Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='C&B']Gram jak zawsze cudny :loveu:
A mały stwór...no cóż... Nie przepadam za takimi stworkami :diabloti:
ja je uwielbiam, są przesłodkie :loveu: i mają ADHD :diabloti:

ale oswoiłam się z innymi paskudziakami, mimo że pająków nie cierpię, boję się ich i nimi brzydzę, to byłam odważna i swój strach przełamałam
http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/wunsze%20pajunki%20i%20inne/DSC_1830.jpg
muszę powiedzieć że to nawet calkiem miłe w dotyku jest :diabloti: poza tym, że straszliwie jadowite :evil_lol:
[quote name='evel']Obroża z kolcami! :multi: Coś przegapiłam? :hmmmm:

http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/wunsze%20pajunki%20i%20inne/DSC_2231.jpg intrygujący. A co to to je? ;)
no najwyraźniej :diabloti:

toto je rybki, nie karpiowate. No i mam prośbę- jak ktoś mieszka blisko mnie, i ma do oddania coś w stylu gupików/mieczyków to ja z wielką chęcią przyjmę. Mogą być pouszkadzane, pogryzione, bez płetw, ogonów i takie tam. Aby były w miarę żywe :diabloti: i zdrowe ;)

Posted

Podziwiam! ;) Ja bym w życiu pająków na rękę nie wzięła :shake: Zwierzątka nie dla mnie po prostu :evil_lol: Zdecydowanie wolę gryzonie :razz:

Posted

[quote name='Unbelievable']ale oswoiłam się z innymi paskudziakami, mimo że pająków nie cierpię, boję się ich i nimi brzydzę, to byłam odważna i swój strach przełamałam
http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/wunsze%20pajunki%20i%20inne/DSC_1830.jpg
muszę powiedzieć że to nawet calkiem miłe w dotyku jest :diabloti: poza tym, że straszliwie jadowite :evil_lol:

Ja bym chyba zwymiotowała, zemdlała, a po ocuceniu zwiała z wrzaskiem :roll: Boję się pająków, idiotycznie wręcz :oops:

[quote name='Unbelievable']toto je rybki, nie karpiowate. No i mam prośbę- jak ktoś mieszka blisko mnie, i ma do oddania coś w stylu gupików/mieczyków to ja z wielką chęcią przyjmę. Mogą być pouszkadzane, pogryzione, bez płetw, ogonów i takie tam. Aby były w miarę żywe :diabloti: i zdrowe ;)

Ha, tak myślałam! To jak spożywa coś żywego to dla mnie by już odpadło :eviltong:

Pokaż nam obrożę z kolcami z bliska i ładnie na modelu :loveu:

Posted

[quote name='Vectra']ooo jaki ładny kawałek skórki na sandałki :diabloti:
conajwyżej na paseczek od sandałka :diabloti: wunszyk ma ok. 30cm długości, głowę ma mniejszą niż paznokieć u małego palca :loveu:
[quote name='C&B']Podziwiam! ;) Ja bym w życiu pająków na rękę nie wzięła :shake: Zwierzątka nie dla mnie po prostu :evil_lol: Zdecydowanie wolę gryzonie :razz:
ja też, ale jak się nie ma co się lubi... ;)

[quote name='evel']Ja bym chyba zwymiotowała, zemdlała, a po ocuceniu zwiała z wrzaskiem :roll: Boję się pająków, idiotycznie wręcz :oops:

ja też się boję, ale jestem zbyt opanowana żeby krzyczeć i wrzeszczeć :diabloti: aczkolwiek się nawet do nich przekonałam, chociaż mieć nie będę.

