Unbelievable Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 NightQueen napisał(a):w jaszczurach przeraża mnie ich dieta :evil_lol: za bardzo mnie brzydzą robale żebym je trzymała w domu, z kolei nie mam miejsca na roślinożerną jaszczurkę. Każdy gryzoń odpada ze wzg. na częste wyjazdy, mój tata w życiu by nie wziął do ręki szczurka, myszy itp. bo na niego to działa jak na mnie robale :roll: królik odpada bo za rzadko miałby moje towarzystwo, a dwa to Moli by go wszamała :diabloti: Jakiś ptak czy rybki by pasowały, bo mój tata to lubi i wiem że by się tym zajmował, ale mi to nie do końca pasuje, tak więc jestem w kropce :roll: ja też się brzydzę robali :diabloti: jak mi łazi coś po domu, to sama nawet nie zabiję bo taka papka później zostaje, bueh : P a mączniki są niegroźne, bo sobie w pudełeczkach żyją i nawet ich dotykać nie trzeba ;) Quote
NightQueen Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Unbelievable napisał(a):ja też się brzydzę robali :diabloti: jak mi łazi coś po domu, to sama nawet nie zabiję bo taka papka później zostaje, bueh : P a mączniki są niegroźne, bo sobie w pudełeczkach żyją i nawet ich dotykać nie trzeba ;) są obleśne, małe, gwiazdowate, pełzają bleeeeeh :diabloti: Quote
Unbelievable Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 NightQueen napisał(a):są obleśne, małe, gwiazdowate, pełzają bleeeeeh :diabloti: ale nie skaczą, nie uciekają i łatwo je złapać :diabloti: Quote
NightQueen Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Unbelievable napisał(a):ale nie skaczą, nie uciekają i łatwo je złapać :diabloti: ale one mnie tak brzydzą że raczej się nie odważę :roll: skąd ty masz swoje gekony? mają papiery? trzeba mieć w ogóle pozwolenie na takie jaszczurki? Quote
evel Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Moją faworytką zostaje na razie Marcelinka :loveu: Ciekawe, jak będzie wyglądała, kiedy trochę jej się urośnie ;) Quote
Unbelievable Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 NightQueen napisał(a):ale one mnie tak brzydzą że raczej się nie odważę :roll: skąd ty masz swoje gekony? mają papiery? trzeba mieć w ogóle pozwolenie na takie jaszczurki? gady które nie wymagają CITES nie muszą mieć żadnych papierów. Rozmnażanie gadów nie jest w żaden sposób kontrolowane bo pewnie zaraz byś o to zapytała ;) trójka jest ze znanej polskiej hodowli, która ma jakieśtam cele hodowlane, gekony są zadbane w miarę możliwości (mają tysiące zwierzaków), zdrowe, ładnie wybarwione, więc czego chcieć więcej ;) evl napisał(a):Moją faworytką zostaje na razie Marcelinka :loveu: Ciekawe, jak będzie wyglądała, kiedy trochę jej się urośnie ;) Marcelinka też jest moją faworytką :loveu: to moja ulubiona odmiana ;) Quote
NightQueen Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Unbelievable napisał(a):gady które nie wymagają CITES nie muszą mieć żadnych papierów. Rozmnażanie gadów nie jest w żaden sposób kontrolowane bo pewnie zaraz byś o to zapytała ;) trójka jest ze znanej polskiej hodowli, która ma jakieśtam cele hodowlane, gekony są zadbane w miarę możliwości (mają tysiące zwierzaków), zdrowe, ładnie wybarwione, więc czego chcieć więcej ;) nie chodziło mi o to że nie mają rodowodu (to nie psy :P ) czy coś w tym stylu, ciekawiło mnie czy wymagają Cites czy nie, bo niektóre gat. tego wymagają :) Po za tym nie zetknęłam się z hodowlą gekonów więc nie wiem jak to wygląda Quote
Unbelievable Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 NightQueen napisał(a):nie chodziło mi o to że nie mają rodowodu (to nie psy :P ) czy coś w tym stylu, ciekawiło mnie czy wymagają Cites czy nie, bo niektóre gat. tego wymagają :) Po za tym nie zetknęłam się z hodowlą gekonów więc nie wiem jak to wygląda nie, ani to niebezpieczne, ani zagrożone wyginięciem ;) Quote
