejsze do trzymania razem i sprzedania. Jeżeli chodzi o barwę to za bardzo nie ma co kombinować, te moje odmiany są raczej blade lub zupełnie białe, a temperatura sprawia tylko że kolor jest bardziej jaskrawy, cała reszta zależy od genetyki. Z resztą u gekonów, nie tylko podczas inkubacji, wiele czynników wpływa na ubarwienie- między innymi temperatura, rodzaj i ilość oświetlenia oraz.... kolor podłoża ;)

[quote name='Buell']
pozdro dla Grama i Pańci ofkors też!
i my pozdrawiamy :cool3:

mam kolejne jajko(jedno, wyratowane z piasku- nie wiem co z niego będzie... od trzech dni czekam na drugie) no i około 10 małych gupików ;)

Posted

temperatura jest 26 stopni- samice są łatwiejsze do trzymania razem i sprzedania. Jeżeli chodzi o barwę to za bardzo nie ma co kombinować, te moje odmiany są raczej blade lub zupełnie białe, a temperatura sprawia tylko że kolor jest bardziej jaskrawy, cała reszta zależy od genetyki. Z resztą u gekonów, nie tylko podczas inkubacji, wiele czynników wpływa na ubarwienie- między innymi temperatura, rodzaj i ilość oświetlenia oraz.... kolor podłoża ;-)

to trzymam kciuki żeby było jak najwięcej samiczek :cool3:
ciekawe co z tego będzie :p

Posted

[quote name='NightQueen']to trzymam kciuki żeby było jak najwięcej samiczek :cool3:
ciekawe co z tego będzie :p

no tak na chłopski rozum to chyba niemożliwe żeby były samce, no ale najlepszym się zdarza- ergo moja Marcelinka która miała być samiczką okazała się samcem, dodam że jest z najlepszej hodowli w Polsce ;)

bonusiki dwa

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...