[quote name='evel']
Ha, tak myślałam! To jak spożywa coś żywego to dla mnie by już odpadło :eviltong:

Pokaż nam obrożę z kolcami z bliska i ładnie na modelu :loveu:
mrożone dawać też można, tak samo jak filety np. z dorsza czy łososia. Jednak ryby w całości powinny być podstawą diety żeby zapobiec niedoborom witamin.

wedle życzenia :cool3:

[quote name='Onomato-Peja']O matko.. Zdjęcia tego węża to mistrzostwo jest. ;)
dziękuję :) miałam okazję porobić zdjęcia przeróżnym zwierzaczkom, ale nie będę was tu nimi męczyć :diabloti:

[quote name='*Monia*']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/wunsze%20pajunki%20i%20inne/DSC_2228.jpg - nie wiedziałam że one mają takie fajne jęzory :D

http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/wunsze%20pajunki%20i%20inne/DSC_1752.jpg - aniołeczek :loveu:
ja też nie wiedziałam :diabloti:

dla umilenia, prześliczna księżna Stefania :loveu:

Posted

Żeby nie było że ściemniałam to jestem :diabloti:

To zielone jest super :loveu: mogłabym takie cuś mieć bo nie żre to szczurów/kurczaków ani myszy :diabloti: a z rybami nie jestem aż tak związana :eviltong: urośnie to to duże?
Lepsiejsze jest to od tych gadzin z nogami przyznam szczerze :diabloti: jakieś takie bardziej urocze.

Ale nigdy ci nie podam ręki :diabloti: za to że trzymałaś to włochate coś :evil_lol: ohyda... ja nie boję się pająków, ja się ich brzydzę, na tyle że mnie paraliżuje jak je widzę bleh

Posted

NightQueen napisał(a):
Żeby nie było że ściemniałam to jestem :diabloti:

To zielone jest super :loveu: mogłabym takie cuś mieć bo nie żre to szczurów/kurczaków ani myszy :diabloti: a z rybami nie jestem aż tak związana :eviltong: urośnie to to duże?
Lepsiejsze jest to od tych gadzin z nogami przyznam szczerze :diabloti: jakieś takie bardziej urocze.

Ale nigdy ci nie podam ręki :diabloti: za to że trzymałaś to włochate coś :evil_lol: ohyda... ja nie boję się pająków, ja się ich brzydzę, na tyle że mnie paraliżuje jak je widzę bleh

uau :diabloti:

toto w sumie nie wiem jak duże urośnie, bo to hybryda dwóch gatunków, ale podejrzewam że nie większe niż 80-90cm, a przy wężach to malutko.
Jaszczury są przyjemniejsze, milsze, skarpeta jest szalona, nadpobudliwa, kręci się, wierci, jest szybka. No, taki szczur w wężowej wersji :evil_lol: tylko nie lubi głaskania :-(:evil_lol:

zaraz ci napiszę PW i coś pokażę :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
uau :diabloti:

toto w sumie nie wiem jak duże urośnie, bo to hybryda dwóch gatunków, ale podejrzewam że nie większe niż 80-90cm, a przy wężach to malutko.
Jaszczury są przyjemniejsze, milsze, skarpeta jest szalona, nadpobudliwa, kręci się, wierci, jest szybka. No, taki szczur w wężowej wersji :evil_lol: tylko nie lubi głaskania :-(:evil_lol:

zaraz ci napiszę PW i coś pokażę :evil_lol:

ee to maleństwo :loveu::loveu: ale fajny taka zielona glizda :loveu:
skąd to przywlekłaś? nie spotkałam się z taką rasą/odmianą (?) jeszcze.

A już myślałam że teraz będziesz nabywać spokojne gadziny, bo szczura masz ruchliwego, najwidoczniej się pomyliłam, albo nie wiedziałaś co brałaś :evil_lol::diabloti:

coś czuję że od tego pokazywania zrobi mi się niedobrze :diabloti::eviltong:

Posted

NightQueen napisał(a):
ee to maleństwo :loveu::loveu: ale fajny taka zielona glizda :loveu:
skąd to przywlekłaś? nie spotkałam się z taką rasą/odmianą (?) jeszcze.