Asiaczek Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Jakis super facio się tutaj zjawił:) http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17wrzesnia10/DSC_0736.jpg pzdr. Quote
Czarna_Owieczka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 pobudka, co tu tak ucichło :razz: Quote
MM. Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17wrzesnia10/DSC_0736.jpg Ściur :loveu: Chcemy go więceeej! :cool3: Quote
Unbelievable Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 my żyjemy jakoś ;) mój genialny frisbowy Szczuruś :loveu: http://www.youtube.com/watch?v=fduuqQx9Et4 Quote
evel Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Jutub coś posrał na początku, ale teraz już widać... Lansik :cool3: Quote
Justa Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 To ten sam pies? Bo wygląda na super grzecznego Szczurusia :loveu: Quote
Unbelievable Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Dzięki Aniu i evl za miłe słowa! Justa napisał(a):To ten sam pies? Bo wygląda na super grzecznego Szczurusia :loveu: i ostatnio jest super grzeczny :loveu: i skupiony :loveu: i kochany :loveu: a dzisiaj nawet się zmęczył przez 45min rzucania piłki! : O oczywiście rzucanie piłki z atrakcjami, bo nie byłabym sobą, gdybym nie robiła mu przerywników w postaci sztuczek/obiegania/skakania etc., ale zwykle po tym i tak nie jest zmęczony. A dzisiaj luzik :loveu: W ogóle, to jest on już ze mną ponad 4 lata i dopiero teraz zaczynam go uwielbiać :loveu: Quote
Feigned Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 ja Axela też teraz zaczynam uwielbiać :evil_lol: a Magnus ma jeszcze czas :diabloti: Graaaaami, uwielbiam go w wersji frisbowej :loveu: ja to se mogę po pokoju co najwyżej frisbee porzucać, haha, bo na podwórku nie chce mi się samej ich zbierać jak za daleko polecą :diabloti: Quote
Unbelievable Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Feigned napisał(a):ja Axela też teraz zaczynam uwielbiać :evil_lol: a Magnus ma jeszcze czas :diabloti: Graaaaami, uwielbiam go w wersji frisbowej :loveu: ja to se mogę po pokoju co najwyżej frisbee porzucać, haha, bo na podwórku nie chce mi się samej ich zbierać jak za daleko polecą :diabloti: a ja mam odwrotny problem, znaczy bardziej z psem- bo on musi WSZYSTKIE dyski przynieść gdzieś blisko mnie, i nie potrafi wypuścić dopóki się nie zatrzyma :evil_lol: więc sobie piłujemy puszczanie- w multiplach, i puszczanie w biegu- w passingach. I to nie wychodzi :diabloti: Quote
Feigned Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Unbelievable napisał(a):a ja mam odwrotny problem, znaczy bardziej z psem- bo on musi WSZYSTKIE dyski przynieść gdzieś blisko mnie, i nie potrafi wypuścić dopóki się nie zatrzyma :evil_lol: więc sobie piłujemy puszczanie- w multiplach, i puszczanie w biegu- w passingach. I to nie wychodzi :diabloti: no bosko, to się zamieńmy :diabloti: taki układ mi bardziej pasuje :evil_lol: chyba jeszcze spróbuję ponakręcać Magnesa :lol: Quote
rev Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Gratulacje, życzę kolejnych długich wspólnie spędzonych lat :) Quote
Doginka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 I jeszcze kolejnych:lol:;-) jaki Wielmozny grzeczny - to chyba tylko na potrzeby filmiku:roflt::klacz: Quote
Asiaczek Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Noooo, jestem pod wrażeniem. Taki grzeczny, kochany, wpatrzony... Pzdr. Quote
Russellka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Nooo super postępy :) To we wrześniu zawody ma się rozumieć? :evil_lol: Jakimi dyskami teraz rzucacie? Ja zauważyłam, że moja młoda nie lubi CSów, są dla niej za ciężkie i za twarde, preferuje Frosty. I co najgorsze, ja też wole Frosty. Bo na CSach nie jest taka pewna w łapaniu. Pozdr Quote
Recommended Posts