A już myślałam że teraz będziesz nabywać spokojne gadziny, bo szczura masz ruchliwego, najwidoczniej się pomyliłam, albo nie wiedziałaś co brałaś :evil_lol::diabloti:

coś czuję że od tego pokazywania zrobi mi się niedobrze :diabloti::eviltong:

są różne różniste kolory i odmiany, z czerwonym, brązowe, niebieskawe, żółte chyba też. Przywlekłam od znajomego, jak będziesz chciała to pomogę znaleźć bo to nie są popularne w polsce węże ;)

wiedziałam, dlatego go wzięłam :evil_lol:

chyba tak :diabloti:

Posted

Unbelievable napisał(a):
są różne różniste kolory i odmiany, z czerwonym, brązowe, niebieskawe, żółte chyba też. Przywlekłam od znajomego, jak będziesz chciała to pomogę znaleźć bo to nie są popularne w polsce węże ;)

wiedziałam, dlatego go wzięłam :evil_lol:

chyba tak :diabloti:

zielony jest mega :loveu: kojarzy mi się z tymi żabkami jadowitymi z amazonki :evil_lol:

Taa sprawie sobie węża i mi stado mysz zeżre jak urośnie :evil_lol: albo karpia świątecznego bo to ryby jada :eviltong:

Dałaś ty mu/ jej ? (może to obojnak? różnie bywa z gadami :evil_lol:) imię ? :cool3:

Posted

NightQueen napisał(a):
zielony jest mega :loveu: kojarzy mi się z tymi żabkami jadowitymi z amazonki :evil_lol:

Taa sprawie sobie węża i mi stado mysz zeżre jak urośnie :evil_lol: albo karpia świątecznego bo to ryby jada :eviltong:

Dałaś ty mu/ jej ? (może to obojnak? różnie bywa z gadami :evil_lol:) imię ? :cool3:

masz jakieś dziwne skojarzenia :evil_lol:

niieee one są za małe żeby zjeść dorosłą mysz :diabloti: a karpiowatych ryb jeść nie mogą :diabloti:

jak na razie to jest skarpeta, z racji że normalnie nazywają się pończoszniki : P
nie ma płci :evil_lol: znaczy nie wiem co to jest : P

Posted

[quote name='Unbelievable']masz jakieś dziwne skojarzenia :evil_lol:

niieee one są za małe żeby zjeść dorosłą mysz :diabloti: a karpiowatych ryb jeść nie mogą :diabloti:

jak na razie to jest skarpeta, z racji że normalnie nazywają się pończoszniki : P
nie ma płci :evil_lol: znaczy nie wiem co to jest : P

jak dziwne :mad:, no popatrz sama KLIK :cool3:

uuu szkoda, siostra ma karpiowate rybki które strasznie bałaganią w akwarium :diabloti:

Aleś jej wymyśliła przezwisko :mad: :evil_lol:

Ooo nowa teoria w biologi :diabloti:
Podział płci - żeńska, męska, obojnak i bezpłeć :diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='NightQueen']jak dziwne :mad:, no popatrz sama KLIK :cool3:

uuu szkoda, siostra ma karpiowate rybki które strasznie bałaganią w akwarium :diabloti:

Aleś jej wymyśliła przezwisko :mad: :evil_lol:

Ooo nowa teoria w biologi :diabloti:
Podział płci - żeńska, męska, obojnak i bezpłeć :diabloti::evil_lol:
bardziej podobne do tych
http://marekpaluch.pl/zdjecia/galeria/0900939.jpg
które, swoją drogą, zamierzam kiedyś mieć :evil_lol::loveu:

ja też mam rybki których bym się z chęcią pozbyła i kupiła nowe, no ale niestety karpiowate właśnie... :evil_lol:

znajomego pończocha jest rajtuzą :evil_lol:

teoria by unbleble :diabloti:

Posted

[quote name='Unbelievable']bardziej podobne do tych
http://marekpaluch.pl/zdjecia/galeria/0900939.jpg
które, swoją drogą, zamierzam kiedyś mieć :evil_lol::loveu:

ja też mam rybki których bym się z chęcią pozbyła i kupiła nowe, no ale niestety karpiowate właśnie... :evil_lol:

znajomego pończocha jest rajtuzą :evil_lol:

teoria by unbleble :diabloti:

te chyba nie są jadowite? sa dwa podobne gat. i coś tryska jadem, a to drugie nie, tylko nie wiem które jest które :evil_lol:
Tamte co podałam tez taki zielony mają, ale na tej stronie sa zdjęcia do dupy :evil_lol:
Żabki są fajne, ale do reki tez nie lubię ich brać :diabloti:

Dziś jak byłam w restauracji, mieli zaj*** żółwie wodne, dwa w akwa 400 l :cool3: a one same miały po 30 cm :loveu: boskie takie potworki :loveu: i az dziw że takie urosły bo żółwie w PL. dorastają max do 10 cm i dziwnym trafem umierają :mad::mad: zapadają na chorobę - znudnialosSięWłaścicielosIczasZaniedbalos :shake::angryy:

btw. najwyższy czas posprzątać w skrzynce :diabloti::evil_lol:

Posted

NightQueen napisał(a):
te chyba nie są jadowite? sa dwa podobne gat. i coś tryska jadem, a to drugie nie, tylko nie wiem które jest które :evil_lol:
Tamte co podałam tez taki zielony mają, ale na tej stronie sa zdjęcia do dupy :evil_lol:
Żabki są fajne, ale do reki tez nie lubię ich brać :diabloti:

Dziś jak byłam w restauracji, mieli zaj*** żółwie wodne, dwa w akwa 400 l :cool3: a one same miały po 30 cm :loveu: boskie takie potworki :loveu: i az dziw że takie urosły bo żółwie w PL. dorastają max do 10 cm i dziwnym trafem umierają :mad::mad: zapadają na chorobę - znudnialosSięWłaścicielosIczasZaniedbalos :shake::angryy:

btw. najwyższy czas posprzątać w skrzynce :diabloti::evil_lol:

nieee, te nie ;)

łaaał, taaakie duże akwarium dla żółwi, nie do wiary :razz:

jusz sprzątam, juuusz ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
nieee, te nie ;)

łaaał, taaakie duże akwarium dla żółwi, nie do wiary :razz:

jusz sprzątam, juuusz ;)

no to te drugie w takim razie są jadowite :diabloti: chyba się zwą rzekotka nadrzewna czy leśna coś takiego, wuj google mnie dziś jakoś odpycha więc go nei odwiedzam tylko prawie swoje mądrości z głowy także może to odbiegać od stanu faktycznego :evil_lol:

I to jeszcze jak wypasione akwa :cool3: z filtrem ręcznie robionym, bo sklepowy pewnie przy kupenciach żółwich wykończył się :diabloti: sama rurka od filtra miała średnicę jakiś 4 cm :evil_lol: po za tym kamyczki, korzenie i inne takie, rewelka jak dla skorup :cool3:

A tak w ogóle to jak twoi rodzice reagują na coraz to bardziej egzotyczne nabytki? :cool3:

Posted

NightQueen napisał(a):
no to te drugie w takim razie są jadowite :diabloti: chyba się zwą rzekotka nadrzewna czy leśna coś takiego, wuj google mnie dziś jakoś odpycha więc go nei odwiedzam tylko prawie swoje mądrości z głowy także może to odbiegać od stanu faktycznego :evil_lol:

I to jeszcze jak wypasione akwa :cool3: z filtrem ręcznie robionym, bo sklepowy pewnie przy kupenciach żółwich wykończył się :diabloti: sama rurka od filtra miała średnicę jakiś 4 cm :evil_lol: po za tym kamyczki, korzenie i inne takie, rewelka jak dla skorup :cool3:

A tak w ogóle to jak twoi rodzice reagują na coraz to bardziej egzotyczne nabytki? :cool3:

są rzekotki drzewne, ale one to w polsce występują i nie są jadowite :evil_lol:

moi rodzice... mama ma zdjęcie z gekiem na nk :evil_lol: tata karmi potwory jak mnie nie ma. Oni się ich czepiają mniej niż świnki morskiej czy chomika. Węża przyniosłam to nawet nie wiedzieli że będę mieć, fakt dokonany :diabloti: dostałam tylko opieprz że się nie zapytałam. Poza tym im się po prostu te zwierzaki podobają :)